Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Γ.Σ. Άτλας-Μούτα Δομοκού 66-52

Την πολύ καλή του πορεία συνέχισε ο Άτλας, ο οποίος επιβλήθηκε με 66-52 της Μούτας Δομοκού.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, με τους φίλους των γηπεδούχων να στηρίζουν ξανά ένθερμα την ομάδα τους.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη με περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις έφτασε σε ρυθμούς ρελαντί στην τελική επικράτηση, με τους «μικρούς» του να έχουν για ακόμη μια φορά ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Γυμναστικός βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση του στην επόμενη φάση. Με 14 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα έκλειστο παιχνίδι ο Δημήτρης Σταλίκας. Η ομάδα του Καρπενησίου έχει 5 νίκες και 1 ήττα, βρισκόμενη στην κορυφή και ολοκληρώνοντας την παρουσία της στον πρώτο γύρο.
Η Μούτα του Ντίνου Πολυμέρου με αποστολή μόλις 6 αθλητών έκανε φιλότιμη προσπάθεια και κατάφερε να περιορίσει την έκταση της ήττας. Οι φιλοξενούμενοι που ήταν αρκετά αξιοπρεπείς είχαν ως πρώτο σκόρερ τους τον Ντίνο Πολύμερο με 19 πόντους και μια τρίποντη «βόμβα». Ο Δομοκός πλέον μετρά 1 νίκη και 4 ήττες, ενώ έχει τιμωρηθεί και -1 βαθμό λόγω της μη καθόδου του στο ματς με την Π.Α.Κ.
Για την επόμενη(7η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες έχουν ρεπό και θα υποδεχτούν το Σάββατο 7 Μαρτίου τον ΑΠΣ Λαμία στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου. Την ίδια ομάδα θα υποδεχτεί ο Δομοκός μια εβδομάδα νωρίτερα.

Με 6αδα η Μούτα
Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με αποστολή μόλις 6 αθλητών . Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Ζώτος.

Άλλαγή ώρας
Το παιχνίδι άρχισε τελικά στις 15:30 και όχι στις 14:00, αλλάζοντας ώρα.

Ηγήθηκε η εμπειρία

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία) ξεχώρισε για τους νικητές, σταματώντας στους 14 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Θωμάς Χονδρός και Παύλος Ανδρέου έβαλαν από 11, σκοράροντας από μια φορά ο καθένας έξω από τα 6,75. 


Σερί νικών
Οι Καρπενησιώτες πέτυχαν την 5η συνεχόμενη νίκη τους και βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση τους στην επόμενη φάση.

Προπονητική πρωτιά

Ο προπονητής-παίχτης του Δομοκού Ντίνος Πολύμερος(Φωτογραφία) σημείωσε 19 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Γιώργος Λαϊνάς σταμάτησε στους 16.

Εύκολα από την αρχή
Ο Γυμναστικός του Καρπενησίου προηγήθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο με το ευρύ 21-8.

Στο +15
Με 38-23 υπέρ του Άτλαντα ολοκληρώθηκε το α΄ μέρος. Το επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο ήταν 17-15.

Μεγάλο προβάδισμα
Η νίκη «κλειδώθηκε» ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, κατά την οποία η ομάδα του Καρπενησίου είχε ένα επιμέρους 16-13. Το σκορ ανέβηκε στο 54-36.

«Χαλαρό» τέλος
Οι Δομοκίτες κατέβασαν κατά τέσσερους πόντους τη διαφορά, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί. Μετά και το επιμέρους 12-16 υπέρ τους το παιχνίδι ολοκλήρωθηκε με νικητή τον Άτλαντα και με σκορ 66-52.

Τα δεκάλεπτα
21-8, 38-23, 54-36, 66-52

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 14(2), Μπίκας 4, Ανδρέου Γ., Κάππας 5(1), Λέρης, Μουστάκης 2, Σεριανάι 7(1), Χονδρός 11(1), Ανδρέου Π. 11(1), Ελεζάι 4, Δροσίνης 8, Λερογιάννης

Μούτα Δομοκού (Ντίνος Πολύμερος): Λύτρας, Λαϊνάς 16, Πολύμερος 19(1), Δάτσικας 2, Πανταζής 6, Χάμπελ 9

Διαιτητές:  Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος