Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Κρέντη-Παναγραφιωτικός 0-2

Δεύτερο «διπλό» πέτυχε ο Παναγραφιωτικός, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της μαχητικής Κρέντης και βρίσκεται πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου, ξεκινώντας στις 4. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και παρακολουθήθηκε από ελάχιστους φιλάθλους. Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα ήταν ανταγωνιστική όπως αναμενόταν στο γήπεδο της, αλλά μέχρι εκεί. Προσπάθησε να περιορίσει τον αντίπαλο και έκανε συμπαθητική εμφάνιση, πλησιάζοντας και στην επίτευξη ενός γκολ. Οι Κρεντιώτες παραμένουν χωρίς βαθμολογική συγκομιδή, ύστερα και από δυο αναμετρήσεις.
Ο Παναγραφιωτικός που έπαιξε ξανά υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Αθανασόπουλου πέτυχε μια ακόμη νίκη, διατηρώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία του. Σκόραραν μια φορά σε κάθε ημίχρονο οι: Τόμι Χρυσαφόπουλος και Χρήστος Κατσαρής. Οι νικητές μάλιστα έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Δημήτρη Μπισμπίκη. Είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας, η οποία έχει κάνει το 2Χ2.
Οι Κρεντιώτες θα αγωνιστούν την επόμενη(3η) αγωνιστική εντός έδρας ενάντια στην ΑΕΚ, ενώ οι Αγραφιώτες θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους.

Απουσία κόσμου
Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος της Κρέντης παρακολούθησαν περίπου 20-30 θεατές.



Με δυο νέα πρόσωπα


Ο Νίκος Βούρτσας για «λογαριασμό» της Κρέντης χρησιμοποίησε δυο νέους ποδοσφαιριστές στην αρχική του ενδεκάδα. Πρόκειται για τον Βασίλη Μπισμπίκη και τον Χρήστο Κουρκουβή (Φωτογραφία).

Ομάδες του ίδιου Δήμου
Οι δυο ομάδες αποτελούν τους εκπροσώπους του Δήμου Αγράφων στην Α΄ ΕΠΣΕ. Ωστόσο μόνο η ομάδα της Κρέντης εδρεύει στην περιοχή, καθώς ο Παναγραφιωτικός αγωνίζεται στο Καρπενήσι.

1 διαφοροποίηση
Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Τόμι Χρυσαφόπουλος αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα τον Πάνο Μαντέκα.

Ξανά ο Αθανασόπουλος


Την ομάδα του Παναγραφιωτικού καθοδήγησε ξανά ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία), καθώς απουσίαζε ο coach Γιώργος Χρυσαφόπουλος λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων μετά την πρόσφατη «περιπέτεια» με τον τραυματισμό του γιού του Κώστα.


Ενάντια στο χωριό του

 












Την πρώην του ομάδα αντιμετώπισε ο ποδοσφαιριστής του Παναγραφιωτικού Γιώργος Βούρτσας του Ιωάννη (Φωτογραφία Αριστερά). Μάλιστα προπονητής-παίχτης της Κρέντης είναι ο αδερφός του Νίκος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος δεν αγωνίστηκε για 1η φορά και καθοδήγησε την ομάδα από τον πάγκο.

Μετακινήθηκε με λεωφορείο
Η ομάδα του Παναγραφιωτικού ταξίδεψε στο Κερασοχώρι με λεωφορείο και όχι με Ι.Χ.


2πλη οικογενειακή «κόντρα»


Να αναφερθεί πως αντίπαλα τέθηκαν και τα αδέρφια Βασίλης (Φωτογραφία) και Δημήτρης Μπισμπίκης.

2Χ2
Ο Παναγραφιωτικός είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας, που έχει κάνει το 2Χ2 και οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος.

Α΄ Μέρος

Από στημένη μπάλα
Παρότι ο Παναγραφιωτικός δεν έπεισε με την απόδοση του στο πρώτο 45λεπτο κατάφερε να προηγηθεί σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο και να πάει προηγούμενος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με 0-1.

Απείλησε ο «Κάτσα»


Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ο έμπειρος Φραγκιστιανός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) έκανε το γυριστό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Γιώργου Γιόγιου.

Κατσαρός αντί Γιόγιου

 












Ο τερματοφύλακας των Αγράφων Γιώργος Γιόγιος (Φωτογραφία Αριστερά) αντικαταστάθηκε λόγω ζάλης στο 33΄ από τον Λάμπρο Κατσαρό (Φωτογραφία Δεξιά). Ο τελευταίος αν και δεν αγωνίζεται ως γκολκίπερ κράτησε το «μηδέν».


Το έψαξε ο Μεσσήνιος


Οι φιλοξενούμενοι στο 35ο λεπτό προειδοποίησαν με τον Βασίλη Παρασκευόπουλο (Φωτογραφία) μετά την πάσα του Κώστα Καλύβα, αλλά το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιάννης Φεγγούλης.

Ιδανική αρχή για «Χρύ»


Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1 στο 37΄. Ο Κώστας Καλύβας εκτέλεσε φάουλ, ο Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε και ο Τόμι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) στην επαναφορά βρήκε δίχτυα. Ο 15χρονος συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του με τον Παναγραφιωτικό.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Κατσαδούρος επιχείρησε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη.
8΄: Ο Μπισμπίκης Β. δοκίμασε σουτ από την γραμμή της αντίπαλης περιοχής, για να μπλοκάρει ο Γιόγιος.
17΄: Σουτ-βολέ του Καλύβα εκτός περιοχής έφυγε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
28΄: Χτύπημα φάουλ του Κατσαρή, κεφαλιά του Βούρτσα Γ.(Ι) κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
30΄: Ο Κατσαρής ευνοήθηκε από τις κόντρες και σούταρε μέσα από περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της Κρέντης μπλόκαρε.
31΄: Σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
35΄: Πάσα του Καλύβα στον Παρασκευόπουλο, ο οποίος έπιασε σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής της γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ όμορφα ο Φεγγούλης.
37΄: Ο Καλύβας εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Φεγγούλης απέκρουσε ασθενώς με τα χέρια και ο Χρυσαφόπουλος με κοντινό πλασέ στην επαναφορά έκανε το 0-1.
38΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ  του Γκούρλια απέκρουσε ο Κατσαρός.
45΄: Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.

Β΄ Μέρος

Πέρασε νικηφόρα
Παρότι έμεινε με παίχτη λιγότερο η ομάδα του Παναγραφιωτικού σκόραρε μια ακόμη φορά και έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το ξερό γήπεδο Κερασοχωρίου. Η Κρέντη προσπάθησε και δικαιούταν το «γκολ της τιμής».

Αριθμητικό μειονέκτημα των Αγράφων


Την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε στο 50΄ ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) των φιλοξενούμενων, ο οποίος δέχτηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Θανάση Ντάλλα και ανταπέδωσε με πάτημα εκτός φάσης.



2ο με Χρήστο Κατσαρή


Ο Παναγραφιωτικός έκανε δυο τα τέρματα του στο 76΄, «σφραγίζοντας» την νίκη του. Ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και με όμορφο σουτ πραγματοποίησε το 0-2.



Πλησίασε την μείωση


Έχοντας παίχτη περισσότερο οι Κρεντιώτες επιχείρησαν να μειώσουν, έχοντας την καλύτερη τους ευκαιρία στο 83΄ με την κεφαλιά του Δημήτρη Σερπάνου (Φωτογραφία), την οποία απέκρουσε σε κόρνερ ο Λάμπρος Κατσαρός.

Φόρεσε ξανά τα ποδοσφαιρικά
Την δεύτερη αλλαγή της Κρέντης αποτέλεσε ο Στέφανος Γούλας.Ο ποδοσφαιριστής τέθηκε ενάντια στην περυσινή του ομάδα, με την οποία δεν είχε κάποια συμμετοχή. Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ έκανε ο πιτσιρικάς Γιώργος Βούρτσας του Δημητρίου.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπισμπίκη Δ., ο οποίος «πάτησε» εκτός φάσης τον Ντάλλα.
56΄: Ο Σερπάνος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, για να μαζέψει ο Κατσαρός.
76΄: Ο Κουρκουβής στην προσπάθεια του να απομακρύνει βρήκε τον Κατσαρή, ο οποίος με ωραίο σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» του Φεγγούλη έκανε το 0-2.
82΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ τ του Γκούρλια βρήκε σε σώμα αμυνομένου και κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κατσαρού.
83΄: Μετά από διώξιμο των αντίπαλων αμυντικών, κοντινή κεφαλιά του Σερπάνου απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης, Ντάλλας Αθ., Σερπάνος, Πλεξίδας, Πάτρου Ραντ., Βούρτσας Γ.(Ι), Χρυσαφόπουλος

Διακριθέντες
Κρέντη: Μπισμπίκης Β., Μάκκας Ε.
Παναγραφιωτικός: Καλύβας, Κατσαρής, Πάτρου Ρεμμ., Χρυσαφόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την σημερινή εμφάνιση. Παίξαμε δυνατά με πάθος, όπως πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια. Βέβαια δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και περιμένω καλύτερες εμφανίσεις στα επόμενα παιχνίδια. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων.»



Δημήτρης Αθανασόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Σιγά-σιγά προχωράμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι σε δύσκολο γήπεδο και χάρης την προσπάθεια των παιδιών καταφέραμε να φύγουμε νικητές. Θέλω να συγχαρώ στους ποδοσφαιριστές για την επιτυχία τους και να τους ευχαριστήσω για την υπάκουη σε ότι είπαμε, τα βγάλαμε το  γήπεδο και καταφέραμε να φύγουμε νικητές. Θα κάνουμε το ρεπό μας και περιμένουμε την επιστροφή του κόουτς για να γίνουμε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης.»
 
Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Τσάκνης(78΄ Γούλας Σ.), Μάκκας Ε., Γκούρλιας, Τσιούμας(57΄ Κώτσιας), Κατσαδούρος, Κουρκουβής, Μπισμπίκης Β., Μπισμπίκης Ι.(92΄ Βούρτσας Γ.(Δ)), Ντάλλας Αθ., Σερπάνος

Παναγραφιωτικός (Δημήτρης Αθανασόπουλος): Γιόγιος(33΄ λ.τρ Κατσαρός), Πλεξίδας, Δαράβαλης(58΄ Γιαννιώτης), Πάτρου Ρεμμ., Πάτρου Ραντ., Μπισμπίκης Δ., Κατσαρής, Παρασκευόπουλος, Καλύβας, Βούρτσας Γ.(Ι), Χρυσαφόπουλος(62΄ Νούλας)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός:  Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας