Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Μπήκαν στο παρκέ οι πρωταθλητές του Άτλαντα


Η πρωταθλήτρια της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ομάδα του Άτλαντα ξεκίνησε με όρεξη και παρουσία πλήθος αθλητών την προετοιμασία της για την νέα σαιζόν. Ο νομός μας για πρώτη φορά θα έχει εκπρόσωπο στην πιο απαιτητική Β΄ κατηγορία της ΕΣΚΑΣΕ.
Οι αθλητές της ομάδας του Καρπενησίου προπονήθηκαν επίσημα για πρώτη φορά την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο κλειστό του Καρπενησίου.
Στην πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας του Άτλαντα παραβρέθηκαν οι εξής καλαθοσφαιριστές:  Δημήτρης Λερογιάννης, Παντελής Κωστής, Πάνος Καλοπήτας, Σεραφείμ Κολοκύθας, Άγγελος Σαμαντάς, Θωμάς Χονδρός, Κώστας Λέρης, Θοδωρής Τάκης, Ταξιάρχης Κουτρομάνος, Άρης Νταβαρίνος, Δημήτρης Κατσαρός, Κωνσταντίνος Λιάπης, Βασίλης Τσολάκης, Χρήστος Νικόπουλος, Τάσος Καδάς και Δημήτρης Σταλίκας. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου και ο Γυμναστικός θα δώσει το πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι ενάντια στον Μώλο.

Με πετυχημένη «συνταγή»
Ο έμπειρος Άγγελος Σαμαντάς με θητεία στα Αθηναϊκά γήπεδα θα έχει και φέτος τον ρόλο του παίκτη-προπόνηση, με πρώτιστο σκοπό να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το υλικό που διαθέτει η ομάδα του.


Την Τρίτη αγιασμός
Αγιασμός εν όψει της νέας χρονιάς θα τελεστεί την ερχόμενη Τρίτη (15/9) στο κλειστό του Καρπενησίου.

Ρόλο και ο Χαλκιάς
Σημαντικό ρόλο στην αντρική ομάδα έχει και ο προπονητής Γιάννης Χαλκιάς, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος και στα τμήματα υποδομής  του συλλόγου.

Προπόνηση «μικρών»
Με την ομάδα προπονήθηκαν οι «πιτσιρικάδες» Θοδωρής Τάκης, Άρης Νταβαρίνος, Βασίλης Τσολάκης και Δημήτρης Κατσαρός. Οι 3 πρώτοι ανήκουν στην Π.Α.Κ., ωστόσο δεν παραχωρήθηκαν από την Ακαδημία, παρότι έχουν δείξει ξεκάθαρα την επιθυμία τους να αγωνιστούν στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Άτλαντα. Ο δε Κατσαρός είναι ελεύθερος και θα βγάλει το πρώτο του δελτίο στον Άτλαντα.

Απώλεια ο «Καντού»
Ο Άτλας διατήρησε σχεδόν όλο το περσινό του κορμό, ωστόσο «έχασε» έναν εκ των καλύτερων του παιχτών, τον Ικαριώτη Δημήτρη Καντούνη. Ο «Καντού» τελείωσε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Καρπενησίου και μετακινήθηκε στην γενέτειρα του στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.

Γνωστοί αντίπαλοι
Η ομάδα του Καρπενησίου θα τεθεί αντιμέτωπη στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Συγκεκριμένα Φάλαρα, Μώλος και Προοδευτική Λάρυμνας, μόνο άγνωστοι δεν είναι για το συγκρότημα του Άγγελου Σαμαντά. Οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι οι: Απόλλων Λειβαδειάς, Πρωτέας Λαμίας, ΑΣΕ Μπούκαλη και Κύνος Λιβανατών.

Δηλώσεις

Άγγελος Σαμαντάς (Προπονητής-Παίκτης Άτλαντα): «Μια νέα χρονιά ξεκινάει. Αφήνουμε πίσω τις άσχημες,  αλλά και τις όμορφες στιγμές και κοιτάζουμε μπροστά. Η χρονιά που πέρασε δικαίωσε την μεγάλη προσπάθεια που έκανε μια τόσο νέα ομάδα και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα μας όπλισε με ενθουσιασμό αλλά και υπευθυνότητα και έτσι ξεκινάμε φέτος και τις ακαδημίες μας. Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας και την αγάπη μας για το μπάσκετ, κινητοποιώντας ακόμα περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Όσο για την αντρική ομάδα δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, αλλά για σκληρή δουλειά που ελπίζουμε να φέρει και αποτελέσματα.»





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος