Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Παναγραφιωτικός-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-2

Αρκετά καλύτερος από τον Παναγραφιωτικό ήταν ο ΑΠΟΚ, ο οποίος παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο επικράτησε του αντιπάλου του με 1-2 σε ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής .
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και είχε αρκετά καλό ρυθμό και φάσεις. Ξεκίνησε στις 15:00 και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου κατέβηκε με νέα πρόσωπα στην βασική του ενδεκάδα. Γνώρισε την 3η διαδοχική του ήττα, αντιμετωπίζοντας έναν ανώτερο σε αυτό το παιχνίδι αντίπαλο. Οι νεανικοί Αγραφιώτες βρίσκονται στο «κυνήγι» της 4αδας. Ο Γιώργος Βούρτσας σκόραρε στο 90ο λεπτό το γκολ της μείωσης.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση, κυριαρχώντας στο γήπεδο. Με απόλυτο πρωταγωνιστή ξανά τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ και είχε ισάριθμα δοκάρια το Βελούχι συνεχίζει την αήττητη πορεία του.
Οι ηττημένοι, που παρέμειναν στους 6 βαθμούς και την 5η θέση θα αντιμετωπίσουν την επόμενη εβδομάδα την ΑΕΚ, ενώ οι νικητές ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για τον πρώτο γύρο στην 1η θέση, έχοντας 14 πόντους και θα κάνουν το ρεπό τους.

Η φίλαθλη παρουσία
Τον αγώνα, ο οποίος έγινε κάτω από σχετικά καλές καιρικές συνθήκες παρακολούθησαν περίπου 50-60 άτομα.


Εξέτισαν την ποινή τους
Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Γιώργος Πλεξίδας του Παναγραφιωτικού, ενώ ολοκληρώθηκε και η ποινή 4 αγωνιστικών του Γιάννη Φλωράκη του ΑΠΟΚ.

Ξανά στο κύπελλο
Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και στον θεσμό του κυπέλλου μετά από δυο εβδομάδες σε διπλούς ημιτελικούς.

Αντιμετώπισε την «πρώην»

Ο τερματοφύλακας των τυπικά γηπεδούχων Χρήστος Αχμέτης(Φωτογραφία) τέθηκε αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του.

Οι αλλαγές των Αγράφων


Θέση στο αρχικό σχήμα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έλαβε ο στόπερ Ηλίας Τσιγαρίδας(Φωτογραφία αριστερά), ο αριστερός μπακ Κώστας Γιαννιώτης(Φωτογραφία κέντρο) και ο Βαγγέλη Ζανιάς(Φωτογραφία δεξιά), που συμμετείχε για πρώτο φετινό ματς.
Πήραν τις θέσεις των: Τόμι Χρυσαφόπουλου(Μπήκε ως αλλαγή), Γιώργου Πλεξίδα(Τιμωρημένος) και Χρήστου Κατσαρή(Τραυματίας, εκτός 18αδας).

Αήττητος στον πρώτο γύρο
Ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο αήττητος, έχοντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες παρά το γεγονός ότι στερήθηκε των υπηρεσιών του Άλεξ Μπακαλίδη.

Μέσα η εμπειρία


Ο 44χρονος εμβληματικός αρχηγός του Βελουχίου Γιώργος Κρασιάς(Φωτογραφία) επανήλθε στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας, αντικαθιστώντας τον Σπύρο Ξαγάρα.

Α΄ Μέρος

Καλύτερος ο ΑΠΟΚ
Έχοντας τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο το Βελούχι είχε ευκαιρίες, δοκάρι και πέτυχε και γκολ, προηγούμενο με 0-1.

«Όρκος» νίκης
Και οι δυο ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα έδωσαν τον καθιερωμένο «όρκο» νίκης.

Ξανά δοκάρι
Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος του ΑΠΟΚ σημάδεψε όπως και στην προηγούμενη αγωνιστική το αντίπαλο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία για το 0-1 στο 18΄.


Έξω ο Ράντου-Ντεμπούτο Καλαμπούκη














Ο δεξιός μπακ του Παναγραφιωτικού σε αυτό το παιχνίδι Ράντου-Αντρέας Πάτρου(Φωτογραφία αριστερά) τραυματίστηκε στο 27ο λεπτό και την θέση του πήρε ο Αρτινός Αλέξανδρος Καλαμπούκης(Φωτογραφία δεξιά), που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα Άγραφα.

Το πέτυχε στο παρά 5


Οι παίχτες του Δημήτρη Αντωνίου έφτασαν στην επίτευξη ενός γκολ με τον κορυφαίο τους παίχτη Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο(Φωτογραφία). Ο «Πελέ» βρήκε δίχτυα στο 40ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή και λάθος του αντίπαλου πορτιέρο.







Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Καλύβας δοκίμασε σουτ, το οποίο έφυγε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
6΄: Συρτό σουτ του Γενιτσαρόπουλου κατέληξε άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
7΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, η κεφαλιά του Κουτσουπιά πέρασε άουτ από την εστία του Αχμέτη.
11΄: Εξαιρετική προσπάθεια του Κόλλια από δεξιά, που τροφοδότησε με κάθετη πάσα στον Γούλα, ο οποίος δεν βρήκε καλά την μπάλα, καθώς «αιφνιδιάστηκε».
14΄: Ωραία ενέργεια του Γούλα από δεξιά, ο οποίος «έσπασε» στον Γενιτσαρόπουλο, το σουτ του  οποίου από το ύψος του πέναλτι έδιωξε ο Αχμέτης.
16΄: Δυνατό σουτ του Κόλλια έξω από την περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Παναγραφιωτικού.
18΄: Ο Γενιτσαρόπουλος «τσίμπησε» την μπάλα, η ο οποία βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αχμέτη και έφυγε άουτ.
40΄: Με δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Γενιτσαρόπουλου, μετά από προσωπική του προσπάθεια και κακή εκτίμηση του Αχμέτη, που έχασε τον έλεγχο της μπάλας, η οποία κατέληξε βασανιστικά στα δίχτυα έγινε το 0-1.
42΄: Γυριστή κεφαλιά του Κουτσουπιά μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Παναγραφιωτικού.

Β΄ Μέρος

Κέρδισε απόλυτα δίκαια
Οι «κυανόλευκοι» είχαν και δεύτερο δοκάρι και βρήκαν για άλλη μια φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Παναγραφιωτικός μείωσε στο τέλος σε 1-2.

Πρώτη απειλή με «Καλάιφερτ»


την καλύτερη τους ευκαιρία έχασαν οι τυπικά γηπεδούχοι στο 50ο λεπτό, αλλά ο Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία) δεν κατάφερε να νικήσει τον Χρήστο Παπαβασιλείου, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.



Τα έχει βάλει σημάδι
Μια ακόμη προσπάθεια του συνήθη ύποπτου του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου κατέληξε στο αντίπαλο δοκάρι στο 61ο.

Με ίδιο «δράστη»
Οι παίχτες του Βελουχίου «διπλασίασαν» τα τέρματα τους.  Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 62ο λεπτό πραγματοποίησε το 0-2, αφού κατέβασε όμορφα την μπάλα και «εκτέλεσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.




Αντιλογίες
Ο Αλέξανδρος Καλαμπούκης του Παναγραφιωτικού και ο συνονόματος του Γενιτσαρόπουλος του ΑΠΟΚ είχαν προσωρινή διαμάχη στο 67ο λεπτό.



Απέκρουσε εντυπωσιακά


Την ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία) στο 70΄.  Μετά την ασίστ του Δημήτρη Τσιλιμέκη, ο Βοιωτός μέσος σούταρε και ο Χρήστος Αχμέτης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Αποχώρησε ο σκόρερ
Ο πρωταγωνιστής του Βελουχίου Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος τραυματίστηκε στο 79΄ και έδωσε την θέση του στον Παυσανία Μπορότη.


Ενδιαφέρον στο τέλος


Ο Γιώργος Βούρτσας(Φωτογραφία) μπήκε ως αλλαγή και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 90ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής του Παναγραφιωτικού με σουτ εντός περιοχής μείωσε σε 1-2. Ο 29χρονος πέτυχε το 2ο του τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Καλύβας έφυγε από το κέντρο προς την αντίπαλη περιοχή, έφτασε απέναντι στον Παπαβασιλείου, προσπάθησε να τον περάσει, αλλά ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα.
57΄: Ο Γούλας έκανε την επέλαση, μετά από κόντρες στην περιοχή των Αγράφων, ο Μπάμπε σούταρε από αριστερά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αχμέτη.
61΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, σούταρε και η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Αγράφων.
62΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μετά από σέντρα από δεξιά, κατέβασε την μπάλα και με ωραίο σουτ στην αντίπαλη εστία έκανε το 0-2.
67΄: Ο Καλύβας μετά από ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας, σούταρε έξω από την αντίπαλη εστία.
68΄: Σουτ του Καλύβα κατέληξε  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
70΄: Ατομική ενέργεια του Τσιλιμέκη από τα δεξιά, πάσαρε στον Κόλλια, που σούταρε από κοντά και ο Αχμέτης απέκρουσε εντυπωσιακά.
72΄: Ωραίος συνδυασμός του Γενιτσαρόπουλου με τον Μπάμπε, ο οποίος σέντραρε στον Κόλλια, ο οποίος σούταρε μέσα περιοχή ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία.
75΄: Προσωπική προσπάθεια του Γούλα, που σούταρε από δεξιά, με τον τερματοφύλακα του Παναγραφιωτικού να αποκρούει ξανά.
79΄: Ο Τσιλίκας δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αχμέτη.
90΄: Ο Βούρτσας με σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε ψηλά στην αντίπαλη γωνία, διαμορφώνοντας το 1-2.

Κίτρινες Κάρτες
Πάτρου Ρεμμ., Μπισμπίκης, Συγκελόπουλος, Κουτσουπιάς, Τσιλίκας

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Αχμέτης, Καλύβας
ΑΠΟΚ: Γενιτσαρόπουλος, Κόλλιας, Μπάμπε

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Σήμερα δεν ήμασταν καθόλου καλοί κυρίως στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε καλύτερα, αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι πέρα από το γκολ που σημειώσαμε. Το Βελούχι μπήκε από την αρχή δυνατά, έχασε πολλές ευκαιρίες και δίκαια ήταν ο νικητής του παιχνιδιού. Εμείς προσπαθούμε στις προπονήσεις να δουλεύουμε όσο καλύτερα γίνεται και μέσα από τα παιχνίδια τα περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν τις εμπειρίες τους, ώστε να φτάσουν σε ένα βαθμό να μπορούν να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια σαν το σημερινό. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Βελούχι και εμείς κοιτάμε την δικιά μας ομάδα.»


Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας , ίσως κάνανε το καλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα και αυτό το μαρτυράει και η καλή απόδοση και οι πολλές ευκαιρίες. Θα πρέπει να τις μετατρέπουμε σε γκολ και το σκορ θα έπρεπε να είναι πιο διευρυμένο, όταν δεν βάζεις το γκολ στο ποδόσφαιρο το δέχεσαι και αυτό φάνηκε με το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος του παιχνιδιού. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, για εμάς τελείωσε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, καθώς έχουμε ρεπό την τελευταία αγωνιστική. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα πάμε καλύτερα στην συνέχεια δεδομένου ότι έχουμε και κάποιους τραυματισμούς, που παρότι δημιουργούν προβλήματα ταυτόχρονα αναδεικνύουν κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην διαιτησία του αγώνα. Κλείνοντας να συγχαρώ και τα Άγραφα είναι μια πολύ καλή ομάδα και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αχμέτης, Πάτρου Ραντ.(27΄ λ.τρ Καλαμπούκης), Γιαννιώτης, Πάτρου Ρεμμ., Τσιγαρίδας, Μπισμπίκης, Νούλας(77΄ Βούρτσας), Μαλάι, Καλύβας, Ζανιάς(39΄ Χρυσαφόπουλος), Παρασκευόπουλος

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Κουτσουπιάς, Μπάμπε(85΄ Σερπάνος), Κόλλιας(94΄ Ρεσίτης Σ.), Τσιλίκας, Γενιτσαρόπουλος(79΄ λ.τρ Μπορότης), Γούλας

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης