Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Μούτα Δομοκού 51-67

Το πρώτο της «ροζ» φύλλο αγώνα κατέκτησε η Μούτα Δομοκού για το εφηβικό πρωτάθλημα, καθώς νίκησε μέσα στο Καρπενήσι την Π.Α.Κ. με 51-67.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (5/12) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές.
Η Ακαδημία της Κατερίνας Μπαλωμένου βρίσκονταν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης πίσω στο σκορ και «κυνηγούσε» τον αντίπαλο. Έκανε εξαιρετική 3η περίοδο, όπου με ένα ντεμαράζ μείωσε στον πόντο και ήταν κοντά στην ολική ανατροπή. Τελικώς δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς και ηττήθηκε για 3ο συνεχόμενο ματς στο εφηβικό μετά την νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον Σαββατιάτικο αντίπαλο. Ο Κώστας Νιαβής σκόραρε 17 πόντους, βάζοντας και 2 τρίποντα.
Η Μούτα Δομοκού του Παναγιώτη Ρήγα πήρε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και έχοντας μόνο ένα νεκρό διάστημα στο 3ο 10λεπτο κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Η Μούτα είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα και βρήκε λύσεις έχοντας σε καλή μέρα αρκετούς αθλητές. Οι Φθιωτοί εκμεταλλεύτηκαν τους Θανάση Καρυώτη και Δημήτρη Καραγιώτα, που σκόραραν έκαστος από 16 πόντους.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η ομάδα της Ευρυτανίας αγωνίζεται στις 9 Γενάρη στο ΔΑΚ της Λαμίας με τον Έσπερο, ενώ η Μούτα υποδέχεται στις (10/1) στον Δομοκό την Αναγέννηση Λαμίας.

Περίπου 50
Η συνάντηση του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.  



Εκδρομείς Μούτας
Ανάμεσα στους 50 φιλάθλους υπήρχε και μερίδα εκδρομέων-φίλων της Μούτας Δομοκού.

Άτυπα στην 3η
Η Μούτα Δομοκού μετά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ουσιαστικά τερματίζει εκτός απροόπτου στην 3η θέση, αφού κάλυψε την διαφορά του ενός πόντου που είχε ηττηθεί στο γήπεδο της.

Απουσία ο Κατσαρός
Σημαντική απουσία για τους γηπεδούχους ήταν ο γκαρντ Θοδωρής Κατσαρός, ο οποίος την στιγμή του αγώνα είχε οριστεί βοηθός στον ημιτελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας Παναγραφιωτικός-ΑΠΟΚ Βελούχι.

Με «αέρα» Εθνικής


Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα βάζοντας 17 και σκοράροντας 2 φορές έξω από τα 6.75. Ο Ευρυτάνας αθλητής είχε κληθεί στην προεπιλογή της εθνικής εφήβων την περασμένη εβδομάδα.



«16άρηδες» Καρυώτης & Καραγιώτας

 












Για την νικήτρια ομάδα 2 αθλητές σημείωσαν από 16 πόντους πρόκειται για τον Θανάση Καρυώτη (Φωτογραφία Αριστερά, Δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς στον Δομοκό λόγω τραυματισμού) και τον Δημήτρη Καραγιώτα (Φωτογραφία Δεξιά).



Αυτή την φορά ως Coach


Για 2η φορά έφυγε νικητής μέσα στο 2015 ο Παναγιώτης Ρήγας (Φωτογραφία). Ο κ. Ρήγας είναι και αθλητής του Πρωτέα Λαμίας και παίζει στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Είχε κερδίσει και ως αθλητής στο ίδιο γήπεδο τον Άτλαντα, τώρα επικρατεί ως προπονητής της Ακαδημίας.

Στο 2ποντο


Κακό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο και για τις δυο ομάδες, που ήταν άστοχες και έκαναν πολλά λάθη. Η Μούτα προηγήθηκε με 2 πόντους και με 8-10.Ο Δημήτρης Καραγιώτας με καλάθι και φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Κώστας Νιαβής με 2ποντο, ο Θανάση Καρυώτς με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο έκαναν το 4-4. Ακολούθησαν 2/4 βολές του Θανάση Καρυώτη, γκολ φάουλ του Δημήτρη Πανταζή με χαμένη ελεύθερη βολή και δίποντο του Λάμπρου Τσιώλη (6-8). Το 8-10 του δεκαλέπτου έγινε μετά από 2/2 ελεύθερες βολές του Μάριου Κόκκινου (Φωτογραφία) και καλάθι του Αποστόλη Νούλα. Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Δημήτρη Καραγιώτα της Μούτα. Ο Στάθης Λαϊνας του Δομοκού μοίρασε «στοπ» στον Λάμπρο Καμαρέτσο της Ακαδημίας. Ο Κώστας Νιαβής των γηπεδούχων ανέκοψε με «τάπα» τον Δημήτρη Καραγιώτα της Μούτας.



Ξέφυγε με Πανταζή

 












Η Μούτα έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον σερί Δημήτρη Πανταζή (Φωτογραφία Αριστερά) κατάφερε να προηγηθεί με +8 και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά με 24-32. Ο Δημήτρης Καραγιώτας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Δημήτρης Καραγιώτας με προσπάθεια για 2 και ο Αποστόλης Νούλας με νέο 2ποντο μετά από ασιστ του Κώστα Νιαβή διαμόρφωσαν το 12-13. Ο Δημήτρης Καραγιώτας με νέο δίποντο, ο Κώστας Νιαβής με γκολ φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική βολή) και ο Δημήτρης Καραγιώτας με δίποντο έκαναν το 14-17. Ο Δημήτρης Πανταζής με έμμεσο τρίποντο γκολ φάουλ με εύστοχη βολή και με 3 δίποντα στην συνέχεια πραγματοποίησε το 14-26.  Ο Θανάσης Καρυώτης με δίποντο (Σερί 11-0 για την Μούτα), ο Λάμπρος Καμαρέτσος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κώστας Νιαβής με 1/2 βολές έκαναν το 16-28. Ο Ανδρέας Κουρεμάδας με 2ποντο, ο Αποστόλης Νούλας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο πραγματοποίησαν το 19-30. Το 24-32 του ημιχρόνου έγινε μετά από 2ποντο του Θανάση Καρυώτη, 3ποντο του Κώστα Νιαβή και 2/2 βολές του Γρηγόρη Τάσιου. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Μάριο Κόκκινο της Μούτας Δομοκού. Ο Κώστας Νιαβής των γηπεδούχων μοίρασε και νέα «τάπ» αυτή την φορά στον Δημήτρη Καραγιώτα των φιλοξενούμενων. Ο Στάθης Λαϊνας του Δομοκού ανέκοψε με «τάπα» τον Γιώργο Καραθάνο της Π.Α.Κ.




Σερί 11-0
Η Μούτα την 2η περίοδο «έτρεξε» ένα σερί 11-0 και το 14-15 υπέρ της έγινε 14-26.

Ευρυτανική αντεπίθεση

 












Οι αθλητές της Κατερίνας Μπαλωμένου αντεπιτέθηκαν στην 3η περίοδο, όπου μείωσαν μέχρι και τον πόντο. Η αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια, αφού η ομάδα του Δομοκού στο φινάλε της περιόδου προηγήθηκε με +5 και 41-46. Ο Κώστας Νιαβής με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και με τρίποντο μείωσε σε 31-32 με την Π.Α.Κ. να τρέχει ένα μίνι-σερί 7-0. Ο Στάθης Λαϊνας «εκτέλεσε» έξω από τα 6.75, ο Κώστας Νιαβής είχε 2/2 βολές και ο Θανάσης Καγυώτης έβαλε 2ποντο (33-37).  Ο Κώστας Νιαβής με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Θανάσης Καρυώτης με 2ποντο και ο Δημήτρης Καραγιώτας με γκολ φάουλ με εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το 35-41. Ο Γρηγόρης Τάσιος με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Καραγιώτας με δίποντο και ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο έκαναν το 39-44. Εν συνεχεία ο Μάριος Σκουφίτσας (Φωτογραφία Δεξιά) με γκολ φάουλ (Χαμένη βολή) και ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο έκαναν το 41-46 της 3ης περιόδου. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Δημήτρη Πανταζή της Μούτας. Ο Δημήτρης Πανταζής της Μούτας Δομοκού ανέκοψε όμορφα με «στοπ» τον Αποστόλη Νούλα της Ευρυτανικής ομάδας.



Έφτασε στο +16

 












Το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν το 51-67 για την Μούτα Δομοκού, η οποία έκανε εξαιρετική 4η περίοδο και αυξάνοντας την διαφορά στα τελευταία λεπτά. Ο Γρηγόρης Τάσιος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θανάσης Καρυώτης με 1/2 βολές, ο Στάθης Λαϊνας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και με τρίποντο στην συνέχεια πέτυχε το 42-52. Ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο, ο Θανάσης Καρυώτης με δίποντο, ο Στάθης Λαϊνας με τρίποντη «βόμβα» και ο Αποστόλης Νούλας με 2/2 βολές έκαναν το 46-57. Ο Μάριος Κόκκινος είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θανάσης Καρυώτης είχε ½ βολές και ο Στάθης Λαϊνας έβαλε δίποντο (46-61). Ο Θανάσης Καρυώτης σκόραρε για 2, ο Γιώργος Καραθάνος έβαλε δίποντο και ο Κώστας Νιαβής σκόραρε για 3 (51-63). Το τελικό 51-67 έκανε ο Μάριος Σκουφίτσας με δίποντο και ο Κώστας Ντάλιος με δίποντο. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. ανέκοψε τον στον Μάριο Κόκκινο της Μούτας. Ο Κώστας Νιαβής της Ακαδημίας έκανε ένα ακόμη κόψιμο, αυτή την φορά μοίρασε «τάπα» στον Ανδρέα Κουρεμάδα των φιλοξενούμενων.





Τεχνική στον πάγκο
6.34 πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης ο προπονητής Παναγιώτης Ρήγας της Μούτας Δομοκού χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. αστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής.


4 με φάουλ


Συνολικά 4 αθλητές αποχώρησαν πρόωρα από το παιχνίδι συμπληρώνοντας 5 προσωπικά φάουλ. 3.26 πριν το τέλος της 3ης περιόδου αποχώρησε με 5 φάουλ από το ματς ο Δημήτρης Πανταζής της Μούτας. 6.34 πριν το τέλος έφυγε με φάουλ ο Δημήτρης Καραγιώτας των φιλοξενούμενων. 3.44 πριν την λήξη αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Αποστόλης Νούλας της Π.ΑΚ. Τέλος 00.40 πριν το φινάλε ο Γιώργος Καραθάνος (Φωτογραφία) των γηπεδούχων συμπλήρωσε και αυτός 5 φάουλ και αποβλήθηκε.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα οι αθλητές και οι άνθρωποι της Μούτας Δομοκού πανηγύρισαν την εκτός έδρας επιτυχία τους, η οποία ήταν και η πρώτη τους νικηφόρα στο εφηβικό πρωτάθλημα.


Τα δεκάλεπτα
8-10, 24-32, 41-46, 51-67

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Παπαγεωργίου Κ., Καραθάνος 2, Νούλας 9, Καρφής, Τσιώλης 8, Καραγιάννης, Νιαβής 17(2), Τάσιος 14(1), Καμαρέτσος 1

Μούτα Δομοκού (Παναγιώτης Ρήγας): Ντάλιος 2, Πανταζής 11, Λαϊνας Γ., Κόκκινος Μ. 3, Καρυώτης 16, Κόκκινος Α., Καραγιώτας 16, Κουρεμάδας 2, Σκουφίτσας 4, Λαϊνας Ε. 13(3)

Διαιτητές : Κωνσταντίνος Περράκης & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Λουκάς Καρανίκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Νίκος Νιαβής





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος