Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Παίδες: Π.Α.Κ.-Πρωτέας Λαμίας 86-27

Σαρωτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Π.Α.Κ., η οποία πήρε το πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνος, νικώντας με διαφορά 59 πόντων και συγκεκριμένα με 86-27 τον Πρωτέα Λαμίας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 4 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Π.Α.Κ. κατέβηκε υπό τις οδηγίες της Κατερίνας Μπαλωμένου και ήταν εξαιρετική, κυριαρχώντας σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Έπαιξε μάλιστα πολύ καλή άμυνα στο 1ο και στο 3ο δεκάλεπτο, όπου δέχτηκε μόλις 4 πόντους. Η Ακαδημία έφτασε τους 4 βαθμούς, έχοντας 1 νίκη και 2 ήττα. Ο Λάμπρος Τσιώλης και ο Αποστόλης Νούλας πέτυχαν και οι δυο μαζί 52 πόντους.
Ο A.N.O. Πρωτέας Λαμίας του Χρήστου Μπάκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά μακριά από την Λαμία, συλλέγοντας σημαντικές εμπειρίες. Έχει 1 νίκη στα χαρτιά με τον Δομοκό και δυο ήττες από Σπερχειάδα και Π.Α.Κ. Πρώτος σκόρερ με 8 πόντους ήταν ο Πέτρος Κωσταράς.
Οι νικητές την επόμενη αγωνιστική κερδίζουν στα χαρτιά τον εντός έδρας αγώνα με την Μούτα Δομοκού, ενώ οι Λαμιώτες θα αντιμετωπίσουν την «συμπολίτισσα» Αναγέννηση.


Περίπου 80
Γύρω στα 70 με 80 άτομα παρακολούθησαν την 2η εντός έδρας αναμέτρηση των εφήβων της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.


Νοέμβριο ξανά
Η Π.Α.Κ. θα αγωνιστεί τον επόμενο μήνα με τον Έσπερο Λαμίας για το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου, καθώς την ερχόμενη αγωνιστική, που θα γίνει στα τέλη του μηνός κερδίζει στα χαρτιά το ματς με την Μούτα Δομοκού.

Εκπληκτική εμφάνιση Τσιώλη


Για τους νικητές ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία) πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, σταματώντας στους 28 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. 4 λιγότερους είχε ο σταθερά καλός Αποστόλης Νούλας.

«Κοούτσαρε» η Μπαλωμένου


Ο προπονητής του παιδικού τμήματος Φώντας Ζαχαρόπουλος απουσίαζε λόγω ασθένεις και την ομάδα καθοδήγησε η Κατερίνα Μπαλωμένου (Φωτογραφία).

Κερδίζει Πρωτέα
Η ομάδα της Ευρυτανίας είχε επικρατήσει και πέρυσι του Πρωτέα Λαμίας στην κατηγορία μίνι με εμφατικό μάλιστα τρόπο.

Κανείς διψήφιος


Για τους Λαμιώτες δεν υπήρξε κάποιος αθλητής με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Πέτρος Κωσταράς (Φωτογραφία) σημείωσε 8 πόντους.

«Αφεντικό» από το ξεκίνημα


Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά από το ξεκίνημα κιόλας του πρώτου δεκαλέπτου. Προηγήθηκαν με 16-2.Ο Λάμπρος Τσιώλης άνοιξε το σκορ(2-0) και ο Χρήστος Αραμπόπουλος πέτυχε το μοναδικό καλάθι του Πρωτέα στο δεκάλεπτο, ισοφαρίζοντας σε 2-2.  Ακολούθησαν 3 ακόμη 2ποντα του «φουριόζου» Τσιώλη για το 8-2. Με προσπάθειες 2 πόντων των: Γιώργου Καραθάνου και Λάμπρου Καμαρέτσου (Φωτογραφία) έγινε το 12-2. Γιώργος Καραθάνος και Λάμπρος Καμαρέτσος ευστόχησαν σε 1 βολή και ο Λάμπρος Τσιώλης διαμόρφωσε το 16-2.



«Νταμπλ» το επιμέρους


Η δεύτερη περίοδος είχε ένα επιμέρους 22-11, για να φτάσουμε στο 38-13, με το οποίο έληξε το ημίχρονο. Ο Δημήτρης Νικολόπουλος σημείωσε το 16-4 και ο Αποστόλης Νούλας το 18-4. Με 2ποντο του Λάμπρου Καμαρέτσου και σουτ 3 πόντων του Χρήστου Αραμπόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) έγινε το 20-7. Ακολούθησε ένα σερί 8-0 για την Π.Α.Κ. με τον Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Κέντρο) να πετυχαίνει 6 πόντους και τον Λάμπρο Καμαρέτσο ένα 2ποντο για το 28-7. Ο Σοφοκλής Ευθυμίου «έγραψε» το 28-9.  Καμαρέτσος και Νούλας συνέχισαν «ζεστοί» για το 32-9. Με νέα εύστοχη προσπάθεια του Σοφοκλή Ευθυμίου (Φωτογραφία Δεξιά) και του Αποστόλη Νούλα διαμορφώθηκε το 32-11. Ο Λάμπρος Τσιώλης ευστόχησε σε 2 βολές και ο πρωταγωνιστής του 2ου δεκαλέπτου Νούλας έκανε το 38-11, για να κάνει το 38-13 ο Πέτρος Κωσταράς.



Όπως άρχισε το πρώτο μέρος


Η Π.Α.Κ. ήταν η κυρίαρχος και στο 3ο δεκάλεπτο σε επίθεση και άμυνα. Είχε ένα επιμέρους 20-2, ανεβάζοντας το σκορ στο 58-15. Με 2 2ποντα του Λάμπρου Καμαρέτσου έγινε το 42-13, ενώ ο Χρήστος Αραμπόπουλος πραγματοποίησε το 42-15. Στην συνέχεια η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου πραγματοποίησε ένα σερί 16-0.  Με 2 εύστοχα δίποντα και ένα 3ποντο ο Λάμπρος Τσιώλης «έγραψε» το 49-15. Ο Κώστας Ντότσικας με 2ποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με 1 βολή, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία) με σουτ 2 πόντων και οι: Τσιώλης, Νούλας με τον ίδιο τρόπο πραγματοποίησαν το 58-15.



Σταμάτησε στο +59


Παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ η Ευρυτανική ομάδα επικράτησε με διαφορά 59 πόντων. Το συγκρότημα του Χρήστου Μπάκα βελτιώθηκε επιθετικά, όχι όμως και αμυντικά. Αποστόλης Νούλας και Λάμπρος Τσιώλης πέτυχαν το 62-15, με τον ανεβάζοντας το σερί στο 20-0, το οποίο σταμάτησε ο Βασίλης Σταματόπουλος. Ο ασταμάτητος Τσιώλης έβαλε ακόμη 4 πόντους, ενώ με 2ποντου του Τάσιου «γράφτηκε» το 68-17. Ο Γιώργος Σκονδρογιάννης με σουτ 3 πόντων έκανε το 68-20. Με 2 εύστοχα 2ποντα του Αποστόλη Νούλα πραγματοποιήθηκε το 72-20, ενώ ο Βασίλης Σταματόπουλος ευστόχησε σε μια βολή. Αποστόλης Νούλας και Πέτρος Κωσταράς ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 74-23. Με προσπάθειες των: Σεραφείμ Μπίκα, Λάμπρου Καμαρέτσου, Γιώργου Καραθάνου (Φωτογραφία) και Κώστα Παπαγεωργίου η διαφορά έφτασε στο +59 για το 82-23. Ο Πέτρος Κωσταράς, ο  Γρηγόρης Τάσιος, ξανά ο Πέτρος Κωσταράς και ο Οδυσσέας Γραμματίκας «έκλεισαν» το σκορ στο 86-27.



Τα δεκάλεπτα
16-2, 38-13, 58-15, 86-27

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Τσιώλης 28(1), Παπαγεωργίου Κ. 2, Καραθάνος 5, Νούλας 24, Μπίκας 2, Ευαγγελοδήμος, Γραμματίκας 2, Σέλελης, Τόλης, Ντότσικας 2, Τάσιος 6, Καμαρέτσος 15

Πρωτέας Λαμίας (Χρήστος Μπάκας): Σταματόπουλος Π., Λύκος, Κουρέλης, Σταματόπουλος Β. 3, Αλμπάνης, Σαμαράς, Αραμπόπουλος 7(1), Σκονδρογιάννης 3(1), Αποστολόπουλος, Νικολόπουλος 2, Κωσταράς 8, Ευθυμίου 4

Διαιτητής: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Κώστας Νιαβής
Χρονομέτρης 24΄΄: Νίκος Καρφής
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας