Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ 5-1

Πιο ποιοτικός και με μεγάλη διαφορά στην φυσική κατάσταση ο ΑΠΟΚ επιβλήθηκε για ακόμη μια φορά της ΑΕΚ, αυτήν την φορά με 5-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 16:00 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Παρακολουθήθηκε από λιγοστούς θεατές.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου μπήκε με θετικό τρόπο και στο πρωτάθλημα, έχοντας την υπεροχή σε όλο το 90λεπτο. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Ταξιάρχης Γούλας, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, ενώ είχε και δοκάρι. Τα υπόλοιπα δυο γκολ σημειώθηκαν από τους: Γιάννη Φλωράκη και Χάρη Κουτσουπιά.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα είχε βελτιωμένη παρουσία συγκριτικά με τους αγώνες κυπέλλου. Κατάφερε για περίπου μισή ώρα να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, παρουσιάζοντας συμπαγή αμυντική γραμμή. Εν συνεχεία «κατέρρευσε» και γνώρισε φυσιολογικά την ήττα. Μάλιστα πέτυχε στο φινάλε το γκολ «της τιμής» με τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο.
Οι Καρπενησιώτες θα αντιμετωπίσουν την 2η αγωνιστική την Ποταμιά, ενώ η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων θα αγωνιστεί κόντρα στον Αίολο.

Συγγενείς και φίλοι
Ελάχιστο ενδιαφέρον συγκέντρωσε από τον φίλαθλο κόσμο ο αγώνας της πρεμιέρας μεταξύ ΑΠΟΚ και ΑΕΚ. Οι θεατές δεν έφτασαν ούτε τους 20.


«Πρώτη» στο πρωτάθλημα

 




 




















Η απουσία του Χρήστου Παπαβασιλείου έφερε κάτω από τα δοκάρια τον 15χρονο Αντώνη Πλάκα (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο Α΄ τοπικό. Για την ΑΕΚ Βαγγέλης Χριστόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Μάκης Νιαβής (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Δημήτρης Κοτσιμπός (Φωτογραφία  Κάτω Δεξιά) είχαν μέχρι σήμερα συμμετοχές μόνο στην Β΄ ΕΠΣΕ. Ο Χριστόπουλος να τονιστεί πως έχει αγωνιστεί με τον Τυμφρηστό στην μεγάλη κατηγορία της Φθιώτιδας.

Τελείωσε ο κύκλος
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν για 3η συνεχόμενη φορά με τον ίδιο νικητή. Τα συνολικά τέρμα ήταν 19-1 υπέρ του ΑΠΟΚ.

Χωρίς τα 2 «αστέρια»
Εκτός αγώνα ήταν από πλευράς Βελουχίου οι τραυματίες Άλεξ Μπακαλίδης και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος.


Και 3ος πορτιέρο


Την εστία του «δικεφάλου» υπερασπίστηκε ο Στέφανος Κοράκης (Φωτογραφία), ο οποίος είναι ο 3ος γκολκίπερ, που αγωνίζεται σε ισάριθμους αγώνες.

Εντυπωσίασε ο Γούλας
Το μοναδικό απόκτημα του Βελουχίου που ξεκίνησε στην ενδεκάδα ήταν ο Ταξιάρχης Γούλας. Ο 20χρονος ήταν πολύ καλός, σημειώνοντας 3 τέρματα.


Ύστερα από 7 χρόνια
Η ΑΕΚ αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ ύστερα από  7 χρόνια και συγκεκριμένα από την σαιζόν 2008-2009, όταν και είχε αποχωρήσει μετά την 5η αγωνιστική.

Α΄ Μέρος

Μέχρι να μπει το πρώτο
Οι γηπεδούχοι συνάντησαν αντιστάσεις έως το 32΄,  όπου η ΑΕΚ κρατούσε φιλότιμα το 0-0. Εν συνεχεία ο Ταξιάρχης Γούλας σκόραρε δυο φορές και οδήγησε την ομάδα του μπροστά στα αποδυτήρια με 2-0.

Συστάσεις στον πάγκο
Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος έκανε στο πρώτο ημίχρονο τις απαιτούμενες συστάσεις στον πάγκο της ΑΕΚ μετά από διαμαρτυρία, που υπήρξε.

Ίδιος πρωταγωνιστής


Με «δράστη» τον 20χρονο Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία) το Βελούχι προηγήθηκε με 2-0 μέσα σε 8 λεπτά. Στο 32΄ ο Γούλας σκόραρε με σουτ μετά το γύρισμα του Δημήτρη Τσιλιμέκη, ενώ στο 40΄ με ωραίο μονοκόμματο σουτ ύστερα από την σέντρα του Σάκη Τσιλίκα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.





«Την μπουκιά» από Τσιλίκα


Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου προσπάθησε να πετύχει και 3ο γκολ, αλλά το κοντινό σουτ του Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία) στο 45ο λεπτό έδιωξε ενστικτωδώς ο Στέφανος Κοράκης.



1 φορά με Τελώνη


Οι φιλοξενούμενοι είχαν αξιόλογη προσπάθεια με σουτ του Δημήτρη Τελώνη (Φωτογραφία) στο 19΄, το οποίο πέρασε εκτός αντίπαλης εστίας.



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Σέντρα του Μπάμπε από αριστερά, κεφαλιά του Γούλα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κοράκη.
19΄: Φαλτσαριστό σουτ του Τελώνη εκτός περιοχής έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελουχίου.
25΄: Σουτ του Κόλλια από πλάγια αριστερά απέκρουσε με τα πόδια στην δεξιά του γωνία ο Κοράκης.
27΄: Χτύπημα φάουλ του Τσιλιμέκη μάζεψε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
32΄: Σέντρα του Τσιλιμέκη από δεξιά, ο Γούλας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με σουτ πραγματοποίησε το 1-0.
40΄: Ο Τσιλίκας έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Γούλας με μονοκόμματο σουτ στην δεξιά γωνία του Κοράκη «έγραψε» το 2-0.
45΄: Κοντινό σουτ του Τσιλίκα απέκρουσε εντυπωσιακά με διπλή προσπάθεια ο Κοράκης.
45’ +1΄ : Σέντρα του Τσιλίκα για τον Φλωράκη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

«Ξέσπασε» σε 8΄
Ένα εντυπωσιακό 8λεπτο ήταν ικανό για τους γηπεδούχους να μετατρέψουν το 2-0 σε 5-0. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο 89΄, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Απλά και ωραία
Χα-τρικ συμπλήρωσε ο Ταξιάρχης Γούλας, πετυχαίνοντας το 3-0 στο 56΄ από θέση τετ α τετ, μετά από άψογη μπαλιά του Χάρη Κουτσουπιά. Ένα λεπτό νωρίτερα ο σκόρερ είχε δοκάρι με σέντρα-σουτ.



Σκόραρε ξανά ο Φλωράκης


Τρία λεπτά αργότερα το Βελούχι έκανε 4 τα τέρματα του με τον Γιάννη Φλωράκη (Φωτογραφία), που σκόραρε για ένα ακόμη ματς. Από πάσα του Βασίλη Συγκελόπουλου, ο Φλωράκης σούταρε εκτός περιοχής και μετά από λάθος του Κοράκη, η μπάλα κατέληξε στην δεξιά του γωνία.


5-0 με Χάρη Κουτσουπιά


Το επιθετικό του «κρεσέντο» συνέχισε η ομάδα του ΑΠΟΚ και στο 64΄ έφτασε στο 5-0. Ο Κυριάκος Μπάμπε με σέντρα βρήκε τον Χάρη Κουτσουπιά (Φωτογραφία), που βρήκε δίχτυα με σουτ εντός περιοχής.





Έπαιξαν οι μικροί


Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με νεαρούς ποδοσφαιριστές στην επανάληψη. Ο Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία Αριστερά), ο Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Δημήτρης Τσιάμης (Φωτογραφία Δεξιά) πήραν χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα οι δυο τελευταίοι έκαναν ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, ενώ ο Τσιάμης φόρεσε για πρώτη φορά τα «γαλάζια» σε επίσημο ματς.

Κίτρινη στον πάγκο
Ο  αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Δημήτρης Γιαννόπουλος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Ντεμπούτο Φούκα

 












Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Σωτήρης Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον «δικέφαλο», ενώ ο Γιώργος Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε πρεμιέρα στην 1η κατηγορία του νομού.

«Γκολ της τιμής»


Το συγκρότημα των Αγίων Ευρυτάνων βρήκε και αυτό τον δρόμο προς τα δίχτυα στην εκπνοή. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο κορυφαίος παίχτης της ομάδας Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής.



Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Χτύπημα φάουλ του Λάππα από το κέντρο, εξ επαφής σουτ του Γενιτσαρόπουλου μάζεψε ο Πλάκας.
55΄: Σέντρα-σουτ του Γούλα από πλάγια δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοράκη και έφυγε άουτ.
56΄: Ο Κουτσουπιάς με ωραία μπαλιά βρήκε τον Γούλα, ο οποίος στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Κοράκη και «έγραψε» το 3-0.
59΄: Ο Φλωράκης μετά από πάσα του Συγκελόπουλου σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και μετά από κακή εκτίμηση του Κοράκη, η μπάλα κατέληξε στην δεξιά του γωνία(4-0).
64΄: Παράλληλη σέντρα του Μπάμπηε από αριστερά, ο Κουτσουπιάς «πετάχτηκε» στην μικρή περιοχή και με σουτ πραγματοποίησε το 5-0.
72΄: Χτύπημα φάουλ του Μπάμπε από μακρινή απόσταση έδιωξε με τις γροθιές ο Κοράκης.
80΄: Ο Γούλας από δεξιά έδωσε στον Φλωράκη, ο οποίος σούταρε και ο Κοράκης έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
85΄: Γύρισμα του Μπάμπε από αριστερά, ο Σερπάνος σούταρε αδύναμα και ο πορτιέρο της ΑΕΚ απέκρουσε με τα πόδια.
89΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία του Πλάκα μείωσε σε 5-1.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιάμης, Γούλας, Κοράκης, Γιαννόπουλος Δ.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Γούλας, Κουτσουπιάς, Μπάμπε, Τσιλιμέκης
ΑΕΚ: Γενιτσαρόπουλος


Δηλώσεις Προπονητών


Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος με θετικό αποτέλεσμα, παρότι είχαμε παίξει τα δυο παιχνίδια κυπέλλου με την ίδια ομάδα ξανά. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και διαφορετικό. Τα παιδιά δείξανε την ανάλογη σοβαρότητα και επιβληθήκαμε από την αρχή. Κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και στην συνέχεια δώσαμε την δυνατότητα σε νέα παιδιά να αγωνιστούν, κάτι που φαίνεται και από τις αλλαγές που κάναμε. Ελπίζουμε να είμαστε το ίδιο καλοί και στην συνέχεια. Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι και κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά.»



Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Γνωρίσαμε άλλη μια βαριά ήττα από τον ΑΠΟΚ. Εμείς αισιοδοξούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην συνέχεια. Ήμασταν ανταγωνιστικοί για περίπου μισή ώρα. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι τώρα. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ για την νίκη.»






Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Πλάκας, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς(70΄ Τσιάμης), Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Κόλλιας(53΄ Σερπάνος), Γούλας, Τσιλίκας(62΄ Ρεσίτης), Φλωράκης, Μπάμπε

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Ιωάννου Κ., Νιαβής, Λάππας, Ιωάννου Γ., Σεντής, Μπούκας(46΄ Ρούσσης), Τελώνης, Κοτσιμπός(65΄ Κατσαρός), Γενιτσαρόπουλος, Χριστόπουλος(72΄ Φούκας)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης, Φωτογραφίες: Πάνος Ράπτης, Δημήτρης Κοκοτίνης