Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-1

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό η Ποταμιά ισοφάρισε σε 1-1 τον ΑΠΟΚ και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, ξεκίνησε στις 4 και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα στο πρώτο της ματς στο πρωτάθλημα πήρε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΑΠΟΚ, παρότι πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση. «Χρυσή» αλλαγή αποδείχτηκε ο Γιάννης Ζαλοκώστας, που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 94΄, ενώ δοκάρι είχε στο πρώτο μέρος ο αδερφός του Δημήτρης.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ έφτασε μια «ανάσα» από την νίκη. Ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργεί τις μεγάλες φάσεις.  Οι «γαλάζιοι» έφτασαν τους 4 πόντους. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, που μπήκε ως αλλαγή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ δοκάρι είχε ο Βασίλης Ντουφεκιάς. Αποβλήθηκε ο Γιάννης Φλωράκης και ενώ το σκορ ήταν 0-1 υπέρ του Βελουχίου.
Οι Μεγαλοχωρίτες την επόμενη(3η) αγωνιστική θα παίξουν ως τυπικά φιλοξενούμενοι με την Μυρίκη, ενώ ο ΑΠΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Αίολο εντός έδρας.

Πολύς κόσμος
Το παιχνίδι παρακολουθήθηκε από αρκετό κόσμο. Οι θεατές πλησίασαν τους 150, με τον αγώνα να κρίνεται στο τέλος του. 


Κακός «δαίμονας»
Η Ποταμιά αποτελεί τον κακό «δαίμονα» του ΑΠΟΚ, ο οποίος στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις δεν έχει κερδίσει τους Μεγαλοχωρίτες.

Πρώτο φετινό Λιάνγκου


Από πλευράς Μεγαλοχωριτών ο Πολυχρόνης Λιάνγκος(Φωτογραφία) έπαιξε για πρώτο φετινό επίσημο ματς. Πρόκειται για τον αδερφό του γυμναστή της ομάδας Χρήστου.

Τα 9/11


Στην εστία του Βελουχίου επέστρεψε ο Χρήστος Παπαβασιλείου(Φωτογραφία), ο οποίος απουσίαζε στον αγώνα με την ΑΕΚ, παίρνοντας την θέση του Αντώνη Πλάκα. Επανήλθε και ο αμυντικός χαφ Βασίλης Ντουφεκιάς, με τον Κυριάκο Μπάμπε να αγωνίζεται ως αλλαγή.

Στον πάγκο ο Πρόεδρος


Τον αγώνα παρακολούθησε από τον πάγκο της ομάδας του ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Άρης Τσιούνης(Φωτογραφία).  Αντίθετα ο Πρόεδρος των γηπεδούχων Πάνος Ελευθερίου είδε τον αγώνα από την κερκίδα, όπως συνηθίζει.

Α΄ Μέρος

Όλα μηδέν
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ελαφριά υπεροχή, όμως δεν δημιούργησαν τις μεγάλες ευκαιρίες και φυσιολογικά το πρώτο 45λεπτο τελείωσε με 0-0.

Πήγε να «αιφνιδιάσει»


Η Ποταμιά είχε δοκάρι στο 13ο λεπτό με την εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Ζαλοκώστα(Φωτογραφία) από αριστερά, η οποία προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χρήστου Παπαβασιλείου.



Από στημένα ο ΑΠΟΚ


Το Βελούχι δημιουργούσε μικροευκαιρίες με στημένες μπάλες του Βασίλη Συγκελόπουλου. Πρώτα στο 5΄ η κεφαλιά του Βασίλη Ντουφεκιά πέρασε άουτ και 20 λεπτά αργότερα η νέα κεφαλιά του Χάρη Κουτσουπιά(Φωτογραφία) κατέληξε έξω από τα δοκάρια του Στέλιου Μεριγκούνη.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Ντουφεκιά έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
13΄: Έξυπνη χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα Δ. από αριστερά προσέκρουσε στην ρίζα της δεξιάς κάθετου δοκού του Βελουχίου.
20΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ με υπερένταση ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
25΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Κουτσουπιά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
34΄: Δυνατό σουτ του Φλωράκη Λ. από θέση αριστερά μπλόκαρε σταθερά ο Παπαβασιλείου στην δεξιά του γωνία.

Β΄ Μέρος

«Καυτό» 15αρτο
Συγκλονιστικό φινάλε είχε το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Το Βελούχι είχε δοκάρι και προηγήθηκε, έμεινε με 10 παίχτες, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ποταμιά και ισοφάρισε στον έξτρα χρόνο.

Απειλή του Γούλα


Την καλύτερη του ευκαιρία στο 57΄ έχασε ο ΑΠΟΚ. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Κρασιά, ο Ταξιάρχης Γούλας(Φωτογραφία) σούταρε και ο Στέλιος Μεριγκούνης μπλόκαρε σωτήρια.


Δοκάρι ο «Ντούφ»


Οι παίχτες του Βελουχίου ισοφάρισαν τα δοκάρια στο 79ο λεπτό. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο συνονόματος του Ντουφεκιάς(Φωτογραφία) πήρε την κεφαλιά, η οποία βρήκε στον Γιώργο Φαρμάκη, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Στέλιου Μεριγκούνη και πέρασε σε κόρνερ.


Συνδυάστηκαν οι αλλαγές


Ένα λεπτό αργότερα ο ΑΠΟΚ έφτασε στην επίτευξη ενός γκολ με τις δυο αλλαγές του Δημήτρη Αντωνίου να συνδυάζονται. Ο Κυριάκος Μπάμπε τροφοδότησε τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο(Φωτογραφία), που από κοντά πλάσαρε και έκανε το 0-1.




«Φωνές» για πέναλτι


Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 84ο λεπτό, θεωρώντας ότι ο Ταξιάρχης Γούλας ανατράπηκε μέσα από την περιοχή και δεξιά από τον Κώστα Πολυμερόπουλο(Φωτογραφία). Ο «άρχοντας» του αγώνα δεν υπέδειξε κάποια παράβαση.


Έμεινε με 10


Οι «γαλάζιοι» έμειναν με παίχτη λιγότερο στο 86ο λεπτό. Ο Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία) διαμαρτυρήθηκε για την μη υπόδειξη πέναλτι, εξυβρίζοντας τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο, ο οποίος τον απέβαλλε.



Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής


Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Δημήτρης Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ, ο Γιώργος Φαρμάκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Γιάννης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία) με σουτ στο δεύτερο δοκάρι  ισοφάρισε σε 1-1. Ο παίχτης της Ποταμιάς συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, που χάρισε βαθμό, ενώ και αυτός είχε περάσει ως αλλαγή.






Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Χτύπημα φάουλ του Κρασιά από αριστερά, πλασέ του Γούλα στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε σωτήρια στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
70΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η κεφαλιά του Ξαγάρα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
71΄: Μακρινό μονοκόμματο σουτ του Φλωράκη Λ. έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
79΄: Εκτέλεση φάουλ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Ντουφεκιά βρήκε στον Φαρμάκη, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη και κατέληξε σε κόρνερ.
80΄: Ωραία κάθετη πάσα του Μπάμπε στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος «τρύπωσε» στην αντίπαλη άμυνα και πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Μεριγκούνη(0-1).
86΄: Απευθείας κόκκινη στον Φλωράκη Ι. για εξύβριση στον ρέφερι Χρυσαφόπουλο.
94΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Φαρμάκης τροφοδότησε τον Ζαλοκώστα Ι., ο οποίος με σουτ στο δεύτερο δοκάρι σημάδεψε την δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου και ισοφάρισε σε 1-1.

Κίτρινες Κάρτες
Φαρμάκης, Φλωράκης Λ., Ζαλοκώστας Ι., Τσιλιμέκης, Τσιλίκας,Κόλλιας, Γενιτσαρόπουλος

Διακριθέντες
Ποταμιά: Μαντζιούτας, Πολυμερόπουλος, Κόγιας
ΑΠΟΚ: Ντουφεκιάς, Κρασιάς, Συγκελόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους. Επίσημα για εμάς ήταν η πρώτη αγωνιστική. Σίγουρα δεν έχουμε βρει ακόμη ρυθμό, νομίζω ότι κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Ατομικά οι περισσότεροι παίχτες μου βρέθηκαν σε κακή ημέρα. Δεχτήκαμε ένα γκολ από λάθος εκτίμηση φάσης, τόσο από ατομικό λάθος, αλλά και από ομαδική τοποθέτηση των παιχτών. Ο ΑΠΟΚ είναι μια ομάδα ιστορική, είναι φυσιολογικό για μια ομάδα σαν την Ποταμιά να σκέφτεται πρώτα να μην χάσει το παιχνίδι. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια να βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση, να αρχίσουμε σιγά-σιγά να βρίσκουμε ρυθμό. Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές φέτος, εμείς θα προσπαθήσουμε όπως και πέρυσι να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο και να διεκδικούμε ότι μπορούμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ, στους παίχτες του και συγχαρητήρια στα δικά μου τα παιδιά, που ενώ  δεν ήταν σε τόσο καλή ημέρα και αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ βρήκαν την δύναμη, το σθένος και τα ψυχολογικά αποθέματα, ώστε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, που είχε απομείνει μετά το γκολ που δεχτήκαμε να ισοφαρίσουμε.»

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ): «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι για εμάς. Σίγουρα όπως εξελίχτηκε πιστεύω δικαιούμασταν την νίκη. Ήμασταν καλύτεροι, είχαμε κατοχή μπάλας, είχαμε ευκαιρίες. Ο αντίπαλος είναι αξιόλογος, όμως πιστεύω από την άλλη μεριά πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν μεγάλο λάθος το ότι δεχτήκαμε την κόκκινη κάρτα. Βεβαίως φταίει ο ποδοσφαιριστής μου, σωστά αποβλήθηκε. Πρέπει να διαχειριζόμαστε τα αποτελέσματα , γιατί έχουμε εμπειρία σε όλα τα επίπεδα. Ήταν λάθος και πρέπει να λάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, που δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Πάμε στο επόμενο παιχνίδι για το καλύτερο, να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Καλή συνέχεια»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Σαπούνης, Πολυμερόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Κόγιας, Γιαννακόπουλος, Ράικος, Ζαλοκώστας Δ., Φλωράκης Λ., Λιάνγκος(66΄ Ζαλοκώστας Ι.)

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης,Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Ντουφεκιάς, Τσιλίκας(55΄ Γενιτσαρόπουλος), Κουτσουπιάς, Γούλας, Κόλλιας(74΄ Μπάμπε), Φλωράκης Ι.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος