Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΑΕΚ-Αίολος 0-5

Τους πρώτους του τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα κέρδισε ο Αίολος, ο οποίος ήταν σοβαρός σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου, επικρατώντας της ΑΕΚ με 0-5.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 16:00, ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και είχε ικανοποιητική σχετικά προσέλευση φιλάθλων. Οι δυο ομάδες μοιράζονται την ίδια έδρα.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική και με αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεση της δέχτηκε δεύτερη συνεχόμενη 5αρα. Ο «δικέφαλος» κερδίζει εμπειρίες από αυτά τα παιχνίδια και παραμένει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.
Ο Αίολος κατέβηκε υπό τις οδηγίες του Περικλή Πλακιά και έφτασε χωρίς να δυσκολευτεί στην κατάκτηση των τριών βαθμών, επιστρέφοντας στις νίκες. Δυο τέρματα σημείωσε ο Χρήστος Ράμμος, ενώ από ένα έβαλαν οι: Χάρης Ζαραβέλης, Χρήστος Τόσκα και Θωμάς Αζακάς. Προσπάθεια στο δοκάρι είχε ο Πάνος Μάρκης.
Την ερχόμενη(3η) αγωνιστική η ΑΕΚ θα τεθεί αντιμέτωπη εκτός έδρας με την Κρέντη, ενώ ο Αίολος θα παίξει στο «παραδοσιακό» ντέρμπι του νομού με τον ΑΠΟΚ ως φιλοξενούμενος.

Καλή προσέλευση
Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν συγκέντρωνε ενδιαφέρον στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 50 θεατές. Με αυτό το ματς άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής.


Δικαιολογημένα απών-«Κοούτσαρε» ο Πλακιάς


Την ομάδα του Προφήτη Ηλία καθοδήγησε ο ταμίας της Περικλής Πλακιάς (Φωτογραφία), ο οποίος έχει επωμιστεί και κατά το παρελθόν αυτόν τον ρόλο. Ο προπονητής του Αιόλου Γιάννης Φλωράκης απουσίαζε λόγω της παρουσίας του σε ένα σεμινάριο.

Ιδιαίτερο για Κουρλό


Ο πρώτος επόπτης Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) ήταν ο «ηγέτης» του Αιόλου τα τελευταία χρόνια. Πλέον ακολουθεί τον διαιτητικό «δρόμο».

Τιμωρημένος ο Μαντής


Από την κερκίδα παρακολούθησε τον αγώνα ο τιμωρημένος εκπρόσωπος του Αιόλου Στάυρος Μαντής (Φωτογραφία). Η τιμωρία του εκπνέει στις 14 Νοεμβρίου.

Οι 5 αλλαγές

 












Στην ενδεκάδα των «κιτρινομπλέ» βρέθηκαν πολλά νέα πρόσωπα. Πρόκειται για τους: Πάνο Ράπτη, Χάρη Ζαραβέλη, Χρήστο Τόσκα, Σάββα Χαλκίδη (Φωτογραφία Αριστερά) και Πάνο Στόκα (Φωτογραφία Δεξιά). Τόσκα και Ζαραβέλης συνδύασαν την πρώτη τους φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα με γκολ.

Εκτός ο Σουμέλας


Για τους νικητές δεν αγωνίστηκε ο Θεσσαλονικιός Ανδρέας Σουμέλας (Φωτογραφία).Ο 23χρονος αμυντικός τραυματίστηκε στην πρεμιέρα με τον Παναγραφιωτικό. Δεν έπαιξαν οι: Νίκος Νικολάου, Αποστόλης Φούκας και Κυριάκος Σολομωνίδης, που αποχώρησε από την ομάδα.

Της τελευταίας στιγμής


Από πλευράς «δικεφάλου» ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» και την θέση του πήρε την τελευταία στιγμή ο Γιώργος Μπέσσας (Φωτογραφία), που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαφορετικός «δικέφαλος»



 












Πέραν του Γιώργου Μπέσσα στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ βρέθηκαν επιπλέον 4 παίχτες. Ντεμπούτο στο Α΄ τοπικό έκανε ο Γιώργος Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), ενώ έπαιξαν βασικοί και οι: Σωτήρης Φούκας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Γιάννης Μπέσσας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά)
Απόντες ήταν και οι: Μάκης Νιαβής, Γιώργος Ιωάννου, Δημήτρης Τελώνης και Βαγγέλης Χριστόπουλος.

Α΄ Μέρος

Ουσιαστικός και αποτελεσματικός
Ποδόσφαιρο ουσίας έπαιξε ο Αίολος, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδραση στην ΑΕΚ. Οι νταμπλούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο 45λεπτο με 0-3, «καθαρίζοντας» τον αγώνα.

Προηγήθηκε νωρίς


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Μόλις στο 7΄ ο Κώστας Μπόνιας έκανε κάθετη μπαλιά στον Πάνο Μάρκη, ο οποίος σούταρε και ο Στέφανος Κοράκης απέκρουσε. Ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία) πήρε το «ριμπάουντ» και με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.



Παραλίγο 2ο


Ο Πάνος Μάρκης (Φωτογραφία) ανήμερα των 21ων γενεθλίων του πλησίασε το γκολ, αλλά η κεφαλιά του μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πάνου Στόκα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στέφανου Κοράκη.

Η επιστροφή του Χάρη


Στην αμέσως επόμενη φάση ο Αίολος διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Χρήστος Τόσκα χτύπησε κόρνερ από αριστερά και ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) ανενόχλητος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.




Τράβηγμα στον δικέφαλο


Ο ανασταλτικός μέσος των «τζιαλομπλού» Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) αποχώρησε λόγω τραβήγματος στον δικέφαλο και την θέση του πήρε ο Πάνος Αζακάς.

Πολύ ωραίο γκολ Ράμμου
Το πιο όμορφο τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Χρήστος Ράμμος. Μετά την 2η ασίστ-σέντρα του καλού του φίλου Χρήστου Τόσκα, ο παίχτης του Αιόλου με ωραίο γυριστό σουτ στην κίνηση πραγματοποίησε το 0-3, κάνοντας 2 τα προσωπικά του τέρματα.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Μπόνιας έκανε κάθετη πάσα στον Μάρκη, ο οποίος πλάσαρε από αριστερά και ο Κοράκης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία. Ο Ράμμος ακολούθησε την φάση και με δυνατό διαγώνιο σουτ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ έκανε το 0-1.
15΄: Εκτέλεση φάουλ του Ράμμου από αριστερά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, που μπλόκαρε στην επαναφορά το πλασέ του Στόκα.
16΄: Εκτέλεση κόρνερ του Στόκα από δεξιά, κεφαλιά του Μάρκη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοράκη.
17΄: Ο Τόσκα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ζαραβέλης ανενόχλητος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων «έγραψε» το 0-2.
27΄: Σέντρα του Τόσκα από δεξιά, ο Ράμμος με υπέροχο εναέριο σουτ, το οποίο κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κοράκη έκανε το 0-3.
34΄: Χαμηλό σουτ του Ράικου εκτός περιοχής έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κοράκη.
37΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ράμμου κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του «δικεφάλου».

Β΄ Μέρος

Πιστοποίησε την υπεροχή του
Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Αίολος ήταν καλύτερος, φτάνοντας στην επίτευξη δυο ακόμη γκολ ενάντια στην φιλότιμη ΑΕΚ.

2η αναγκαστική


Ο Περικλής Πλακιάς υποχρεώθηκε σε μια ακόμη αναγκαστική αλλαγή, καθώς την θέση του τραυματία Πάνου Ράπτη (Φωτογραφία) πήρε ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος.


Μετατράπηκε σε σκόρερ


Ο Χρήστος Τόσκα (Φωτογραφία) μετά τις δυο ασίστ που μοίρασε πέτυχε και γκολ στο 70΄. Μετά την σέντρα του Πάνου Μάρκη και το λάθος του στόπερ Χρήστου Σεντή ο αριστερός μπακ των «τζιαλομπλού» πραγματοποίησε το 0-4.

«Πρώτη» στο Α΄ τοπικό

 












Για τον «δικέφαλο» δυο ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν την πρώτη τους συμμετοχή στην Α΄ Κατηγορία. Πρόκειται για τον Σπύρο Ευθυμίου (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Δημήτρη Γιαννόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά).

Τελευταίο με Θ. Αζακά


Την ικανότητα του στις στημένες μπάλες έδειξε ο Θωμάς Αζακάς (Φωτογραφία). Ο κεντρικός αμυντικός του Αιόλου στο 76ο λεπτό σκόραρε με κεφαλιά, ύστερα από το κόρνερ του Χρήστου Ράμμου.


Προσπάθεια για μείωση


Τις πρώτες  και τελευταίες της ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο δημιούργησε η ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος σούταρε στο 81΄και ο Φώτης Μακρής μπλόκαρε, ενώ στο 88ο λεπτό η κεφαλιά του Γιάννη Λάππα (Φωτογραφία) μετά το χτύπημα κόρνερ του Χρήστου Αρκουμάνη κατέληξε λίγο άουτ. Ο Αίολος είχε και άλλες ευκαιρίες με τον Πάνο Στόκα και τον Χρήστο Ράμμο πρωταγωνιστές.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Πάσα του Ράμμου στον Χαλκίδη, το πλασέ του οποίου μέσα από την περιοχή μάζεψε ο Κοράκης.
55΄: Σουτ του Ζαραβέλη έξω από την περιοχή μάζεψε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
70΄: Ο Μάρκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Τόσκα μετά από λάθος στην αντίπαλη άμυνα σούταρε δυνατά από κοντά και πραγματοποίησε το 0-4.
74΄: Ο Στόκας δοκίμασε σουτ από την γραμμή της περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
76΄: Κόρνερ του Ράμμου από δεξιά, ο Αζακάς Θ. με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Κοράκη έκανε το 0-5.
80΄: Σέντρα του Στόκα από αριστερά, γυριστό σουτ του Μάρκη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοράκη.
81΄: Προσωπική προσπάθεια και αδύναμο σουτ του Γιαννόπουλου Δ. μάζεψε ο Μακρής.
82΄: Ωραίο σουτ του Στόκα μέσα από την περιοχή κατέληξε λίγο πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
85΄: Ο Μάρκης πάσαρε στον Ράμμο, που έπιασε όμορφο σουτ, το οποίο απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Κοράκης.
86΄: Ο Ράμμος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
88΄: Κόρνερ του Αρκουμάνη από αριστερά, κεφαλιά του Λάππα πέρασε λίγο έξω από την αριστερή γωνία του Μακρή.

Κίτρινες Κάρτες
Κοράκης, Χαλκίδης

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Μπούκας
Αίολος: Ράμμος, Τόσκα, Στόκας, Αζακάς Θ.

Δηλώσεις Προπονητών

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Ήταν άλλο ένα βαρύ σκορ για εμάς απέναντι σε έναν Αίολο, που κατά την γνώμη μου δεν ήταν τόσο καλός. Απέχουμε πολύ από το να λεγόμαστε ομάδα. Στο ποδόσφαιρο παίρνεις αυτό που αξίζεις και εμείς πήραμε αυτό που αξίζαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και καλή συνέχεια στην ομάδα του Αιόλου.»





Περικλής Πλακιάς (Αίολος): «Ήταν η πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα, αφού την πρώτη αγωνιστική δεν τα καταφέραμε. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς, είχαμε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς. Ξεκουράσαμε αρκετά άτομα. Ξεκινάει μια δύσκολη εβδομάδα, έχουμε το ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ και θα δώσουμε βάση, για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Σεντής, Γιαννόπουλος Γ., Λάππας, Ιωάννου Κ., Μπέσσας Ι.(65΄ Κολλημένος), Μπούκας(63΄ Γιαννόπουλος Δ.), Μπέσσας Γ.(57΄ Ευθυμίου), Αρκουμάνης, Κοτσιμπός, Φούκας

Αίολος (Περικλής Πλακιάς): Μακρής, Ράπτης(60΄ λ.τρ Τριανταφυλλόπουλος), Τόσκα, Αζακάς Θ., Χαλκίδης, Ράικος, Μπόνιας(17΄ λ.τρ Αζακάς Π.), Ράμμος, Μάρκης, Ζαραβέλης, Στόκας

Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας