Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Παναγραφιωτικός-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-2

Σπουδαία πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ευρυτανίας πανηγύρισε η ομάδα του Παναγραφιωτικού, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στον ΑΠΟΚ.
Ο δεύτερος επαναληπτικός αγώνας του κυπέλλου διεξήχθη το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 14:30 και παρακολουθήθηκε από περίπου 100 θεατές.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έχοντας το «αβαντάζ» της νίκης του πρώτου παιχνιδιού με 1-2 κατάφερε να προηγηθεί δυο φορές στο σκορ με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μιχάλη Νούλα. Το νεανικό συγκρότημα παρουσιάζει αρκετά καλή εικόνα την φετινή σαιζόν και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου διεκδίκησε την πρόκριση, αλλά έμεινε εκτός αυτού του στόχου και φέτος, αν και πολυνίκης του θεσμού. Ισοφάρισε δυο φορές με τον Άλεξ Μπακαλίδης στην πρώτη του φετινή συμμετοχή και τον Βασίλη Συγκελόπουλο. Αποβλήθηκε ο Παναγιώτης Κόλλιας. Πλέον ο «ιστορικός», που είχε αρκετές απουσίες στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα.
Οι δυο ομάδες δίνουν αγώνα πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα, οι Αγραφιώτες θα παίξουν με τον Αίολο και οι Καρπενησιώτες με την ΑΕΚ.

Πλήθος κόσμου
Τον επαναληπτικό του κυπέλλου παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, βλέποντας ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς.



Χωρίς παρατηρητή για 45΄
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού πως δεν υπήρξε παρατηρητής αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.

3η σερί απώλεια
Ο πολυνίκης του θεσμού ΑΠΟΚ με 18 τρόπαια δεν θα κατακτήσει το τρόπαιο για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Επέστρεψε δυνατός
Ο πολυτάλαντος Άλεξ Μπακαλίδης επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους με γκολ και ασίστ. Η ποιότητα του δίνει άλλη «αίγλη» στην ομάδα, αλλά και στο τοπικό ποδόσφαιρο.


Δεξί μπακ ο Τσιλίκας


Στο πρώτο ημίχρονο ο επιθετικογενής Σάκης Τσιλίκας(Φωτογραφία) των τυπικά φιλοξενούμενων χρησιμοποιήσει ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Άτυπη «εκδίκηση»
Πέρυσι ο ΑΠΟΚ είχε αποκλείσει σε διπλούς ημιτελικούς αγώνες τα Άγραφα, αλλά φέτος οι ρόλοι άλλαξαν.

Από 1 μεγάλη απώλεια
Από πλευράς Παναγραφιωτικού απουσίαζε ο Κώστας Καλύβας, ενώ μεταξύ άλλων για το Βελούχι των πολλών απουσιών εκτός αποστολής ήταν ο τραυματίας Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος.

Μετά το 2012
Οι Αγραφιώτες θα συμμετάσχουν για φορά στην ιστορία τους σε τελικό κυπέλλου, ύστερα από το 2012, όπου είχαν ηττηθεί με 6-0 από τον ΑΠΟΚ.
Προπονητής τους τότε ήταν ο νυν coach του Βελουχίου Δημήτρης Αντωνίου.

Εξέτισε ο «Τσίλι»
Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης του Βελουχίου, ο οποίος αποβλήθηκε στον πρώτο αγώνα από τον ρέφερι Κώστα Διώτη.

Α΄ Μέρος

Γρήγορος ρυθμός και φάσεις
Το πρώτο 45λεπτο είχε αρκετά καλό ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν. Οι δυο ομάδες σημείωσαν από ένα γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο.


Κράτησε ο Ρεσίτης


Ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ Δημήτρης Ρεσίτης(Φωτογραφία)έκανε σωτήρια επέμβαση στο 11ο λεπτό. Μετά την σέντρα του Έλτον Μαλάι, ο Μιχάλης Νούλας σούταρε και ο αντίπαλος κίπερ απέκρουσε σωτήρια, ενώ ο Ρεσίτης έκανε νέα καλή επέμβαση στο 21΄ σε σουτ του Γιώργου Βούρτσα.





«Χτύπησε» με Νούλα


Ότι δεν κατάφερε ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) στην προηγούμενη φάση το σημείωσε 7 λεπτά αργότερα. Ο Γιώργος Βούρτσας τον τροφοδότησε και ο 24χρονος φορ με ωραίο δυνατό σουτ πραγματοποίησε το 1-0.





Απάντηση Μπακαλίδη


Το Βελούχι έφερε τον αγώνα στα ίσια στο 35΄. Μετά την σέντρα του Βασίλη Συγκελόπουλου, ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία) με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 1-1. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου 45λεπτου.





Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Προσωπική προσπάθεια του Μπακαλίδη από δεξιά, σουτ του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αχμέτη.
2΄: Μπάσιμο κατά μέτωπο και αδύναμο σουτ του Χρυσαφόπουλου εκτός περιοχής μάζεψε εύκολα ο πορτιέρο του Βελουχίου.
2΄: Πάσα του Χρυσαφόπουλου στον Πλεξίδα, ο οποίος επιχείρησε σουτ-βολέ από δεξιά, το οποίο κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη.
8΄: Από λάθος του Χρυσαφόπουλου, η μπάλα βρήκε στον Γούλα από κοντά, για να μαζέψει ο Αχμέτης.
10΄: Χτύπημα φάουλ του Συγκελόπουλου από αριστερά, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μπακαλίδη έφυγε πάνω από την εστία του Παναγραφιωτικού.
11΄: Ο Μαλάι έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Νούλας σούταρε και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια.
18΄: Ο Βούρτσας σέντραρε από την δεξιά πλευρά και ο Νούλας με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Βελουχίου «έγραψε» το 1-0.
21΄: Μπαλιά του Μπισμπίκη στον Βούρτσα, ο οποίος σούταρε και ο Ρεσίτης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
24΄: Συνδυασμός Γούλα-Μπακαλίδη-Κόλλια, σουτ του τελευταίου από δεξιά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία με διπλή προσπάθεια ο Αχμέτης.
26΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
35΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Μπακαλίδης με όμορφη κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αχμέτη ισοφάρισε σε 1-1.

B΄  Μέρος

Χειρότερο ποιοτικά ματς
Η επανάληψη ήταν χειρότερη ποιοτικά και οι ευκαιρίες ελάχιστες. Οι Αγραφιώτες πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης με το 2ο γκολ που πέτυχαν, ενώ οι «γαλάζιοι» ισοφάρισαν στο 85΄, χωρίς όμως να πετύχουν 3ο τέρμα, που θα τους έδινε την πρόκριση. Μάλιστα ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίχτη λιγότερο.

Παλικαρίσιο τελείωμα
Με ένα πολύ ωραίο γκολ ο Μιχάλης Νούλας χρίστηκε ξανά σκόρερ στο 51ο λεπτό, βάζοντας ξανά την ομάδα του σε θέση «οδηγού». Ο Γιώργος Πλεξίδας τον τροφοδότησε και αυτός ξεκινώντας από τον κέντρο «άδειασε» τους αντιπάλους του και έφυγε σε θέση τετ α τετ, πλασάροντας ιδανικά. Ο ποδοσφαιριστής του Παναγραφιωτικού, ο οποίος απουσίασε από το πρώτο ματς «ξεμπούκωσε» την κατάλληλη στιγμή.






Δυο αναγκαστικές


Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος υποχρεώθηκε σε δυο αναγκαστικές αλλαγές, «χάνοντας» αρχικά τον σκόρερ Μιχάλη Νούλα και εν συνεχεία τον φιλότιμο μπακ Γιώργο Πλεξίδα(Φωτογραφία).



«Πρώτη» για Γιαννόπουλο


Χρόνο συμμετοχής πήρε για τους τυπικά φιλοξενούμενους ο αμυντικός Κώστας Γιαννόπουλος(Φωτογραφία), που δεν είχε συμμετοχή σε κάποιο φετινό παιχνίδι.

Ξανά στην διεκδίκηση


Νέα τροπή πήρε ο αγώνας με την ισοφάριση στο 85ο λεπτό. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος(Φωτογραφία) σε διπλό χρόνο μετά την εκτέλεση φάουλ του Άλεξ Μπακαλίδη πραγματοποίησε ο τελικό 2-2.




Αποβολή Κόλλια


Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ αποβλήθηκε από τον ρέφερι Κώστα Διώτη με δυο σερί κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση για συνεχείς διαμαρτυρίες.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Νούλας έκανε πανέμορφη προσωπική προσπάθεια, ξεκινώντας από πίσω μετά την μπαλιά του Πλεξίδα, μπήκε ολομόναχος κατά μέτωπο προς την αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Ρεσίτη(2-1).
69΄: Σκαφτό σουτ του Βούρτσα από θέση δεξιά μάζεψε ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.
73΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Ντουφεκιά κόντραρε και πέρασε σε νέο κόρνερ. Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε ξανά και κεφαλιά του Μπορότη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αχμέτη.
85΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, ο Συγκελόπουλος έπιασε την κεφαλιά από κοντά, ο Αχμέτης απέκρουσε και στην επαναφορά ξανά ο Συγκελόπουλος με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.
88΄: Ο Κόλλιας δέχεται 2η κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για διαμαρτυρία και αποβάλλεται.

Διαμαρτυρίες Βελουχίου
Μετά την λήξη του αγώνα οι τυπικά φιλοξενούμενοι, ο προπονητής Δημήτρης Αντωνίου διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Κώστα Διώτη για τον χρόνο των καθυστερήσεων και για την αποβολή του ποδοσφαιριστή τους.




Και η selfie
Δεν γινόταν να μην υπάρξει στα αποδυτήρια των Αγράφων η καθιερωμένη selfie με τον Γιώργο Πλεξίδα σε ρόλο φωτογράφου.


Αφιερωμένη στον Γιόγιο
Δια στόματος του Γενικού Αρχηγού Δημήτρη Αθανασόπουλου η πρόκριση αφιερώνεται από προπονητή, διοίκηση και ποδοσφαιριστές στον τερματοφύλακα της ομάδας Γιώργο Γιόγιο, που αντιμετωπίζει ως γνωστόν πρόβλημα με την υγεία του.

Κίτρινες Κάρτες
Πλεξίδας, Μπισμπίκης, Κατσαρής, Κρασιάς

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Νούλας, Κατσαρής, Μαλάι, Μπισμπίκης
ΑΠΟΚ: Μπακαλίδης, Συγκελόπουλος, Τσιλίκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου για την πρόκριση που πετύχανε απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα όπως είναι το Βελούχι. Αποδείξαμε και στα δυο παιχνίδια που γίνανε μεταξύ μας ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί και δίκαια βρισκόμαστε στον τελικό. Τα παιδιά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις και αρχίζουμε να παίρνουμε πράγματα, τα οποία μας βγαίνουν στο παιχνίδι και πέρα από το αποτέλεσμα που δεν έχει σχέση αν είναι υπέρ μας ή κατά, αυτό που έχει σημασία είναι ότι παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, με σωστή συμπεριφορά και σωστή τακτική. Την πρόκριση μας αυτή, την αφιερώνουμε στον ποδοσφαιριστή μας και φίλο μας τον Γιώργο τον Γιόγιο, ευχόμαστε γρήγορα να είναι κοντά και θα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να του αφιερώσουμε και το τρόπαιο. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του ΑΠΟΚ και τους εύχομαι ότι καλύτερο.»

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ): «Αρχικά να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα, πέρασε άξια στον τελικό του θεσμού του κυπέλλου. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις ούτε του αγώνα, αλλά γενικότερα του θεσμού. Θα έλεγα ότι η πρόκριση κρίθηκε και στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν είχαμε την αναμενόμενη απόδοση, άσχετα του ότι ενός σημείο παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι την τελευταία στιγμή. Εμείς στην ομάδα μας γνωρίζουμε το ότι σπέρνεις, θερίζεις. Όταν δουλεύεις, αμείβεσαι. Άμα δεν δουλεύεις, δεν μπορείς να αποδώσεις, αυτό είναι μια πραγματικότητα και το ξέρουμε πολύ καλά. Προσπαθούμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να λύσουμε πρώτα τα οργανωτικά μας θέματα, για να περάσουμε στα αγωνιστικά. Ελπίζω να έχουμε την καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα, είναι ο μοναδικός στόχος που μας απέμεινε, ελπίζω να τον πετύχουμε, αφού αλλάξουμε την νοοτροπία όλοι μας, βελτιώσουμε την οργάνωση μας, προσέλευση στις προπονήσεις, για να πετύχουμε τον στόχο. Καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων.»

Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αχμέτης, Παρασκευόπουλος, Πλεξίδας(88΄ λ.τρ Ζανιάς), Πάτρου Ρεμμ., Μαλάι, Μπισμπίκης Δ., Χρυσαφόπουλος(77΄ Δαράβαλης), Πάτρου Ραντ., Νούλας(66΄ λ.τρ Γιαννιώτης), Κατσαρής, Βούρτσας

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης Δ., Τσιλίκας, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Κουτσουπιάς, Μπορότης, Μπάμπε(46΄ Ντουφεκιάς), Κόλλιας, Φλωράκης, Μπακαλίδης, Γούλας(81΄ Γιαννόπουλος)

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος