Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Κρέντη-Μυρίκη 0-4

Εύκολο «διπλό» για την ομάδα της Μυρίκης, που έφυγε νικήτρια με σκορ 0-4 μέσα από το Κερασοχώρι κόντρα στην τοπική Κρέντη, επιστρέφοντας στα τρίποντα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (13/12) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν περίπου 30 θεατές.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα είχε ορισμένα καλά διαστήματα σε απόδοση και έπαιξε ανοιχτά προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δέχτηκε γκολ σε κρίσιμο χρονικό σημείο λίγο πριν το ημίχρονο κάτι που ήταν καθοριστικό για την συνέχεια. Είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ, αλλά η εκτέλεση πέναλτι του Βασίλη Μπισμπίκη δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι δέχτηκαν άλλα 2 τέρματα στο δεύτερο μέρος.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα πήρε τα ηνία της αναμέτρησης από το 20ο λεπτό και έπειτα και βρήκε δίχτυα και πήρε κεφάλι στο σκορ με 0-2 με τέρματα των Γρηγόρη Τάσιου και Κώστα Σταμούλη. Στην επανάληψη η νεανική Μυρίκη με γκολ του στόπερ Δημήτρη Ίβρου και το 2ο τέρματα του μόνιμου σκόρερ της Κώστα Σταμούλη έφτασε στο τελικό 0-4.
Την επόμενη (9η) η Κρέντη αγωνίζεται στις 20 του μήνα στο αθλητικό κέντρο με τον Παναγραφιωτικό και η Μυρίκη θα κάνει το ρεπό της, αγωνιζόμενη με την Ποταμιά τον Ιανουάριο. Οι φιλοξενούμενοι στην 2η θέση με 16 βαθμούς και οι γηπεδούχοι στην 6η θέση με 3 βαθμούς.

Λίγος κόσμος
Παρουσία λιγοστών φιλάθλων και κάτω αρκετό κρύο έγινε η αναμέτρηση στο «Σύνορο». Περίπου 30 άτομα παρακολούθησαν το παιχνίδι.


Χωρίς ματς
Οι δυο ομάδες έχουν αποκλειστεί στο κύπελλο και είχαν να αγωνιστούν 3 εβδομάδες, κάτι που τις επηρέασε στα πρώτα λεπτά.

Τελευταίο του 2015
Η Μυρίκη έδωσε το τελευταίο της ματς για το ημερολογιακό έτος του 2015 και θα παίξει ξανά στις 10 Γενάρη με την Ποταμιά στο προπονητικό κέντρο.

Ντεμπούτο Ζαχαράκη


Η 2η βοηθός Στέλλα Ζαχαράκη με καταγωγή από το Ραπτόπουλο ορίστηκε και εκτέλεσε χρέη βοηθού για 1η φορά. Τελείωσε την πρόσφατη σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας και έκανε το ντεμπούτο της στο Κυριακάτικο ματς στο Κερασοχώρι. 


Και συνεχίζει να σκοράρει


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) συνεχίζει να σκοράρει και να καταγράφει εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο «Σταμ» σκόραρε 2 φορές και έφτασε τα 9 τέρματα οδηγώντας την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας. Το σερί του, το οποίο ξεκίνησε από πέρυσι έφτασε τις 10 αναμετρήσεις(!).

Βασικοί Νούλας & Ζήκας

 












Οι φιλοξενούμενοι της Μυρίκης κατέβηκαν με δυο αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής κόντρα στον Αίολο. Φανέλα βασικού πήρε ο νεαρός γκολκίπερ Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο μέσος Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Βασίλη Δόση και Νίκο Τσαγιάννη.

3 αλλαγές


Οι γηπεδούχοι άρχισαν την αναμέτρηση με 3 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το ματς με την Ποταμιά πριν 3 εβδομάδες. Γκολκίπερ ήταν ο Γιάννης Φεγγούλης (Φωτογραφία Αριστερά), στην 11αδα επέστρεψε ο πλάγιος μπακ-χαφ Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία Κέντρο), όπως και ο νεαρός μεσοαμυντικός Χρήστος Κουρκουβής (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Αποστόλη Ντάλλα,  Φώτη Μπισμπίκη και Γιώργο Βούρτσα.

Νέες φανέλες


Η ομάδα της Κρέντης αγωνίστηκε με καινούργιες εμφανίσεις χρώματος μπλε. Ωστόσο δεν αποδείχτηκαν «γούρικες», αφού η ομάδα ηττήθηκε ξανά.

Α΄ Μέρος

Απείλησε πρώτη


Η Κρέντη απείλησε πρώτη στο ματς όταν το σουτ του Νίκου Βούρτσα (Φωτογραφία) στο 10ο λεπτό αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Αποστόλη Νούλα.

Ανέβηκε η Μυρίκη
Μετά το 25ο λεπτό η Μυρίκη ανέβασε στροφές έλεγξε το ματς και στο τελευταίο 2 λεπτο σκόραρε 2 φορές.

Προβάδισμα με Τάσιο


Η Μυρίκη βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 43ο λεπτό, όταν ο Κώστας Σταμούλης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Γρηγόρη Τάσιο που με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-1.Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του 14χρονου ποδοσφαιριστή. Όπως και ο συμπαίχτης του στην μικτή νέων Γιώργος Σερπάνος έτσι και αυτός αποτελούν τους νεαρότερους ηλικιακά σκόρερ της κατηγορίας για φέτος.



2ο τέρμα
Δυο λεπτά αργότερα με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών της αναμέτρησης, οι «κόκκινοι» πήραν «αέρα» δυο τερμάτων. Ο Μάκης Ζήκας πάσαρε στον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην δεξιά γωνία της Κρέντης γράφοντας το 0-2.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Ντάλλας Α. σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και στην συνέχεια το σουτ του Βούρτσα Ν. εκτός περιοχής αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Νούλα.
14΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη από πλάγια δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές ο Φεγγούλης.
34΄: Σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
36΄: Ο Σταμούλης βρέθηκε τετ α τετ με τον Φεγγούλη, όμως πλάσαρε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
43΄: Ο Σταμούλης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Τάσιο, που με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Κρέντης πέτυχε το 0-1.
45΄: Ο Ζήκας πάσαρε στον Σταμούλη, που σούταρε από τα όρια της περιοχής στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη (0-2).

Β΄Μμέρος

Καλύτερα η Κρέντη
Η Κρέντη μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και σε δυο περιπτώσεις είχε τις προϋποθέσεις να μπει ξανά στο παιχνίδι νωρίς.

Απειλητική με Τσιούμα


Η Κρέντη έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει στο σκορ και να μπει δυνατά στο ματς στο 59ο λεπτό όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γιάννη Μπισμπίκη από τα δεξιά ο Άκης Τσιούμας πήρε από κοντά την κεφαλιά, με τον Αποστόλη Νούλα να αποκρούει σωτήρια.


Άνοδος «κόκκινων»
Οι φιλοξενούμενοι της Μυρίκης μετά το «μουδιασμένο» τους ξεκίνημα ανέβασαν στροφές και σκόραραν ακόμη 2 τέρματα.

Επανεμφάνιση Λιάγκα


Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα ο μέσος Πάνος Λιάγκας επανεμφανίστηκε, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα απείχε από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μυρίκης εξ αιτίας τραυματισμού.

Με κεφαλιά Ίβρου


Η Μυρίκη στο 66ο λεπτό έκανε τρία τα τέρματα της όταν ο Χρήστος Λέρης εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος αμυντικός Δημήτρης Ίβρος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη διαμόρφωσε το 0-3. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό τέρμα του 25χρονου αμυντικού.


Χαμένο πέναλτι


Στο 68ο λεπτό η ομάδα της Κρέντης κέρδισε πέναλτι, όταν ο Βαγγέλης Μάκκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τν Γιώργο Μπουμπουρή με τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει την παράβαση και να δείχνει κίτρινη στο παίκτη της Μυρίκης. Ο Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως σούταρε αρκετά πάνω από την εστία του Αποστόλη Νούλα, χάνοντας μοναδική στιγμή να μειώσει το σκορ. Μέχρι αυτόν τον αγώνα ο «Μπι» είχε 2/2 σε πέναλτι.


Τραυματισμός Β. Μπισμπίκη
Στο 80ο λεπτό ο Βασίλης Μπισμπίκης της Κρέντης αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο νεαρός Νεκτάριος Ντάλλας.



«Πρώτη» Μπάρκα


Ο Γιώργος Μπάρκας στο 86ο λεπτό μπήκε στο ματς στην θέση του Χρήστου Λέρη και έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με την Μυρίκη.

«Χτύπησε» ξανά στο τέλος
Ο Κώστας Σταμούλης σκόραρε το 2ο προσωπικό του τέρμα στο τέλος και αυτού του ημιχρόνου. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιώργος Μπάρκας σούταρε εκτός περιοχής και μετά από κόντρα σε αμυνόμενο της Κρέντης, η μπάλα έφτασε στον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος από κοντά με σουτ έγραψε το τελικό 0-4.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Μπισμπίκης Ι. έκανε την κεφαλιά και ο Νούλας απέκρουσε όμορφα από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
52΄: Ο Μπουμπουρής  πάσαρε στον Σταμούλη, που σούταρε εκτός περιοχής μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
56΄: Ο Ντάλλας Α. σούταρε από τα όρια της περιοχής της Μυρίκης, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει εύκολα.
59΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Τσιούμας πήρε την κεφαλιά, με τον Νούλα να αποκρούει.
66΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ίβρος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Κρέντης πραγματοποίησε το 0-3.
68΄: Ο Μάκκας Ε. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπουμπουρή  και κέρδισε το πέναλτι. Ο Μπισμπίκης Β. ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών σουτάροντας αρκετά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Νούλα.
89΄: Ο Σταμούλης σούταρε από το ύψος της περιοχής αρκετά πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
91΄: Ο Μπάρκας σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε μετά από κόντρα στον Σταμούλη, που με κοντινό σουτ έκανε τα τελικό 0-4.

Κίτρινες Κάρτες
Γκορόγιας, Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης, Μπουμπουρής

Διακριθέντες
Κρέντη: Μπισμπίκης Ι., Τσιούμας
Μυρίκη: Σταμούλης, Τάσιος, Ίβρος

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης και εύχομαι σε όλους. Καλά Χριστούγεννα και Καλές γιορτές.»









Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα ήταν το τελευταίο παιχνίδι μας για το έτος 2015. Ευτυχήσαμε και κερδίσαμε, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, καλές γιορτές σε όλους και να μας έρθει με το καλό το 2016.»









Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Μπισμπίκης Β.(80΄ λ.τρ. Ντάλλας Νεκ.), Μάκκας Ε., Κουρκουβής, Γκούρλιας, Τσιούμας(72΄ Βούρτσας Γ.), Κατσαδούρος, Γκορόγιας(67΄ Μπισμπίκης Φ.), Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Ν.

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Νούλας, Ζαραβέλης, Τσίπρας, Ίβρος, Θεοχάρης, Τάσιος, Μπουμπουρής Γ.(74΄ Χρυσικός), Γενιτσαρόπουλος, Λέρης(86΄ Μπάρκας), Σταμούλης, Ζήκας(60΄ Λιάγκας Π.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Στέλλα Ζαχαράκη (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας