Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Παίδες: Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Άτλας 56-67

Και στο πρώτο φετινό τοπικό ντέρμπι ο Άτλας ήταν ο νικητής, καταβάλλοντας με 56-67 την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό ματς.
Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, ξεκινώντας στις 6. Διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, παρουσία περισσότερων από 100 θεατών.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου προσπάθησε αρκετά, ωστόσο στα καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού δεν ήταν συγκεντρωμένη και δεν μπόρεσε να κατεβάσει τη διαφορά και να διεκδικήσει τη νίκη . Μόλις τέσσερις επίσης αθλητές βρήκαν «διχτάκι». Η Ακαδημία έχει μια νίκη και δυο ήττες. Με 27 πόντους και μια τρίποντη «βόμβα» τελείωσε τον αγώνα ο Βαγγέλης Μπόνιας.
Ο Γ.Σ. Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έχοντας περισσότερες επιθετικές λύσεις από τον αντίπαλο διατήρησε από την αρχή περίπου του αγώνα έως το τέλος μια διαφορά ασφαλείας. Έφτασε στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας αρχίσει με ήττα απέναντι στον Έσπερο. Ο Παναγιώτης Κατσαρός σημείωσε 21 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο.
Για την 4η αγωνιστική η Πανευρυτανική έχει ρεπό, ενώ ο Άτλας υποδέχεται το Σάββατο 5/10 τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

Τοπικό ντέρμπι
Την αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων του Καρπενησίου που έγινε σε αθλητικά πλαίσια παρακολούθησαν περίπου 120-130 θεατές, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα.



Πρωτιά Μπόνια


Μόλις τέσσερις αθλητές της Π.Α.Κ. βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) με 27 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα. Από πλευράς ηττημένων τον ακολούθησε με 15 ο Δημήτρης Μαυραγάνης.

Με «ηγέτη» τον Κατσαρό


Ο γκάρντ Παναγιώτης Κατσαρός(Φωτογραφία) των νικητών σταμάτησε στους 21 πόντους, πετυχαίνοντας και ένα τρίποντο.  Ο Αουρέλ Ελεζάι ακολούθησε με 13. 


Απόλυτο νικών
Ο Άτλας διατηρεί το απόλυτο νικών κόντρα στην Π.Α.Κ. σε ανδρικό, παιδικό και παμπαιδικό. Βέβαια η «ψαλίδα» έκλεισε σημαντικά από το αντίστοιχο περυσινό ματς, που είχε λήξει με 122-36.

Καθοριστικοί πόντοι


Ο Δημήτρης Κρίκας(Φωτογραφία) του Άτλαντα σημείωσε  κρίσιμους πόντους. Απέναντι στην πρώην του ομάδα έβαλε 12 πόντους με δυο τρίποντες «βόμβες».


Μπροστά ο Άτλας
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προπορεύτηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 12-19 επί της Ακαδημίας.


Ίδια διαφορά
Μετά από ένα επιμέρους 18-18 η διαφορά παρέμεινε στο +7 υπέρ του Άτλαντα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 30-37.




Διψήφιος ο Γυμναστικός
Μεγαλύτερο προβάδισμα νίκης πήρε η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη με τη συμπλήρωση 30΄. Έκανε ένα εππιμέρους 12-17, φτάνοντας σε διψήφια διαφορά για το 42-54.


Διατήρησε τη νίκη
Ο Άτλας αναδείχτηκε νικητής, φτάνοντας στο πρώτο του φετινό «ροζ» φύλλο αγώνος, κερδίζοντας με 56-67. Το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου είχε ένα επιμέρους 14-13 στην τελευταία περίοδο. Αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Γιάννης Κουδουνάς της Π.Α.Κ.


Τα δεκάλεπτα
12-19, 30-37, 42-54, 56-67

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης, Φλωράκης, Κουδουνάς 2, Κότσιεβ, Μαυραγάνης 15, Μαραγούσιας, Κοτσιμπός, Ντότσικας 12, Φέγγος, Μπόνιας 27(1)

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Κουτούμπας, Σταμούλης, Γεωργαλής, Μόκκας 7(1), Τουφεκούλας, Κολοκώτσιος, Κατσαρός 21(1), Ελεζάι 13, Δροσίνης 2, Κρίκας 12(2), Ανδρέου 8, Μάκκας  4

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος