Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΑΕΚ-Παναγραφιωτικός 0-9

«Ξέσπασε» μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες η ομάδα του Παναγραφιωτικού, η οποία συνέτριψε με 9-0 τη ΑΕΚ, πετυχαίνοντας την πιο ευρεία νίκη του φετινού πρωταθλήματος.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρου της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Διεξήχθη κάτω από βροχή για αρκετό διάστημα.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα έκανε πολύ κακή εμφάνιση, γνωρίζοντας πολύ εύκολα την ήττα. Δεν κατάφερε επιπλέον να συνεχίσει την καλή επιθετική παρουσία, που είχε στο προηγούμενο ματς. Ο «δικέφαλος» θα προσπαθήσει να ανασυνταχτεί με την διακοπή και να παρουσιαστεί καλύτερος στον επόμενο γύρο.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα με σαρωτική εμφάνιση. Χατ-τρικ πέτυχαν οι: Δημήτρης Μπισμπίκης και Γιώργος Βούρτσας, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι: Χρήστος Κατσαρής, Κώστας Καλύβας και Τόμι Χρυσαφόπουλος. Προσπάθεια στο δοκάρι είχε ο Μιχάλης Νούλας.
Την επόμενη(8η) αγωνιστική η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος τον ΑΠΟΚ, ενώ ο Παναγραφιωτικός υποδέχεται τον Αίολο, αφού προηγουμένως δώσει δυο αγώνες κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ. Ο «δικέφαλος» παρέμεινε τελευταίος χωρίς βαθμό, ενώ οι Αγραφιώτες είναι 5οι με 9 πόντους.

Ούτε ψυχή-Με βροχή
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς παρουσία φιλάθλων, αλλά και με βροχή σε μεγάλη διάρκεια της.

«Πρόβα» κυπέλλου
Ο αγώνας αποτέλεσε μια καλή «πρόβα» για τους ποδοσφαιριστές του Παναγραφιωτικού εν όψει των ημιτελικών κυπέλλου ενάντια στον ΑΠΟΚ.

Γηπεδούχοι οι.. φιλοξενούμενοι
Λόγω της συμφόρησης των παιχνιδιών αυτής της αγωνιστικής στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου το παιχνίδι έγινε στο αθλητικό κέντρο, το οποίο αποτελεί έδρα των Αγράφων.

Αντιμετώπισε τα Άγραφα


Ο Κώστας Μπούκας(Φωτογραφία) της ΑΕΚ τέθηκε αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του.

Ως συνήθως αλλαγές
 

Ο Ηλίας Μπακόλας χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα τους: Γιώργο Ιωάννου(Φωτογραφία αριστερά), Σάκη Ρούσση(Φωτογραφία κέντρο), Κώστα Μπούκα και Γιάννη Τσόγκα(Φωτογραφία δεξιά).
Εκτός αποστολής, αλλά παρών στο γήπεδο ήταν ο Ανδρέας Παπαροιδάμης, ενώ απουσίαζαν οι: Δημήτρης Κοτσιμπός, Σωτήρης Φούκας και Δημήτρης Τελώνης(Δηλώθηκε ως αναπληρωματικός), οι οποίοι είχαν ξεκινήσει κόντρα στην Μυρίκη.

Εξέτισε ο Χαλκίας

Την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Γιάννης Χαλκιάς της ΑΕΚ.
 
Τραυματίας ο Ρέμμους
Εκτός 18αδας έμεινε ο Ρέμμους Πάτρου του Παναγραφιωτικούν λόγω τραυματισμού. Το ίδιο συνέβη και για τον ίδιο λόγο και για τον γιό του Ράντου.

Χατ-τρικ για 2
Ο Γιώργος Βούρτσας και ο Δημήτρης Μπισμπίκης των Αγράφων σημείωσαν χατ-τρικ.


Χρόνο σε μικρούς


Στο αρχικό σχήμα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου βρέθηκαν για πρώτη φορά οι: Κώστας Καββαδίας(Φωτογραφία) και Λάμπρος Κατσαρός. Επανήλθαν σε αυτό και ο Γιώργος Βούρτσας, ο Χρήστος Κατσαρής και ο Τόμι Χρυσαφόπουλος.
Αντικατέστησαν τους: Βασίλη Παρασκευόπουλο(Έλειπε), Ρέμμους Πάτρου,  Ράντου Πάτρου(Τραυματίες), Βαγγέλη Ζανία(Μπήκε αλλαγή) και Κώστα Γιαννιώτη(Έμεινε στον πάγκο).

Τον έβαλε στόπερ


Ο Έλτον Μαλάι(Φωτογραφία) χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός και ήταν αρκετά θετικός.

Δεν έπαιξαν αντίπαλοι














Ο Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία αριστερά) των νικητών κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας του Παναγραφιωτικού και δεν έπαιξε ενάντια στον αδερφό του Γιώργο(Φωτογραφία δεξιά) της ΑΕΚ, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο.

Πρώτη συνάντηση
Οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Δεν είχα αγωνιστεί ούτε σε φιλικό ματς.

Α΄ Μέρος

Έκανε «περίπατο»
Η ομάδα του Παναγραφιωτικού κυριάρχησε σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και προηγήθηκε από το πρώτο κιόλας μέρος με το ευρύ 0-4.

Δυνατό σουτ «Μπίμπι»


Από αντίπαλο αμυντικό λάθος προήλθε το 0- 1 στο 9ο λεπτό. Ο Τόμι Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πάνος Ζιάκας έκανε κακό υπολογισμό της μπάλας και ο επερχόμενος Δημήτρης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) με «άπιαστο» σουτ άνοιξε το σκορ.

Όμορφο τελείωμα
Το δεύτερο τέρμα σημειώθηκε 10 λεπτά αργότερα. Μετά την πάσα του Κώστα Καλύβα, ο Γιώργος Βούρτσας βρήκε δίχτυα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή.

Γκολ και για Κατσαρή


Στο 25΄ πραγματοποιήθηκε το 0-3. Μετά την σέντρα του Μιχάλη Νούλα, η άμυνα της ΑΕΚ δεν απομάκρυνε καλά και ο Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία) με χαμηλό σουτ πέτυχε το 2ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.



Πρώτο του «Καλάιφερτ» με αφιέρωση


Με πολύ ωραίο σουτ στο 31ο λεπτό  ο Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία) ύστερα από μια ακόμη ασίστ του Μιχάλη Νούλα «έγραψε» το 0-4(Σκορ ημιχρόνου). Ο «Καλάιφερτ» αφιέρωσε το πρώτο φετινό του τέρμα του στον συμπαίχτη του Γιώργο Γιόγιο, που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό πρόβλημα υγείας.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ το Μπισμπίκη Δ. απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
6΄: Ο Μπούκας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Τσόγκας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά έχασε το κοντρόλ.
9΄: Ο Χρσαφόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ζιάκας έκανε το λάθος και ο Μπισμπίκης Δ. με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Ιωάννου πραγματοποίησε το 0-1.
18΄: Πάσα του Κατσαρή στον Νούλα, ο οποίος επιχείρησε διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του «δικεφάλου».
19΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Βούρτσα, που με δυνατό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την δεξιά γωνία του Ιωάννου και έκανε το 0-2.
21΄: Πάσα του Καλύβα στον Κατσαρή, ο οποίος επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.
23΄: Σουτ του Χρυσαφόπουλου από θέση αριστερά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Ιωάννου.
25΄: Ο Νούλας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Κατσαρής εκμεταλλεύτηκε ασταθές διώξιμο της αντίπαλης άμυνας και με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Ιωάννου διαμόρφωσε το 0-3.
27΄: Ο Κατσαρής τροφοδότησε τον Νούλα, το πλασέ του οποίου μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο κίπερ.
31΄: Ο Νούλας τροφοδότησε τον Καλύβα, που με όμορφο σουτ εντός περιοχής, το οποίο βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι του Ιωάννου «έγραψε» το 0-4.
36΄: Σουτ του Βούρτσα εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο της ΑΕΚ.
44΄: Πάσα του Μπισμπίκη Δ. στον Κατσαρή, που σούταρε εκτός περιοχής, για να μαζέψει ο Ιωάννου.
45΄: Σουτ του Μπούκα από το ύψος της περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αχμέτη.

Β΄ Μέρος

Πατημένο «στο γκάζι»
Χωρίς σταματημό η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου(Σημείωσε την πρώτη του επίσημη νίκη ως τεχνικός του συλλόγου) έφτασε σε ακόμη 5 γκολ για το τελικό 0-9.

Διπλασίασαν τα προσωπικά τους


Δημήτρης Μπισμπίκης και Γιώργος Βούρτσας(Φωτογραφία) έκαναν δυο τα προσωπικά τους τέρματα. Στο 47΄ μετά το φάουλ του Χρήστου Κατσαρή, ο Δημήτρης Μπισμπίκης με ωραίο κοντινό σουτ διαμόρφωσε το 0-5, ενώ 9 λεπτά αργότερα ο Κατσαρής μοίρασε στον Βούρτσα, ο οποίος με χαμηλό σουτ πέτυχε το 0-6.




Τραυματίας ο Καββαδίας
Αναγκαστικά εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού πέρασε ο Κώστας Καββαδίας(Φωτογραφία) των νικητών, παραχωρώντας την θέση του στον Βαγγέλη Ζανιά.



Ντεμπούτο για 2














Την πρώτη τους εμφάνιση στο Α΄ τοπικό πραγματοποίησαν οι 15χρονοι Πάρις Καραμπάς(Φωτογραφία αριστερά) και Νίκος Μπισμπίκης(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγή και αποτελούν βασικά στελέχη της μικτής νέων της ΕΠΣΕ.

Προσπάθησε και για γκολ


Μετά τις ασίστ του πρώτου ημιχρόνου ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) είχε δοκάρι. Ο Κώστας Καλύβας τον τροφοδότησε, ο Νούλας σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Κώστα Ιωάννου, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ.

Σκόρερ και ο Τόμι


Με ωραία προσπάθεια και χαμηλό σουτ εκτός περιοχής ο 15χρονος Τόμι Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία) πέτυχε το 0-7, σημειώνοντας το δεύτερο του τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα.

Συμπλήρωσαν χατ-τρικ
Οι Αγραφιώτες έκαναν 9 τα τέρματα τους, με τον Δημήτρη Μπισμπίκη και τον Γιώργο Βούρτσα να σημειώνουν χατ-τρικ. Στο 74΄ μετά την πάσα του Καλύβα, ο «Μπί» με δυνατό σουτ εντός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-8. Το τελευταίο γκολ του αγώνα πέτυχε ο Γιώργος Βούρτσας στο 81ο λεπτό. Ο Κώστας Καλύβας έκανε σέντρα στον Νίκο Μπισμπίκη, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον Κώστα Ιωάννου και ο Βούρτσας σκόραρε εύκολα στην επαναφορά το 0-9.
Ο Βούρτσας έφτασε τα 5 τέρματα και είναι ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπισμπίκης Δ. με κοντινό δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι του Ιωάννου ανέβασε το σκορ στο 0-5.
54΄: Εκτέλεση κόρνερ του Κατσαρή από δεξιά, κεφαλιά του Νούλα στο πρώτο δοκάρι μάζεψε ο Ιωάννου.
56΄: Ο Κατσαρής τροφοδότησε τον Βούρτσα, που με χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή στην αριστερή γωνία των τυπικά γηπεδούχων πραγματοποίησε το 0-6.
61΄: Ο Νούλας δοκίμασε σουτ από θέση αριστερά, για να αποκρούσει στην δεξιά του γωνία ο Ιωάννου.
63΄: Σέντρα του Καλύβα από δεξιά, σουτ του Νούλα από καλή θέση απέκρουσε ο Ιωάννου, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ.
68΄: Ο Χρυσαφόπουλος έκανε ωραία ενέργεια εκτός περιοχής και με χαμηλό σουτ στην δεξιά κλειστή γωνία του Ιωάννου «έγραψε» το 0-7.
74΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Μπισμπίκη Δ., που με σουτ από το ύψος του πέναλτι και αφού η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι έκανε το 0-8.
80΄: Πάσα του Παρούτσα στον Αρκουμάνη, ο οποίος σούταρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.
81΄: Ο Καλύβας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μπισμπίκης Ν. σούταρε, ο Ιωάννου απέκρουσε και με εξ επαφής πλασέ ο Βούρτσας διαμόρφωσε το 0-9.
84΄: Χαμηλό σουτ του Ζανιά έξω από την περιοχή πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΑΕΚ: -
Παναγραφιωτικός: Μπισμπίκης Δ., Βούρτσας, Μαλάι, Νούλας, Καλύβας, Κατσαρής

Δηλώσεις Προπονητών

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Όταν χάνεις με 9-0 και είναι να χάσεις με 15 δεν αξίζει να κάνεις καμία δήλωση. Καλή συνέχεια στα Άγραφα.»










Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Πρώτα από όλα για το σημερινό παιχνίδι θέλω να συγχαρώ την ομάδα της ΑΕΚ, ποδοσφαιριστές και διοίκηση, διότι πραγματικά τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αγωνίζονται στην κατηγορία της ένωσης μας και παράλληλα βοηθούν και εμάς τους υπόλοιπους, ώστε να έχουμε παιχνίδια. Στο παιχνίδι σήμερα ήθελα να δω διάφορα πράγματα από την ομάδα μου, δεν μας ενδιέφερε πριν τον αγώνα ούτε μας ενδιαφέρει το σκορ. Εν μέρει είμαι ικανοποιημένος από αυτά που ζήτησα, ουτωσώστε, για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι κυπέλλου με το Βελούχι.»


Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Ιωάννου Κ., Νιαβής, Λάππας, Ιωάννου Γ., Γιαννόπουλος Γ., Ζιάκας, Μπούκας(46΄ Γιαννόπουλος Δ.), Αρκουμάνης, Ρούσσης(73΄ Κολλημένος), Γενιτσαρόπουλος, Τσόγκας(53΄ Παρούτσας)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αχμέτης, Κατσαρός(53΄ Καραμπάς), Χρυσαφόπουλος, Τσιγαρίδας, Μαλάι, Μπισμπίκης Δ., Νούλας(67΄ Μπισμπίκης Ν.), Καββαδίας(59΄ λ.τρ Ζανιάς), Καλύβας, Κατσαρής, Βούρτσας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος