Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 3-0

Οι «κυανόλευκοι» του Βελουχίου σκοράροντας 3 φορές στο 1ο ημίχρονο επικράτησαν σε φιλικό ματς της Ποταμιάς με 3-0.
Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη (9/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Κράτησε μια ώρα.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου στο πρώτο του φιλικό ματς έδειξε με το «καλημέρα» θετικά δείγματα γραφής. Έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο και κατάφερε εύκολα να φτάσει στην φιλική επικράτηση. Τα τέρματα σημειώθηκαν όλα στο πρώτο μέρος, με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο να σκοράρει 2 φορές (1 από την άσπρη βούλα) και τον Σάκη Τσιλίκα να βάζει ενδιάμεσα γκολ.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έδωσε ένα ακόμη φιλικό ματς και παρατάχτηκε παίζοντας αμυντικά και ψάχνοντας κάτι καλό μέσα από αντεπιθέσεις. Είχε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών και δέχτηκε 3 τέρματα στο πρώτο μέρος. Επιπλέον είχε δοκάρι στην επανάληψη σε σουτ του Κώστα Πολυμερόπουλου.

60λεπτα
Το φιλικό κράτησε σχεδόν 1 ώρα, καθώς παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 30 λεπτών.

Αλλαγή γηπέδου
Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο, ωστόσο λόγω της βροχόπτωσης η έδρα διεξαγωγής του άλλαξε την τελευταία στιγμή.

Διαιτητής ο Λιάγκος


Τον αγώνα σφύριξε ο Χρήστος Λιάγκος, ο οποίος είναι βοηθός προπονητή του Δημήτρη Τσιγαρίδα στην Ποταμιά. Βοηθοί δεν υπήρχαν.

1ο φιλικό
Το Βελούχι του Δημήτρη Αντωνίου έδωσε το πρώτο του φιλικό εν όψει της νέας χρονιάς, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία.

Συνηθισμένο δίτερμα
Την Παρασκευή (11/9) είναι πιθανό να διεξαχθεί για ακόμη μια φορά το προπονητικό φιλικό Ποταμιά-Μυρίκη.

Βασικοί Πλάκας & Σερπάνος

 












Στην αρχική 11αδα του ΑΠΟΚ βρέθηκαν δυο πιτσιρικάδες. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Αντώνη Πλάκα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον δεξιό χαφ Γιώργο Σερπάνο (Φωτογραφία Δεξιά, Γιος του πρώην ποδοσφαιριστή του συλλόγου Δημήτρη). Και οι δυο τους άφησαν θετικές εντυπώσεις. Ο Σερπάνος θα αποκτηθεί από την Ακαδημία.

Α΄ Μέρος

Επιθετικός ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι ήταν πιο επιθετικό στο 1ο μέρος και έβαλε τα 3 νικητήρια τέρματα του.

Προηγήθηκε με πέναλτι
Στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης ο Δημήτρης Τσιλιμέκης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Κώστα Πολυμερόπουλου, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος μετά από εντολή του προπονητή του τον εκτέλεσε και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς άνοιξε το σκορ (1-0).




Βρήκε δίχτυα ο Τσιλίκας-Άργησε η επικύρωση


Με υποψία..οφσάιντ έγινε το 2-0 και με την άμυνα της Ποταμιάς να «παγώνει» όταν στο 22ο λεπτό ο Βασίλης Ντουφεκιάς έβγαλε τον Σάκη Τσιλίκα μόνο απέναντι στον τερματοφύλακα Κώστα Χειλά, ο φορ του ΑΠΟΚ τον ντρίπλαρε και σε κενή εστία σαν σε προπόνηση έκανε το 2-0. Αρχικώς ο ρέφερι Χρήστος Λιάγκος ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, ωστόσο ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας σε μια κίνηση Fair Play είπε το γκολ να καταμετρηθεί.



2ο του «Πελέ»


Στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) έβαλε το 2ο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Ο Παναγιώτης Κόλλιας έβγαλε την μπαλιά και ο «Πελέ» βρισκόμενος τετ α τετ με τον Κώστα Χειλά, τον πλάσαρε στην αριστερή του γωνία για το 3-0.




1 τελική
Η Ποταμιά παίζοντας αμυντικά είχε μια τελική προσπάθεια στα πρώτα λεπτά του ματς.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το Φαρμάκης σούταρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πλάκα.
16΄: Ο Τσιλιμέκης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Πολυμερόπουλο κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Γενιτσαρόπουλος το εκτέλεσε και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Χειλά έκανε το 1-0.
22΄: Ο Ντουφεκιάς έκανε την μπαλιά για τον Τσιλίκα που βρέθηκε τετ α τετ με τον Χειλά τον απέφυγε και με σουτ στην κενή εστία εύκολα έκανε το 2-0.
28΄: Ο Κόλλιας τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, που βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε στην αριστερή γωνία (3-0).

Β΄ Μέρος

Ίδιο σκηνικό
Το Βελούχι και στο δεύτερο μέρος είχε την υπεροχή ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα.

1 ημίχρονο Μπούτσι


Ο Φλοριάν Μπούτσι αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του β΄ μέρους με το Βελούχι. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να βγάλει το πρώτο του δελτίο στην ομάδα μόλις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, κάτι που θα συμβεί τον Νοέμβριο.

Έπαιξαν 3

 
Χρόνο συμμετοχής πήραν 3 ποδοσφαιριστής που προπονούνται με τον ΑΠΟΚ και ανήκουν στην Ακαδημία. Πρόκειται για τους Θανάση Τριανταφύλλου (Φωτογραφία Αριστερά), Σεραφείμ Μπομποτσιάρη (Φωτογραφία Κέντρο) και Στέργιο Καραντάνα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος είχε και πέρυσι συμμετοχές στα φιλικά του Βελουχίου.

Δοκάρι με Πολυμερόπουλο


6 λεπτά πριν το φινάλε ο Κώστας Πολυμερόπουλος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου και εν συνεχεία κατέληξε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
36΄: Ο Ζαλοκώστας Ι. πάσαρε στον Πολυμερόπουλο, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαβασιλείου.
38΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη πέρασε πάνω από την εστία των Μεγαλοχωριτών.
43΄: Ο Ξαγάρας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και το δυνατό σουτ του Μπακαλίδη από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε σταθερά στην δεξιά του γωνία ο Χειλάς.
49΄: Ο Ξαγάρας σέντραρε από δεξιά και η προβολή του Μπακαλίδη εξ επαφής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
54΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Πολυμερόπουλου εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου και κατέληξε άουτ.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Πλάκας(31΄ Παπαβασιλείου), Τσιλιμέκης(54΄ Μπομποτσιάρης), Μπάμπε(31΄ Ρεσίτης), Ντουφεκιάς, Ξαγάρας, Κρασιάς(31΄ Μπούτσι), Κόλλιας(45΄ Τριανταφύλλου), Γενιτσαρόπουλος Α.(56΄ Καραντάνας), Μπακαλίδης, Σερπάνος(31΄ Συγκελόπουλος), Τσιλίκας(31΄ Φλωράκης)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Χειλάς, Γκορόγιας Γ., Οικονόμου(32΄ Πατρώνης), Φαρμάκης, Κόγιας, Ράικος(39΄ Μπουμπουρής), Λιάγκος(32΄ Γενιτσαρόπουλος Δ.), Γιαννακόπουλος(42΄ Φύκας Α.), Ζαλοκώστας Ι.(46΄ Κουρκούνης, 61΄ Γιαννακόπουλος), Νεοφύτου(32΄ Γκορόγιας Σ.), Πολυμερόπουλος

Διαιτητής: Χρήστος Λιάγκος (Γυμναστής Ποταμιάς)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος