Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αίολος-Παναγραφιωτικός 0-1

Με σκόρερ τον Γιώργο Βούρτσα στο 81ο λεπτό ο Παναγραφιωτικός πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στον Αίολο με 0-1.
Η αναμέτρηση της πρεμιέρας της Α΄ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 4 το απόγευμα και περίπου 100 άτομα την παρακολούθησαν.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη ηττήθηκε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι και ξεκίνησε με το «αριστερό» την νέα σσιζόν. Δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει ευκαιρίες, αν και έδειξε διάθεση και θέληση στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη αντί να υπάρξει αγωνιστική βελτίωση η ομάδα υπέστη «καθίζηση» και μοιραία μπήκε στο πρωτάθλημα με το «αριστερό». Παρά την άσχημη ημέρα ο νταμπλούχος του νομού μας θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 92ο λεπτό όταν η μπάλα βρήκε στο δοκάρι των Αγράφων μετά το γύρισμα προς τα πίσω του Ρέμμους Πάτρου.
Ο Παναγραφιωτικός έπαιξε χωρίς τον προπονητή της Γιώργο Χρυσαφόπουλο και παρατάχτηκε υπό τις οδηγίες του βοηθού του Δημήτρη Αθανασόπουλου. Η ομάδα έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να απειληθεί αλλά ούτε και να δημιουργήσει φάσεις, αφού έπαιξε πολύ κλειστά και αμυντικά. Στην συνέχεια έπαιξε πιο ανοιχτά και το γκολ ήρθε στο 81΄ με σκόρερ τον Γιώργο Βούρτσα. Τρία λεπτά έπειτα οι Αγραφιώτες είχαν δοκάρι σε σουτ του Κώστα Καλύβα.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο νταμπλούχος Αίολος θα παίξει το Σάββατο (17/10) στο Δημοτικό στάδιο με την ΑΕΚ, ενώ Παναγραφιωτικός την επόμενη μέρα(18/10) στην έδρα της Κρέντης, στο Κεράσοβο.

100 θεατές
Η αναμέτρηση έγινε με συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας και παρουσία περίπου 100 θεατών. 



Οικογενειακοί λόγοι
Ο τεχνικός του Παναγραφιωτικού Γιώργος Χρυσαφόπουλος λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων βρίσκεται στην Αθήνα και δεν κατέστη δυνατό να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του.

Τους κατέβασε ο Αθανασόπουλος
Το κοουτσάρισμα των νικητών επωμίστηκε ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Αθανασόπουλος, που οδήγησε την ομάδα σε μια σπουδαία νίκη.


Πλήγμα ο «Ζάρα»
Για την ομάδα του Αίολου πλήγμα θεωρείται η απουσία του πολυθεσίτη Χάρη Ζαραβέλη, που προσφέρει πολλές λύσεις στην ομάδα σε οποιαδήποτε θέση και εάν αγωνιστεί.

Κορυφή ο Σολομωνίδης


Με πρόβλημα τραυματισμού ξεκίνησε ο φορ Κυριάκος Σολομωνίδης, έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης και αντικαταστάθηκε στο 18΄ λόγω τραυματισμού.

Οικογενειακό κέντρο άμυνας

 












Στο κέντρο της άμυνας του Παναγραφιωτικού αγωνίστηκαν μαζί πατέρας και γιός. Ο 42χρονος Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε μαζί με τον 17χρονο γιο του Ράντου Πάτρου (Φωτογραφία Δεξιά). Πατέρας και γιός τα πήγαν περίφημα μαζί, καθώς η ομάδα τους δεν δέχτηκε γκολ και κράτησε το μηδέν. Μάλιστα ο Ράντου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Α΄ Ευρυτανίας και «ντεμπούταρε» με τον Παναγραφιωτικό, καθώς μεταγράφηκε από τον ΑΠΟΚ.

Ντεμπούτο Παρασκευόπουλου


Ο Μεσήνιος Βασίλης Παρασκευόπουλος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα των Αγράφων, παίζοντας στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Α΄ Μέρος

Κακό ματς
Δεν είχε ρυθμό το πρώτο 45λεπτο, ο μεν Αίολος προσπάθησε να δημιουργήσει κάνοντας αρκετά λάθη, ο δε Παναγραφιωτικός αμύνθηκε και προσπάθησε να επιτεθεί από αντεπιθέσεις.

Έχασε δυο σημαντικές μονάδες


Δυο σημαντικές μονάδες έχασε στο πρώτο μέρος ο Αίολος. Στο 18ο λεπτό αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Κυριάκος Σολομωνίδης (Ξεκίνησε το ματς με ενοχλήσεις) με τον Πάνο Ράπτη να τον αντικαθιστά και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου ο στόπερ Ανδρέας Σουμέλας (Φωτογραφία) αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, με τον Σάββα Χαλκίδη να περνά εντός αγωνιστικού χώρου.



Εκτός αγωνιστικού χώρου
Στο 40ο λεπτό ο διαιτητής Ηλίας Γαλάνης διέταξε την απομάκρυνση του προπονητή του Αίολου Γιάννη Φλωράκη εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο τεχνικός των νταμπλούχων διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις αποφάσεις του ρέφερι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα υπόλοιπα 50 λεπτά του ματς να τα παρακολουθήσει από την κερκίδα.





Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Νικολάου γύρισε από τα αριστερά και ο Ράμμος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιόγιου.
33΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Παρασκευόπουλο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής χαμηλά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μακρή.

Β΄ Μέρος

Πιο επιθετικά  τα Άγραφα
Τα Άγραφα έπαιξαν πιο επιθετικά και σε μια από τις επιθετικές τους προσπάθειες κατάφεραν να φτάσουν στην επίτευξη του πολυπόθητου γκολ στο 81΄.

Κυρίως από στημένα
Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν την απόδοση τους και έκαναν αισθητή την παρουσία τους κυρίως από στημένες φάσεις.


Χαμένη ευκαιρία


Σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ έχασε στο 59ο λεπτό ο Παναγραφιωτικός, όταν ο Πάνος Μαντέκας (Φωτογραφία) μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι στον Φώτη Μακρή, σούταρε και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.


«Φώναξαν» για πέναλτι
Οι γηπεδούχοι στο 71ο λεπτό διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν ο Νίκος Νικολάου έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Γιώργου Πλεξίδα. Ο ρέφερι Ηλίας Γαλάνης δεν είδε κάποια παράβαση και άφησε το παιχνίδι να εξελιχτεί παρά τις έντονες διαμαρτυρίες παικτών και ανθρώπων του Αίολου.

Καθοριστικός ο Βούρτσας


Ο Γιώργος Βούρτσας με το γκολ που πέτυχε χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Στο 81ο λεπτό ο Μιχάλης Νούλας σέντραρε από δεξιά και ο Γιώργος Βούρτσας από κοντά με σουτ στο κέντρο της εστίας σκόραρε το νικητήριο γκολ (0-1). Οι παίκτες των φιλοξενούμενων πανηγύρισαν έξαλλα το τέρμα, που σημείωσαν.






Δοκάρι ο Καλύβας


Τρία λεπτά μετά το γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Κώστας Καλύβας κέρδισε την μπάλα μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων και σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά στο οριζόντιο δοκάρι του Φώτη Μακρή.


Ζήτησαν αποβολή


Ένταση και διακοπή 2 λεπτών επικράτησε στο 85ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Μπισμπίκης των Αγράφων έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας. Ο ρέφερι Ηλίας Γαλάνης συμβουλεύτηκε τον βοηθό του Μίλτο Ελ Ταχάν και έδειξε κίτρινη στον Σάββα Χαλκίδη (Φωτογραφία), με τους ανθρώπους των Αγράφων να ζητούν την 2η κίτρινη κάρτα στον αρχηγό του Αίολου Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο.



Αναγκαστική αλλαγή
Στο 87ο λεπτό ο Βασίλης Παρασκευόπουλος αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Κώστας Γιαννιώτης.


Παραλίγο ισοφάριση


Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αίολος παραλίγο να φτάσει στην ισοφάριση με έναν περιπετειώδη τρόπο. Ο Νίκος Νικολάου σέντραρε από δεξιά, ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) πίεσε τον  Ρέμμους Πάτρου που γύρισε προς τα πίσω την μπάλα, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας του.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Πλασέ του Βούρτσα μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
55΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια απέκρουσε με τις γροθιές ο Γιόγιος.
59΄: Ο Μαντέκας έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, βρέθηκε απέναντι στον Μακρή, σούταρε και ο τερματοφύλακας του Αίολου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
62΄: Χτύπημα φάουλ του Νικολάου από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παναγραφιωτικού.
67΄: Μετά από λάθος της άμυνας του Αίολου, σουτ του Παρασκευόπουλου πέρασε αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι.
68΄: Ο Κατσαρής πάσαρε στον Παρασκευόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
81΄: Ο Νούλας σέντραρε από δεξιά και μετά από αδράνεια της άμυνας ο Βούρτσας εξ επαφής σούταρε στο κέντρο της εστίας γράφοντας το 0-1.
84΄: Ο Καλύβας επωφελήθηκε από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων και σούταρε μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μακρή.
92΄: Ο Νικολάου σέντραρε από δεξιά, ο Τριανταφυλλόπουλος προσπάθησε να σουτάρει εξ επαφής, ο Πάτρου Ρεμ. γύρισε προς τα πίσω, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.

Πανηγύρισαν οι νικητές
Οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες των Αγράφων πανηγύρισαν έξαλλα την νίκη τους μετά την ολοκλήρωση του ματς. Μάλιστα φώναξαν στο κέντρο του γηπέδου δυνατά το όνομα της ομάδας τους.

Αφιερωμένη στον Coach
Οι ποδοσφαιριστές του Παναγραφιωτικού αφιέρωσαν την επιτυχία τους στον προπονητή τους Γιώργο Χρυσαφόπουλο.

Κίτρινες Κάρτες
Ράμμος, Τριανταφυλλόπουλος, Χαλκίδης, Μπισμπίκης

Διακριθέντες
Αίολος: Μπόνιας
Παναγραφιωτικός: Βούρτσας, Πάτρου Ρεμ., Παρασκευόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Ήταν ένα παιχνίδ, το οποίο το χάσαμε δίκαια, βέβαια αυτό δεν το περιμέναμε. Με τέτοιες εμφανίσεις είναι σίγουρο ότι θα χάσουμε αρκετά παιχνίδια. Εάν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά πρώτα απ όλα και δεν γίνουμε ομάδα, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε. Ορισμένοι παίκτες μου έχουν μείνει στο περσινό πρωτάθλημα, ότι είναι πρωταθλητές και ότι θα εξακολουθήσουν να είναι πρωταθλητές, χωρίς προσπάθεια και χωρίς κόπο. Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα, πρέπει αυτό να αποδεικνύεις κάθε φορά μέσα στο γήπεδο. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τα Άγραφα, αλλά πρέπει να το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Σήμερα δικαιωματικά κέρδισαν τα Άγραφα, πολύ δίκαια, δεν φταίει ούτε ο διαιτητής, ούτε οι αντίπαλοι, αλλά ο κακός μας εαυτός. Πρώτα από όλα πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά, να γίνουμε ομάδα και μετά όλα τα άλλα. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων.»

Δημήτρης Αθανασόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Καταρχήν θα ήθελα να αναφερθώ πρώτα στο θέμα με τον προπονητή μας τον κ. Χρυσαφόπουλο. Όλες τις προηγούμενες ήμερες το μυαλό μας ήταν στην περιπέτεια, που περνάει αυτή την στιγμή ο προπονητής μας. Είμαστε δίπλα του και να του ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στον Κώστα και να είναι σύντομα κοντά μας. Του αφιερώνουμε την σημερινή νίκη σε αυτόν και στον γιο του. Η σκέψη μας θα είναι πάντα κοντά του. Όσον αφόρα το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε λίγο μουδιασμένα και φοβισμένα. Ήταν πρώτο παιχνίδι για την χρονιά, έχοντας και αρκετά καινούργια και νέα παιδιά στην σύνθεση μας. Περνώντας η ώρα αρχίσαμε να βάζουμε την μπάλα κάτω και νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και αυτά με την σειρά τους αφιερώνουν την νίκη στον κόουτς. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, έγινε ένα καλό και καθαρό παιχνίδι. Εύχομαι υγεία και να γίνει ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Ράικος, Αζακάς Θ., Ράμμος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Σουμέλας(46΄ λ.τρ. Χαλκίδης), Μάρκης, Σολομωνίδης(18΄ λ.τρ. Ράπτης), Νικολάου

Παναγραφιωτικός (Δημήτρης Αθανασόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας, Δαράβαλης, Πάτρου Ρεμ., Πάτρου Ραντ., Μπισμπίκης, Κατσαρής, Βούρτσας, Μαντέκας(72΄ Νούλας), Καλύβας(93΄ Τσιγαρίδας), Παρασκευόπουλος(87΄ λ.τρ. Γιαννιώτης)

Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος