Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Α.Ο. Μώλος-Γ.Σ. Άτλας 73-66

Παρότι για 25λεπτα έβγαλε πάθος και είχε διαρκώς την πρωτοπορία στο σκορ ο Άτλαντας στην πρεμιέρα του στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ «λύγισε» στο 4ο δεκάλεπτο και ηττήθηκε με 73-66 από τον Μώλο.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (18/10) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Μώλου και άρχισε στις 5.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν περίπου 170 άτομα.
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου για μεγάλο χρονικό διάστημα «κυνηγούσε» στο σκορ τον αντίπαλο και υπέπιπτε σε αρκετά λάθη σε αμυντικό και επιθετικό τομέα. Στην 3η περίοδο βελτίωσε πολύ την άμυνα του και κατάφερε από το -15 της δεύτερης περιόδου να ισοφάριση σε 51-51 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Το φινάλε ήταν ιδανικό για τους «πορτοκαλί», που επιβλήθηκαν με 73-66 μπαίνοντας με νίκη στην επιστροφή τους στην κατηγορία μετά από 2 χρόνια. Στους 30 πόντους σταμάτησε η «καλαθομηχανή» Χρήστος Βλασόπουλος, που σημείωσε και 4 τρίποντα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά μπήκε αποφασισμένος στο ματς, ξέροντας τι ζητάει και ήταν προσηλωμένος στο στόχο του που ήταν η νίκη. Οι Καρπενησιώτες έβγαλαν πάθος και ζωντάνια και μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ, έχοντας την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Κάπου εκεί η ομάδα του Καρπενησίου «μεταλλάχτηκε» και έκανε αρκετά αβίαστα λάθη που στοίχισαν και το ματς έγινε ντέρμπι. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της και μοιραία ηττήθηκε. 15 πόντους έβαλε ο Τάσος Καδάς, που σκόραρε και 1 τρίποντο και 1 λιγότερο σημείωσε ο Δημήτρης Σταλίκας.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Άτλας υποδέχεται στο Καρπενήσι τον Πρωτέα Λαμίας την Κυριακή(25/10) στις 5 το απόγευμα και ο Μώλος αναμετράται την ίδια ημέρα αλλά μια ώρα αργότερα στο Χαλκιοπούλειο με τα Φάλαρα.

Περίπου 170
Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό του Μώλου. Οι γηπεδούχοι είχαν την υποστήριξη πληθώρα φιλάθλων τους και συγκεκριμένα από περίπου 170 άτομα.


Παρουσία αντιπάλων
Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν αρκετοί αντίπαλοι των δυο ομάδων ώστε να κάνουν το σχετικό σκάουτινγκ. Περισσότερο ενδιαφέρον φυσικά υπήρξαν από Πρωτέα Λαμίας και Φαλάρων, που είναι οι προσεχείς αντίπαλοι των δυο ομάδων.

Ένας «πρώην»
Ο πρώην σέντερ του Άτλαντα Σπύρος Ραχιώτης είδε το παιχνίδι από την εξέδρα. Ο Ραχιώτης τελείωσε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Καρπενησίου διαμένει στην Λαμία και αναμένεται τους προσεχείς μήνες να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.


Αρχικά Σάββατο
Η αρχική ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης ήταν για το Σάββατο (17/10), ωστόσο έγινε αλλαγή ημέρας από την ΕΣΚΑΣΕ.

Αρνητική «παράδοση»
Συνέχισε την αρνητική του» παράδοση» στην συγκεκριμένη έδρα ο Άτλαντας, που ηττήθηκε και στην 3η του επίσκεψη.

Πρώτο «κανόνι» ο Βλασόπουλος


Ο Χρήστος Βλασόπουλος των Μωλιωτών ήταν για ακόμη μια φορά ο παίκτης-«βαρόμετρο» αφού με τους 30 πόντους και τα 4 τρίποντα που έβαλε οδήγησε την ομάδα του σε νικηφόρα επάνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Με 11 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο Θανάσης Κιτσικόπουλος.



«15αρης» ο Καδάς


Για τους φιλοξενούμενους του Καρπενησίου ο Αθηναίος γκάρντ Τάσος Καδάς σκόραρε 15 βάζοντας και 1 τρίποντο. Με 14 ακολούθησε ο έμπειρος Δημήτρης Σταλίκας. Οι δυο τους έκαναν εξαιρετικό πρώτο μέρος βοηθώντας την ομάδα τους να έχει διαρκώς σημαντικό προβάδισμα στο σκορ.



Τραυματίας ο Γρίβας


Ο σέντερ του Μώλου Γιώργος Γρίβας λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε, ωστόσο ενθάρρυνε με την παρουσία του τους συμπαίκτες του.


Λείπει ο «Καντού»
Σημαντική είναι η απώλεια του Ικαριώτη Δημήτρη Καντούνη, που προσέφερε πολλές λύσεις την περασμένη σεζόν στον Άτλαντα.

Δεν έπαιξε ο Σαμαντάς


Ο Άγγελος Σαμαντάς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, αφού ανέλαβε εξ ολοκλήρου το «κοουτσάρισμα» της ομάδας.


Με «9αδα» & απουσίες
Οι Καρπενησιώτες στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ παρατάχτηκαν με αποστολή 9 αθλητών. Υπήρξαν πολλές απουσίες και αγωνίστηκαν μόλις 8 αθλητές, ως εκ τούτου δεν υπήρχαν εναλλακτικές βοήθειες από τον πάγκο.

Νέο «αίμα»


Πλήρως ανανεωμένος ήταν ο Μώλος, ο οποίος είχε 5 νέα πρόσωπα στην αποστολή του με τους 4 εξ αυτών να έχουν σημαντικό ρόλο στην νίκη της ομάδας του. Ο Θανάσης Κιτσικόπουλος πέτυχε 11 πόντους με 1 τρίποντο, ο Παντελής Νικολάου έβαλε 8 με 1 τρίποντο, ο Αποστόλης Αντωνόπουλος σκόραρε 4, ο Αντώνης Σακελλαρόπουλος έβαλε 8 με 2 τρίποντα και ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Φωτογραφία), που δεν σκόραρε ήταν τα νέα αποκτήματα του Α.Ο.Μ, που συμμετείχαν στον αγώνα.


Δρομολόγιο Μοσχοχώρι-Μώλος


Ο Ολυμπιονίκης της Κολύμβησης Αποστόλης Αντωνόπουλος (Φωτογραφία) μεταγράφηκε από τον Αίαντα Μοσχοχωρίου στον Μώλο και αντιμετώπισε με διαφορετική ομάδα τον Άτλαντα φέτος. Σκόραρε στο ντεμπούτο του 4 πόντους.

Όλοι παλιοί
Η μη παραχώρηση δελτίων από την Π.Α.Κ. και η γεωγραφική θέση του Καρπενησίου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μη μεταγραφική ενίσχυση του Άτλαντα. Οι πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ δεν είχαν κανέναν καινούργιο αθλητή στην σύνθεση τους.

Μέχρι +15
Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί μέχρι και +15 και συγκεκριμένα 17-32.

Πρώτο ματς
Το παιχνίδι ήταν το πρώτο επίσημο του Άτλαντα στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Μάλιστα η πρώτη επίσημη αναμέτρηση της ομάδας στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ήταν με τον ίδιο αντίπαλο πριν 1.5 χρονο στο Καρπενήσι, όπου τότε συνδυάστηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα για τον Γυμναστικό.

Επάνοδος
Ο Α.Ο.Μ. επανήλθε στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μετά από 2 παρουσίες στην Γ΄ τοπική κατηγορία της ενώσεως μας.

Εξαιρετική αρχή

 
Οι Ευρυτάνες μπήκαν στο παρκέ δυνατά και πιάνοντας καλή απόδοση έχτισαν με διαφορά 7 πόντων παίρνοντας το πάνω χέρι με +7 και 15-22. Οι γηπεδούχοι μετά το πρώτο 3λεπτο που ακολουθούσαν στο σκορ έμειναν πίσω. Ο Τάσος Καδάς με δίποντο, ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με 2ποντο, ο Τάσος Καδάς με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θανάσης Καλοβελώνης με τρίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Αριστερά) με γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το 4-6. Ακολούθησε 2ποντο του Χρήστου Βλασόπουλου, 1/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα και καλάθι του ίδιου για το 6-9. Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Χρήστος Βλασόπουλος με 3ποντο πραγματοποίησαν το 9-11. Ο Άτλαντας έφτασε στο 9-16 και το +7 μετά από δίποντο του Πάνου Καλοπήτα, 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σταλίκα και όμορφο καλάθι του Δημήτρη Λερογιάννη μετά από έξοχη ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα. Ο Παντελής Νικολάου (Φωτογραφία Δεξιά) με εύστοχο τρίποντο και ο Χρήστος Βλασόπουλος με 2/2 βολές μείωσαν σε 14-16. Το 15-22 του ημιχρόνου έγινε μετά από 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σταλίκα, 1/2 βολές του Χρήστου Βλασόπουλου, γκολ φάουλ του Τάσου Καδά με εύστοχη βολή και 1/2 βολές του ίδιου.


Εξανεμίστηκε το +15


Εντυπωσιακή αρχή είχαμε στην 2η περίοδο για τους Ευρυτάνες που παίζοντας εξαιρετικά έφτασε την διαφορά στο +15 και στο 17-32 βάζοντας από νωρίς θεμέλια για επικράτηση. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, ο Μώλος «αφυπνίστηκε» και «ροκάνισε» την διαφορά μειώνοντας στους 6 και στο 30-36 του ημιχρόνου. Ο Θανάσης Καλοβελώνης με προσπάθεια για 2, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) με έμμεσο τρίποντο (Γκολ-φαουλ με εύστοχη βολή), ο Τάσος Καδάς με 1/2 βολές και ο Παντελής Κωστής με 2 εύστοχες ελεύθερες βολές «έτρεξαν» ένα σερί 0-10, ανεβάζοντας την διαφορά στο +15 και στο 17-32. Ο Θανάσης Κιτσικόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) διέκοψε το σερί των Ευρυτάνων και σκόραρε γκολ φάουλ (Χαμένη βολή) και εν συνεχεία έβαλε δίποντο, κάνοντας το 21-32. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα και νέο καλάθι του Θανάση Κιτσικόπουλου για το 23-33. Ο Χρήστος Βλασόπουλος με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Χονδρός με 1/2 βολές, ο Χρήστος Βλασόπουλος με 3ποντο, ο Τάσος Καδάς με 3ποντη «βόμβα» και ο Χρήστος Βλασόπουλος με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 30-36 του ημιχρόνου.

Σερί 10-0
Ο Άτλας με το σερί του 10-0 στο ξεκίνημα της β΄ περιόδου έφτασε την διαφορά στο +15 και στο 17-32, βάζοντας από νωρίς βάσεις για νικηφόρο πέρασμα.

Τα πάντα 51

 












Με ισοπαλία έκλεισε η 3η περίοδος, αφού οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους και σκόραραν έξω από τα 6.75 ισοφαρίζοντας στο 51-51. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε έξοχη ατομική ενέργεια σκόραρε καλάθι, κέρδισε και το φάουλ (Χαμένη βολή), ο Αντώνης Σακελλαρόπουλος «εκτέλεσε» έξω από τα 6.75 και ο Αποστόλης Αντωνόπουλος σκόραρε για 2 (35-40). Ακολούθησε δίποντο του Θωμά Χονδρού μετά από πάσα του Δημήτρη Σταλίκα και δίποντο του τελευταίου για το 35-44. Ο Χρήστος Βλασόπουλος με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη συμπληρωματική βολή), ο Τάσος Καδάς με 2ποντο και ο Γιώργος Μαρκόπουλος με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 40-46. Ακολούθησε 3ποντο του Χρήστου Βλασόπουλου από τα 8 περίπου μέτρα και γκολ φάουλ του Πάνου Καλοπήτα με εύστοχη βολή για το 43-49. Ο Θανάσης Καλοβελώνης (Φωτογραφία Δεξιά) με εύστοχη προσπάθεια έξω από την γραμμή του τριπόντου και ο Χρήστος Βλασόπουλος με 2/2 βολές μείωσαν στον πόντο και στο 48-49. Το 51-51 του δεκαλέπτου έγινε μετά από 1/2 βολές του Θωμά Χονδρού, 1/2 ελεύθερες βολές του Χρήστου Βλασόπουλου, 2/2 βολές του Θανάση Καλοβελώνη και 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα σε «νεκρό» χρόνο.

Διαβούλευση για το φάουλ
Διαβούλευση έγινε κατά το τελευταίο λεπτό της 3ης περιόδου αφού χρεώθηκε κατά λάθος φάουλ στον Δημήτρη Σταλίκα το οποίο θα ήταν και το 5ο. Οι διαιτητές διευκρίνισαν ότι το φάουλ έγινε από τον σέντερ Πάνο Καλοπήτα.



Σε «νεκρό» χρόνο
Ο Σεραφείμ Κολοκύθας στο τέλος της 3ης περιόδου εκτέλεσε δυο βολές σε «νεκρό» χρόνο, ευστοχώντας όμως στην μια.


Επιβλήθηκε χάρις τα 3ποντα

 












Όλα ξεκίνησαν από την αρχή στην τελευταία περίοδο, με την ομάδα του Καρπενησίου να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να έχει αντίπαλο και την κόπωση. Εκτελεστική δεινότητα έξω από τα 6.75 και ψυχραιμία έδειξαν οι γηπεδούχοι, αφού μετά τα πρώτα λεπτά όπου οι ομάδες συλλάβιζαν στο σκορ με ένα σερί 8-0 έφτασαν στο 66-60. Η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ τους αφού ο χρόνος πίεζε και τελικώς επικράτησαν με 73-66. Ο Χρήστος Βλασόπουλος με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντη «βόμβα» και ο Χρήστος Βλασόπουλος με 2ποντο έκαναν το 55-54. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με δίποντο, ο Παντελής Νικολάου με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή), ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο και ο Πάνος Καλοπήτας με προσπάθεια για 2 πέτυχαν το 58-60 υπέρ των Ευρυτάνων. Ο Αντώνης Σακελλαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με εντυπωσιακό δίποντο και εν συνεχεία με τρίποντη «βόμβα» του πρώτου και 3ποντο του Χρήστου Βλασόπουλου έκαναν το 66-60. Ο Τάσος Καδάς με δίποντο και ο νεαρός Θανάσης Κιτσικόπουλος με τρίποντο διαμόρφωσαν το 69-62. Ακολούθησε δίποντο του Παντελή Νικολάου και 2/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκά(71-64). Το τελικό 73-64 έγινε μετά από 2/2 ελεύθερες βολές του Θανάση Κιτσικόπουλου και δίποντο του Θωμά Χονδρού. 




Δυο με φάουλ

00.14 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Χρήστος Χαϊτα του Μώλου συμπλήρωσε τα 5 φάουλ και αποβλήθηκε. 00.32 πριν το τέλος του ματς ο Τάσος Καδάς του Άτλαντα έκανε και αυτός το 5ο προσωπικό σφάλμα και έφυγε εκτός αγώνα.

Πανηγύρισαν το νικηφόρο ξεκίνημα
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι αθλητές, παράγοντες και φίλαθλοι των γηπεδούχων πανηγύρισαν την πρώτη τους επιτυχία στο πρωτάθλημα.



Δηλώσεις Προπονητών

Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος (Α.Ο. Μώλος): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στα 24 παιδιά που πάλεψαν. Για μια ακόμη φορά θα δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά του Καρπενησίου, που ξέρω ότι είναι τα ίδια παιδιά που ήταν πέρυσι, έχοντας χάσει μάλιστα και 1 παίκτη. Ήρθαν εδώ, πάλεψαν στα ίσα, το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και εμείς το γυρίσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είχαμε περισσότερο πάθος, πείσμα και θέληση για την νίκη. Σήμερα συνδεθήκαμε με την περσινή χρονιά, ξεκινήσαμε εκεί που είχαμε αφήσει τα πράγματα. Εύχομαι καλή πορεία στον Άτλαντα και πραγματικά από καρδιάς θέλω αυτή η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία και να παίζουμε μαζί και του χρόνου.»

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Βρεθήκαμε σε ένα γήπεδο, που διαχρονικά δεν μας ευνοεί με ελλείψεις στην αποστολή μας και έχοντας απέναντι μας μια ομάδα σαφώς πιο ενισχυμένη από πέρυσι. Στο πρώτο ημίχρονο με ξεκούραστους παίκτες καταφέραμε να είμαστε αξιόμαχοι και στο τέλος αυτού να προηγούμαστε. Δυστυχώς η κούραση και οι απουσίες μας στο δεύτερο ημίχρονο μας στοίχισαν. Δεν μπήκαμε με το δεξί στην πρεμιέρα, ωστόσο με σύμμαχο το χρόνο και την σκληρή δουλειά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Μώλου και καλή συνέχεια.»



Τα δεκάλεπτα
15-22, 30-36, 51-51, 73-66

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Κιτσικόπουλος 11(1), Καλοβελώνης 9(1), Νικολάου 8(1), Βλασόπουλος 30(4), Αντωνόπουλος 4, Χαϊτα Β., Χαϊτα Χ. 1, Σακελλαρόπουλος 8(2), Κωνσταντόπουλος, Μακρόπουλος 2, Μακρυγιάννης, Καίσαρης

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 14, Κολοκύθας 7, Καλοπήτας 9, Λέρης 3(1), Χονδρός 10, Σαμαντάς, Κωστής 2, Καδάς 15(1), Λερογιάννης 6

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Διονύσης Αναγώστου-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος