Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Ποταμιά-Διγενής Νεοχωρίου 1-1

Μια «ανάσα» από την πρώτη της νίκης στην Γ΄ Εθνική έφτασε η Ποταμιά, αφού ο Διγενής Νεοχωρίου ισοφάρισε στο τελικό 1-1 στο 88΄
Το ματς διεξήχθη την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 250 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μένει με την πικρία της ισοφάρισης στο 88΄,  αφού παρά την καλή της εμφάνιση δεν έφτασε στο «τρίποντο». Οι Ευρυτάνες πήραν αριθμητικό πλεονέκτημα στο πρώτο ημίχρονο, κατό το οποίο γίνοταν ένα «κλειστό» ματς. Στην επανάληψη οι Μεγαλοχωρίτες στο 66΄ πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, όμως δυο λεπτά πριν το φινάλε ήρθε η ισοφάριση. Αποχώρησαν τραυματίες στο πρώτο μέρος Μιχάλης Νούλας και Βασίλης Παρασκευόπουλος.
Ο Διγενής Νεοχωρίου του Βασίλη Γκούμπλια έμεινε μόλις στο 27΄ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σωτήρη Τσιούφη με απευθείας κόκκινη. Σαν να μην έφτανε αυτό στα μισά της επανάληψης η Τρικαλινή ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως είχε το σθένος και τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και στο 88΄ να ισοφαρίσει με τον Άρη Μακρή και να αποφύγει την ήττα. Οι Τρικαλινοί έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική στις 6 Οκτωβρίου η Ποταμιά αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Θησέα Αγριάς, ενώ ο Διγενής υποδέχεται την Αταλάντη. Οι δυο ομάδες έχουν από 1 βαθμό πλέον.

Περίπου 250
Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Ποταμιάς στην 3η Eθνική κατηγορία παρακολούθησαν περίπου 250 θεατές. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για γήπεδο, αφού ήταν μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα με το εισιτήριο να ανέχεται στα 5 ευρώ.



Ιστορικό τέρμα
Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 66΄ μετά το πρώτο γκολ Ευρυτανικής ομάδας στο κύπελλο Ελλάδας με την Ποταμιά, πέτυχε το πρώτο γκολ της Ποταμιάς και στη Γ΄ Εθνική.

Προέρχονταν από ήττα
Οι δυο ομάδες προέρχονταν από ήττα στην πρεμιέρα τους πρωταθλήματος η Ποταμιά είχε ηττηθεί από την Αταλάντη εκτός έδρας και το Νεοχώρι στο γήπεδο του από τα Σέλλανα.

Διήμερο για Διγενή
Η ομάδα των Τρικάλων ταξίδεψε από το Σάββατο(28/9) στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο Casa Di Neve στον Άγιο Νικόλαο.


Ο γνώριμος Γκούμπλιας
Ο τεχνικός του Διγενή Βασίλης Γκούμπλιας κατά την περασμένη δεκαετία έχει καθοδηγήσει τα Μετεώρα ενάντια στην ομάδα του ΑΠΟΚ.


Ακόμη μια πετυχημένη


Ο αξιόλογος ρέφερι της ΕΠΣ Φθιώτιδας Νίκος Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία) έκανε ακόμη μια πετυχημένη διαιτησία, βγάζοντας εις πέρας το ματς.

Τρεις αλλαγές

 












Οι γηπεδούχοι του Γιάννη Φλωράκη είχαν τρία νέα πρόσωπα στο βασικό τους σχήμα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με την Αταλάντη. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε ως πλάγιος μπακ, ο Αμερικανός Κριστιάν Ρόμαν (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε στο κέντρο στον άξονα αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ ο Μιχάλης Νούλας έπαιξε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Αθανασόπουλος και Ρόμαν αποτελούν τις δυο τελευταίες μεταγραφές της Ποταμιάς. Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Ηλιάδη, Ταξιάρχη Καλύβα (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Παναγιώτη Χρυσικού (Έμεινε στον πάγκο). Εκτός 18αδας έμεινε ο ανέτοιμος Χάρης Ζαραβέλης.

Α΄ Μέρος

Στο κέντρο
Κακό παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος, με τις δυο ομάδες να παίζουν κλειστά και η περισσότερη ώρα παιχνιδιού να είναι στην μεσαία γραμμή.

Κόκκινη σε Τσιούφη


Ο Χρήστος Λέρης έβγαλε για τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο στο 27΄ που ελίχτηκε ταχύτατα από αριστερά και πριν μπει στην περιοχή ανατράπηκε από τον Σωτήρη Τσιούφη, ο οποίος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη για το μαρκάρισμα του.





Μεγάλη φάση με «Μπούμπου»


Πριν καλά-καλά ο Διγενής συνέλθει από την αποβολή παραλίγο να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 29΄ όταν δημιουργήθηκε η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Κριστιάν Ρόμαν άνοιξε δεξιά στον Δημήτρη Ζαλοκώστα,  που σέντραρε και το πλασέ του Πάνου Μπουμπουρή (Φωτογραφία) από κοντά ήταν αδύναμο και διώχτηκε από αμυνόμενο, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μαζεύει στη συνέχεια. 



Αποχώρησαν τραυματίες

 












Οι γηπεδούχοι είδαν στο πρώτο 45λεπτο τους Μιχάλη Νούλα (Φωτγραφία Αριστερά) και Βασίλη Παρασκευόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά) να αποχωρούν τραυματίες. Στη θέση τους πέρασαν οι: Δημήτρης Ζαλοκώστας και Κώστας Σταμούλης αντίστοιχα, κάνοντας ντεμπούτο στη Γ΄ Εθνική.





Οι καλύτερες φάσεις
27΄: Ο Λέρης έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, που ανατράπηκε από τον Τσιούφη εκτός περιοχής, ο οποίος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη.
29΄: Ο Ρόμαν άνοιξε δεξιά στον Ζαλοκώστα Δ., που σέντραρε και το πλασέ του Μπουμπουρή από κοντά αποκρούστηκε από τον Τσιγαρίδα προ της γραμμής σωτήρια και μπλοκαρίστηκε από τον Ράπτη στην συνέχεια.
41΄: Ο Γκάτης σούταρε εκτός περιοχής και ο Ανδρούτσος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
42΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας.
45’+1΄: Ο Μακρινό γέμισμα του Αγγελάκη απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανδρούτσος.

Β΄ Μέρος

Συγκινήσεις
Το δεύτερο μέρος επεφύλασσε αρκετές συγκινήσεις. Η Ποταμιά προηγήθηκε στο 66΄, και έδειχνε να κρατάει την «ιστορική» νίκη, αφού το Νεοχώρι μίλησε στο τέλος και ισοφάρισε στο 88΄. Ενώ για τα υπόλοιπα 6 λεπτά οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω- κάτω.

Μπροστά η Ποταμιά


Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας και εκπρόσωποι του νομού μας σκόραραν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στο 66΄. Ο Κώστας Σταμούλης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) ελίχτηκε στην περιοχή από αριστερά και με διαγώνιο χαμηλό σουτ «αιφνιδίασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, «γράφοντας» το 1-0. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές και τους φίλους των Μεγαλοχωριτών.






Ψυχρολουσία στο 88΄ 


Οι Τρικαλινοί δυο λεπτά πριν το φινάλε απέφυγαν την ήττα, ο Πέτρος Διβανές σούταρε από θέση αριστερά, ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Άρης Μακρής (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 1-1.





Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Επικίνδυνη απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά απέκρουσε σε νέο κόρνερ ο τερματοφύλακας του Διγενή.
54΄: Ο Σταμούλης έδωσε στον Ρόμαν, που σούταρε εκτός περιοχής και Ράπτης μπλόκαρε.
64΄: Ο Τεντολούρης Α. σέντραρε από δεξιά και ο Γκάτης δε βρήκε καλά την μπάλα σουτάροντας από καλή θέση άουτ από το δεξί δοκάρι.
66΄: Ο Σταμούλης εκτέλεσε κόρνερ, ο Γενιτσαρόπουλος μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε χαμηλά διαγώνια με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και στην κλειστή γωνία του Ράπτη (1-0).
75΄: Σουτ του Ζαλοκώστα Δ. από δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Νεοχωρίου.
88΄: Ο Διβανές από αριστερά σούταρε, ο Ανδρούτσος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Μακρής με δυνατό σουτ ψηλά στην εστία ισοφάρισε στο τελικό 1-1.
91΄: Ο Τεντολούρης Δ. έδωσε στον Αλεξίου που σούταρε εκτός περιοχής και ο Ανδρούτσος μπλόκαρε.
93΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Ζαλοκώστα Δ., που έκανε το διαγώνιο σουτ με καλές προϋποθέσεις, το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος, Γούτσιος, Διβανές

Δικαριθέντες
Ποταμιά: Αθανασόπουλος, Γενιτσαρόπουλος, Ρόμαν, Λέρης
Διγενής Νεοχωρίου: Τεντολούρης Α., Γκαντιάς, Μακρής

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Μας αφήνει μια στεναχώρια το αποτέλεσμα, διότι όταν φτάνεις τόσο κοντά στη νίκη και δεν την παίρνεις σου στοιχίζει. Αν σκεφτόμασταν όμως από την αρχή του ματς ότι θα κερδίζαμε, δεν θα ήμασταν και ευχαριστημένοι με την ισοπαλία. Νομίζω όμως ότι είναι σημαντικό που πήραμε τον πρώτο μας βαθμό στην Γ΄ Εθνική, στην ιστορία της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι βαθμοί, αν συνεχίζουμε να παίζουμε με αυτό το πάθος. Θα πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα όσον αφορά την προπόνηση μας, να ανέβουμε σιγά-σιγά επίπεδο, ώστε να μπορούμε να κοντράρουμε τέτοιες ομάδες και να επιδιώκουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Διγενή, είναι πάρα πολύ καλή και νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και για τις δυο ομάδες.»

Βασίλης Γκούμπλιας (Διγενής Νεοχωρίου): «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, θεωρώ ότι άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα από την στιγμή που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής μου και έγινε πιο δύσκολο, καθώς ο αντίπαλος είχε αριθμητική υπεροχή. Θεωρώ ότι σταθήκαμε πολύ καλά, νομίζω ότι αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι αυτός θα ήταν ο Διγενής. Αν ένα ματς δεν μπορείς να το κερδίσεις, καλό είναι να μην το χάσεις. Δικαιωθήκαμε με τις προσπάθειες που κάναμε, τις εσωτερικές και τις εξωτερικές αλλαγές. Πετύχαμε ένα γκολ και αν είχε και λίγο χρόνο ακόμη νομίζω ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε και το παιχνίδι, παρότι παίζαμε για αρκετή ώρα με 10 παίχτες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Αθανασόπουλος, Παρασκευόπουλος(36΄ λ.τρ. Σταμούλης, 79΄ Καλύβας Τ.), Ξαγάρας, Φαρμάκης, Λέρης, Νούλας(24΄ λ.τρ. Ζαλοκώστας Δ.), Κατσαρής, Ρόμαν(68΄ Ηλιάδης), Γενιτσαρόπουλος, Μπουμπουρής

Διγενής Νεοχωρίου (Βασίλης Γκούμπλιας): Ράπτης, Τεντολούρης Δ., Τσιούφης, Σταμέκος, Γούτσιος, Αγγελάκης, Τεντολούρης Α., Τσιγαρίδας(86΄ Αλεξίου Θ.), Γκάτης(71΄ Γκαντιάς), Διβανές, Λαγκαδινός(62΄ Μακρής)

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Νικογιάννης Τσιπούρας (ΣΔΠ Φωκίδας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος