Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ο πρωταθλητής της Football League ΝΠΣ Βόλος

Η τέταρτη ομάδα της Super League 1 που πραγματοποιεί προετοιμασία στο Καρπενήσι είναι ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βόλος. Οι Θεσσαλοί προτίμησαν το Montana από τις 20 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, κάνοντας προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου υπό τις οδηγίες του Ισπανού "πρωτομάστορα" των επιτυχιών Χουάν Φεράντο. Οι Θεσσαλοί σημείωσαν δυο συνεχόμενες ανόδους με όμορφο ποδόσφαιρο και θα εκπροσωπήσουν τον νομό τους στο νέο πρωτάθλημα, ξεκινώντας με εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. Το ρόστερ τους είναι αρκετά ανανεωμένο με πληθώρα μεταγραφών, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις. Ο Βόλος αγωνίστηκε πρόσφατα σε φιλικό ματς με την ΑΕΚ, έχοντας καλή παρουσία, ενώ στο Καρπενήσι θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα, τη Λαμία και τον Λεβαδειακό. 
Ο Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος είναι αθλητικός σύλλογος στο Βόλο του νομού Μαγνησίας στην Ελλάδα. Χρώματα του είναι το μπλε και το κόκκινο. Η ομάδα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, και συμφωνία με τον πρόεδρο του συλλόγου «ΜΑΣ Πύδνα Κίτρους», Γιάννη Ντούμο η Πύδνα Κίτρους μετέφερε την έδρα της στο Βόλο, εγγράφηκε στη δύναμη της ΕΠΣ Θεσσαλίας  και μετονομάστηκε σε «Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος». Η επίσημη παρουσίαση έγινε στις 2 Ιουνίου.  Η ομάδα, που αγωνίστηκε στη θέση της Πύδνας Κίτρους στη Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2017-2018, ξεκίνησε την προετοιμασία της με σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις.  Τελικά κατέκτησε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο και τη 2η θέση στον 1ο όμιλο των μπαράζ ανόδου, και προβιβάστηκε στην Β' Εθνική. Την επόμενη χρονιά, ανέβηκε ξανά κατηγορία, αφού η ομάδα του Βόλου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος. Έτσι, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ίδρυση του, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του στην Super League Σουρωτή. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Γιώργος Σπυριδόπουλος και η ομάδα θα χρησιμοποιεί ως έδρα το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου. 

Αρχηγός αποστολής ο Πέτρου
Ο Άκης Πέτρου(Φωτογραφία) είναι ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου από την αρχή της σύστασης του έως σήμερα. Ο 39χρονος έχει μια σημαντική θητεία ως ποδοσφαιριστής στις επαγγελματικές κατηγορίες. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Μαγνησιακού, της Νίκης Βόλου, του Ολυμπιακού Βόλου, του Πιερικού, του Ιωνικού, του Παναιγιαλείου, της Αναγέννησης Καρδίτσας και της Σκιάθου. Παράλληλα υπήρξε τεχνικός διευθυντής των "ερυθρολεύκων" του Βόλου. Δεν ταξίδεψε στο Καρπενήσι ο υπό δοκιμή Καμερουνέζος στόπερ Σεμπαστιάν Μπασόνγκ. Στην αποστολή μετέχουν οι: Κραβαρίτης, Καραγκιόζης, Γκαραβέλης, Κορνέζος, Τσαούσης, Λύρατζης, Μήτρογλου, Διαμάντης, Φεράρι, Δημόπουλος, Ντεντάκης, Διμηνάς, Μπαλογιάννης, Τσοκάνης, Ζοάο, Ατιγιαλάχ, Μαξ, Σαρμιέντο, Κορέλας, Ηλιόπουλος, Μάντζης, Γέντρισεκ, Μυστακίδης, Συμελίδης, Κανελλάκης και Μπάλλας. 


Το πάρε-δώσε




Ήρθαν
Αναστάσιος Καραγκιόζης, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 22 ετών, ελεύθερος από Αιγινιακό
Θανάσης Γκαραβέλης, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 26 ετών, ελεύθερος από Ξάνθη
Γιώργος Κορνέζος, Ελλάδα, αμυντικός, 21 ετών, δανεικός από την ΑΕΚ
Μάριος Τσαούσης, Ελλάδα, αμυντικός, 19 ετών, δανεικός από τον ΠΑΟΚ
Λευτέρης Λύρατζης, Ελλάδα, αμυντικός, 20 ετών, δανεικός από τον ΠΑΟΚ
Γεράσιμος Μήτογλου, Ελλάδα, αμυντικός, 19 ετών, ελεύθερος από Αγροτικό Αστέρα
Απόστολος Διαμάντης, Ελλάδα, αμυντικός, 19 ετών, δανεικός από τον ΠΑΟΚ
Φράνκο Φεράρι, Αργεντινή, αμυντικός, 27 ετών, ελεύθερος από Ατλέτικο Μίτρε
Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, Ελλάδα, μέσος, 20 ετών, δανεικός από τον ΠΑΟΚ
Τάσος Τσοκάνης, Ελλάδα, μέσος, 28 ετών, ελεύθερος από Παναιτωλικό
Φερνάντο Ρούμπεν Ζοάο, Αργεντινή, μέσος, 23 ετών, ελεύθερος από Εστουδιάντες
Γέχια Ατιγιαλάχ, Μαρόκο, μέσος, 25 ετών, ελεύθερος από Ολυμπίκ Σάφι
Αγκούστο Μαξ, Αργεντινή, μέσος, 26 ετών, ελεύθερος από Κίλμες
Μπράιν Σαρμιέντο, Αργεντινή, μέσος, 29 ετών, ελεύθερος από Νιούελς Όλντ Μπόις
Έρικ Γέντρισεκ, Σλοβακία, επιθετικός, 32 ετών, ελεύθερος από Ξάνθη
Γιάννης Μυστακίδης, Ελλάδα, επιθετικός, 25 ετών, δανεικός από τον ΠΑΟΚ
Παναγιώτης Συμελίδης, επιθετικός, 26 ετών από τα Τρίκαλα

Έφυγαν
Νικόλας Μπουργάνης, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 22 ετών, ελεύθερος στον ΠΑΟΚ
Φώτης Καραγκιολίδης, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 31 ετών, ελεύθερος
Βαγγέλης Πίτκας, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 35 ετών, ελεύθερος
Αλέξανδρος Γκαλίτσιος, Ελλάδα, αμυντικός, 26 ετών, ελεύθερος
Κοσταντίν Καρίγκι, Αλβανία, αμυντικός, 22 ετών, ελεύθερος στα Τίρανα
Θωμάς Παπαδόπουλος, Ελλάδα, αμυντικός, 19 ετών, ελεύθερος
Βλάσης Ανδρικόπουλος, αμυντικός, 20 ετών, ελεύθερος
Ανδρέας Κόκας, Ελλάδα, αμυντικός, 22 ετών, ελεύθερος
Δημήτριος Ουνγιαλίδης, Ελλάδα, αμυντικός, 24 ετών, ελεύθερος στον Κισσαμικό
Ζακ Αλμπέρτο Νγκουέμ, Καμερούν, μέσος, 26 ετών, ελεύθερος
Πίτου Γκαρσία, Αργεντινή, μέσος, 35 ετών, ελεύθερος 
Λούκας Γκαρσία, Αργεντινή, μέσος, 31 ετών, ελεύθερος
Μαρσέλο Πέντα, Αργεντινή, μέσος, 33 ετών, ελεύθερος
Αλέκος Δόρης, Ελλάδας, μέσος, 21 ετών, ελεύθερος
Σεμπαστιάν Καμπαγιέρο, Αργεντινή,  μέσος, 27 ετών, ελεύθερος
Θωμάς Βασιλείου, Ελλάδα, επιθετικός, 23 ετών, ελεύθερος
Αριστείδης Κόκκορης, Ελλάδα, επιθετικός, 20 ετών, ελεύθερος
Σωτήρης Πίσπας, Ελλάδα, επιθετικός, 20 ετών, ελεύθερος
Μιχάλης Φράγκος, Ελλάδα, επιθετικός, 29 ετών, ελεύθερος
Κάρλες Κότο, Ισπανία, επιθετικός, 31 ετών, ελεύθερος
*Κατά τη διάρκεια της σαιζόν είχαν αποχωρήσει οι: Δημήτρης Μεληκιώτης(Επιθετικός, 23 ετών) και Κώστας Δεμηρτζόγλου(Μέσος, 25 ετών)

Συνεχίζουν
Βασίλης Κραβαρίτης, τερματοφύλακας, 17 ετών 
Άλμπερτ Ρούσσος, αμυντικός, 23 ετών (τραυματίας)
Στέργιος Δημόπουλος, αμυντικός, 29 ετών 
Αντώνης Ντεντάκης, αμυντικός, 24 ετών 
Δημήτρης Διμηνάς, μέσος, 19 ετών, επέστρεψε από τον Γ.Σ. Αλμυρού 
Κώστας Κορέλας, μέσος, 19 ετών 
Κώστας Ηλιόπουλος, επιθετικός, 29 ετών 
Βασίλης Μάντζης, επιθετικός, 28 ετών
Γιώργος Κανελλάκης και Γιώργος Μπάλλας συνεχίζουν από την Κ20.

Τα φιλικά του Καρπενησίου


Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι οι Θεσσαλοί θα αγωνιστούν σε τρία φιλικά ματς: Στις 23 Ιουλίου με τη Λάρισα, στις 26 Ιουλίου με τη Λαμία και στις 1 Αυγούστου με τον Λεβαδειακό.

Έπαιξε με ΑΕΚ
Το Σάββατο(20/7) ο Βόλος αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ σε φιλικό ματς την ΑΕΚ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 κάνοντας καλή εμφάνιση, ενώ στο πρώτο ματς κέρδισε άνετα τον Θησέα Αγριάς στην Νεάπολη με 7-0(Μάντζης 2, Γέντρισεκ 2, Τσοκάνης, Μαξ, Ζοάο). 
Στο τελευταίο ματς με τον «δικέφαλο» συμμετείχαν οι: Γκαραβέλης, Φεράρι, Τσοκάνης, Ντεντάκης, Μπασόνγκ, Διαμάντης, Αουγκούστο, Ράφαελ, Μυστακίδης, Ηλιόπουλος, Γέντρισεκ και ως αλλαγή οι: Καραγκιόζης, Λύρατζης, Κορέλας, Δημόπουλος, Τσαούσης, Κορνέζος, Συμελίδης, Μήτογλου, Σαρμιέντο, Κυζερίδης, Μάντζης και Μπαλογιάννης.  Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας διεξήχθη στην Πορταριά Πηλίου(7-14 Ιουλίου), ενώ η προετοιμασία άρχισε στις 24 Ιουνίου στο γήπεδο της Νεάπολης 


Επιτυχημένη Ισπανική «συνταγή»
Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο προπονητής των ανόδων Χουάν Φεράντο(Φωτογραφία) θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία. O 38χρονος έχει καθοδηγήσει την Ισπανική Λινάρες, στη Ντεπορτίβο Λεονέσα(Ισπανία), τον Εργοτέλη(Ελλάδα) και τη Σερίφ(Μολδαβία). Παράλληλα έχει διατελέσει προπονητής της Κ18 της Μάλαγα, έχει εργαστεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και διατελέσει μέλος του προπονητικού επιτελείου της Μπράιτον και της Άρσεναλ στην Αγγλία. Βοηθός του είναι ο συμπατριώτης του Βίκτορ Μπασάντρε, γυμναστής ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου και προπονητής τερματοφυλάκων ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Το υπόλοιπο τιμ συμπληρώνουν οι: Βαγγέλης Παγουλάτος(Ιατρός), Στέφανος Ζήσης, Ντανιέλ Μιρακίδης(Φυσιοθεραπευτές), Παρισένια Παξινού(Επικεφαλής ομάδας αποκατάστασης), Γιάννης Ντάφος και Γιώργος Οκάογλου(Φροντιστές).


Αντίπαλος με Βελούχι
Οι Βολιώτες αντιμετώπισαν τον ΑΠΟΚ την περίοδο 2017-2018 στον 4ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, όταν και αναδείχτηκαν πρωταθλητές δια περιπάτου. Είχαν επικρατήσει με 5-1 και στα δυο ματς.


Πρωταθλητής της Football League
Δεύτερη συνεχόμενη άνοδο για τον ΝΠΣ Βόλος, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Football League. Τερμάτισε πρώτος με 60 πόντους(18 νίκες-6 ισοπαλίες-6 ήττες. Ο Βασίλης Μάντζης σταμάτησε στα 14 γκολ, ενώ 9 σημείωσε ο Κώστας Ηλιόπουλος. Οι δυο τους, μαζί με τον Μαρσέλο Πέντα ήταν και οι πρώτοι σε συμμετοχές, παίζοντας σε 27 ματς. Η ομάδα χρησιμοποίησε τα δυο τελευταία χρόνια ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης. 


Πρώτο επίσημο
Οι υποχρεώσεις της ομάδας στη Super League 1 αρχίζουν με εκτός έδρας ματς κόντρα στον Πανιώνιο, με τον οποίο συνυπήρξαν τις τελευταίες ημέρες στην ίδια πόλη και ξενοδοχείο. 

Πρόεδρος ο Σπυριδόπουλος

 











Στην Προεδρία της ομάδας βρίσκεται ο Γιώργος Σπυριδόπουλος(Φωτογραφία αριστερά), ενώ ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος(Φωτογραφία δεξιά) αποτελεί την "κολόνα" της. Το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Παναγιώτης Λούτσος(Αντιπρόεδρος), Νίκος Βαβανέλος, Στάυρος Γιαγιάς, Αντώνης Κουτσουδάκης, Κώστας Νταόπουλος, Χάρης Οικονομίδης, Θανάσης Σκαφίδας και Δημήτρης Χρυσικός(Μέλη).  Ο Άκης Πέτρου είναι τεχνικός διευθυντής, ο Πέτρος Τσιτσιμπής διευθυντής της ΠΑΕ και ο Μάνος Παναγιωτόπουλος υπεύθυνος τύπου. 

Μέλος ο Ευρυτάνας Χρυσικός
Στο διοικητικό συμβούλιο του Βόλου περιλαμβάνεται ένας δικός μας άνθρωπος, ο Τάκης Χρυσικός. Μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσικός ήταν Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας(2006-2010).



























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος