Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ποταμιά-Κρέντη 5-3

Σε παιχνίδι με «αγγλικό» σκορ η Ποταμιά επέστρεψε στις επιτυχίες και επιβλήθηκε με 5-3 της πάντοτε μαχητικής Κρέντης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:00 και διενεργήθηκε στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας κάτω από κρύο και λιγοστούς θεατές.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά σοβαρεύτηκε στην επανάληψη και πέτυχε την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα στο πιο παραγωγικό επιθετικά και αμυντικά παιχνίδι της. Ο Νεόφυτος Νεοφύτου και ο Γιάννης Ζαλοκώστας βρήκαν δυο φορές δίχτυα, ενώ μετά την προσπάθεια στο δοκάρι του Λάμπρου Φλωράκη, ο Κώστας Μαντζιούτας πέτυχε το τελευταίο γκολ της ομάδας του.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα πήγε να κάνει την «έκπληξη», αλλά δεν κατάφερε να έχει διάρκεια στην απόδοση της. Έβαλε δύσκολα για 45΄ στον αντίπαλο, προηγούμενη μάλιστα στο σκορ. Για τους Κρεντιώτες τα τέρματα σημείωσαν οι: Γιάννης Μπισμπίκης, Θανάσης Ντάλλας και Βασίλης Μπισμπίκης.
Οι νικητές θα κάνουν το ρεπό τους την επόμενη αγωνιστική, αλλά προηγουμένως θα δώσουν διπλούς αγώνες κυπέλλου με τον Αίολο. Η Κρέντη ξεκινά τον δεύτερο γύρο σε τρεις εβδομάδες με εντός έδρας ματς κόντρα στην Μυρίκη. Οι «Ποταμίτες» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στην 4η θέση με 10 βαθμούς και οι Κρεντιώτες στην με 3 πόντους.

Λιγοστοί θεατές
Τον αγώνα, ο οποίος έγινε υπό βροχή παρακολούθησαν γύρω στους 10 θεατές.

Με Σάλτη στα γκολπόστ


Κάτω από την εστία των Μεγαλοχωριτών χρησιμοποιήθηκε ο Χρήστος Σάλτης (Φωτογραφία), αντικαθιστώντας τον τραυματία Στέλιο Μεριγκούνη.

Μέσα ο Πατρώνης


Ο Σπύρος Πατρώνης(Φωτογραφία) συμμετείχε στην αμυντική γραμμή της Ποταμιάς, παίρνοντας φανέλα βασικού. Με δυο γκολ έκαστος δικαίωσαν τον προπονητή Δημήτρη Τσιγαρίδα για την επιλογή του οι: Νεόφυτος Νεοφύτου και Γιάννης Ζαλοκώστας.
Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Μαντζιούτα, Πολυχρόνη Λιάγκου(Μπήκαν αλλαγή) και του απόντα Αργύρη Τσάκνη.

Διεκδικεί πρόκριση
Η ομάδα της Ποταμιάς θα αγωνιστεί σε διπλούς ημιτελικούς αγώνες κυπέλλου κόντρα στον κάτοχο του τροπαίου Αίολο.

Ακόμη 1
Την προτελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Δημήτρης Σερπάνος της Κρέντης, που θα επιστρέψει στο ματς με τα Άγραφα.

Αντίπαλος με Ποταμιά


Ο αμυντικός της Κρέντης Στέφανος Γκορόγιας(Φωτογραφία) αντιμετώπισε την περυσινή του ομάδα.

3 αλλαγές στο σχήμα














Ο Νίκος Βούρτσας επανήλθε στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του, αντιμετωπίζοντας το τελευταίο διάστημα πρόβλημα τραυματισμού. Βασικοί έπαιξαν και οι Φραγκιστιανοί Φώτης Μπισμπίκης(Φωτογραφία αριστερά) και Κώστας Κατσαδούρος(Φωτογραφία δεξιά), που έλειπαν στον αγώνα με τον ΑΠΟΚ.
Απόντες ήταν οι: Γιάννης Τσάκνης, Βαγγέλης Μάκκας και Πάνος Κώτσιας.

Το «μπαλάκι» στην διοίκηση


Με τις δηλώσεις που θα διαβάσετε παρακάτω ο προπονητής-παίχτης της Κρέντης Νίκος Βούρτσας(Φωτογραφία) έθεσε την παραίτηση του στην κρίση της διοίκησης.

Παράπονα Κρέντης
Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν τα παράπονα τους για την διαιτησία του παιχνιδιού.

Α΄ Μέρος

Όλα 2
Η ομάδα της Κρέντης «αιφνιδίασε» τον αντίπαλο με την απόδοση της. Η Ποταμιά προηγήθηκε, αλλά οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 1-2. Τελικώς οι παίχτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα ισοφάρισαν σε 2-2, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Άνοιξε ο «Νέο»


Στην πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού η ομάδα του Μεγάλου Χωριού ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Κώστας Πολυμερόπουλος σέντραρε στο 12ο λεπτό και μετά από ασταθές διώξιμο της αντίπαλης άμυνας ο Νεόφυτος Νεοφύτου(Φωτογραφία) άνοιξε το σκορ.




Γρήγορη ισοφάριση


Οι Κρεντιώτες «απάντησαν» 3 λεπτά αργότερα με πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ του Γιάννη Μπισμπίκη(Φωτογραφία), που «νίκησε» τον περυσινό του συμπαίχτη Χρήστο Σάλτη. Ο Μπισμπίκης σημείωσε το πρώτο του φετινό τέρμα.



Κοντά στο 2-1
Δοκάρι και εν συνεχεία άουτ κατέληξε το δυνατό σουτ του Γιάννη Ζαλοκώστα στο 22ο λεπτό.

Ανατροπή με Θ. Ντάλλα


Οι φιλοξενούμενοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ στο 28ο λεπτό. Ο Θανάσης Ντάλλας(Φωτογραφία) μετά την ασίστ του Γιάννη Μπισμπίκη απόφυγε όμορφα έναν αντίπαλο του και με σουτ έκανε το 1-2. Ο νεαρός άσος σκόραρε για 2η φορά στο πρωτάθλημα.





Πάλι ισόπαλοι
Οι Μεγαλοχωρίτες έφεραν το ματς στα ίσια στο 45ο λεπτό, όταν την εκτέλεση φάουλ(Οι φιλοξενούμενοι αμφισβητούν την υπόδειξη της) του Λάμπρου Φλωράκη απέκρουσε ο Αποστόλης Ντάλλας και ο Γιάννης Ζαλοκώστας στην επαναφορά «έγραψε» το 2-2.





Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Πολυμερόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, η άμυνα της Κρέντης έδιωξε προσωρινά και ο Νεοφύτου με σουτ εντός περιοχής πραγματοποίησε το 1-0.
15΄: Με πολύ ωραία προσπάθεια ο Μπισμπίκης Ι. «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα με περίτεχνη ενέργεια και με σουτ στην αριστερή γωνία του Σάλτη ισοφάρισε σε 1-1.
22΄: Δυνατό σουτ του Ζαλοκώστα Ι. προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα και πέρασε άουτ.
28΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε μπροστινή μπαλιά στο Ντάλλα Αθ., που απόφυγε έναν αντίπαλο του και με ψύχραιμο πλασέ στην δεξιά γωνία του Σάλτη «έγραψε» το 1-2.
37΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Φλωράκης κατέβασε και πλάσαρε, με τον τερματοφύλακα της Κρέντης να αποκρούει σε κόρνερ.
40΄: Ο Κατσαδούρος σούταρε μετά από ασταθές διώξιμο της αντίπαλης άμυνας, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
45΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Ντάλλας απέκρουσε και ο Ζαλοκώστας Ι. στην επαναφορά ισοφάρισε σε 2-2.

Διαμαρτυρίες στο ημίχρονο
Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας ο Νίκος Βούρτσας για «λογαριασμό» της Κρέντης διαμαρτυρήθηκε στον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό για την κάρτα, που του υποδείχτηκε.

Β΄ Μέρος

Αποκατέστησε την τάξη
Η Ποταμιά μπήκε πολύ δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην νίκη. Με 3 γρήγορα γκολ που πέτυχε έφτασε στο 5-2, με την Κρέντη να μειώνει για το τελικό 5-3.

Μπροστά πάλι με «Ζάλο»


Ο Γιάννης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία) πέτυχε το 2ο του προσωπικό γκολ στο 52΄. Ο Λάμπρος Φλωράκης τον τροφοδότησε και ο «Ζάλο» σε θέση τετ α τετ πέτυχε το 3-2. Ο ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς έφτασε τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν οφσάιντ.




«Καθάρισε» και βγήκε
Ο Λάμπρος Φλωράκης μοίρασε ακόμη μια ασίστ στον Νεόφυτο Νεοφύτου, που στο 58΄ έκανε το 4-2, αποκαθιστώντας την τάξη. Ο Κύπριος φορ έφτασε τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο παιχνίδι, αλλά αντικαταστάθηκε αμέσως μετά λόγω τραυματισμού.






5ο τέρμα














Καταιγιστική ήταν η Ποταμιά στην επανάληψη. Μετά το σουτ του Λάμπρου Φλωράκη(Φωτογραφία αριστερά), το οποίο κατέληξε στο αντίπαλο δοκάρι, ο νεοεισελθείς Κώστας Μαντζιούτας(Φωτογραφία δεξιά).Ο «Τάρας» σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.






Είσοδος σκύλου
Στο 69ο λεπτό υπήρξε είσοδος..σκύλου στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.




Με πέναλτι


Οι παίχτες της Κρέντης σημείωσαν στο 74΄ το τελικό 5-3. Ο Κώστας Πολυμερόπουλος υπέπεσε σε χέρι και ο Βασίλης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) ευστόχησε από τα 11 βήματα. Ο παίχτης της Κρέντης είχε σκοράρει με τον ίδιο τρόπο και ενάντια στην ΑΕΚ.



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Φλωράκης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Ζαλοκώστα Ι., ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε και «έγραψε» το 3-2.
58΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Νεοφύτου, ο οποίος με σουτ πραγματοποίησε το 4-2.
63΄: Σουτ του Φλωράκη από δεξιά κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Κρέντης και στην επαναφορά ο Μαντζιούτας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα(5-2).
74΄: Μετά από χέρι του Πολυμερόπουλου, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Μπισμπίκης Β. εκτέλεσε στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος και πέτυχε το 5-3.
85΄: Σουτ του Μπισμπίκη Β. μέσα από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.

Κίτρινες Κάρτες
Λιάγκος, Φλωράκης, Τσιούμας, Βούρτσας Ν.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Ζαλοκώστας Ι., Φλωράκης, Νεοφύτου
Κρέντη: Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Αθ.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης. Στο πρώτο ημίχρονο μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ, ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και είχαν τρομερή ευστοχία στις ευκαιρίες, τις οποίες έκαναν. Εμείς κάθε φορά που έχουμε την αίσθηση ότι το παιχνίδι είναι στα μέτρα μας, έχουμε θέμα ανισορροπίας, όταν βρισκόμαστε στην επίθεση δεν διατηρούμε την προσοχή μας στην άμυνα. Δεχτήκαμε δυο γκολ από κόντρα-επίθεση, το οποίο είναι ένα στοιχείο που μας κάνει συνεχώς να σκεφτόμαστε περισσότερο αμυντικά και λιγότερο επιθετικά. Εάν δεν μάθουμε να έχουμε ισορροπία σαν ομάδα και ο κάθε ποδοσφαιριστής, να κάνει αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο και ειδικά στην άμυνα, τότε θα έχουμε προβλήματα στα επόμενα παιχνίδια. Ενώ είμαστε μια ομάδα που το δυνατό της σημείο είναι η άμυνα, σήμερα παραδόξως παρουσιάσαμε μια κακή εικόνα αμυντικά και μια πολύ καλή εικόνα επιθετικά. Ελπίζω το παιχνίδι με την ΑΕΚ και το παιχνίδι με την Κρέντη να μας γίνει μάθημα και να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα ματς πρέπει να τα βλέπουμε πολύ σοβαρά είτε παίζουμε με τον πρώτο είτε παίζουμε με τον τελευταίο. Ότι έχει καταφέρει η Ποταμιά όσο καιρό είμαστε στην ομάδα, το έχει καταφέρει με πολύ κόπο και πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο. Δεν πρέπει ούτε μια στιγμή να πιστέψουμε ότι τα δεδομένα για την ομάδα μας έχουν αλλάξει. Τώρα θα επικεντρωθούμε στον αγώνα του κυπέλλου και ελπίζω όλοι μας να έχουμε συνειδητοποιήσει το πώς θα πρέπει να κατέβουμε στο γήπεδο.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια. Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε πολύ καλά, τις ευκαιρίες τις κάναμε γκολ, αλλά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από ένα φάουλ, το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο ήταν και εκεί δεχτήκαμε την ισοφάριση. Από ότι φαίνεται  κατά ένα περίεργο τρόπο ο κ. Κουρλός ότι γίνεται κατά της Κρέντης στα τελευταία παιχνίδια, τα βλέπει όλα και τα δίνει. Θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι εάν πηγαίναμε προηγούμενοι στο ημίχρονο. Στο δεύτερο δεν μπήκαμε καλά και μοιραία χάσαμε.  Δεν ξέρω κατά πόσο στα επόμενα παιχνίδι θα συνεχίσω να είμαι στον πάγκο της ομάδας, το αφήνω στην κρίση της διοίκησης, να βρει κάποιον άλλον υπεύθυνο, ώστε να κατεβάζει την ομάδα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Σάλτης, Γιαννακόπουλος, Πολυμερόπουλος, Πατρώνης, Φαρμάκης, Σαπούνης(70΄ Λιάγκος), Ράικος(72΄ Μπουμπουρής), Ζαλοκώστας Ι., Νεοφύτου(58΄ λ.τρ Μαντζιούτας Κ.), Φλωράκης, Ζαλοκώστας Δ.

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Μπισμπίκης Φ., Γκορόγιας, Γκούρλιας, Τσιούμας, Βούρτσας Γ.(68΄ Ντάλλας Νεκ.), Μπισμπίκης Β., Βούρτσας Ν.(66΄ Μάκκας Ι.), Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Αθ.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






















Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης