Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 1-0

Μια κεφαλιά του Σπύρου Ξαγάρα στην επανάληψη ήταν αρκετή για να «χαρίσει» την νίκη στον ΑΠΟΚ, που επιβλήθηκε στο «παραδοσιακό» ντέρμπι του Καρπενησίου με 1-0 του Αιόλου. Οι δυο ομάδες είναι οι βασικές διεκδικήτριες του τίτλου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.
Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και παρακολουθήθηκε από λιγότερους από 100 φιλάθλους. Διεξήχθη ένα μέτριο ποιοτικά ματς με ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, κάρτες και πολλά νεύρα ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο ΑΠΟΚ  του Δημήτρη Αντωνίου, παίζοντας με πάθος και δύναμη πήρε μια πολύτιμη νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς, επιστρέφοντας στις νίκες. Ο «ιστορικός» έφτασε τους 7 βαθμούς σε τρεις αναμετρήσεις και πέρασε στην κορυφή, εκμεταλλευόμενος το ρεπό του Παναγραφιωτικού.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη ηττήθηκε όπως και στην πρεμιέρα με τους Αγραφιώτες στις λεπτομέρειες κόντρα σε έναν λίγο-πολύ ισοδύναμο αντίπαλο. Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας παραμένουν στους 3 πόντους, έχοντας βγάλει όμως δυο ντέρμπι στο πρόγραμμα τους.
Την επόμενη(4η) αγωνιστική το Βελούχι θα δώσει έναν νέο δύσκολο παιχνίδι ενάντια στην Μυρίκη, ενώ ο Αίολος υποδέχεται την Κρέντη.

Μη «σύμμαχος» ο καιρός
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 80-90 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου εξ αιτίας και του κρύου, που επικρατούσε στο αθλητικό κέντρο.


Πορτιέρο ο Δ. Ρεσίτης


Την εστία του Βελουχίου υπερασπίστηκε με επιτυχία ο Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία), αντικαθιστώντας τον Χρήστο Παπαβασιλείου.

Ξεκίνησε τον Μπάμπε

 












Ο Δημήτρης Αντωνίου χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον μέσο Κυριάκο Μπάμπε (Φωτογραφία Αριστερά), που πήρε την θέση του τιμωρημένου Γιάννη Φλωράκη (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος εξέτισε την πρώτη αγωνιστικής της τιμωρίας του.

«Όπλο» η παράδοση
Ο ΑΠΟΚ δεν έχει ηττηθεί καμία φορά σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος από τον Αίολο, ο οποίος μετρά εναντίον του «αιώνιου» αντιπάλου νίκες μόνο σε κύπελλο και play off.

Επιστροφή για 3
 













Από πλευράς Αίολου ξεκίνησαν οι: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία Δεξιά) και Νίκος Νικολάου, που δεν είχαν ξεκινήσει ενάντια στην ΑΕΚ.

Οι δυο «λαβωμένοι»














Από μια σημαντική απώλεια είχαν οι δυο ομάδες. Για το Βελούχι δεν έπαιξε ο τραυματίας Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Αριστερά) και για τον Αίολο για τον ίδιο λόγο ο Ανδρέας Σουμέλας (Φωτογραφία Δεξιά).

Ομιλία ρέφερι
Πριν τον αγώνα ο «άρχοντας» της αναμέτρησης Λάμπρος Κολοκώτσιος μάζεψε τους ποδοσφαιριστές στο κέντρο του γηπέδου, παραθέτοντας σύντομη ομιλία για την διεξαγωγή ενός ομαλού ντέρμπι.


Α΄ Μέρος

45λεπτο χωρίς γκολ
Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς να σημειωθεί κάποιο γκολ. Ο Αίολος «πάτησε» καλύτερα μέχρι το 25ο-30ο λεπτό και ο ΑΠΟΚ ανέβασε την απόδοση του στο τελευταίο 15αρτο του ημιχρόνου.

Πρώτη ευκαιρία

 












Οι  «γαλάζιοι» είχαν την πρώτη τους φάση στο παιχνίδι στο 4΄, όταν το πλασέ του Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία Αριστερά) αποσόβησε  προ της γραμμής ο Θωμάς Αζακάς (Φωτογραφία Δεξιά).


Παραλίγο αυτογκόλ


Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν το γκολ στο 15΄. Μετά το χτύπημα φάουλ του Κώστα Μπόνια, ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία) έκανε την κεφαλιά, που είχε πορεία προς το τέρμα της ομάδας του, για να διώξει σωτήρια σε κόρνερ ο Ρεσίτης.

Απείλησε την «πρώην»


Ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) τέθηκε αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του και επιχείρησε να χριστεί σκόρερ, αλλά τα ισάριθμα σουτ που επιχείρησε στο 34΄ και στο 39΄ έφυγε πάνω από την εστία του Φώτη Μακρή.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Ντουφεκιάς έκανε κεφαλιά έξω από την περιοχή, ο Κουτσουπιάς έκανε την δεύτερη κεφαλιά και την προβολή του Τσιλίκα έδιωξε προ της γραμμής ο Αζακάς.
8΄: Σέντρα-σουτ του Κόλλια από τα δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αιόλου.
15΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, ο Ντουφεκιάς έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ρεσίτης απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.
34΄: Εκτέλεση κόρνερ από τον Μπάμπε, μονοκόμματο σουτ του Γούλα εντός περιοχής έφυγε πάνω από την εστία του Μακρή.
39΄: Ο Συγκελόπουλος χτύπησε φάουλ, ο Γούλας δοκίμασε σουτ από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Ένα γκολ έκρινε την νίκη
Οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 3 βαθμούς με «δράστη» τον Σπύρο Ξαγάρα, πανηγυρίζοντας σημαντική νίκη. Καλή παρουσία είχε στην επανάληψη ο νταμπλούχος Αίολος, που δεν πέτυχε όμως κάποιο γκολ.

«Νικήθηκε» ο Μάρκης


Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 0-1, αλλά ο Δημήτρης Ρεσίτης δήλωσε ξανά «παρών». Μόλις στο 3ο λεπτό της επανάληψης, ο Νίκος Νικολάου τροφοδότησε τον Πάνο Μάρκη (Φωτογραφία), το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο αντίπαλος πορτιέρο.

Ξανά Ξαγάρας


Στο 58΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επίτευξη του 1-0. Μετά την σέντρα του Βασίλη Συγκελόπουλου, ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία) με κεφαλιά πρόλαβε στην έξοδο τον Φώτη Μακρή και άνοιξε το σκορ. Ο Ξαγάρας είχε σκοράρει και στο περυσινό ματς πρωταθλήματος, σκοράροντας προ του Μακρή.




Επικράτησαν νεύρα

 












Ένταση σημειώθηκε στο 64ο λεπτό μεταξύ Νίκου Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιώργου Κρασιά (Φωτογραφία Δεξιά), ύστερα από ένα φάουλ που έγινε στον πρώτο. Η ένταση συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο 67΄ ανάμεσα στον Σπύρο Ξαγάρα και στον Νίκο Νικολάου και στο 71΄μεταξύ Ταξιάρχη Γούλα και Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου.






Αναγκαστική αλλαγή


Ο ΑΠΟΚ υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή λίγο πριν την συμπλήρωση των 90΄. Ο Ταξιάρχης Γούλας τραυματίστηκε και έδωσε την θέση του στον Γιώργο Σερπάνο (Φωτογραφία). Ο άσος των γηπεδούχων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου.



Οι καλύτερες φάσες
48΄: Κάθετη πάσα του Μπόνια στον Νικολάου, ο οποίος από αριστερά «έσπασε» την μπάλα στο ύψος του πέναλτι , ο Μάρκης σούταρε και ο πορτιέρο του Βελουχίου απέκρουσε εντυπωσιακά.
50΄: Ο Τόσκα έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Μπόνιας έκανε την προβολή από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
58΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Ξαγάρας πρόλαβε στην έξοδο τον Μακρή και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.
66΄: Σέντρα του Μπόνια από αριστερά, ο Αζακάς δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση, βρίσκοντας «αέρα».
79΄: Σέντρα-σουτ του Νικολάου απέκρουσε ο πορτιέρο του Βελουχίου και στην επαναφορά δεν πρόλαβε ο Μάρκης.
95΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά απέκρουσε ο Μακρής.

Πανηγύρισαν το «3ποντο»
Οι παίχτες του Δημήτρη Αντωνίου πανηγύρισαν μετά την λήξη του παιχνιδιού την επιτυχία τους κόντρα στον εκ των συνδιεκδικητών του τίτλου.



Κίτρινες Κάρτες
Ρεσίτης, Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Μπάμπε, Φούκας, Ράικος, Ζαραβέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου, Τόσκα

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Ξαγάρας, Συγκελόπουλος, Ρεσίτης
Αίολος: Νικολάου, Μπόνιας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ): «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μου. Παίξανε με δύναμη και πάθος, πραγματικά τους άξιζε η νίκη, περισσότερο ψυχολογικό χαρακτήρα είχε για μας και στην συνέχεια βεβαίως και βαθμολογικό. Προσπαθούμε να αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Είμαστε αισιόδοξοι, ευελπιστούμε για το μέλλον για ότι καλύτερο. Να δώσω συγχαρητήρια και στα παιδιά της αντιπάλου ομάδος και στην διαιτησία για τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ευχηθώ καλή συνέχεια. Πάμε για το επόμενο παιχνίδι.»


Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Ήταν ένα ματς, το οποίο ήταν ντέρμπι από την αρχή και αποδείχτηκε και στην διάρκεια του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλύτεροι, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να βάλουμε το γκολ και σε μια ανύποπτη φάση από λάθος δικό μας, το οποίο επαναλαμβάνεται 2η και 3η φορά μπορώ να πω χάσαμε την κόντρα, έγινε μια σέντρα και δεχτήκαμε το γκολ. Έτσι είναι δυστυχώς αυτά τα παιχνίδια, πέρυσι κερδίσαμε στο 94΄ και πήραμε το πρωτάθλημα, φέτος από μια φάση χάσαμε το παιχνίδι αυτό. Είναι πρωτάθλημα ακόμη, έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας, πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, περιμένουμε και τους τραυματίες, έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Είναι εύκολο να φτάσεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να κρατηθείς. Η ομάδα δεν το έχει συνηθίσει αυτό και τώρα το μαθαίνει. Πιστεύω όμως ότι η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αρκετά καλή, παίζαμε στο μισό γήπεδο το Βελούχι. Κρατάμε μόνο την εμφάνιση, όχι το αποτέλεσμα. Ελπίζω στην συνέχεια να είμαστε αρκετά καλύτεροι. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Βελουχίου και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Ντουφεκιάς, Γούλας(88΄ λ.τρ Σερπάνος), Κουτσουπιάς, Τσιλίκας, Κόλλιας(93΄ Ρεσίτης Σ.), Μπάμπε(52΄ Γενιτσαρόπουλος)

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Ράικος, Ζαραβέλης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ράμμος, Μάρκης(82΄ Χαλκίδης), Νικολάου, Τόσκα

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης