Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Αίολος-Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας 2-4

Πιο αποτελεσματική και πιο έτοιμη η Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας έφυγε με τη φιλική νίκη από το Καρπενήσι κόντρα στον Αίολο με σκορ 2-4.
Το φιλικό διεξήχθη το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 4.30 το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα έδωσε ένα ακόμη φιλικό ενάντια σε Φθιωτική ομάδα. Ξεκίνησε όμως με άσχημο τρόπο το ματς, αφού στο πρώτο 45λεπτο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-3. Στην επανάληψη βελτιώθηκε σε όλες τις γραμμές, πίεσε ψηλά και μείωσε σε 2-3 χάρις τα γκολ των Κυριάκου Μούργκα και Νίκου Νικολάου για να γίνει το 2-4 με πέναλτι δυο λεπτά πριν το φινάλε.
Η Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας του Ηλία Μπακούμη έδειξε πιο έτοιμη από τον αντίπαλο της και εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη στην άμυνα των Ευρυτάνων χάρις τα γκολ των Γιώργου Αλατά(2) και Γιώργου Χαντζή έφτασε στο 0-3 του ημιχρόνου. Στην επανάληψη παρότι δέχτηκε πίεση, έδειξε χαρακτήρα και με το γκολ-πέναλτι του Γιώργου Ζαχαρόπουλου στο 88΄ έφτασε στο τελικό σκορ (2-4).
Οι δυο ομάδες θα δώσουν νέο φιλικό επί Φθιωτικού εδάφου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο(5-6/10).

Περίπου 30
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες στο αθλητικό κέντρο και την παρακολούθησαν γύρω στους 30 θεατές.


Ανανεώνουν το ραντεβού
Αίολος και Αναγέννηση θα δώσουν νέα φιλική αναμέτρηση σε λίγες ημέρες

Έπαιξε κύπελλο
Η Αναγέννηση του Ηλία Μπακούμη αγωνίστηκε για το κύπελλο Φθιώτιδας με τη Δάφνη Λιβανατών. Αναδείχτηκε ισόπαλη εντός έδρας με 0-0, αλλά ητττήθηκε εκτός με 1-0, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

Ένας πρώην


Με τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε ο Ηλίας Ρίζος (Φωτογραφία), μέλος του πρωταθλητή ΑΠΟΚ την περίοδο 2016-2017. Πέρασμα ενός μήνα από την ίδια ομάδα είχε και ο μεσοαμυντικός Δημήτρης Πλατανιάς.

Α΄ Μέρος

Μπροστά με 0-3
Η ομάδα της Φθιώτιδας σκόραρε 3 φορές στο πρώτο μέρος και πήρε σημαντικό προβάδισμα με 0-3.

Απευθείας φάουλ Χαντζή 


Ο δεύτερος σκόρερ πέρυσι στην Α΄ Φθιώτιδας Γιώργος Χαντζής «χτύπησε» στο 21΄ και με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην αριστερή γωνία του Αλέκου Κόκκοτα πέτυχε το 0-1. Ο Χαντζής μετακινήθηκε στην Αταλάντη, αλλά επέστρεψε στην Αναγέννηση.  



Από το κεφάλι του Αλατά


Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 33΄ όταν μετά το χτύπημα φάουλ του Δημήτρη Πλατανιά και την απόκρουση του Κόκκοτα, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Γιώργος Αλατάς με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αίολου διαμόρφωσε το 0-2.


Εκμεταλλεύτηκε το λάθος
Η άμυνα του Αίολου έκανε σημαντικό λάθος στο 42΄ όταν Κώστας Ζαραβέλης και Αλέκος Κόκκοτας δε συνεννοήθηκαν σωστά και ο Γιώργος Αλατάς με σουτ σκόραρε για το 0-3 για το δεύτερο προσωπικό του γκολ. 


Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Κωστόπουλος έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά και ο τερματοφύλακας του Αίολου απέκροσυε.
21΄: Ο Χαντζής με ωραία απευθείας φάουλ στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα έκανε το 0-1.
30΄: Ο Μάρκης σέντραρε από αριστερά και σουτ από κοντά του Κωστορρίζου στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε σε κόρνερ ο Γρίβας.
33΄: Εκτέλεση φάουλ του Πλατανιά απέκρουσε ο Κόκκοτας στην αριστερή του γωνία, ο Ζαχαρόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Αλατάς με κεφαλιά στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το 0-2.
36΄: Ο Σακάϊ έδωσε στον Νέλλα, που έκανε διαγώνιο σουτ, το οποίο  πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
42΄: Λάθος συνεννόηση Ζαραβέλη-Κόκκοτα και ο Αλατάς με σουτ πέτυχε το 0-3.

Β΄ Μέρος

Αντίδραση Αίολου
Η ομάδα του Αίολου έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, βελτιώθηκε σημαντικά και παραλίγο να γυρίσει στο ματς, αφού κατάφερε στο 82΄ να μειώσει σε 2-3.

Μείωσε με Κυριάκο


Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 68΄ όταν ο Γιάννης Πιστιόλης σέντραρε από αριστερά, ο Βασίλης Γρίβας έκανε λάθος και ο Κυριάκος Μούργκας (Φωτογραφία) με κεφαλιά από κοντά σκόραρε για το 1-3.



Όμορφο φάουλ Νικολάου


Στο 82΄ ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε απευθείας φάουλ δυνατά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας των φιλοξενούμενων κάνοντας το 2-3.



Το τελικό από την «άσπρη βούλα»


Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ οι Φθιωτοί κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Λεωνίδα Φλέγγα από αντίπαλο του. Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία) ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» γράφοντας το τελικό 2-4.




Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Νικολάου βρήκε τον Μούργκα, που σούταρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε.
66΄: Χτύπημα φάουλ του Μούργκα έφυγε άουτ από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
68΄: Ο Πιστιόλης σέντραρε από αριστερά, ο Γρίβας έκανε λάθος απέκρουση και ο Μούργκας με κεφαλιά από κοντά μείωσε σε 1-3.
69΄: Έξοχη ατομική προσπάθεια του Χαντζή και σουτ του ίδιου μπλόκαρε ο Κόκκοτος.
82΄: Εκτέλεση φάουλ του Νικολάου κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» της Αναγέννησης (2-3).
84΄: Σουτ του Βλάχου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αιόλου.
88΄: Ο Φλέγγας ανατράπηκε από αντίπαλο του, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ζαχαρόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το τελικό 2-4.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτας(46΄ Κόκκοτος), Τριανταφυλλόπουλος Β.(46΄ Μπουμπουρής Ε.), Ζαραβέλης(46΄ Μπισμπίκης), Μούργκας, Μάρκης(56΄ Τσίπρας), Νικολάου, Φούκας, Κωστορρίζος(46΄ Καμαρέτσος), Καραντάνας(65΄ Πιστιόλης), Σερπάνος(46΄ Μπουμπουρής Κ.), Τόλης(46΄ Μπακογεώργος)

Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας (Ηλίας Μπακούμης): Γρίβας, Νέλλας(56΄ Σκαρλάτος), Κωστόπουλος, Αρβανίτης(66΄ Ιωάννου), Ρίζος, Ντόβας, Αλατάς(46’  Φλέγγας), Πλατανιάς(46΄ Βλαχογιάννης), Χαντζής(71΄ Βλάχος), Ζαχαρόπουλος, Σακάϊ

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος