Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μυρίκη-ΑΕΚ 4-0

Στο «ρελαντί» η Μυρίκη έκαμψε την αντίσταση της «ουραγού» ΑΕΚ, επικρατώντας με 4-0.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία 30 με 40 φιλάθλων.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο δεν έπεισε με την εμφάνιση της, δείχνοντας χαλαρότητα σε αρκετά σημεία του ματς. Προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο μέρος με τέρματα του Άγγελου Παχή και του Μάκη Ζήκα και είχε δυο δοκάρια με τον Γιώργο Μπουμπουρή. Στην επανάληψη ο πρώτος σκόρερ της Α΄ΕΠΣΕ Κώστας Σταμούλης σκόραρε ακόμη δυο φορές και ο 14χρονος Παναγιώτης Χρυσικός είχε δοκάρι και ευκαιρία για 5ο τέρμα.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα έκανε το καλύτερο της επιθετικό παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα δημιουργώντας αρκετές τελικές προσπάθειες. Αμυντικά ωστόσο δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο καλή, είχε αρκετά κενά και η άμυνα της εκτέθηκε σε σωρεία περιπτώσεων δεχόμενη 4 τέρματα. Γνώρισε την 5η της ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική η Μυρίκη αναμετράται το Σάββατο (21/11) στο Δημοτικό στάδιο με τον Αίολο και η ΑΕΚ την επόμενη μέρα παίζει στο προπονητικό κέντρο με τον Παναγραφιωτικό. Οι «κόκκινοι» έφτασαν τους 13 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ δεν έχει βαθμολογική συγκομιδή και είναι «ουραγός», βρισκόμενη στην 7η θέση.

Μικρό ενδιαφέρον
Η συνάντηση έγινε παρουσία περίπου 30 με 40 φιλάθλων παρά τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και την Κυριακή στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.


11αδάτοι Νούλας & Ίβρος

 












Οι «κόκκινοι» του Σπύρου Κολόκα είχαν μόλις 2 διαφοροποιήσεις στην αρχική τους σύνθεση σε σχέση με το τελευταίο τους ματς στο πρωτάθλημα με τον Παναγραφιωτικό. Ο νεαρός πορτιέρο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας και στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Στάθη Φακίτσα (Απουσίαζε) και Γρηγόρη Τάσιο (Μπήκε στο ματς στο ημίχρονο).

4 αλλαγές


Ο Ηλίας Μπακόλας ξεκίνησε την ΑΕΚ με 4 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με την Ποταμιά. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Σωτήρης Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά), σαν αμυντικό χαφ άρχισε ο Δημήτρης Τελώνης (Φωτογραφία Κέντρο) μαζί με τον Αντρέα Παπαροϊδάμη (Φωτογραφία Δεξιά) και ο Δημήτρης Κοτσιμπός έπαιξε στο άκρο της μεσαίας γραμμής. Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Γιαννόπουλου (Τραυματίας, είδε το ματς από την κερκίδα), Γιώργου Ιωάννου (Τραυματίας είδε το ματς από τον πάγκο), Γιάννη Τσόγκα (Έμεινε στον πάγκο) και Γιάννη Μπέσσα (Έμεινε εκτός 18αδας).

Κλείνει με ντέρμπι
Η Μυρίκη βαδίζει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα και κλείνει τον 1ο γύρο δίνοντας ντέρμπι ενάντια στον νταμπλούχο Αίολο, όπου με νίκη περνά στην κορυφή, εκμεταλλευόμενη το ρεπό του ΑΠΟΚ.


0/5
Ο «δικέφαλος» ηττήθηκε για 5ο συνεχόμενο ματς και δεν έχει ακόμη κάνει βαθμολογικό «σεφτέ». Στα ευχάριστα ωστόσο είναι οι ευκαιρίες που δημιούργησε και οι πολλές εναλλακτικές λύσεις με την συμπλήρωση 18αδας.

Α΄ μέρος

Υπεροχή «κόκκινων»
Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του ματς, κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, όπου σκόραραν 2 φορές και είχαν και 2 δοκάρια.

Ακυρώθηκε τέρμα


Στο 9ο λεπτό ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) σκόραρε, όμως το τέρμα μετά από σωτή υπόδειξη του 2ου βοηθού Γιάννη Αρχοντή ακυρώθηκε. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση.




Μεγάλη στιγμή
Στο 18ο λεπτό ο Κώστας Σταμούλης βγήκε αφύλακτος απέναντι στον τερματοφύλακα Κώστα Ιωάννου μετά την μεταβίβαση του Άγγελου Παχή, όμως ο τερματοφύλακας του «δικέφαλου» απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια το σουτ του παίκτη της Μυρίκης.



Εύστοχος ο Παχής


Ότι δεν κατάφερε δυο λεπτά νωρίτερα ο «Σταμ» το έκανε ο Άγγελος Παχής. Ο Δημήτρης Ίβρος σέντραρε όμορφα από τα δεξιά και ο πλάγιος χαφ της Μυρίκης από κοντά με σουτ στην αριστερή του Κώστα Ιωάννου πραγματοποίησε το 1-0.




Fair Play Μυρίκης
Ο Κώστας Σταμούλης στο 32ο λεπτό κέρδισε την μπάλα από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Κώστα Ιωάννου, ο οποίος έπεσε στο έδαφος σούταρε από πλάγια αδύναμα με τον Γιάννη Λάππα να διώχνει σε κόρνερ. Στην συνέχεια προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον γκολκίπερ του δικεφάλου και το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Άγγελο Παχή και τους παίκτες της Μυρίκης να μην εκδηλώνουν επίθεση.



Δοκάρι «Μπούμπου»


Στο 41ο λεπτό ο Άγγελος Παχής σέντραρε από τα αριστερά και ο Γιώργος Μπουμπουρής (Φωτογραφία) από καλή θέση σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.


Διπλασίασε ο Ζήκας


Ο Μάκης Ζήκας 2 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄ έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του. Ο Κώστας Σταμούλης γύρισε από τα δεξιά και ο Μάκης Ζήκας με χαμηλό σουτ στην αριστερή κλειστή γωνία της ΑΕΚ έγραψε το 2-0.




Άτυχος ξανά
Ο Γιώργος Μπουμπουρής είχε και 2ο δοκάρι στο ματς, όταν στο 45΄ είδε την μπάλα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Ιωάννου.

Ανοιχτά η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ δεν κλείστηκε και βοήθησε να παιχτεί ένα καλό παιχνίδι, παράλληλα έβγαλε και αυτή ορισμένες τελικές προσπάθειες κυρίως από κόντρα-επίθεση.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ευθύβολο σουτ του Ζήκα εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Ιωάννου.
6΄: Ο Παπαροϊδάμης σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά και ο Νούλας μπλόκαρε.
12΄: Ο Ζήκας σέντραρε από δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος Κ. από τα όρια της περιοχής σούταρε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
15΄: Ο Ζήκας πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
18΄: Ο Παχής έβγαλε τον Σταμούλη τετ α τετ με τον πορτιέρο της ΑΕΚ, όμως ο Ιωάννου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια το πλασέ του φορ της Μυρίκης.
20΄: Ο Ίβρος σέντραρε από τα δεξιά και ο Παχής με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ άνοιξε το σκορ (1-0).
32΄: Ο Σταμούλης κέρδισε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Ιωάννου, ο οποίος χτύπησε και έμεινε στο έδαφος ο παίκτης της Μυρίκης πλάσαρε αδύναμα με τον Λάππα να διώχνει σε κόρνερ.
41΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Μπουμπουρή Γ., κόντραρε και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
43΄: Ο Σταμούλης πάσαρε από δεξιά στον Ζήκα, που σούταρε χαμηλά με την μπάλα να πηγαίνει στην κλειστή αριστερή γωνία του Ιωάννου (2-0).
45΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπουμπουρή Γ. από θέση αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Με μόνιμο εκφραστή
Η Μυρίκη είχε στο δεύτερο μέρος εκφραστή των επιθέσεων της τον Κώστα Σταμούλη. Ανέβηκε αισθητά στο τελευταίο 10λεπτο, όπου σκόραρε 2 φορές και είχε τις ευκαιρίες να διευρύνει και άλλο το σκορ.

Νοκ άουτ ο Ίβρος
Με τους χειρότερους οιωνούς άρχισε η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους, αφού στο 51ο λεπτό ο στόπερ Δημήτρης Ίβρος αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Παναγιώτης Χρυσικός.




Διαδοχικές αποκρούσεις
Ο Κώστας Ιωάννου απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ στο 59ο και στο 60ο λεπτό τα σουτ του Κώστα Σταμούλη, κρατώντας το 2-0.



Ζήτησε πέναλτι
Στο 68΄ η Μυρίκη διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και χέρι αμυνόμενου της ΑΕΚ σε σουτ του Κώστα Σταμούλη.

Νέο «πλήγμα»
Οι «κόκκινοι» έχασαν έναν ακόμη τους κομβικό ποδοσφαιριστή στο 69ο λεπτό, αφού ο Άγγελος Παχής αποχώρησε τραυματίας με τον Δημήτρη Μπουμπουρή να τον αντικαθιστά.





Ευκαιρία για ΑΕΚ


Στο 78ο λεπτό ο Γιώργος Κατσαρός σέντραρε από τα δεξιά και το εξ επαφής πλασέ του υψηλόσωμου Δημήτρη Κοτσιμπού (Φωτογραφία) αποκρούστηκε από τον Αποστόλη Νούλα.


Βρήκε δίχτυα


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο ματς στο 80ο λεπτό, όταν μετά την σέντρα του Γρηγόρη Τάσιου από τα δεξιά με σουτ στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ έκανε το 3-0.



Ξανά ο «Σταμ»
Ο «Σταμ» «ξεμπούκωσε» για τα καλά και στο 83ο λεπτό έκανε έξοχη ατομική ενέργεια και με άψογο σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ πέτυχε το 4-0.




Δοκάρι ο «μικρός»


Ο 14χρονος Παναγιώτης Χρυσικός (Φωτογραφία) στο 88ο λεπτό μετά την πάσα του Κώστα Σταμούλη σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ,  χάνοντας σημαντική στιγμή να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του.

Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Τσίπρας σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Σταμούλη αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Ιωάννου.
60΄: Πλασέ του Σταμούλη εξ επαφής απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο της ΑΕΚ.
63΄: Ο Τάσιος σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Χρυσικού μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
78΄: Ο Κατσαρός σέντραρε από τα δεξιά και το πλασέ του Κοτσιμπού από κοντά απέκρουσε ο Νούλας.
80΄: Ο Τάσιος σέντραρε από δεξιά και ο Σταμούλης με σουτ στην αριστερή γωνία του Ιωάννου διαμόρφωσε το 3-0.
81΄: Ο Κοτσιμπός έβγαλε σέντρα και το πλασέ του Αρκουμάνη έφυγε ελάχιστα άουτ.
83΄: Ο Σταμούλης έκανε έξοχη ατομική ενέργεια και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το τελικό 4-0.
88΄: Ο Τάσιος πάσαρε στον Σταμούλη, αυτός έδωσε στον Χρυσικό που σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.
93΄: Ο Χρυσικός έδωσε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος Κ., Νιαβής

Διακριθέντες
Μυρίκη: Ζήκας, Μπουμπουρής Γ., Παχής, Χρυσικός
ΑΕΚ: Νιαβής, Γενιτσαρόπουλος Χ.

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι, μπορεί να μην παίξαμε ποδόσφαιρο αξιώσεων, αλλά πετύχαμε 4 γκολ, είχαμε δοκάρια και ευκαιρίες. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι  είχαμε δυο τραυματισμούς ποδοσφαιριστών σε αυτό το παιχνίδι, που πιθανόν να μην τους  μπορών να τους έχω στην διάθεση μου στο επόμενο ματς  με τον Αίολο, που είναι δύσκολο. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της ΑΕΚ, που προσπαθεί για το καλύτερο.»



Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια νεανική και ταλαντούχα ομάδα, όπως είναι η Μυρίκη. Όταν κάνεις 6-7 τελικές προσπάθειες με μια ομάδα που είναι καλύτερη από σένα και συνάμα δέχεσαι 4 γκολ δείχνει πόσο κακοί ήμασταν στον αμυντικό τομέα. Όμως είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μας στο επιθετικό κομμάτι. Προσπαθούμε για το καλύτερο, έχουμε κατέβει για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην συνέχεια. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης.»



Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Νούλας, Ζαραβέλης, Τσίπρας, Ίβρος(51΄ λ.τρ. Χρυσικός), Θεοχάρης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Μπουμπουρής Γ., Παχής(69΄ λ.τρ. Μπουμπουρής Δ.), Λέρης, Σταμούλης, Ζήκας(46΄ Τάσιος)

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Ιωάννου Κ.,  Νιαβής, Λάππας, Παπαροϊδάμης, Τελώνης(46΄ Ρούσσης), Γιαννόπουλος Γ., Ζιάκας(46΄ Ευθυμίου), Φούκας(46΄ Κατσαρός), Γενιτσαρόπουλος Χ., Αρκουμάνης, Κοτσιμπός

Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης  (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος