Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Αίολος-ΑΕΚ 8-3

Σε ένα ματς ανοιχτό χωρίς σκοπιμότητες ο Αίολος νίκησε την ΑΕΚ με 8-3 και έπιασε τον ΑΠΟΚ στην 1η θέση.
Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, κρύο και παρουσία περίπου 15 θεατών.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη έπαιξε με πολλές απουσίες και με την ίδια 11αδα σε όλη την διάρκεια του ματς, ωστόσο δεν συνάντησε καμία δυσκολία κόντρα στην «ουραγό» ΑΕΚ. Σκόραρε 8 φορές με τους φίλους Νίκο Νικολάου και Κώστα Μπουμπουρή να πετυχαίνουν χατ-τρικ και από 1 γκολ να σημειώνουν οι: Πάνος Μάρκης και Τόλης Φούκας. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία μετά την νέα νίκη της έπιασε τον ΑΠΟΚ στους 18 βαθμούς. Από ένα δοκάρι είχαν οι: Τόλης Φούκας (Στην φάση του γκολ του) και Κώστας Μπουμπουρής.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα αγωνίστηκε για ένα ακόμη ματς χωρίς άγχος γνωρίζοντας ωστόσο νέα βαριά ήττα. Ο «δικέφαλος» έπαιξε ελεύθερα και είχε αρκετά κενά στα μετόπισθεν και δέχτηκε συνολικά 8 τέρματα. Ωστόσο επιθετικά τα πήγε καλά βρήκε δίχτυα τρεις φορές με τους: Κώστα Μπούκα με εκτέλεση πέναλτι, Δημήτρη Τελώνη μετά από εκτέλεση έμμεσου και με το αυτογκόλ του Αντώνη Ζαχαρόπουλου. Ο Δημήτρης Τελώνης είχε και δοκάρι και χαμένη στιγμή για 4ο τέρμα.
Την επόμενη (10η) αγωνιστική ο Αίολος παίζει στις (10/1) με τον ΑΠΟΚ στο Δημοτικό στάδιο και η ΑΕΚ την προηγούμενη μέρα υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο την Κρέντη. Ο Αίολος ισοβαθμεί στην κορυφή με 18 βαθμούς μαζί με τον ΑΠΟΚ, ενώ η ΑΕΚ παραμένει 7η χωρίς πόντο.

Μια 15αδα
Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής παρά την ηλιοφάνεια και τις καλές συνθήκες για την εποχή. Το ματς του Δημοτικού σταδίου έγινε παρουσία περίπου 15 θεατών.

«Πάτησε» κορυφή
Ο Αίολος μετά την νέα επιτυχία του εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την βαθμολογία απώλεια του ΑΠΟΚ και τον έφτασε στην πρώτη θέση έχοντας και αυτός 18 βαθμούς.

Με μια 11αδα
Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του ματς χωρίς αλλαγή. Στον πάγκο υπήρχαν μόνο οι τραυματίες Πάνος Αζακάς και Γιάννης Ηλιάδης και ο 14χρονος Δημήτρης Κυλλής, ο οποίος δεν έχει συμπεριληφθεί στην κατάσταση υγείας και έχασε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο σε επίσημο ματς της Α΄ κατηγορίας.

Ντεμπούτο Κόκκοτα-Ζαχαρόπουλου

 












Πρώτη εμφάνιση για φέτος με την ομάδα του Αίολου έκανε ο γκολκίπερ Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο στόπερ Αντώνης Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος δέχτηκε 3 γκολ ωστόσο και ο δεύτερος σημείωσε αυτογκόλ.

Μόλις 3


Ο «δικέφαλος» για πρώτη φορά στο φετινό ματς κατέβηκε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι με λίγες αλλαγές στην αρχική του 11αδα. Ο Ηλίας Μπακόλας ξεκίνησε την ΑΕΚ με μόλις 3 αλλαγές σε σχέση με το ματς της προηγούμενης Κυριακής με τον ΑΠΟΚ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Σωτήρης Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά), στο αριστερό άκρο έπαιξε ο Γιώργος Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) και στην μεσοεπιθετική γραμμή άρχισε ο Χρήστος Παρούτσας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Αρκουμάνη, Γιώργου Ιωάννου (Απουσίαζαν) και Δημήτρη Γιαννόπουλου (Έμεινε στον πάγκο, αν και επρόκειτο να παίξει βασικός).

Το πιο ευρύ
Τα 11 γκολ που σημειώθηκαν αποτελούν το καλύτερο επιθετικό παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος.

Διατήρησε 5

 












Αντίθετα ο Αίολος διατήρησε μόλις 5 αθλητές στην αρχική του 11αδα σε σχέση με το ματς με τον Παναγραφιωτικό. Βασικός γκολκίπερ ήταν ο Αλέκος Κόκκοτας, σαν δεξιός μπακ άρχισε ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Αντώνης Ζαχαρόπουλος, στο κέντρο σαν μεσοαμυντικός έπαιξε ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία Δεξιά), δεξιός μέσος ήταν ο Πάνος Μάρκης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μπουμπουρής. Αντικατέστησαν τους: Θεοδόση Κόκκοτο, Ανδρέα Σουμέλα (Αποχώρησε από την ομάδα), Χρήστο Μπόγδανο, Χρήστο Ράμμο (Απουσίαζαν), Γιάννη Ηλιάδη και Παναγιώτη Αζακά (Αναπληρωματικοί λόγω τραυματισμού).

Α΄ Μέρος

Δυνατά ο Αίολος
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ήδη από το 10ο λεπτό κιόλας είχαν πάρει προβάδισμα 2 τερμάτων.

Συστάσεις στον πάγκο
Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος έκανε συστάσεις στον πάγκο της ΑΕΚ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα σε δυο περιπτώσεις ,όταν επιθετικές της προσπάθειες ανεκόπησαν ως οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό Γιώργο Δροσίνη.



Άνοιξε ο «χορός»


Ο «χορός» των τερμάτων άνοιξε μόλις στο 7ο λεπτό, όπου σημειώθηκε το 1ο από τα 11 γκολ της αναμέτρησης. Ο Τόλης Φούκας σέντραρε από τα δεξιά και ο Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία) από κοντά στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην κενή εστία πέτυχε εύκολα το 1-0.





Δεύτερο με Μάρκη


Στο 10ο λεπτό ο Κώστας Μπόνιας έβγαλε έξοχα την κάθετη μπαλιά για τον Πάνο Μάρκη, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Στέφανο Κοράκη, τον πλάσαρε κάτω από τα πόδια και διαμόρφωσε το 2-0. Ο 21χρονος σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.




Τραυματισμός Νιαβή

 












Στο 16ο λεπτό του ματς ο στόπερ της ΑΕΚ Μάκης Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά) αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Γιώργο Κατσαρό (Φωτογραφία Δεξιά).


Με απευθείας κόρνερ


Ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) στο 23ο λεπτό σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά. Πρώτα ο ίδιος έκανε έξοχη προσπάθεια μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε με τον Στέφανο Κοράκη να παραχωρεί κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε απευθείας από τα δεξιά ο Νίκος Νικολάου με την μπάλα να καταλήγει ψηλά στο δεξί «παραθυράκι» της ΑΕΚ (3-0).



Μείωσε από την «λευκή» βούλα


Στο 37ο λεπτό του ματς ο Δημήτρης Τελώνης βρέθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων και η μπάλα σε προσπάθεια του βρήκε στο χέρι του Νίκου Ράικου με τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία) το εκτέλεσε σουτάροντας στην δεξιά γωνία του Αλέκου Κόκκοτα για το 3-1. Ο Μπούκας σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος.



Λήξη με 4-1
Το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος βρήκε τον Αίολο μπροστά με 4-1, καθώς στο 45ο λεπτό ο Πάνος Ράπτης τροφοδότησε τον Νίκο Νικολάου που με σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Φούκας Α. σέντραρε από τα δεξιά και ο Μπουμπουρής από κοντά με σουτ σε κενή εστία με σουτ έκανε το 1-0.
9΄: Ο Μπόνιας έδωσε στον Μπουμπουρή, που σούταρε και ο Κοράκης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
10΄: Ο Μπόνιας έκανε όμορφα την κάθετη πάσα για τον Μάρκη που πλάσαρε στην έξοδο τον Κοράκη κάτω από τα πόδια του κάνοντας το 2-0.
12΄: Μακρινό δυνατό σουτ του Μπόνια πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
21΄: Ο Φούκας Α. έδωσε στον Μπουμπουρή, που σούταρε και ο πορτιέρο της ΑΕΚ μπλόκαρε.
23΄: Ο Νικολάου έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από αριστερά, σούταρε και ο Κοράκης απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε απευθείας από τα δεξιά ο Νικολάου και σκόραρε με όμορφο τρόπο για το 3-0.
25΄: Ο Ράπτης σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Μπόνια κόντραρε και μπλοκαρίστηκε από τον γκολκίπερ του «δικεφάλου» στην δεξιά του γωνία.
30΄: Μετά από λάθος του Γιαννόπουλου Γ., το σουτ του Φούκα Α. προ του Κοράκη εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.
31΄: Ο Ζαραβέλης έβγαλε μπαλιά για τον Μπουμπουρή, που σούταρε και ο Κοράκης απέκρουσε σε κόρνερ.
35΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου μπλόκαρε εύκολα ο Κόκκοτας στην δεξιά του γωνία.
37΄: Ο Τελώνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Αίολου και η μπάλα σε προσπάθεια του βρήκε στο χέρι του Ράικου του Αίολου με την ΑΕΚ να κερδίζει το πέναλτι. Ο Μπούκας με εύστοχη εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα μείωσε σε 3-1.
45΄: Ο Ράπτης έκανε την μπαλιά για τον Νικολάου, που με σουτ στην αριστερή γωνία του Κοράκη πέτυχε το 4-1.          

Β΄ Μέρος

Ανοιχτό ματς
Ελεύθερο και ανοιχτό ματς έπαιξε στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 8-3.

Γκολ-πέναλτι
Στο 2ο λεπτό της επανάληψης ο Κώστας Μπουμπουρής ανατράπηκε από τον Δημήτρη Τελώνη κερδίζοντας το πέναλτι. Ο «Μπούμπου» το εκτέλεσε και με σουτ χαμηλά στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ έκανε το 5-1.




Συνέχισε με δοκάρι
Ο Κώστας Μπουμπουρής είχε δοκάρι στο 55ο λεπτό και ευκαιρία για το χατ-τρικ, ο Κώστας Μπόνιας του πάσαρε και σούταρε από τα όρια της περιοχής στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.

6ο από Α. Φούκα


Στο 58ο λεπτό ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Τόλης Φούκας (Φωτογραφία) από κοντά έκανε την κεφαλιά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος εύκολα «έγραψε» το 6-1. Ο Φούκας πέτυχε το 2ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.



Ίδιο τέρμα
Πανομοιότυπο ήταν και το 7ο γκολ του Αίολου, ο Κώστας Μπόνιας στο 61ο λεπτό εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Νίκος Νικολάου εύκολα από κοντά στο δεύτερο δοκάρι με προβολή σκόραρε το 7-1 βάζοντας και το 3ο του προσωπικό γκολ στην αναμέτρηση. Αυτά ήταν τα πρώτα 3 γκολ του Νικολάου στην φετινή Α΄ ΕΠΣΕ.



Με έμμεσο


Η ΑΕΚ σκόραρε το 7-2 μετά από εκτέλεση έμμεσου στο 68΄, ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Δημήτρη Τελώνη (Φωτογραφία), που με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων μείωσε στο 7-2.





Και δοκάρι ο Τελώνης
Ο Δημήτρης Τελώνης μετά το γκολ που πέτυχε είχε και δοκάρι και σπουδαία στιγμή να μειώσει και άλλο το σκορ. Στο 72΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Δημήτρη Τελώνη, που από καλή θέση σούταρε δυνατά στο οριζόντιο δοκάρι του Αλέκου Κόκκοτα.


Αυτογκόλ Ζαχαρόπουλου
Ο κεντρικός αμυντικός του Αίολου Αντώνης Ζαχαρόπουλος στο φετινό του ντεμπούτο με τον Αίολο άθελα του σημείωσε αυτογκόλ. Στο 81ο λεπτό ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Αντώνης Ζαχαρόπουλος γύρισε προς τα πίσω με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Αλέκου Κόκκοτα έκανε το 7-3.



Χατ-τρικ «Μπούμπου»
Ο Κώστας Μπουμπουρής ακολούθησε τα χνάρια του φίλου του Νίκου Νικολάου και σημείωσε και αυτός χατ-τρικ. Στο 86΄ ο Πάνος Μάρκης πάσαρε στον Κώστα Μπουμπουρή που με σουτ έγραψε το τελικό 8-3 βάζοντας το 3ο του τέρμα στο ματς. Ο Μπουμπουρής με 4 γκολ σε μόλις 3 συμμετοχές είναι ο πρώτος σκόρερ φέτος του Αιόλου.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μπουμπουρής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ από τον Τελώνη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο «παθών» ανέλαβε να το εκτελέσει και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Κοράκη έκανε το 5-1.
55΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Μπουμπουρή, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής στο δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης ομάδας.
58΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Φούκας Α. πήρε την κεφαλιά εξ επαφής η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος εξ επαφής σκόραρε (6-1).
61΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε νέο κόρνερ από αριστερά και στον δεύτερο δοκάρι από κοντά ο Νικολάου σκόραρε για το 7-1.
66΄: Σουτ, που επιχείρησε ο Νικολάου μπλόκαρε ο Κοράκης.
68΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε το έμμεσο με πάσα για τον Τελώνη, που με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ έκανε το 7-2.
72΄: Ο Γενιτσαρόπουλος βρήκε τον Τελώνη που από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε δυνατά με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.
74΄: Σουτ του Φούκα Α. πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.
81΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Ζαχαρόπουλος άθελα του με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο αριστερό «Γ» της εστίας της ομάδας του έκανε το 7-3.
86΄: Ο Μάρκης πάσαρε στον Μπουμπουρή που με σουτ στην δεξιά γωνία του Κοράκη σκόραρε το τελικό 8-3.

Κίτρινες Κάρτες
Λάππας

Διακριθέντες
Αίολος: Μπουμπουρής, Νικολάου, Μπόνιας, Φούκας Α.
ΑΕΚ: Τελώνης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Το παιχνίδι δεν νομίζω ότι είναι άξιο σχολιασμού, η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής. Εμείς βάλαμε κάποιους παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής και προσπαθήσαμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους, να περάσουν όλοι καλά και να είμαστε όλοι γεροί και υγιείς και να επιστρέψουμε την νέα χρονιά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ, νομίζω ότι κάνει μια σημαντική προσπάθεια, για να καταφέρει να κατέβει σε όλα τα παιχνίδια και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Να ευχηθώ χρονιά πολλά και καλές γιορτές σε όλους. Για το παιχνίδι δεν παίζουμε με σκοπιμότητες,  δίνουμε τον αγώνα μας και το παιχνίδι είναι ανοιχτό. Ο Αίολος ήταν πολύ καλύτερος από εμάς, καθάρισε το ματς με συνοπτικές διαδικασίες. Όταν σταματήσουμε να δεχόμαστε το εύκολο το γκολ ίσως γίνουμε και εμείς ομάδα. Καλή συνέχεια στον Αίολο.»







Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Φούκας Α., Ράπτης, Ζαχαρόπουλος, Ράικος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Μάρκης, Μπουμπουρής, Ζαραβέλης, Νικολάου

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Λάππας, Νιαβής(18΄ λ.τρ. Κατσαρός), Τελώνης, Φούκας Σ., Παρούτσας, Μπούκας(46΄ Ρούσσης), Γιαννόπουλος Γ., Κοτσιμπός, Γενιτσαρόπουλος, Μπέσσας Ι.(67΄ Κολλημένος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος