Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Έφηβοι: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 69-50

Οι έφηβοι της Αναγέννησης Λαμίας νίκησαν την αντίστοιχη ομάδα της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με 69-50, έχοντας την πρωτοπορία στο σκορ καθόλη την διάρκεια του 40λεπτου
Η συνάντηση ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και έγινε την Κυριακή (15/11) στις 11 το πρωί στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας. Λιγοστοί φίλαθλοι την παρακολούθησαν.
Η Αναγέννηση Λαμίας του Κώστα Κουμπούρα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού σχεδόν σε όλη την διάρκεια και κατάφερε να πάρει την 2η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Μάλιστα έκανε εξαιρετικό 2ο 5λεπτο στην 3η περίοδο όπου με συνεχόμενα καλάθια ανέβασε την διαφορά και απομακρύνθηκε από τον αντίπαλο. Ο Βαγγέλης Λύκος «ηγήθηκε» στο σκοράρισμα ,βάζοντας 18 με 1 εύστοχο τρίποντο.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου πάλεψε το ματς για περίπου 25 λεπτά, όμως η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους και έτσι χάθηκε η επαφή στο σκορ. Ανά διαστήματα η Ακαδημία ήταν ανταγωνιστική συλλέγοντας αρκετές εμπειρίες σε ένα ακόμη της επίσημο ματς για το πρωτάθλημα. Ο Κώστας Νιαβής ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντηση,ς βάζοντας 25 πόντους και ευστοχώντας και 3 προσπάθειες έξω από τα 6.75.
Την επόμενη (4η) η Ακαδημία υποδέχεται στο Καρπενήσι την Μούτα Δομοκού στις 6 Δεκεμβρίου και στις (9/12) η Αναγέννηση θα παίξει με τον Έσπερο στο τοπικό ντέρμπι της πόλης.

Λιγοστοί θεατές
Η συνάντηση του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Στις κερκίδες του ΔΑΚ βρέθηκαν περίπου 15 με 20 άτομα.


2η συνεχόμενη ήττα
Οι φιλοξενούμενοι του Καρπενησίου ηττήθηκαν για 2ο συνεχόμενο ματς και έχουν απολογισμό 1 νίκη στην πρεμιέρα με την Μούτα Δομοκού και 2 ήττες στην συνέχεια.

25αρης ο Νιαβής


Εξαιρετική εμφάνιση για την Π.Α.Κ. έκανε ξανά ο ταλαντούχος Κώστας Νιαβής, που σκόραρε 25 πόντους, βάζοντας και 2 τρίποντα. Με 16 ακολούθησε ο γκάρντ Θοδωρής Κατσαρός.


Ξεχώρισε ο Λύκος


Για την Αναγέννηση Λαμίας ο Βαγγέλης Λύκος ξεχώρισε, σκοράροντας 18 πόντους έχοντας και 1 εύστοχο τρίποντο. Με 10 ακολούθησαν ο σέντερ Αλμπέρτο Μούχο και ο Χρήστος Λασπιάς.


Διαιτητές από Βοιωτία
Το ματς σφύριξαν διαιτητές από την Βοιωτία και συγκεκριμένα οι: Βασίλης Ντάνος και Χρήστος Γερονικολός.

Με το «καλημέρα» +17



Οι «μαύροι» με το καλημέρα στο ξεκίνημα πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και «έχτισαν» μια διαφορά 17 πόντων προηγούμενοι στο τέλος της περιόδου με 28-11. Ο Γρηγόρης Τάσιος με 3ποντο, ο Αντώνης Αντωνόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Χρήστος Λασπιάς (Φωτογραφία Κέντρο) με προσπάθεια για 2 και ο Αλμπέρτο Μούχο με δίποντο έκαναν το 6-3. Ακολούθησαν δυο δίποντα του Χρήστου Λασπιά και καλάθι του Θοδωρή Κατσαρού (10-5). Ο Βαγγέλης Λύκος με 2ποντο, ο Κώστας Νιαβής με εκτέλεση έξω από τα 6.75 και ο Αλμπέρτο Μούχο με 2/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 14-8. Εν συνεχεία ο Παναγιώτης Κιούσης (Φωτογραφία Δεξιά) με 2/2 βολές και με δίποντο έκανε το 18-8. Ακολούθησε γκολ φάουλ του Θοδωρή Κατσαρού (Χαμένη ελεύθερη βολή), δίποντο του Βαγγέλη Λύκου, 1/2 βολές του Θοδωρή Κατσαρού και γκολ-φάουλ του Αλμπέρτο Μούχο με χαμένη συμπληρωματική βολή (22-11). Το 28-11 του δεκαλέπτου έγινε χάρης σε γκολ-φάουλ του Βαγγέλη Λύκου (Χαμένη ελεύθερη βολή), δίποντο του Νίκου Μπλέτσα και καλάθι του Κώστα Καραχάλιου. Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. ανέκοψε με τάπα τον Αντώνη Αντωνόπουλο της Αναγέννησης Λαμίας.




Προσωρινή αντεπίθεση


Η ομάδα του Καρπενησίου αντεπιτέθηκε προσωρινά και χάρις τους Κώστα Νιαβή και Θοδωρή Κατσαρό (Φωτογραφία Αριστερά) είχε μειώσει προσωρινά μέχρι και στους 8 και σε 32-24. Η Αναγέννηση στο φινάλε πήγε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό και στο 40-26. Ο Χρήστος Χριστόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Κώστας Νιαβής με έμμεσο τρίποντο (Καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή), ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο και στην συνέχεια με 3/3 βολές και ο Κώστας Νιαβής με δίποντο μείωσαν στο 30-21. Η Ακαδημία έτρεξε ένα σερί 10-0. Ο Βαγγέλης Λύκος με 2ποντο, ο Κώστας Νιαβής με τρίποντη «βόμβα» , ο Αλμπέτρο Μούχο (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Γιώργος Καραθάνος με δίποντο πραγματοποίησαν το 34-26. Στην συνέχεια ο Βαγγέλης Λύκος με εκτέλεση για 3 και με 1/2  βολές και ο Χρήστος Λασπιάς με δίποντο διαμόρφωσαν το 40-26 του ημιχρόνου. Ο Γρηγόρης Τάσιος της Ακαδημίας ανέκοψε με τάπα τον Αλμπέρτο Μούχο των Φθιωτών. Ο Αλμπέρτο Μούχο της Αναγέννησης ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Κώστα Νιαβή των φιλοξενούμενων.

10-0 για Π.Α.Κ.
Η Ακαδημία στην αρχή της 2ης περιόδου έτρεξε ένα σερί 10-0 και από 30-11 μείωσε στους 9 και σε 30-21.

Έκλεισε δυνατά με +23


Η Ακαδημία στα πρώτα 5 λεπτά της περιόδου δεν δέχτηκε καλάθι και μείωσε στο 40-32 και στους 8. Η Αναγέννηση στην συνέχεια «πάτησε γκάζι» και με σερί 13-0 προηγήθηκε με 23και με 57-34. Ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Βασίλης Καρφής με δίποντο και ο Κώστας Νιαβής με δίποντο μείωσαν σε 40-32 για την Π.Α.Κ. Στην συνέχεια με καλάθι του Βαγγέλη Λύκου, δίποντο του Παναγιώτη Κιούση (Φωτογραφία Κέντρο) και δίποντο του Κώστα Νιαβή έγινε το 44-34. Η Αναγέννηση έκλεισε εντυπωσιακά το δεκάλεπτο και με σερί 13-0 έφτασε στο 57-34 μετά από: Γκολ-φάουλ του Αλμπέτρο Μούχο (Χαμένη βολή), 2ποντο του Κώστα Καραχάλιου, δίποντο του Δημήτρη Γαλάνη (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι του Χρήστου Χριστόπουλου, 3ποντο του Δημήτρη Γαλάνη και δίποντο του Χρήστου Χριστόπουλου. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. μοίρασε «στοπ» στον Χρήστο Λασπιά των γηπεδούχων.




«Γούρικο» 13-0
Οι γηπεδούχοι της Αναγέννησης  «έτρεξαν» ένα σερί 13-0 και από 44-34 έφτασαν στο 57-34.

Έλεγξε η Αναγέννηση
Οι αθλητές του Κώστα Κουμπούρα απέδωσαν ξανά όμορφο μπάσκετ και παρά την προσωρινή αντεπίθεση της Π.Α.Κ. που μείωσε ξανά την διαφορά έφτασαν στο τελικό +19 και στο 69-50. Ο Θοδωρής Κατσαρός με 2ποντο, ο Κώστας Νιαβής με 3ποντο και στην συνέχεια με γκολ φάουλ με χαμένη βολή και με 1/2 βολές και με δίποντο μείωσαν στους 13 και στο 57-44 με ένα σερί 9-0. Ο Βαγγέλης Λύκος με δίποντο, ο Κώστας Νιαβής με όμορφο ανάποδο λει απ και ο Αντώνης Αντωνόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές πραγματοποίησαν το 60-46. Ο Βαγγέλης Λύκος με 2ποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με 1/2 βολές, ο Βαγγέλης Λύκος με δίποντο και ο Θοδωρής Κατσαρός με εύστοχη προσπάθεια για 2 πέτυχαν το 64-49. Το ματς έκλεισε στο 69-50 μετά από 1/2 βολές του Θοδωρή Κατσαρού, 1/2 ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Κιούση, 2ποντο του Κώστα Καραχάλιου και καλάθι του Νίκου Λαδά. Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. ανέκοψε προσπάθεια του Δημήτρη Γαλάνη της Αναγέννησης.

Τα δεκάλεπτα
28-11, 40-26, 57-34, 69-50

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Λαμίας (Κώστας Κουμπούρας): Μπλέτσας 2, Καραχάλιος 6, Αντωνόπουλος 3, Κιούσης 7, Λαδάς Ν. 2, Λαδάς Δ., Λύκος 18(1), Γαλάνης 5(1), Χριστόπουλος 6, Λασπιάς 10, Στασινός, Μούχο 10

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Παπαϊωάννου, Παπαγεωργίου Κ., Καραθάνος 2, Νούλας, Κατσαρός 16, Καρφής 2, Παπαγεωργίου Ο., Καραγιάννης, Ντότσικας, Θεοδώρου, Νιαβής 25(2), Τάσιος 5(1), Καμαρέτσος

Διαιτητές : Χρήστος Γερονικολός & Βασίλης Ντάνος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά & Ιωάννας Παπαματθαίου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος