Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Γ.Σ. Άτλας-ΑΣΕ Μπούκαλη 61-56

Πολύτιμη νίκη σημείωσε ο Γ.Σ. Άτλας, ο οποίος μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες επικράτησε των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη με 61-56.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά ήταν αρκετά καλός με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου «βραχυκύκλωσε» επιθετικά. Ο Ευρυτανικός σύλλογος πήρε το πρώτο του 2ποντο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή και έφτασε τους 5 πόντους(5η θέση). Ο Τάσος Καδάς ήταν ο MVP της συνάντησης, σημειώνοντας 22 πόντους με 3 3ποντα.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Γιώργου Στεργίου δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με θετικό αποτέλεσμα. Αποτελούν μια αρκετά υπολογίσιμη ομάδα της κατηγορίας, που κινείται σταθερά στα μεσαία στάνταρ της βαθμολογίας. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κ΄στας Γρανιτσιώτης με 28 πόντους. Βρίσκονται στην 4η θέση με 6 πόντους.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική ο Άτλας θα αντιμετωπίσει στην Λιβαδειά τον τοπικό Απόλλωνα, ενώ τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη θα υποδεχτούν στο γήπεδο τους τα Φάλαρα.

Σταθερό κοινό
Περίπου 100 φίλαθλοι στήριξαν την ομάδα του Καρπενησίου, παρακολουθώντας μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.



Πρώτη νίκη
Ο Άτλαντας κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στην σύντομη ιστορία του στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Πλέον έφτασε τον Κύνο Λιβανατών στους 5 βαθμούς και άφησε από κάτω τα Φάλαρα, που φαντάζουν ως η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.

Πάλι κορυφαίος ο Καδάς


Του σκοραρίσματος του Γυμναστικού ηγήθηκε ξανά ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία), που σταμάτησε στους 22 πόντους με 3 εύστοχα 3ποντα. Πολύτιμες βοήθειες σε αυτόν τον τομέα και από τους: Δημήτρη Σταλίκα, Πάνο Καλοπήτα και Δημήτρη Λερογιάννη, με τον τελευταίο να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.



Οι δυο νέοι
Στον πάγκο του Άτλαντα παρέμειναν οι: Δημήτρης Κουρλός και Νίκος Χαντζιάρας(17χρονος Αθηναίος φοιτητής), που εντάχτηκαν πρόσφατα στην ομάδα. Δεν αγωνίστηκε ούτε ο Κωνσταντίνος Λιάπης.


Ισορροπία σε όλα
Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη μετρά δυο νίκες και δυο ήττες, ενώ έχει και ίδιο συντελεστή πόντων. Έχει 6 βαθμούς, όσους και ο Απόλλων Λιβαδειάς.

Ο Κρεντιώτης σέντερ των ΑΣΕΜ


Ένας γνώριμος στο Ευρυτανικοί κοινό αθλητής αγωνίζεται στην ρακέτα των Φθιωτών. Πρόκειται για τον Κρεντιώτη σέντερ Μιχάλη Λάππα (Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε 6 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο.



Τον γνωρίσαμε ως Πάνο


Ο περυσινός Κώστας Πάνος του Αίαντα Μοσχοχωρίου «μετονομάστηκε» σε… Κώστα Αρσενίου (Φωτογραφία) των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη. Ο 20χρονος Αρσενίου σημείωσε 2 πόντους.

Καλύτερος ο Γρανιτσιώτης


Από πλευράς ηττημένων ο 31χρονος Κώστας Γρανιτσιώτης (Φωτογραφία) πέτυχε 18 πόντους. Ακολούθησε με 12(1 3ποντο) ο 29χρονος Μιχάλης Φούρλας.


Δυναμικό ξεκίνημα Άτλαντα


Ο Γυμναστικός με κορυφαίο τον Τάσο Καδά, που πέτυχε 14 πόντους σε αυτό το διάστημα έδειξε από το πρώτο δεκάλεπτο τις διαθέσεις του και προηγήθηκε με 18-8. Ο Θωμάς Χονδρός από ασίστ του Άγγελου Σαμαντά σημείωσε το πρώτο του και τελευταίο καλάθι στον αγώνα, ανοίγοντας το σκορ. Ο Μιχάλης Λάππας «απάντησε» και ο Τάσος Καδάς με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή «έγραψε» το 5-2. Ο Μιχάλης Φούρλας με 2ποντο έκανε το 5-4, αλλά ο «φορτσάτος» Τάσος Καδάς με 2ποντο, 3ποντο και νέο 2ποντο από πάσα του Άγγελου Σαμαντά ανέβασε το σκορ στο 12-4. Με ωραία προσπάθεια του Κώστα Αρσενίου και ανάποδο λέι απ, δίποντο του Τάσου Καδά, γκολ-φάουλ του Κώστα Λέρη (Φωτογραφία), 2/2 βολές του Κώστα Γρανιτσιώτη και δίποντο του Τάσου Καδά από ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα έγινε το 18-8.





Ανατροπή με καλή άμυνα


Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και με ένα επιμέρους 4-18 να προηγηθούν στην ανάπαυλα με 22-26. Ο Θανάσης Τζελέπης (Φωτογραφία) με 3ποντο και ο Αποστόλης Πάνος με 1/2 βολές πέτυχαν το 18-12. Ο Πάνος Καλοπήτας με σουτ 2 πόντων και ο Κώστας Γρανιτσιώτης με γκολ-φάουλ «έγραψαν» το 20-14. Με 2ποντο του Δημήτρη Σταλίκα, 1/2 βολές του Μιχάλη Λάππα, 3ποντο του ίδιου και 2ποντο του Κώστα Γρανιτσιώτη έγινε το 22-20. Ο Γρανιτσιώτης ισοφάρισε σε 22-22 και με 2/2 βολές και νέο 2ποντο από πάσα του Μιχάλη Λάππα σημείωσε 8 διαδοχικούς πόντους, κάνοντας το 22-26. Ο Αποστόλης Πάνος σταμάτησε προσπάθεια του Ταξιάρχη Κουτρομάνου. Οι παίχτες του Γιώργου Στεργίου έκλεισαν το πρώτο μέρος με σερί 0-12.




Ξανά μπροστά οι Ευρυτάνες
 

Με τον Δημήτρη Λερογιάννη να περνά στο παρκέ και να βοηθά σημαντικά οι «Άτλαντες» βρήκαν ξανά τον καλό τους εαυτό στην επανάληψη και προηγήθηκαν με διαφορά 6 πόντων. Το επιμέρους σκόρ του 3ου δεκαλέπτου ήταν 23-13 υπέρ του Άτλαντα. Ο Τάσος Καδάς με σουτ 2 πόντων μείωσε σε 24-26. Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη ξέφυγαν με 7 χάρης σε 2ποντο του Κώστα Γρανιτσιώτη και 3ποντο του Θανάση Τζελέπη, που έκαναν το 24-31. Ο Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία Αριστερά) σημείωσε 2 2ποντα από ισάριθμες ασίστ του Τάσου Καδά και πέτυχε το 28-31. Με τρίποντες «βόμβες» των: Αποστόλη Πάνου (Φωτογραφία Κέντρο) και Τάσου Καδά έγινε το 31-34. Ο Δημήτρης Λερογιάννης με σουτ 2 ποντων, ο Μιχάλης Φούρλας με τον ίδιο τρόπο και ο Αποστόλης Πάνος με ακόμη ένα τρίποντο σημείωσαν το 33-39. Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) «έγραψε» το 35-39, ενώ ο Δημήτρης Σταλίκας με γκολ-φάουλ πέτυχε το 37-39 από ασίστ του Καδά, ο οποίος μοίρασε μια ακόμη στον Δημήτρη Λερογιάννη, ο οποίος ισοφάρισε σε 39-39. Ο Τάσος Καδάς «όπλισε» και πέτυχε το 42-39, ενώ 3ποντο πέτυχε και ο Δημήτρης Λερογιάννης με 45-39. Το σερί για τον Άτλαντα έφτασε στο 12-0.









Διατήρησαν την νίκη
 
Οι πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ κατάφεραν να διαχειριστούν το προβάδισμα τους στο τελευταίο μέρος του αγώνα, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 16-17 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Αριστερά), ο Μιχάλης Φούρλας (Φωτογραφία Κέντρο) και ξανά ο Δημήτρης Σταλίκας με σουτ 2 πόντων πέτυχαν το 49-41, με τον Άτλαντα να παίρνει διαφορά 8 πόντων. Ο Αποστόλης Πάνος με 2ποντο και ο Μιχάλης Φούρλας με 1/2 βολές σημείωσαν το 49-44. Από πάσα του Σταλίκα ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος χρίστηκε σκόρερ για το 51-44. Με 2/2 βολές του Κώστα Γρανιτσιώτη και καλάθι του Μιχάλη Φούρλα οι Φθιωτοί μείωσαν στους 3(51-48). Ωστόσο ο coach Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Δεξιά) απέδειξε την εκτελεστική του δεινότητα και με 3ποντο έκανε το 54-48, «καθαρίζοντας» την  νίκη. Ο Δημήτρης Σταλίκας ευστόχησε σε 2ποντο και ο Μιχάλης Φούρλας σε 3ποντο για το 56-51. Ο Πάνος Καλοπήτας με σουτ 2 πόντων και ο Άγγελος Σαμαντάς με 2/2 βολές ανέβασε το σκορ στο 60-51. Ο Κώστας Γρανιτσιώτης με 2ποντο , ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 βολές και ο Θανάσης Τζελέπης με το 3ο του εύστοχο σουτ 3 πόντων πραγματοποίησαν το τελικό 61-56. Ο Αποστόλης Πάνος των φιλοξενούμενων ανέκοψε προσπάθεια του Τάσου Καδά των νικητών.







Πανηγυρισμοί γηπεδούχων
Οι αθλητές του Άτλαντα πανηγύρισαν μετά το τέλος του ματς την πρώτη τους νίκη στην κατηγορία.


Τα δεκάλεπτα
18-8, 22-26, 45-39, 61-56

Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας):  «Νικήσαμε μια δυνατή και έμπειρη ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών και ελπίζω να είναι ανάλογη η συνέχεια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο, που ήρθε και γέμισε το γήπεδο και ελπίζουμε σε ανάλογη παρουσία του στα επόμενα ματς.»





Γιώργος Στεργίου (ΑΣΕ Μπούκαλη): «Κάναμε το χειρότερο φετινό μας παιχνίδι. Για μας δεν αποτελεί δικαιολογία το ότι είχαμε τραυματισμούς και ελλείψεις παικτών. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Καρπενησίου και εμείς συνεχίζουμε.»








Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 10, Κουρλός, Καλοπήτας 9, Κουτρομάνος 2, Λέρης 2, Λιάπης, Χαντζιάρας, Χονδρός 2, Σαμαντάς 5(1) Κωστής, Καδάς 22(3), Λερογιάννης 9(1)

ΑΣΕ Μπούκαλη (Γιώργος Στεργίου): Αρσενίου 2, Βάρσος, Ρήγας, Γρανιτσιώτης 18, Μπαλατσούκας, Οικονόμου, Φούρλας 12(1), Τζελέπης 9(3), Καρανίκας, Πάνος 9(2), Ιακωβάκης, Λάππας 6(1)

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Κωνσταντίνος Περράκης(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Δημήτρης Κατσαρός
Χρονομέτρης 24΄΄:  Γιάννης Γιαννόπουλος


























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος