Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Γ.Σ. Τα Φάλαρα-Γ.Σ. Άτλας 42-40

Αδυναμίες παρουσίασε για ένα ακόμη εκτός έδρας ματς ο Άτλαντας, όπου ηττήθηκε με το «φτωχό» 42-40 από τα Φάλαρα Στυλίδας. Η ομάδα της Ευρυτανίας μετά από αυτή την ήττα μπαίνει ξανά σε περιπέτειες όσον αφορά την υπόθεση-παραμονή.
Το ματς διεξήχθη το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας και ξεκίνησε στις 7.20 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για την υπόθεση-παραμονή, αφού μετρούσαν 5 συνεχόμενες ήττες. Έκαναν σωστή διαχείριση του αγώνα, κρατώντας το ματς σε αργό τέμπο και με ψυχραιμία στην τελευταία 4η περίοδο πέρασαν μπροστά στα τελευταία λεπτά και πήραν μια ακόμη νίκη επί του Άτλαντα στο γήπεδο τους. Για τους γηπεδούχους 13 σκόραρε ο σέντερ Παύλος Ντινόπουλος, όσους και ο γκάρντ Πέτρος Παπανικολάου που ευστόχησε και σε 2 τρίποντα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έδειξε ξανά αδυναμίες και τάσεις «αυτοκτονίας» σε ένα ακόμη ματς μακριά από την έδρα του και πλέον μπήκε σε περιπέτειες όσον αφορά την υπόθεση-παραμονή, αφού υποχώρησε στην τελευταία θέση. Οι Ευρυτάνες κατάφεραν στην 3η περίοδο να «ξεμπουκώσουν» και να πάρουν διαφορά 8 πόντων, όμως στο 4ο και τελευταίο 10λεπτο δεν μπόρεσαν να έχουν επαφή με το αντίπαλο καλάθι και μοιραία ηττήθηκαν. 13 πόντους σημείωσε ο σέντερ Πάνος Καλοπήτας, με τους 9 να είναι με βολές.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική η ομάδα της Ευρυτανίας υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 13 του μήνα τον Κύνο Λιβανατών και τα Φάλαρα παίζουν εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Λιβαδειάς. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην τελευταία θέση πλέον του ομίλου έχοντας 7 βαθμούς.

Λίγοι θεατές
Η συνάντηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών. 


Το πιο χαμηλό
Το 42-40 είναι μέχρι στιγμής το χαμηλότερο σκορ στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

«Πονάει» εκτός
Οι Ευρυτάνες «πονάνε» εκτός έδρας, αφού χάνουν αρκετή από την δύναμη τους. Σε 4 αναμετρήσεις μακριά από την έδρα τους έχουν ισάριθμες ήττες.

3η από Φάλαρα
Για 3η συνεχή χρονιά τα Φάλαρα κερδίζουν στο γήπεδο τους τον Άτλαντα. Οι προηγούμενες δυο αναμετρήσεις ήταν στο ανοιχτό γήπεδο στο Πάρκο Λαού στην Στυλίδα για το πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

«Γούρικο» 13 για δύο

 












Για τους νικητές ο σέντερ Παύλος Ντινόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) σταμάτησε στους 13, όσους και ο ψύχραιμος Πέτρος Παπανικολάου (Φωτογραφία Δεξιά), που «εκτέλεσε» και δυο φορές έξω από τα 6.75.



13 και ο Καλοπήτας


Ο σέντερ του Άτλαντα Πάνος Καλοπήτας έκανε καλή εμφάνιση βάζοντας 13 και ήταν ο μοναδικός διψήφιος σκόρερ της Ευρυτανικής ομάδας. Είχε μάλιστα 9/10 ελεύθερες βολές!.



Γενέθλια με ήττα


Ο παίκτης-προπονητής του Άτλαντα Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία) γιόρτασε τα 34α γενέθλια του με ήττα. Η ομάδα του δεν κατάφερε να φύγει από την Λαμία με το «ροζ» φύλλο αγώνα.


Ισόβαθμοι
Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στην τελευταία θέση του ομίλου μαζί με τον Κύνο Λιβανατών, που έχει ένα ματς λιγότερο.

Ντεμπούτο Κουρλού & Χαντζιάρα-Αποστολή ο Κατσαρός


Πρώτη συμμετοχή στην Β΄ΕΣΚΑΣΕ έκαναν τα δυο νέα αποκτήματα των Ευρυτάνων. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κουρλό (Φωτογραφία Αριστερά) που είναι ρέφερι της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και τον φοιτητή στο ΤΕΙ Δασοπονίας Νίκο Χαντζιάρα (Φωτογραφία Κέντρο). Αντίθετα ο Δημήτρης Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) μπήκε στην αποστολή για 1η φορά, ωστόσο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Με ελλείψεις
Οι γηπεδούχοι είχαν απουσίες και στερήθηκαν τις υπηρεσίες του ενός εκ των καλυτέρων αθλητών τους Κώστα Κωστούλα. Στον πάγκο χωρίς να αγωνιστεί έμεινε ο ανέτοιμος Φίλωνας Καραπέτσας.

9/10 βολές
90% ποσοστό ευστοχίας από τις ελεύθερες βολές είχε ο Πάνος Καλοπήτας που έβαλε 9/10 και σκόραρε 9 από τους 13 πόντους με βολές.

20λεπτη καθυστέρηση
Το παιχνίδι άρχισε με 20λεπτη καθυστέρηση, καθώς νωρίτερα διεξάγονταν αγώνας κυπέλλου βόλεϊ ανάμεσα στον Α.Ο. Λαμίας και την Ε.Α. Λάρισας, που έληξε με 1-3 υπέρ των φιλοξενούμενων.

9-8


Η Φθιωτική ομάδα των Φαλάρων ξεκίνησε με ένα σερί 6-0, ο Άτλαντας πήρε πόντους από τον Πάνο Καλοπήτα και έκλεισε την 1η περίοδο πίσω στο σκορ με το «φτωχό» 9-8. Ο Βαγγέλης Λαϊνας (Φωτογραφία) με δίποντο μετά από πάσα του Παύλου Ντινόπουλου, ο Παύλος Ντινόπουλος με δίποντο μετά από ασιστ του Βαγγέλη Λαϊνα και ο Βαγγέλης Λαϊνας με δίποντο έκαναν το 6-0. Ο Πάνος Καλοπήτας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Πέτρος Παπανικολάου με 1/2  βολές, ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Παύλος Ντινόπουλος με 1/2  βολές έκαναν το 8-3. Με δίποντο του Πάνου Καλοπήτα μετά από ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα, 1/2  βολές του Τάσου Καδά, δίποντο του Πάνου Καλοπήτα μετά από ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα και 1/2  ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Λαϊνα έγινε το 9-8. Ο Παντελής Κωστής του Άτλαντα ανάκοψε με «τάπα» τον Βαγγέλη Λαϊνα των Φαλάρων.





Τεχνικό Time Out
8.27 πριν το τέλος της 1ης περιόδου δόθηκε τεχνικό Time Out, αφού ο νεαρός ρέφερι Κωνσταντίνος Περράκης ένοιωσε ενοχλήσεις στο πόδι. Ο ρέφερι τελικώς συνέχισε κανονικά το παιχνίδι πάρα τις ενοχλήσεις, που ένοιωσε.

Προβάδισμα Άτλα


Με ένα σερί 8-0 ο Άτλαντας γύρισε το παιχνίδι και προηγήθηκε στο ημίχρονο με +4 και 16-20 των Φαλάρων. Ο Βαγγέλης Λαϊνας με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Αριστερά) με γκολ φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο και με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο έκαναν το 11-16. Ο Άτλας είχε ένα σερί 8-0 κάνοντας το 11-8 εις βάρος του 11-16 υπέρ του. Ο Πέτρος Παπανικολάου με τρίποντο, ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο μετά από πάσα του Τάσου Καδά, ο Πάνος Καλοπήτας με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Θανάσης Καρανίκας (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο πέτυχαν το 16-20, όπου ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Ο Πάνος Καλοπήτας των φιλοξενούμενων ανέκοψε με «τάπα» τον Βαγγέλη Λαϊνα των Φαλάρων. Ο Θωμάς Χονδρός του Άτλαντα ανέκοψε με όμορφο «στοπ» τον Παύλο Ντινόπουλο των γηπεδούχων.



Φίνις με Κωστή

 












Εξαιρετικό φίνις στην 3η περιόδο έκαναν οι φιλοξενούμενοι που με 3 συνεχόμενα καλάθια του νεαρού Παντελή Κωστή (Φωτογραφία Αριστερά) προηγήθηκαν με +8 και με 25-33. Ο Παύλος Ντινόπουλος με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη συμπληρωματική ελεύθερη βολή) μετά από πάσα του Μάνου Καραναϊου, ο Γιάννης Δημητρίου με 2ποντο, ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Παύλος Ντινόπουλος με δίποντο έκαναν το 23-22. Ο Πάνος Καλοπήτας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 βολές, ο Πάνος Καλοπήτας με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Πέτρος Παπανικολάου με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 25-27. Ο Παντελής Κωστής με 3 συνεχόμενα καλάθια (Το 2ο από ασιστ του Πάνου Καλοπήτα) πέτυχε το 25-33. Ο Παντελής Κωστής των Ευρυτάνων ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Μάνου Καρανάϊου των γηπεδούχων.




«Τούμπα» το ματς

 
Απογοητευτικό ήταν το 4ο 10λεπτο για τους Ευρυτάνες, αφού από το 28-37 υπέρ τους βρέθηκαν να χάνουν με 40-37. Τα Φάλαρα ήταν αποτελεσματικά στην άμυνα και με σερί 12-0 και απίστευτη ψυχραιμία στο τέλος έκαναν την ολική ανατροπή και επιβλήθηκαν με 42-40. Ο Παύλος Ντινόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο μετά από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα και ο Παύλος Ντινόπουλος μετά από πάσα του Βαγγέλη Λαϊνα έκαναν το 28-35. Με δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα (Φωτογραφία Αριστερά) έγινε το 28-37. Στην συνέχεια σκόραραν τα Φάλαρα 12 πόντους χάρης σε δίποντο του Παύλου Ντινόπουλου μετά από ασιστ του Γιάννη Δημητρίου, 3ποντο του Γιάννη Δημητρίου (Φωτογραφία Κέντρο), 3ποντο του Πέτρου Παπανικολάου, 2/2 ελεύθερες βολές του Παύλου Ντινόπουλου και 2/2 βολές του Βαγγέλη Λαϊνα 00.39 πριν το φινάλε για τα 40-37. Ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Δημήτρη Σταλίκα και 1/2 βολές του Θανάση Καρανίκα 00.14 πριν το τέλος (41-37). 00.08 πριν το φινάλε ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Δεξιά) με «εκτέλεση» έξω από τα 6.75 μείωσε στον πόντο (41-40). Ο Βαγγέλης Λαϊνας με 1/2  βολές 00.07 πριν το τέλος έκανε το 42-40. Ο Τάσος Καδάς πήρε το τελευταίο σουτ, δοκίμασε για 3 χωρίς να τα καταφέρει.







Σερί 12-0
Τα Φάλαρα στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς έτρεξαν ένα σερί ν12-0 και το 28-37 εις βάρος τους έγινε 40-38 υπέρ τους.

5 φάουλ ο Σταλίκας.
00.14 πριν το φινάλε ο Δημήτρης Σταλίκας του Άτλαντα αποχώρησε από την αναμέτρηση κάνοντας το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Δηλώσεις Προπονητών

Αποστόλης Λαχανάς (Γ.Σ. Τα Φάλαρα): «Η ομάδα σήμερα είχε φοβερό άγχος, όπως σε όλα τα παιχνίδια. Θεωρητικά είμαστε η ομάδα, η οποία έχει τα περισσότερα παιχνίδια γιατί παίζουμε όλα μας τα παιχνίδια εκτός έδρας, δεν έχουμε έδρα, παίζουμε στην Λαμία, δεν κάνουμε προπόνηση στην Λαμία. Σήμερα πιστεύαμε ότι ο Άτλαντας είναι μια ομάδα που είναι στα μέτρα μας και θα μπορούσαμε να την χτυπήσουμε, όχι πολύ περισσότερο για να κερδίσουμε αλλά για να δουν τα παιδιά ότι έχουν δυνατότητες και ότι μπορούν να παίξουν καλό μπάσκετ. Αυτό μας ενδιαφέρει, να παίξουμε καλά, να είμαστε δυνατοί, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε λίγο κουράγιο, λίγο αυτοπεποίθηση. Δείξαμε ότι έχουμε εκεί που καταφέραμε να γυρίσουμε την μεγάλη διαφορά εις βάρος μας για τα δικά μας δεδομένα. Ήμασταν λίγο πιο ψύχραιμοι στο τέλος από ότι άλλες φορές και κερδίσαμε. Ελπίζω από εδώ και πέρα να είμαστε λίγο καλύτεροι και παρά τα χίλια προβλήματα να φανούμε αντάξιοι της κατηγορίας. Συγχαρητήρια και στον Άτλαντα, που και αυτός όντως έχει προβλήματα σε σχέση με την κατηγορία και τα παιδιά το παλεύουν όσο μπορούν.»

* Δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον προπονητή του Άτλαντα Άγγελο Σαμαντά. Πιθανόν δήλωση του να προστεθεί αργότερα.









Τα δεκάλεπτα
9-8, 16-20, 25-33, 42-40

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Τα Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Καρανίκας Αθ. 3, Καραπέτσας, Παπανικολάου 13(2), Καρακώστας, Δημητρίου 5(1), Καρανάϊος, Καραγιώργος, Λαϊνας Ε. 8, Ντινόπουλος 13, Παττακός, Καγιάρας, Λαϊνας Ι.

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 6, Κολοκύθας 5, Καλοπήτας 13, Κατσαρός, Λέρης, Κουρλός, Χαντζιάρας, Χονδρός 4, Σαμαντάς 3(1), Κωστής 6, Καδάς 3, Λερογιάννης

Διαιτητές : Γιώργος Σαμαράς & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Ανθή Τσιμπρικά-Κώστας Κονδυλόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος