Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Κρέντη-ΑΕΚ 4-1

Φανερά καλύτερη η Κρέντη πέτυχε το πρώτο της «3ποντο» στο πρωτάθλημα, επικρατώντας χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες με 4-1 της ΑΕΚ.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα έκανε αρκετά καλή εμφάνιση και πέτυχε δυο γκολ σε κάθε μέρος, παίρνοντας με καλή μπάλα την νίκη, έχοντας 4 διαφορετικούς σκόρερ. Πρόκειται για τους: Θανάση Ντάλλα, Κώστα Κατσαδούρο, Δημήτρη Σερπάνο και Βασίλη Μπισμπίκη. Επιπλέον δοκάρι είχαν οι: Θανάσης Ντάλλας και Προκόπης Γκούρλιας, ενώ την κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο Δημήτρης Σερπάνος.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική. Παρότι ταξίδεψε με 21 ποδοσφαιριστές στο «Σύνορο» κινήθηκε κάτω του μετρίου και υπέστη μια ακόμη μια ήττα. Το τέρμα του «δικεφάλου» σημείωσε ο Χρήστος Παρούτσας, ενώ αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Στέφανος Κοράκης.
Οι νικητές, που έχουν πλέον 3 βαθμούς θα αντιμετωπίσουν την 4η αγωνιστική τον Αίολο στο Καρπενήσι, ενώ οι παίχτες της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν έχουν κάποιο βαθμό θα κάνουν το ρεπό τους.

Σταθερό κοινό
Το 3ο κατά σειρά παιχνίδι της Κρέντης παρακολούθησαν ξανά περίπου 30-40 θεατές από την γύρω περιοχή.


Ακριβώς ίδιοι
Καμία αλλαγή δεν περιελάμβανε η αρχική σύνθεση της Κρέντης. Ο Νίκος Βούρτσας επέλεξε την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα ενάντια στον Παναγραφιωτικό.

Ρέφερι ο Κουρλός


Την πρώτη του παρουσία ως πρώτος διαιτητής έκανε ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία), που συνδυάστηκε με πέναλτι και αποβολές.

Ντέρμπι «ουραγών»
Ο αγώνας είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι των ουραγών, καθώς αναμετρήθηκαν οι θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας.

6(!) αλλαγές


Όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και σε αυτό της ΑΕΚ υπήρξαν νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα φανέλα βασικού πήραν οι: Μάκης Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά), Αντρέας Παπαροιδάμης (Φωτογραφία Κέντρο), Χρήστος Παρούτσας, Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, Δημήτρης Τελώνης και Γιώργος Ιωάννου (Φωτογραφία Δεξιά).

«Πρώτη» Κατσαρού


Ο 17χρονος Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία) εκτέλεσε χρέη δεύτερου βοηθού, κάνοντας το ντεμπούτο του στον χώρο της διαιτησίας. Έχει αγωνιστεί στην Ακαδημία, στα Άγραφα και στην Κρέντη, στην οποία βρίσκεται το τελευταίο του δελτίο.

Α΄ Μέρος

Ανωτερότητα των γηπεδούχων
Η ομάδα του Νίκου Βούρτσα είχε την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο. Προηγήθηκε με 2-0 και είχε και δοκάρι. Το συγκρότημα του Ηλία Μπακόλα μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις και μπήκε ξανά στο ματς.

Προειδοποιητική «βολή
Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 19ο λεπτό με το σουτ του Θανάση Ντάλλα να κοντράρει στα σώματα, να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Στέφανου Κοράκη και να περνάει σε κόρνερ.


Μπροστά με Θανάση Ντάλλα


Ότι δεν κατάφερε στο 19΄ το πέτυχε ένα τέταρτο αργότερα ο Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία). Ο Δημήτρης Σερπάνος τον τροφοδότησε και ο νεαρός άσος της Κρέντης πλάσαρε μέσα από την περιοχή στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ και έκανε το 1-0. Σε αυτήν την φάση οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίχτη λιγότερο εξ αιτίας τραυματισμού του Δημήτρη Τελώνη.



Όμορφο γκολ Κατσαδούρου


Οι γηπεδούχοι απέκτησαν σαφές προβάδισμα νίκης. Στο 40ο λεπτό ο Δημήτρης Σερπάνος έβγαλε μπαλιά στον Κώστα Κατσαδούρο (Φωτογραφία), που με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ διπλασίασε τα γκολ της Κρέντης.



Κίτρινη για «θέατρο»
Ο Δημήτρης Σερπάνος στο 43ο λεπτό έπεσε μέσα στην περιοχή υπό την πίεση αντιπάλων και ζήτησε πέναλτι, αλλά ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός τον «κιτρίνισε» για «θέατρο».


Μπήκε στο παιχνίδι

 












Η ΑΕΚ κατάφερε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου να σκοράρει.
Μετά το σουτ του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) και την απόκρουση του Γιάννη Φεγγούλη, ο Δημήτρης Τελώνης έκανε το σουτ και ο Χρήστος Παρούτσας (Φωτογραφία Δεξιά) πλάσαρε από κοντά και μείωσε σε 2-1.





Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαδούρου από δεξιά, κεφαλιά του Μπισμπίκη Ι. έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοράκη.
15΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μπισμπίκη Ι. έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
19΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Σερπάνος προσπάθησε να σουτάρει, αλλά έπιασε «αέρα», ο Ντάλλας δοκίμασε σουτ, το οποίο κόντραρε, βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοράκη και κατέληξε σε κόρνερ.
24΄: Σουτ του Τελώνη εκτός περιοχής πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
31΄: Ο Ιωάννου Κ. δοκίμασε σουτ από τα όρια της περιοχής και αριστερά, για να μαζέψει ο Φεγγούλης στην δεξιά γωνία του με διπλή προσπάθεια.
34΄: Ο Σερπάνος μετά από λάθος γύρισμα του Νιαβή τροφοδότησε τον Ντάλλα, ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Κοράκη και έκανε το 1-0.
39΄: Σέντρα-σουτ του Μπισμπίκη Β. από δεξιά απέκρουσε ο πορτιέρο της ΑΕΚ., ο Σερπάνος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κοράκη.
40΄: Ο Σερπάνος με μπαλιά τροφοδότησε τον Κατσαδούρο, ο οποίος από τα όρια της περιοχής με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ «κρέμασε» τον Κοράκη(2-0).
45΄+2΄: Ο Παπαροιδάμης έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος σούταρε από δεξιά, ο Φεγγούλης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία, ο Τελώνης έπιασε το σουτ και ο Παρούτσας στην πορεία της μπάλας πλάσαρε τον αντίπαλο γκολκίπερ στην δεξιά γωνία και μείωσε σε 2-1.

Β΄ Μέρος

Γκολ και αποβολές
Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε δυο τέρματα και ισάριθμες αποβολές. Η ομάδα της Κρέντης σκόραρε ακόμη δυο φορές και έφτασε χωρίς δυσκολίες στο πρώτο της θετικό αποτέλεσμα.

Σκόραρε και αποβλήθηκε


«Αέρα» δυο τερμάτων πήρε η ομάδα της Κρέντης. Στο 54΄ ο κινητικός Γιάννης Μπισμπίκης τροφοδότησε τον Δημήτρη Σερπάνο (Φωτογραφία), που απόφυγε όμορφα τον Στέφανο Κοράκη και σκόραρε σε άδεια εστία. Ο «Σερ» αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών. Σύμφωνα με τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό ο έμπειρος φορ αποβλήθηκε για εξύβριση στα Θεία, ενώ σύμφωνα με τον Δημήτρη Σερπάνο η εξύβριση ήταν προς τον εαυτό του. Μετά την αποβολή του ποδοσφαιριστή επικράτησε ένταση στον αγωνιστικό χώρο.









Μόλις 10΄


Αλλαγή στην αλλαγή έκανε τον εαυτό του ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία), που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και ένοιωσε ενοχλήσεις στο 10λεπτο που αγωνίστηκε.

«Σπεσιαλίστας» ο Γκούρλιας


Ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία) δοκίμασε για ένα ακόμη παιχνίδι τα πολύ καλά του πόδια, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στέφανου Κοράκη στο απευθείας φάουλ, που δοκίμασε ο 22χρονος από τον χώρο του κέντρου.

Κοντά στο 3-2


Οι φιλοξενούμενοι αν και είχαν την αριθμητική υπεροχή περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Η καλύτερη τους ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 89΄, όταν μετά την μπαλιά του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου το σουτ του Δημήτρη Τελώνη (Φωτογραφία) απέκρουσε με τα πόδια ο ταλαντούχος Γιάννης Φεγγούλης.


Αποβολή Κοράκη

 












Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Θανάσης Ντάλλας μετά την ασίστ του Γιάννη Μπισμπίκη, απόφυγε τον Στέφανο Κοράκη (Φωτογραφία Αριστερά), που τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κάτω από τα δοκάρια για την τελευταία φάση του πέναλτι κάθισε ο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία Δεξιά).




Εύστοχος ο Β. Μπισμπίκης


Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Βασίλης Μπισμπίκης(Φωτογραφία), ο οποίος ευστόχησε, κάνοντας το 4-1 παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος κίπερ έπεσε στην σωστή γωνία.





Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Πάσα του Κατσαδούρου στον Μπισμπίκη Ι., το χαμηλό σουτ του οποίου εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
53΄: Ο Σερπάνος σούταρε από θέση δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία του Κοράκη.
54΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Σερπάνος απόφυγε όμορφα τον Κοράκη και σούταρε στην αριστερή του γωνία, κάνοντας το 3-1. Ο σκόρερ της Κρέντης αποβλήθηκε για εξύβριση κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών.
59΄: Χτύπημα κόρνερ το Μπισμπίκη Ι., κεφαλιά του Μπισμπίκη Β. πέρασε πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.
77΄: Όμορφο σουτ του Μπισμπίκη Ι. από θέση αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξά του γωνία ο Κοράκης.
79΄: Ο Μπισμπίκης Ι. τροφοδότησε τον Ντάλλα, ο οποίος απόφυγε τον Κοράκη, αλλά σε κενή εστία πλάσαρε έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
81΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γκούρλια από το κέντρο έδιωξε σε κόρνερ ο Κοράκης, αφού η μπάλα προσέκρουσε το οριζόντιο δοκάρι του.
89΄:Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε κάθετη πάσα στον Τελώνη, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε και ο Φεγγούλης απέκρουσε, στην εξέλιξη της φάσης σουτ του Γιαννόπουλου Γ. κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
93΄: Ο Μπισμπίκης Ι. πάσαρε από δεξιά στον Ντάλλα, ο οποίος απόφυγε τον Κοράκη, που τον ανέτρεψε. Ο ρέφερι Κουρλός υπέδειξε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
94΄: Ο Μπισμπίκης Β. εκτέλεσε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Ιωάννου Κ. και διαμόρφωσε το 4-1.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσαδούρος

Διακριθέντες
Κρέντη: Ντάλλας, Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Β.
ΑΕΚ: Τελώνης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Ήταν ένα παιχνίδι σήμερα στα μέτρα μας. Έπρεπε να το κερδίσουμε. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Απλά θέλουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε για στην συνέχεια. Πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε και άλλο, αρκεί να δουλέψουμε περισσότερο. Από εδώ και πέρα κοιτάμε την συνέχεια, το παιχνίδι με τον Αίολο, όπου θα προσπαθήσουμε να φάνουμε ανταγωνιστικοί. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα ΑΕΚ.»


 Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Ήταν θεωρητικά ντέρμπι των δυο πιο αδύναμων ομάδων του πρωταθλήματος, όμως στην πραγματικότητα μόνο ντέρμπι δεν ήταν. Η Κρέντη πάτησε καλυτέρα στο γήπεδο και κέρδισε δίκαια. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης.»









Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Τσάκνης, Μάκκας Ε.(57΄ Βούρτσας Ν., 68΄ λ.τρ Κώτσιας), Γκούρλιας, Τσιούμας, Κατσαδούρος(78΄ Βούρτσας Γ.), Κουρκουβής, Μπισμπίκης Β., Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Αθ., Σερπάνος

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Παπαροιδάμης, Νιαβής, Λάππας, Ιωάννου Κ., Ιωάννου Γ.(46΄ Κοτσιμπός), Μπούκας(63΄ Γιαννόπουλος Γ.), Τελώνης, Μπέσσας Ι., Γενιτσαρόπουλος, Παρούτσας(85΄ Τσόγκας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ: Λάμπρος Κατσαρός
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Θύμιος Κολοκύθας