Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΑΕΚ-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-7

Με χαρακτηριστική άνεση ο ΑΠΟΚ επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 1-7 από το πρώτο κιόλας ημίχρονο σε μια αναμέτρηση, η οποία δεν χρήζει καμίας κριτικής βάσει της εξέλιξης και του τελικού αποτελέσματος.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα συνέχισε τις κακές εμφανίσεις, έχοντας πολλά αμυντικά κενά και όχι μόνο. Η συμμετοχή του «δικεφάλου» στο πρωτάθλημα αποτελεί επιτυχία, ασχέτως το εάν αποτελεί τον πιο αδύναμο «κρίκο». Οι πρωταθλητές της Β΄ κατηγορίας παραμένουν χωρίς βαθμολογική συγκομιδή, έχοντας φυσικά την χειρότερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου «ξέσπασε» μετά τον αποκλεισμό του στο κύπελλο, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Δυο τέρματα σημείωσε ο Βασίλης Συγκελόπουλος και από ένα οι: Γιώργος Σερπάνος, Σάκης Τσιλίκας, Γιάννης Φλωράκης, Άλεξ Μπακαλίδης και Σπύρος Ξαγάρας. Ο «ιστορικός» οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος, φτάνοντας τους 17 βαθμούς και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας.

Φυσιολογική απουσία
Μόλις 20-25 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο της βαθμολογίας.


Όλα στο πρώτο
Και τα 8 τέρματα του αγώνα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο(!)

Το πιο όμορφο γκολ
Μπορεί η ομάδα της ΑΕΚ να πέτυχε μόλις 1 από τα 8 γκολ ωστόσο σημείωσε το πιο ωραίο της συνάντησης με τον Κώστα Μπούκα, παίχτη του Βελουχίου κατά το παρελθόν.

Έβαλε μικρούς


Ο τεχνικός του ΑΠΟΚ χρησιμοποίησε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Φανέλα βασικού πήραν οι: Γιώργος Σερπάνος και Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία). Ο πρώτος πέτυχε το 1ο του γκολ, ενώ ο δεύτερος έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Το Βελούχι είχε αποστολή μόλις 13 παιχτών και με τον Φλοριάν Μπούτσι να παρακολουθεί το παιχνίδι από τον πάγκο, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη το δελτίο του.

Επέστρεψε ο Ξαγάρας
Μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του ο Σπύρος Ξαγάρας επανήλθε, σημειώνοντας μάλιστα γκολ. Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα και για τον Άλεξ Μπακαλίδη.
Απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι: Βασίλης Ντουφεκιάς, Παυσανίας Μπορότης, Δημήτρης Ρεσίτης και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος.

Χωρίς σταθερό «κορμό»















Από πλευράς ΑΕΚ ξεκίνησαν οι: Στέφανος Κοράκης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), Δημήτρης Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), Γιάννης Μπέσσας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Δημήτρης Τελώνης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Δημήτρης Κοτσιμπός (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), που δεν είχαν αρχίσει στο τελευταίο ματς με τον Παναραφιωτικό. Αντικατέστησαν τους απόντες: Κώστα Ιωάννου, Σάκη Ρούσση, Πάνο Ζιάκα και τους: Γιώργο Γιαννόπουλο και Γιάννη Τσόγκα, οι οποίοι έμειναν στον πάγκο.

Τελικά Κουρλός


Ο αρχικά ορισθείς πρώτος βοηθός Ηλίας Λιασκώνης ορίστηκε σε παιχνίδι της Β΄ Εθνικής γυναικών και την θέση του πήρε ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία).

Δεν υπήρξε παρατηρητής
Το παιχνίδι διεξήχθη χωρίς την παρουσία παρατηρητή αγώνα.

Μοιρασιά στους γκολκίπερ

 












Την εστία του Βελουχίου υπερασπίστηκαν οι: Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Αριστερά) και Αντώνης Πλάκας (Φωτογραφία Δεξιά).

26-2(!)
Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 4 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο με τα τέρματα να είναι 26-2 υπέρ του ΑΠΟΚ.

Εξέτισε ο Κόλλιας
Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Παναγιώτης Κόλλιας του ΑΠΟΚ.

Α΄ Μέρος

«Καταιγισμός» Βελουχίου
Πολύ δυνατά μπήκε από το πρώτο μέρος ο ΑΠΟΚ μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ. Προηγήθηκε με το εντυπωσιακό 1-7, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Ο μικρός  «Σερ»


Ο Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία), γιος του ποδοσφαιριστή της Κρέντης και άλλοτε του ΑΠΟΚ Δημήτρη σκόραρε το 1ο του τέρμα στο 7ο λεπτό και έγινε ο νεαρότερος για φέτος σκόρερ της κατηγορίας, καθώς είναι μόλις 14 ετών. Ο Άλεξ Μπακαλίδης τον τροφοδότησε και αυτός πέτυχε το 0-1 από κοντά.




Άμεσος διπλασιασμός


Τρία λεπτά μετά οι παίχτες του Δημήτρη Αντωνίου έφτασαν και σε νέο τέρμα. Μετά την σέντρα του Γιάννη Φλωράκη με πολύ ωραία κεφαλιά ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία) χρίστηκε σκόρερ. Ο «Λάτο» έφτασε τα δυο του τέρματα στην φετινή κατηγορία.



«Αέρας» 3


Το τρίτο τέρμα για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 14΄. Ύστερα από την σέντρα του Δημήτρη Τσιλιμέκη, ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία) πέτυχε με σουτ το 0-3.




Με σκόρερ τον Φλωράκη


Μετά από 3 λεπτά «ξαναχτύπησε» ο ΑΠΟΚ. Ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) ύστερα από την ασίστ του Χάρη Κουτσουπιά, ο Γιάννης Φλωράκης διαμόρφωσε το 0-4, σκοράροντας και αυτός το 2ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.



Δεύτερο προσωπικό
Ο Βασίλης Συγκελόπουλος έφτασε τα 3 γκολ στην φετινή Α΄ ΕΠΣΕ και δυο στο συγκεκριμένο ματς. Εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Δημήτρη Τσιλιμέκη και με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5.


Πανέμορφη μείωση


Μετά από αρκετά καιρό η ομάδα του Ηλία Μπακόλα βρήκε δίχτυα. Ο Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία) με εξαιρετικό σουτ στον αέρα εκτός περιοχής πέτυχε το 1-5.


Πέναλτι «Μπάκα»


Στην πρώτη του φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα ο ποιοτικότερος παίχτης της κατηγορίας Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) σκόραρε με πέναλτι το 1-6. Στην παράβαση είχε υποπέσει ο Γιώργος Ιωάννου πάνω στον Δημήτρη Τσιλιμέκη.





Τελείωσε με Ξαγάρα


Ο «Μπάκα» από σκόρερ έγινε ξανά πασέρ και στο 40ο λεπτό έδωσε στον αμυντικό Σπύρο Ξαγάρα (Φωτογραφία), ο οποίος μετά από το ντέρμπι με τον Αίολο σκόραρε ξανά, πετυχαίνοντας το 1-7.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Πάσα του Σερπάνου στον Φλωράκη, ο οποίος σούταρε και ο Κοράκης απέκρουσε με τα πόδια.
7΄: Ο Κρασιάς έκανε βαθιά μπαλιά στον Μπακαλίδη, ο οποίος σέντραρε παράλληλα από αριστερά και ο Σερπάνος με πλασέ στο 2ο δοκάρι σημάδεψε την αριστερή γωνία της ΑΕΚ και έκανε το 0-1.
10΄: Ο Φλωράκης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Τσιλίκας με ωραία καρφωτή κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Κοράκη πραγματοποίησε το 0-2.
14΄: Ο Τσιλιμέκης έκανε το γύρισμα στον Συγκελόπουλο, ο οποίος με σουτ στην αριστερή γωνία του «δικεφάλου» διαμόρφωσε το 0-3.
17΄: Ο Κουτσουπιάς έκανε το γύρισμα στον Φλωράκη, που με κοντινό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.
20΄: Προσπάθεια και σουτ του Φλωράκη μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο κίπερ.
20΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από δεξιά και ο Συγκελόπουλος με κεφαλιά «έγραψε» το 0-5.
22΄: Ο Αρκουμάνης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
27΄: Ο Μπούκας με πανέμορφο σουτ «βολέ» στην κίνηση από θέση δεξιά και έξω από την περιοχή μείωσε σε 1-5.
28΄: Σουτ που επιχείρησε ο Φλωράκης μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
33΄: Ο Τσιλιμέκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Ιωάννου, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε στην δεξιά γωνία του Κοράκη(1-6).
38΄: Ο Συγκελόπουλος τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κοράκης.
40΄:Ο Συγκελόπουλος έδωσε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Ξαγάρας με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-7.

Β΄ Μέρος

Κατέβασε «ρυθμούς»
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΚ είχε τον έλεγχο, δημιουργώντας ορισμένες ευκαιρίες. Δεν έφτασε στην επίτευξη άλλων τερμάτων, κατεβάζοντας ρυθμούς. Η ΑΕΚ είχε παθητικό ρόλο, όπως αναμενόταν στο ματς.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Σερπάνος έβγαλε σέντρα από δεξιά και το σουτ του Φλωράκη απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
56΄: Πάσα του Σερπάνου τον Τσιλίκα, το σουτ του οποίου από δεξιά κατέληξε άουτ.
65΄: Σέντρα του Κουτσουπιά από αριστερά, πλασέ του Φλωράκη έδιωξε σε κόρνερ ο Κοράκης στην αριστερή του γωνία.
67΄: Πλασέ του Μπακαλίδη από κοντά πέρασε μόλις άουτ, πηγαίνοντας στην δεξιά εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κοράκη.
70΄: Ο Φλωράκης έδωσε στον Σερπάνο και το σουτ του τελευταίου κατέληξε έξω από την αντίπαλη εστία.
73΄: Κόρνερ του Τσιλιμέκη από αριστερά, κεφαλιά του Μπακαλίδη κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κοράκη.

Κίτρινες Κάρτες
Ιωάννου, Ξαγάρας

Διακριθέντες
ΑΕΚ: -
ΑΠΟΚ: Συγκελόπουλος, Φλωράκης, Τσιλίκας, Σερπάνος, Μπακαλίδης

Δηλώσεις Προπονητών

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Δεν θέλω να μιλήσω για το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα ήθελα να μιλήσω γενικά για την ομάδα μας. Εμείς κατεβήκαμε στο πρωτάθλημα μετά από πολλές πιέσεις και με στόχο να βοηθήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ για την δίκαιη νίκη του, άλλα όταν μια ομάδα βάζει 7, 8, 9 γκολ σε μια ομάδα απροπόνητη και το πανηγυρίζουν νομίζοντας ότι πήραν το πρωτάθλημα αυτό λέει πολλά. Καλή συνέχεια στον ΑΠΟΚ.»



Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ): «Ήταν η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου, γνωρίζαμε τον αντίπαλο μας. Σήμερα δώσαμε την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά να παίξουν, κάναμε αρκετές ευκαιρίες, αρκετά γκολ, κάτι που αποδεικνύει το σκορ, το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Κοιτάζουμε κάθε φορά να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, θέλουμε να δούμε το επόμενο Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Ποταμιά πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και ελπίζουμε εκεί να διατηρήσουμε την πρώτη μας θέση και ταυτόχρονα να πετύχουμε και να υλοποιήσουμε τον μοναδικό μας στόχο, που είναι το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε όλοι μαζί, διοίκηση, ποδοσφαιριστές, προπονητής να συμβάλλουμε, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, ο οποίος όπως είπα είναι και ο μοναδικός.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Γιαννόπουλος Δ., Ιωάννου Γ., Λάππας, Νιαβής, Κοτσιμπός(67΄ Κατσαρός), Μπούκας(46΄ Μπέσσας Γ.), Τελώνης, Αρκουμάνης, Γενιτσαρόπουλος, Μπέσσας Ι.(46΄ Παρούτσας)

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου(57΄ Πλάκας), Τσιλιμέκης, Ρεσίτης Σ., Κρασιάς(46΄ Μπάμπε), Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Φλωράκης, Συγκελόπουλος, Τσιλίκας, Μπακαλίδης, Σερπάνος

Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Κολλημένος & Δημήτρης Γιαννιώτης, 
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος