Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Παναγραφιωτικός-Αίολος 2-4

«Ανάσανε» μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο ο καλύτερος και ψυχωμένος Αίολος, που επιβλήθηκε του Παναγραφιωτικού με 2-4.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:00 και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Είχε αρκετό πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα και μεγάλο ενδιαφέρον ως το τέλος.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μετά από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και στις δυο διοργανώσεις γνώρισε την ήττα. Ισοφάρισε δυο φορές, έχοντας σκόρερ τους: Βασίλη Παρασκευόπουλο και Μιχάλη Νούλα. Οι Αγραφιώτες παρέμειναν στην 5η θέση, έχοντας 9 βαθμούς.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη πέτυχε μια πολύτιμη νίκη, που τον διατηρεί κοντά στις δυο πρώτες θέσεις. Τα τέρματα του σημείωσαν οι: Ανδρέας Σουμέλας, Γιάννης Ηλιάδης με πέναλτι, Πάνος Μάρκης και Γιώργος Πλεξίδας με αυτογκόλ. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στην 3η  θέση με 15 πόντους.
Οι ηττημένοι την επόμενη(9η) αγωνιστική θα αγωνιστούν με την Κρέντη εντός έδρας, ενώ οι «Αιολίτες» θα παίξουν με την ΑΕΚ.

Η φίλαθλη παρουσία
Οι καλές καιρικές συνθήκες προσέλκυσαν τους φιλάθλους στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Παρόντες ήταν 60-70 θεατές.


«Εκδίκηση» για τον 1ο γύρο
Ο Αίολος κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη, υπερκαλύπτοντας και το σκορ του πρώτου γύρου, όπου είχε ηττηθεί με 0-1.

Επανεμφάνιση του «Τέο»


Μετά από 1,5 χρόνο ο πορτιέρο Θεοδόσης Κόκκοτος(Φωτογραφία) υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του. Λόγω της γνωστής απουσίας του ικανότατου Φώτη Μακρή στους ημιτελικούς κυπέλλου τερματοφύλακες έπαιξαν κατά συνθήκη οι: Νίκος Ράικος και Σάββας Χαλκίδης.


Επέστρεψε ο Κόκκοτας
Αναπληρωματικός πορτιέρο του Αιόλου ήταν ο Αλέκος Κόκκοτας, ο οποίος επέστρεψε από την Αμερική και τέθηκε ξανά στην διάθεση του Γιάννη Φλωράκη.

Χρησιμοποιήθηκε ο Π. Αζακάς














Ο «σκληροτράχηλος» αμυντικός του Αιόλου Πάνος Αζακάς(Φωτογραφία αριστερά) πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του. Βασικός αγωνίστηκε και ο Νίκος Ράικος(Φωτογραφία δεξιά). Χωρίς τον Κώστα Μπόνια έπαιξαν οι νικητές.

Ξανά στην κερκίδα


Ο φροντιστής του Αιόλου Σταύρος Μαντής θα παρακολουθεί τα παιχνίδια της ομάδας του μέχρι την λήξη της σαιζόν από την κερκίδα.

«Όχι» στην ισοπαλία
Κανένα ισόπαλο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα δεν έχουν οι δυο ομάδες.

Ξεκίνησε ο «Δάρα»


Μετά από αρκετό διάστημα έλαβε μέρος στην βασική ενδεκάδα ο Γιάννης Δαράβαλης(Φωτογραφία). Απουσίαζε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Γιώργος Βούρτσας, ενώ αλλαγή μπήκε ο Κώστας Καλύβας.

Α΄ Μέρος

Ευχές για καλό αγώνα
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο coach των Αγράφων Γιώργος Χρυσαφόπουλος είχε χειραψία με όλους τους παίχτες του Αιόλου.

Ισόπαλο το πρώτο
Ο Αίολος είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο σκορ. Η ομάδα του Παναγραφιωτικού ευτύχησε να ισοφαρίσει στην πιο αξιόλογη στιγμή της.

Προβάδισμα με το «καλημέρα»


Πολύ γρήγορο γκολ σημείωσε η ομάδα του Αιόλου. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Ηλιάδη, ο Ανδρέας Σουμέλας(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι και με κεφαλιά έκανε το 0-1.
Ο Θεσσαλονικιός αμυντικός έχει πετύχει 2 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο.





Ευκαιρία Νικολάου


Ο Νίκος Νικολάου(Φωτογραφία) έκανε ωραία προσπάθεια στο 26ολεπτό, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Χρήστο Αχμέτη.



Ατύχησε ο «Σουμ»
Λίγο μετά το γκολ που πέτυχε ο Ανδρέας Σουμέλας τραυματίστηκε και παραχώρησε την θέση του στον Πάνο Μάρκη.




Στα ίσια με Παρασκευόπουλο


Οι Αγραφιώτες στην πρώτη αξιόλογη τους προσπάθεια έφτασαν στο 1-1. Μετά το γέμισμα του Ρέμμους Πάτρου, ο Βασίλης Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία) σούταρε εύστοχα στην απέναντι γωνία του Θεοδόση Κόκκοτου. Ο πρώην παίχτης της Μεθώνης σημείωσε τα πρώτο του γκολ στα Ευρυτανικά γήπεδα.





Ακυρωθέν τέρμα


Στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 30΄ ο βοηθός Θοδωρής Κατσαρός ακύρωσε τέρμα των γηπεδούχων με τον Χρήστο Κατσαρή (Φωτογραφία), υποδεικνύοντας τον Μιχάλη Νούλα σε θέση οφσάιντ.
Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Ηλιάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Σουμέλας με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην γωνία του Αχμέτη και έκανε το 0-1.
7΄: Ο Νικολάου έκανε εξαιρετική προσπάθεια, έφυγε από το κέντρο προς την αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Αχμέτης έδιωξε σε κόρνερ.
21΄: Σέντρα του Μάρκη από δεξιά, ο Νικολάου σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
26΄: Γέμισμα του Πάτρου Ρεμμ. στον Παρασκευόπουλο, ο οποίος με σουτ στην  απέναντι γωνία του Κόκκοτου ισοφάρισε σε 1-1.
43΄: Ο Ηλιάδης μετά από κόντρες δοκίμασε σουτ, το οποίο έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Δικαιούταν την νίκη
Η ομάδα του Αιόλου έφτασε σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο τελικό 2-4. Προηγήθηκε ξανά, ισοφαρίστηκε, όμως το φίνις άνηκε στους παίχτες του Γιάννη Φλωράκη.

Απομάκρυνση Αθανασόπουλου


 Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος απομάκρυνε στην επανάληψη από τον πάγκο του Παναγραφιωτικού τον Γενικό Αρχηγό Δημήτρη Αθανασόπουλο μετά από υπόδειξη του βοηθού Μίλτου Ελ Ταχάν.
Γκολ- πέναλτι Ηλιάδη


Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα. Ο Ρέμμους Πάτρου στο 55ο λεπτό έκανε χέρι, υποπίπτοντας σε πέναλτι. Ο Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία) εκτέλεσε ιδανικά, «γράφοντας» το 2-2. Ο «Ήλι» έχει 3 γκολ στο πρωτάθλημα.

Και πάλι ισόπαλοι


Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου στο 63΄ έφερε εκ νέου το ματς στην ισοπαλία. Μετά τις κόντρες, ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) πέτυχε γκολ εναντίον της πρώην του ομάδας, κάνοντας το 2-2. Σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει δυο στο κύπελλο.

Άμεση αποκατάσταση


Με την σέντρα ο Νίκος Νικολάου έκανε εξαιρετική προσπάθεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Πάνο Μάρκη(Φωτογραφία), που πέτυχε το 2-2.
Και ο 21χρονος πέτυχε το πρώτο του γκολ για φέτος  και ενάντια στην παλιά του ομάδα.

«Ψιλοεντάσεις»
Ένταση υπήρξε στο 72΄ μεταξύ των δυο πάγκων, ενώ το ίδιο συνέβη και 9 λεπτά αργότερα ανάμεσα στους παίχτες αυτήν την φορά.

Αναγκαστική στις καθυστερήσεις
Ο σκόρερ των Αγράφων Μιχάλης Νούλας αντικαταστάθηκε στο πρώτο λεπτών των καθυστερήσεων από τον Βαγγέλη Ζανιά εξ αιτίας τραυματισμού.
 
Τέλος με αυτογκόλ


Το τελικό 2-4 σημειώθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Γιώργου Πλεξίδα(Φωτογραφία) και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Σέντρα του Χρυσαφόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Πάτρου Ρεμμ. έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου.
55΄: Ο Αίολος κερδίζει πέναλτι μετά από χέρι του Πάτρου Ρεμμ. εντός περιοχής. Ο Ηλιάδης με τέλεια εκτέλεση «έγραψε» το 1-2.
63΄: Ο Νούλας με πλασέ μετά από κόντρες με ιδανικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Κόκκοτου έκανε το 2-2.
64΄: ο Νικολάου έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά, πάσαρε στον Μάρκη, που σε κενό τέρμα «έγραψε» το 2-3.
66΄: Εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου από δεξιά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
82΄: Ο Ζαραβέλης σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Παναγραφιωτικού.
83΄: Προσωπική ενέργεια του Ράμμου, ο οποίος «άδειασε» τον αντίπαλο του και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αχμέτη.
93΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Πλεξίδα και κατέληξε στα δίχτυα(2-4).

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης, Κατσαρής, Ράικος, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Ράμμος, Ζαραβέλης, Νικολάου

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Νούλας, Πλεξίδας
Αίολος: Νικολάου, Ηλιάδης

Δηλώσεις Προπονητών


Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα του Αίολου για την καθαρή νίκη που πέτυχε σήμερα. Εμείς δεν ήμασταν καλοί στο σημερινό παιχνίδι και παρόλο που ισοφαρίσαμε δυο φορές, φάνηκε ότι πολύ εύκολα δεχόμασταν κάποιο τέρμα. Φαίνεται σε τέτοια παιχνίδια η απειρία πολλών παιδιών της ομάδας και κυρίως στα αμυντικά μας καθήκοντα. Προσπαθούμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια να αποκτήσουμε την ανάλογη εμπειρία, για να μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, εξάλλου στόχο μας από την αρχή της χρονιάς είναι να μάθουμε να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο και να έχουμε σωστή αγωνιστική συμπεριφορά. Αυτό ως τώρα δείχνει να έχει ανταπόκριση, αλλά δυστυχώς η εμπειρία θα έρθει με τα παιχνίδια και όχι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σαν ομάδα δεν μας αγχώνει κάτι, εξάλλου είμαστε μέσα στους στόχους μας και ότι μπορέσουμε και πετύχουμε. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους, ακόμη και αν δεν ήταν η αναμενόμενη, όπως επίσης θα πω ένα μπράβο σε όλα τα παιδιά και των δυο ομάδων, που συμμετείχαν όπου αγωνίστηκαν μέσα σε αθλητικά πλαίσια και τελείωσε ευχάριστα το παιχνίδι. Εμείς συγχαρήκαμε τους αντιπάλους για την νίκη τους, όπως οφείλαμε να κάνουμε και όπως πρέπει να μάθουμε και να κερδίζουμε και να χάνουμε.»

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Ήταν ένα κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι για μας, μετά την ήττα μας από την Ποταμιά και τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Θέλαμε να πάρουμε το παιχνίδι και να ανέβουμε και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, κυριαρχήσαμε στο γήπεδο, ήμασταν πάρα πολύ καλοί και θα μπορούσε το σκορ να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί καταφέραμε και γυρίσαμε αυτή την εβδομάδα την αρνητική ψυχολογία που υπήρχε. Κοιτάμε τώρα τον μοναδικό μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα και θέλουμε να τερματίσουμε στην κανονική περίοδο όσο πιο ψηλά γίνεται και εάν είναι δυνατόν στην πρώτη θέση. Συγχαρητήρια στα παιδιά των Αγράφων, παίξανε αρκετά καλά και μέσα σε αθλητικά πλαίσια, τους εύχομαι καλή συνέχεια και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.»
Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αχμέτης, Δαράβαλης(46΄ Καλύβας), Πλεξίδας, Πάτρου Ρεμμ., Μαλάι, Μπισμπίκης Δ., Χρυσαφόπουλος(68΄ Γιαννιώτης), Πάτρου Ραντ., Νούλας(91΄ λ.τρ Ζανιάς), Κατσαρής, Παρασκευόπουλος

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτος, Φούκας, Ράικος, Αζακάς Π., Τριανταφυλλόπουλος, Σουμέλας(16΄ λ.τρ Μάρκης), Μπόγδανος(86΄ Στόκας), Ηλιάδης, Ράμμος, Ζαραβέλης, Νικολάου

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης