Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ποταμιά-Αίολος 0-3

Μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας είναι πλέον ο Αίολος, ο οποίος είχε σταθερή απόδοση και επικράτησε με 3-0 της ελλιπέστατης Ποταμιάς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και άρχισε στις 15:00 το μεσημέρι κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έπαιξε χωρίς άγχος κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο και είχε πολλές απουσίες. Χρόνο συμμετοχής πήραν ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά. Παράπονα υπάρχουν για δυο διαιτητικές αποφάσεις στο πρώτο μέρος. Γνώρισε την πιο ευρεία ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία ήταν και η δεύτερη συνεχόμενη. Οι Μεγαλοχωρίτες βρίσκονται στην 5η θέση με 15 βαθμούς και δίνουν μάχη για την είσοδο στην 4αδα των μπαράζ.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και κατέκτησε ακόμη 3 βαθμούς, που τον φέρνουν μόνο πρώτο στην κορυφή με 25 βαθμούς(+3 από τον δεύτερο ΑΠΟΚ). Τα γκολ σημείωσαν οι: Δημήτρης Κουρλός(Πέναλτι), Κώστας Γουλέτας και Νίκος Νικολάου. Θετική  «πρώτη» για τα δυο πρόσφατα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας Φώτη Μακρή και Βαγγέλη Τζιόλα.
Οι «Ποταμίτες» αντιμετωπίζουν την ερχόμενη(13η) αγωνιστική σε ένα παιχνίδι-τελικό τα Άγραφα, ενώ ο Αίολος θα τεθεί αντιμέτωπος στο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΚ.

Βροχή και χαλάζι
Ο αγώνας διεξήχθη με βροχόπτωση σε αρκετή διάρκεια του, ενώ υπήρξε και διάστημα χαλαζόπτωσης. Λιγοστοί φίλαθλοι παρέμειναν στην κερκίδα, ενώ οι περισσότεροι είδαν τον αγώνα μέσα από τα αυτοκίνητα.


Η Φθιωτική διαιτησία 


Για 3ο παιχνίδι στο πρωτάθλημα της Ευρυτανίας διαιτητής ήταν ο Λεωνίδας Σταύρου (Φωτογραφία Αριστερά) από την Φθιώτιδα .Βοηθοί ήταν οι έμπειροι Γιώργος Παραστατίδης (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιώργος Πατάγιας (Φωτογραφία Δεξιά) από τον ίδιο σύνδεσμο. Ο δεύτερος ήταν επόπτης και στον αγώνα Μυρίκη-Κρέντη.


«Τελικός» με Άγραφα
Ο αγώνας της Ποταμιάς με τα Άγραφα αποκτά χαρακτήρα «τελικού», καθώς όποια ομάδα επικρατήσει εισέρχεται στα play off.

Μπήκαν «νέοι» 


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας χρησιμοποίησε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές εξ αιτίας και των ελλείψεων που υπήρχαν. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι: Νίκος Μαντζιούτας, Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία Αριστερά), Σπύρος Μπούρας (Φωτογραφία Κέντρο), Γιώργος Ζαγκότσης (Σε ρόλο αμυντικού) και Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία Δεξιά). Ο «Ράμμερ» ήταν για πρώτο ματς πρωταθλήματος βασικός.

Πληθώρα απουσιών
Για τους Μεγαλοχωρίτες απουσίαζαν οι: Γιώργος Φαρμάκης, Γιώργος Κορέντζελος, Χρήστος Κοσμάς, Αλέξανδρος Μπίκας και Ηλίας Σαπούνης. Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Μαντζιούτας, ενώ δηλωμένοι χωρίς να είναι παρόντες ήταν οι: Λάμπρος Φλωράκης και Ντίνος Γιαννόπουλος. Ο Φλωράκης δεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος.

Έπαιξαν τα δυο «αστέρια»

 












Ντεμπούτο με την φανέλα του Αιόλου έκαναν τα δυο πρόσφατα μεταγραφικά αποκτήματα εκτός Ευρυτανίας. Κάτω από την εστία κάθισε ο 29χρονος Φώτης Μακρής (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από τον Αστέρα Ζωγράφου και δυο φορές που χρειάστηκε να επέμβει ήταν θετικός. Σε ολόκληρο το 90λεπτο συμμετείχε ο 31χρονος μεσοεπιθετικός Βαγγέλης Τζιόλας (Φωτογραφία Δεξιά). Αποκτήθηκε από την Δόξα Βλαχογιαννίου και έκανε την ασίστ στο 3ο τέρμα των νικητών.



Επιστροφή Ηλιάδη 


Ο Γιάννης Ηλιάδης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του Αιόλου, αγωνιζόμενος σε θέση κεντρικού αμυντικού. Στον πάγκο παρέμεινε ο Γιώργος Ράικος και ο υπερεσιακός πορτιέρο Κώστας Σιταράς, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Δημήτρης Ίβρος.

Σύνθεση ντέρμπι
Ο Κώστας Γουλέτας είχε την ευκαιρία να «μοντάρει» μια καλή ενδεκάδα εν όψει του παιχνιδιού με τον ΑΠΟΚ, έχοντας στην διάθεση του όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές.

Α΄ Μέρος

Καλύτερος και εύστοχος
Ο Αίολος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δυο φορές και να «καθαρίσει» τον αγώνα από το πρώτο κιόλας ημίχρονος.

Με πέναλτι μπροστά ο Αίολος


Στο 19ο λεπτό ο Αίολος κέρδισε πέναλτι. Ο Κώστας Μπόνιας επιχείρησε σέντρα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του δεξιού μπακ Νίκου Μαντζιούτα προ του Δημήτρη Κουρλού. Ο ρέφερι της συνάντησης υπέδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε άψογα ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία).
Ο 27χρονος έφτασε τα 11 τέρματα στο πρωτάθλημα, έχοντας δυο περισσότερα από τον Κώστα Σταμούλη της Μυρίκης. Εκτός απροόπτου θα είναι ο φετινός πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.




Έντονη αμφισβήτηση 


Η απόφαση του διαιτητή για χέρι του Νίκου Μαντζιούτα (Φωτογραφία) προκάλεσε τα παράπονα των ποδοσφαιριστών της Ποταμιάς, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.





Όμορφο το πρώτο του Γουλέτα 


Οι «κιτρινομπλέ» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 32ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κουρλός τροφοδότησε τον Κώστα Γουλέτα, ο οποίος με όμορφο χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής «έγραψε» το 0-2. Αυτό ήταν το 1ο τέρμα του 40χρονου προπονητή-παίχτη του Αιόλου στο φετινό πρωτάθλημα. Να τονιστεί πως ο Κουρλός πέραν του γεγονότος ότι είναι πρώτος σκόρερ είναι πρώτος και στις ασίστ.





Παθητικοί οι γηπεδούχοι
Οι Μεγαλοχωρίτες περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα και είχαν μόλις μια τελική προσπάθεια με σουτ του Σπύρου Μπούρα.

«Φώναξε» η Ποταμιά 


Οι Μεγαλοχωρίτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 26ο λεπτό. Ο Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία) εκτέλεσε φάουλ και οι γηπεδούχοι θεώρησαν ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιάννη Ηλιάδη. Ο ρέφερι Λεωνίδας Σταύρου δεν είδε κάποια παράβαση σε αυτή την φάση.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Χαμηλό σουτ του Κουρλού εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
19΄: Ο Μπόνιας έβγαλε σέντρα από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαντζιούτα Ν. προ του Κουρλόυ και ο κ. Σταύρου υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.
20΄: Ο Κουρλός ανέλαβε την εκτέλεση και σούταρε στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς, κάνοντας το 0-1.
26΄: Ο Μπούρας δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μάζεψε εύκολα στην δεξιά του γωνία ο Μακρής.
32΄: Πάσα του Κουρλού στον Γουλέτα, που με ωραίο χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μεριγκούνης και εν συνεχεία η μπάλα κατέληξε στην αριστερή του γωνία(0-2).
39΄: Ο Γουλέτας έστρωσε στον Τζιόλα σε εκτέλεση φάουλ, που σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
44΄: Σέντρα του Νικολάου από αριστερά, κεφαλιά του Τζιόλα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
45΄+1΄: Ο Γουλέτας έδωσε στον Κουρλό, που σούταρε εκτός περιοχής μόλις πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.

Β΄ Μέρος

Τα πάντα είχαν κριθεί
Τυπική διαδικασία είχε η επανάληψη, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, αγωνιζόμενες με σημαντικότατες ελλείψεις. Ο Αίολος που εξακολουθούσε να έχει την υπεροχή σημείωσε ένα ακόμη γκολ με τον Νίκο Νικολάου.

Προσπάθησε με στημένα 

 












Με δυο χτυπήματα φάουλ του Κώστα Πολυμερόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) στο 50΄ και του Γιάννη Κατσίφα (Φωτογραφία Δεξιά) στο 75΄ προσπάθησε να απειλήσει η Ποταμιά, αλλά ισάριθμες φορές ο Φώτης Μακρής απέκρουσε. Ο Πολυμερόπουλος αντιμετώπισε τον Μακρή, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίχτες στον Αστέρα Ζωγράφου στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών.



Ντεμπούταρε ο Φούκας 


Την δεύτερη αλλαγή των νικητών αποτέλεσε ο αριστερός μπακ Αποστόλης Φούκας, που αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο Πυργετού Τρικάλων. Στον πάγκο παρέμεινε ο έμπειρος Αλέκος Κόκκοτας, που δεν αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα.


3ο με Νικολάου 


Οι «Αιολίτες» έφτασαν και στην επίτευξη ακόμη ενός γκολ. Ο Βαγγέλης Τζιόλας πραγματοποίησε πολύ ωραία προσπάθεια και με κάθετη πάσα έβγαλε τον Νίκο Νικολάου σε θέση τετ α τετ και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ έκανε εύκολα το 0-2. Ο Νικολάου σκόραρε για 2ο σερί ματς, έχοντας πετύχει 2 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.






Συμμετοχή Σ. Γκορόγια 


Την «παρθενική» του εμφάνιση με τους Μεγαλοχωρίτες κατέγραψε ο Στέφανος Γκορόγιας. Ο 32χρονος αριστερός μπακ είχε αποκτηθεί τον Σεπτέμβριο ως ελεύθερος από την Μαλεσίνα.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Χτύπημα φάουλ του Πολυμερόπουλου από μακρινή απόσταση απέκρουσε ο Μακρής.
53΄: Ο Γουλέτας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η κεφαλιά του Ηλιάδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
65΄: Ο Ράμμος έδωσε στον Γούλα, ο οποίος έκανε το σουτ, το οποίο μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
67΄: Ο Νεοφύτου πρόλαβε στην έξοδο τον Μακρή και σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
75΄: Τεχνική εκτέλεση φάουλ του Κατσίφα από πλάγια δεξιά απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο πορτιέρο του Αιόλου.
77΄: Ο Τζιόλας έκανε έξοχη προσωπική προσπάθεια και τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Νικολάου, που πλάσαρε από κοντά στην αριστερή γωνία τον Μεριγκούνη, πραγματοποιώντας το 0-3.
85΄: Σέντρα του Νικολάου από αριστερά, κεφαλιά του Ράικου Ν. μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
86΄: Ο Γούλας έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Τζιόλας σούταρε μονοκόμματα άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσίφας, Πατρώνης, Μπόνιας

Διακριθέντες
Ποταμιά: -
Αίολος: Γουλέτας, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου



Δηλώσεις Προπονητών


Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): « Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου για την νίκη της. Εμείς από την πλευρά μας όσο και να φαίνεται παράξενο μετά από ένα σκορ 3-0 μπορούμε να πούμε πραγματικά ότι είμαστε χαρούμενοι για την προσπάθεια των παιδιών μας. Ο Αίολος αναμφισβήτητα είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, μας δημιούργησε όμως 2 φάσεις για γκολ σε όλο το ματς, τις οποίες τις μετέτρεψε σε γκολ και μοιραία ήρθε το αποτέλεσμα. Εμείς σήμερα παίξαμε με πάρα πάρα πολλά νέα πρόσωπα μέσα στην ομάδα, αν και φοβόμασταν ίσως να είχαμε ένα πρόβλημα συνοχής, τα παιδιά τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Επικεντρωνόμαστε τώρα στο επόμενο ματς, το οποίο και για μας και για τα Άγραφα είναι ένας τελικός. Θα ήθελα να το δουν όλοι οι παίκτες μου και η διοίκηση της ομάδας, σαν ένα ματς γιορτή για μας, σαν ένα ματς, το οποίο θα προστεθεί στις εμπειρίες μας και θα μας κάνει να ζήσουμε πράγματα, τα οποία μέχρι τώρα πολύ σπάνια ένιωθε ένας ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς. Είναι ένας τελικός, ο οποίος απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, ιδιαίτερη αντιμετώπιση και είναι σίγουρο ότι θα μας κάνει να αισθανθούμε πριν, κατά και μετά το ματς διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο ματς έχουμε παίξει μέχρι σήμερα. Περιμένουμε πως και πώς να ξεκινήσει αυτό το ματς, έτσι ώστε αν μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την πολύ καλή εικόνα. που είχε η ομάδα μας στο φετινό πρωτάθλημα. »

* Ο προπονητής του Αίολου Κώστας Γουλέτας δεν έκανε κάποια δήλωση, καθώς δεν έχει την άδεια από την διοίκηση της ομάδας να «μιλάει» στα ΜΜΕ.









Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Μαντζιούτας Ν., Κατσίφας, Οικονόμου, Ζαγκότσης, Πατρώνης, Μπούρας Σ.(54΄ Νεοφύτου), Γιαννακόπουλος(79΄ Γκορόγιας Σ.), Νάσιος, Πολυμερόπουλος, Λιάγκος(65΄ Μπούρμπος)

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Μακρής, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου, Ζαραβέλης(76΄ Αζακάς Θ.), Μπόνιας(52΄ Ράικος Ν.), Ράμμος, Γουλέτας(71΄ Φούκας), Ηλιάδης, Κουρλός, Τζιόλας, Γούλας

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Παραστατίδης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Πατάγιας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)


















































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος