Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Πέρασε στην ιστορία ο 7ος Ευρυτάνειος Δρόμος


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 7ος Ευρυτάνειος Δρόμος το Σάββατο 20 Ιουλίου, απόστασης 19,5 χιλιομέτρων, ενώ διεξήχθη και αγώνας δυο χιλιομέτρων για παιδιά. Η άρτια οργανωμένη διοργάνωση είχε ως έναρξη το μνημείο των ιστορικών Κοκκαλίων και τερματισμό το όμορφο Κρίκελλο Ευρυτανίας.
Την εκκίνηση στον τόπο που το 279 π.Χ οι Ευρυτάνες και οι Αιτωλείς νίκησαν τους Γαλάτες έδωσε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης. Παρόντες ήταν επίσης η Δημοτική Σύμβουλος Βούλα Τσιτούρη-Κατσιάρη, η Αντιδήμαρχος Καρπενησίου και Πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Φουρνάς Γεωργία Γκαρίλα-Διαμάντη, ο παλαιός πρωταθλητής και νυν προπονητής Νότης Παπούλιας και ο τεχνικός σύμβουλος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας Ντίνος Μπουλούκος. Η φιλοξενία των ανθρώπων του Κρικέλλου ήταν άριστη, ενώ πλούσια ήταν τα εδέσματα μετά τον τερματισμό, με τις απονομές στους νικητές να ακολουθούν
Ο αγώνας ήταν ενταγμένος για πρώτη φορά  στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο των γιορτών δάσους του Δήμου Καρπενησίου και συνδιοργανωτές ήταν ο πολιτιστικός σύλλογος των Εν Αθήναις Κρικελλιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος»(Πρόεδρος του είναι η "ψυχή" της διοργάνωσης Κώστας Συγγούνης), ο ΑΠΣ Καρπενήσι 2002, ο Κεραυνός Κρικέλλου,, ο Δήμος Καρπενησίου, η Περιφέρεια Στερεά Ελλάδςα και η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.  Συμμετείχαν 76 δρομείς, τερμάτισαν όλοι και νικητής ήταν ο Κώστας Κωνσταντινίδης στους άνδρες με 1:22:25, ενώ στις γυναίκες η δικιά μας Ματίνα Νούλα με 1:35:23. Θα ακολουθήσει νεότερο ρεπορτάζ για τους Ευρυτάνες δρομείς, καθώς και περισσότερες φωτογραφίες.. 

Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής