Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Μυρίκη-Ποταμιά 2-0

Με δυο τέρματα του «συνήθη-ύποπτου» Κώστα Σταμούλη στο δεύτερο μέρος η Μυρίκη κατέβαλε την αντίσταση της Ποταμιάς και επικράτησε με 2-0.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή (25/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του ματς, ωστόσο στο πρώτο μέρος πλην μιας περίπτωσης δεν κατάφερε να απειλήσει. Το γρήγορο και τυχερό γκολ του Κώστα Σταμούλη άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη στους γηπεδούχους, που στο 81ο λεπτό με τέρμα του ίδιου δράστη «κλείδωσαν» το τρίποντο. Η
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποσπάσει δεύτερο επιτυχημένο αποτέλεσμα. Το γκολ που δέχτηκε στο 53ο λεπτό μετά το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Στέλιου Μεριγκούνη άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς. Οι Μεγαλοχωρίτες από εκεί και έπειτα ανοίχτηκαν αρκετά και μοιραία αντίπαλος βρήκε χώρους που τους εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας για 2η φορά.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Μυρίκη αγωνίζεται με τον ΑΠΟΚ την Κυριακή(1/11) στο προπονητικό κέντρο και την ίδια ημέρα στο Δημοτικό στάδιο η Ποταμιά υποδέχεται τον Παναγραφιωτικό. Οι «κόκκινοι» έφτασαν τους 6 βαθμούς σε 2 αναμετρήσεις, ενώ η Ποταμιά σε δυο ματς έχει έναν βαθμό.

Περίπου 50
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών. Στο δημοτικό στάδιο επικράτησε ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία ωστόσο να είναι σε χαμηλές τιμές.


1 κάρτα

 












Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) έβγαλε μόλις 1 φορά την κίτρινη από το «τσεπάκι», του για να τιμωρήσει τον Χρήστο Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά) της Μυρίκης.

Μέσα Φακίτσας-Τσίπρας-Κ.Γενιτσαρόπουλος

 












Ο Σπύρος Κολόκας ξεκίνησε την Μυρίκη με 3 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της 1ης αγωνιστικής με την Κρέντη. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Αριστερά), στο αριστερό άκρο της άμυνας άρχισε ο Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία Δεξιά) και στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος, που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του. Πήραν τις θέσεις των: Αποστόλη Νούλα (Έμεινε στον πάγκο), Δημήτρη Κοτρώνη και Δημήτρη Ίβρη, που απουσίαζαν.

Έπαιξε ο Μπίκας


Η Ποταμιά είχε νέο πρόσωπο στην 11αδα της σε σύγκριση με την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΚ τον δεξιό οπισθοφύλακα Αλέξανδρο Μπίκα. Ο φοιτητής στην Κοζάνη αντικατέστησε τον  Λάμπρο Φλωράκη, που πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση.

2Χ2
Η ομάδα της Μυρίκης και στα δυο παιχνίδια, που έχει δώσει μετράει δυο νικηφόρα αποτελέσματα. Την 2η αγωνιστική έκανε το ρεπό της.

Α΄ Μέρος

Άουτ η κεφαλιά


Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν μετά την σέντρα του Κώστα Γιαννακόπουλου από αριστερά η κεφαλιά του Κώστα Πολυμερόπουλου (Φωτογραφία) πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Στάθη Φακίτσα.


Πήρε το κέντρο
Οι γηπεδούχοι μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά έλεγξαν τον χώρο της μεσαίας γραμμής και κυκλοφόρησαν την μπάλα.

Απείλησε με Λιάγκα-«Σταμ»


Η Μυρίκη στο 7ο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία, όταν ο Χρήστος Λέρης σέντραρε από δεξιά και το θεαματικό εναέριο σουτ του Πάνου Λιάγκα (Φωτογραφία) από το ύψος του πέναλτι πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης. Στο 14΄ και στο 42΄ ο Κώστας Σταμούλης από καλό σημείο και στις δυο περιπτώσεις σούταρε πάνω από τα δοκάρια της Ποταμιάς.



Η προσήλωση στην άμυνα
Οι φιλοξενούμενοι της Ποταμιάς είχαν πρωταρχικό σκοπό να μην απειληθούν κάτι που το κατάφεραν και στην συνέχεια να μπορέσουν να δημιουργήσουν. Στον επιθετικό τομέα έκαναν αξιόλογη προσπάθεια στο 3ο λεπτό, σε ένα πρώτο 45λεπτο,  που σίγουρα θα ξεχαστεί γρήγορα καθώς δεν είχε αξιόλογες ευκαιρίες.
 

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Πολυμερόπουλου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
7΄: Ο Λέρης σέντραρε όμορφα από δεξιά και ο Λιάγκας έπιασε το θεαματικό εναέριο σουτ από το ύψος του πέναλτι που πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.
14΄: Σουτ του Σταμούλη μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
42΄: Ο Παχής «πάτησε» στον Σταμούλη, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε δυνατά πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Συνέχεια του 1ου
Το δεύτερο μέρος ήταν η συνέχεια του 1ου, αφού στα πρώτα λεπτά δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού των δυο ομάδων.

Δεν «συγχώρησε»


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) στο 53ο λεπτό δεν συγχώρησε το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Στέλιου Μεριγκούνη και με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε το 1-0.




Άνοιξε το ματς
Μετά το γκολ που σημειώθηκε το παιχνίδι άνοιξε και η Μυρίκη βρήκε περισσότερους χώρους.

Κοντά σε 2ο


8 λεπτά αργότερα η ομάδα του Σπύρου Κολόκα πλησίασε ένα δεύτερο τέρμα, όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Άγγελος Παχής σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) σούταρε από τα όρια της περιοχής, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει σταθερά στην αριστερή του γωνία.


Ίδιος «εκτελεστής»
Ο Κώστας Σταμούλης εκτέλεσε και στο 81ο λεπτό, όταν βρέθηκε εκτός περιοχής με την μπάλα βρήκε τον χώρο να σουτάρει στην αριστερή γωνία του Στέλιου Μεριγκούνη και να γράψει το τελικό 2-0. Ο 25χρονος έφτασε τα 3 γκολ σε δυο αναμετρήσεις, «πιάνοντας» στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Ταξιάρχη Γούλα του ΑΠΟΚ.




Νε άστοχη κεφαλιά
Με την συμπλήρωση του 90ου λεπτού ο Κώστας Πολυμερόπουλος έπιασε κεφαλιά-«ψαράκι» από κοντά μετά την σέντρα του Δημήτρη Ζαλοκώστα από τα δεξιά, η οποία πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.


Ντεμπούτο Δ. Μπουμπουρή


Την πρώτη του επίσημη συμμετοχή στην Α΄ Ευρυτανίας και με την φανέλα της Μυρίκης έκανε στις καθυστερήσεις ο 15χρονος Δημήτρης Μπουμπουρής που αντικατέστησε τον σκόρερ Κώστα Σταμούλη.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Μεριγκούνης έκανε τραγικό λάθος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σταμούλης εύκολα με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε το 1-0.
61΄: Ο Παχής γύρισε όμορφα από αριστερά και ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε από τα όρια της περιοχής με τον Μεριγκούνη να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.
68΄: Χαμηλό σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
77΄: Μακρινό σουτ του Τσάκνη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
79΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, μετά από απομάκρυνση των αμυντικών, ο Λιάγκος έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε από τα όρια της περιοχής λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
81΄: Ο Σταμούλης με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων και πραγματοποίησε το τελικό 2-0.
90΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά-«ψαράκι» του Πολυμερόπουλου εξ επαφής χωρίς αντίπαλο έφυγε άουτ από την δεξιά γωνία της Μυρίκης.

Κίτρινες Κάρτες
Λέρης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Λιάγκας Π., Ζαραβέλης
Ποταμιά: Κόγιας, Φαρμάκης

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Καταρχην θα ήθελα ν ευχηθώ στα παιδιά που λόγω υγείας βρίσκονται εκτός γηπέδων (ενν. τον Γιόγιο και τον Χρυσαφόπουλο) να γίνουν όσο πιο γρήγορα καλά και να επιστρέψουμε σύντομα κοντά μας. Είναι μικροί σε ηλικία και τέτοιους αθλητές τους έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο τόσο σε τοπικό αλλά και ευρύτερα σε πανελλήνιο επίπεδο. Όσον αφορά το παιχνίδι πιστεύω ότι δίκαια κερδίσαμε, αν και το πρώτο γκολ που βάλαμε ήταν τυχερό, από λάθος του τερματοφύλακα. Είχαμε κατοχή μπάλας. Συγχαρητήρια στην Ποταμιά, γιατί στάθηκε άξια μέσα στο γήπεδο. Είναι μια υπολογίσιμη ομάδα και πιστεύω αξίζει πολλά.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Σήμερα πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές μας προσπάθησαν πάρα πολύ. Νομίζω ότι ήμασταν βελτιωμένοι κατά πολύ στο παιχνίδι κατοχής μπάλας από ότι στο προηγούμενο παιχνίδι. Όταν παίζεις με μια ομάδα σαν την Μυρίκη, η οποία έχει ένα πηγαίο ταλέντο δημιουργίας είναι πολύ δύσκολο να την κρατήσεις χωρίς να φτάσει στο τέρμα σου με αξιώσεις για γκολ. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, παρόλο που εμείς δεν δημιουργήσαμε φάσεις για γκολ, καταφέραμε να κρατήσουμε την Μυρίκη μακριά από την περιοχή μας εκτός από μια φάση, που είχε με τον Πάνο τον Λιάγκα. Εμείς κρατήσαμε αρκετά την μπάλα σε σχέση με το στυλ παιχνιδιού που είχαμε την προηγούμενη χρονιά και ειδικά απέναντι στην Μυρίκη, που πάντα έχουμε ένα θέμα ελέγχου ρυθμού. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο, εάν δεν υπήρχε η άτυχη στιγμή (Συμβαίνει αρκετά συχνά στο ποδόσφαιρο) και δεν δεχόμασταν το γκολ από ένα τυχαίο λάθος, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι η Μυρίκη δεν δικαιούται την νίκη, αφού και τα λάθη είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, όμως εμείς μετά από αυτό το τυχαίο γκολ που δεχτήκαμε αναγκαστήκαμε να βγούμε στην επίθεση αφήνοντας περισσότερα κενά πίσω μας, πράγμα που οδήγησε στο 2-0. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το πώς αντέδρασαν τα παιδιά μετά το 1-0 και το 2-0, πιστεύω ότι έδειξαν ότι μπορούμε να έχουμε προσδοκίες για την φετινή χρονιά μιας καλύτερης και πιο δημιουργικής εικόνας για την ομάδα μας. Συγχαρητήρια στην Μυρίκη για την νίκη της, της εύχομαι καλή πορεία. Εγώ, η διοίκηση της Ποταμιάς και οι ποδοσφαιριστές της ευχόμαστε στον Γιωργάκη τον Γιόγιο πολύ γρήγορα να ξεπεράσει την περιπέτεια που αντιμετωπίζει και να γυρίσει πάλι γρήγορα κοντά μας, πάλι δυνατός. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε οτιδήποτε χρειαστεί.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης, Τσίπρας, Θεοχάρης, Γενιτσαρόπουλος, Γκορόγιας(80΄ Τάσιος), Μπουμπουρής Γ.(Χ)(90΄ Χρυσικός), Λιάγκας Π., Λέρης, Σταμούλης(92΄ Μπουμπουρής Δ.), Παχής

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Μπίκας, Λιάγκος, Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Κόγιας, Πολυμερόπουλος, Σαπούνης(68΄ Τσάκνης), Γιαννακόπουλος(56΄ Φλωράκης), Ράικος(77΄ Ζαλοκώστας Ι.), Ζαλοκώστας Δ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος