Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου-Π.Α.Κ. 60-62

Με το «διπλό απέδρασε» η Π.Α.Κ. από την Λαμία, νικώντας τον πάντα επικίνδυνο Αίαντα Μοσχοχωρίου με 62-60.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και ξεκίνησε λίγο μετά τις 12. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 40 με 50 άτομα.
Ο Αίας Μοσχοχωρίου του Άρη Κατσούλα για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, αφού δεν μπόρεσε να έχει την ίδια απόδοση σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Έπαιξε χωρίς άγχος και κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με 7 πόντους στην 3η περίοδο. Στο τελευταίο 10λεπτο, ωστόσο υπέστη «μπλάκ άουτ», προσπαθώντας μέχρι το τέλος να γυρίσει το ματς, χωρίς να το καταφέρει. 24 πόντους σκόραρε με 1 εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75 ο Δημήτρης Μπέλλης.
Η Ακαδημία της Κατερίνας Μπαλωμένου κατάφερε με αρκετό άγχος να φύγει με το 2ο «διπλό» της στο φετινό πρωτάθλημα και να παραμείνει σε τροχιά ανόδου. Η ομάδα του Καρπενησίου στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς βρίσκονταν πίσω στο σκορ, όμως στην 4η περίοδο παίζοντας ασφυχτική άμυνα είχε ένα «ξέσπασμα» και προηγήθηκε σε κρίσιμο χρονικό σημείο με 47-55, 49-57 και +8. Στο τέλος με αρκετό άγχος όμως κατάφερε να πανηγυρίσει την 3η νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο 17χρονος Κώστας Νιαβής ήταν ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων» με 10 πόντους και 1 τρίποντο.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική  η ομάδα του Καρπενησίου την ερχόμενη Κυριακή (8/2) η Π.Α.Κ. παίζει στις 4 το απόγευμα στο Καρπενήσι κόντρα στον συμπολίτη Άτλαντα, ενώ το Μοσχοχώρι θα κάνει το ρεπό του. Η Π.Α.Κ. έφτασε τους 7 βαθμούς(Είναι 1η), ενώ ο Αίας έχει πλέον 5 και βρίσκεται στην 4η θέση.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση έγινε στο ΔΑΚ Λαμίας στο Χαλκιοπούλειο και την παρακολούθησαν περίπου 40 με 50 άτομα.


Πρώτο του 2015
Η ομάδα της Ευρυτανίας έδωσε το πρώτο της παιχνίδι για το 2015, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική είχε ρεπό. Τελευταία φορά είχε παίξει στο Καρπενήσι στα τέλη Δεκέμβρη με τον Άρη Σπερχειάδας.

Διατηρήθηκε ψηλά
Η Π.Α.Κ. με την 3η συνεχόμενη νίκη της διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης στην 2η φάση του πρωταθλήματος.

Κοντά σε 1-2
Οι ομάδες της Ευρυτανίας τα πηγαίνουν περίφημα στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και είναι πολύ πιθανό Άτλας και Π.Α.Κ. να διεκδικήσουν την άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία, μετέχοντας στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος.

Παρουσία του Ευρυτάνα Λάππα
Στις κερκίδες του ΔΑΚ βρέθηκε ο Κρεντιώτης σέντερ Μιχάλης Λάππας, ο οποίος διαμένει στην Λαμία, καθώς παρακολούθησε την αναμέτρηση. Ο αθλητής αγωνίζεται στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη.


Στους 24


Ο εξαιρετικός παίκτης του Αίαντα και πρώτος σκόρερ του ομίλου Δημήτρης Μπέλλης (Φωτογραφία) σταμάτησε στους 24 πόντους κάνοντας μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση, σκόραρε μάλιστα και 1 φορά έξω από τα 6.75. Με 12 πόντους ακολούθησε ο Αποστόλης Αντωνόπουλος.


Κέρδος ο μικρός


Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. ήταν ο μοναδικός διψήφιος της ομάδας, καθώς σκόραρε 10 πόντους βάζοντας και το μοναδικό τρίποντο των «πράσινων». Ο 17χρονος γκάρντ έδειξε θετικά δείγματα γραφής, βάζοντας μάλιστα και αρκετά κρίσιμα καλάθια. Με 9 ακολούθησαν οι πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης και Τόλης Πιπέρας.


«Φλέρταρε» με έπαράταση
Το Μοσχοχώρι είναι ομάδα των παρατάσεων και «φλέρταρε» με την παράταση για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι. Την περασμένη Κυριακή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη Σπερχειάδας ηττήθηκε στην 5λεπτη παράταση. Εάν ο Δημήτρης Μπέλλης ήταν εύστοχος στα τελευταία δευτερόλεπτα από την γραμμή των ελευθέρων βολών είναι πιθανό και αυτό το ματς να είχε ίδια έκβαση.

Ακολουθεί τοπικό ντέρμπι
Την ερχόμενη Κυριακή η Π.Α.Κ. θα αναμετρηθεί με τον Άτλαντα στο τοπικό ντέρμπι του Καρπενησίου.

Βραχέα κεφαλή

 
Με 1 πόντο υπέρ της Π.Α.Κ. ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος, η οποία βρήκε τους Καρπενησιώτες μπροστά στο σκορ με 13-14. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ, χωρίς να μπορέσει κάποια να ξεφύγει. Ο Δημήτρης Μπέλλης με 1/2 βολές και ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με δίποντο έκαναν το 3-0. Με 2ποντο του Κώστα Νιαβή μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη, 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μπέλλη και 3ποντο του Πρόδρομου Αργυρόπουλου έγινε το 7-2. Ακολούθησε δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά (Φωτογραφία Αριστερά) και καλάθι του Κώστα Νιαβή (7-6). Ο Δημήτρης Μπέλλης με 2ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Θανάσης Δρίβας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 11-8. Ο Χρήστος Νικόπουλος με δίποντο και ο Λάμπρος Παπαδιάς με δυο δίποντα από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη έβαλαν μπροστά την Π.Α.Κ. με 11-14, που «έτρεξε» ένα σερί 6-0. Ο Κώστας Πάνος με λέι απ μείωσε σε 13-14.


Αλλαγή στο προβάδισμα

 












Οι γηπεδούχοι του Μοσχοχωρίου βελτιώθηκαν στην 2η περίοδο και κατάφεραν να πάρουν και την μεγαλύτερη διαφορά στο ματς προηγούμενοι και με +6. Η Π.Α.Κ. δεν ήταν αποτελεσματική στην επίθεση και σκόραρε μόλις 9 πόντους βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 26-23. Με 2/2 βολές του Τόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Αριστερά) και καλάθι του Πρόδρομου Αργυρόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από ασιστ του Ταξιάρχη Μετετέ έγινε το 15-16. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Δημήτρη Μπέλλη, 1/2  ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα και δίποντο του ίδιου (16-19). Ο Δημήτρης Μπέλλης με 4 συνεχόμενες εύστοχες ελεύθερες βολές έκανε το 20-19. Με δίποντο του Θανάση Δρίβα μετά από πάσα του Δημήτρη Μπέλλη και 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη διαμορφώθηκε το 22-20. Ο Βαγγέλης Τσόγκας με 2/2 βολές και ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Μπέλλη έκαναν το 26-20. Ο Γιάννης Καγκαράς με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο μείωσαν σε 26-23. Ο Θανάσης Δρίβας του Αίαντα ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Τόλη Πιπέρα της Π.Α.Κ. Ο Αποστόλης Αντωνόπουλος του Αίαντα ανέκοψε με «στοπ» τον Γιάννη Καγκαρά της Ακαδημίας.



Ερώτηση για τον «μικρό»


1.59 πριν την ολοκλήρωση της 2ης περιόδου η προπονήτρια της Π.Α.Κ. Κατερίνα Μπαλωμένου ρώτησε την γραμματεία τι γίνεται στην περίπτωση που ο αντίπαλος αγωνίζεται χωρίς «μικρό». Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι διαιτητές και οι γηπεδούχοι έβαλαν ξανά εντός παρκέ τον μοναδικό μικρό, που διαθέτουν τον 18χρονο Κώστα Πάνο (Φωτογραφία). 


Η σκυτάλη στον Αντωνόπουλο

 












Ο κολυμβητής Αποστόλης Αντωνόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) παρέλαβε την «σκυτάλη» στο σκοράρισμα και χάρης τις δικές του προσπάθειες η ομάδα της Φθιώτιδας προηγήθηκε με 42-36. Οι «πράσινοι» ανέκαμψαν προσωρινά και προηγήθηκαν μετά από αρκετή ώρα με 30-32. Με δίποντο του Αποστόλη Αντωνόπουλου, 1/2 βολές του Γιάννη Καγκαρά, δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη και καλάθι του Αποστόλη Αντωνόπουλου ο Αίας προηγήθηκε με 30-26. Ο Πάνος Κρουστάλληλς με 2ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο μετά από πάσα του Κώστα Νιαβή και ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ (Χαμένη βολή) έβαλαν μετά από αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ την Π.Α.Κ. με 30-32. Ο Δημήτρης Μπέλλης με 2ποντο, ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Μπέλλη και Βαγγέλης Τσόγκας με 1/2  βολές έκαναν το 35-32 για τον Αίαντα. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη, νέο καλάθι του Αποστόλη Αντωνόπουλου από νέα ασιστ του Δημήτρη Μπέλλη, jump shoot του Πρόδρομου Αργυρόπουλου και 2ποντο του Αποστόλη Αντωνόπουλου οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με +7 και 41-34. Το 42-36 του δεκαλέπτου έγινε με δίποντο του Γιάννη Καγκαρά και 1/2 βολές του Δημήτρη Μπέλλη.





Στις βολές

 
Άκρως συναρπαστικό φινάλε είχε η αναμέτρηση, αφού το προβάδισμα 7 πόντων της Π.Α.Κ. εξανεμίστηκε από την αντεπίθεση των γηπεδούχων και στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα οι δυο ομάδες εκτελούσαν εναλλάξ βολές. Οι φιλοξενούμενοι «χαμογέλασαν» στο τέλος και έφυγαν νικητές από την Λαμία με 60-62. Ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Δημήτρης Μπέλλης με 2/2 βολές πέτυχαν το 44-38. Ο Τόλης Πιπέρας με όμορφο λέι απ και εν συνεχεία με 2/2 βολές, ο Γιώργος Σώκος με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Καγκαράς με δίποντο έκαναν την ολική ανατροπή (44-46). Ακολούθησε παλικαρίσια προσπάθεια του Δημήτρη Μπέλλη και γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή (47-46). Με 1/2 βολές του Γιώργου Σώκου, γκολ-φάουλ του Κώστα Νιαβή (Εύστοχη βολή), δίποντο του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Κέντρο) από ασιστ του Γιάννη Καγκαρά και τρίποντο του Κώστα Νιαβή η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 47-55 και +9. Ο Κώστας Πάνος με όμορφο γυριστό λει απ και ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 49-57. Με 2/2 βολές του Κώστα Πάνου, κλέψιμο και γκολ-φάουλ του Δημήτρη Μπέλλη (Άστοχη βολή) και τρίποντο του ίδιου ο Αίας μείωσε σε 56-57. Ο Χρήστος Νικόπουλος με λει απ και ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με δίποντο έκαναν το 58-59. 00.29 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2  βολές έκανε το 58-60. 00.20 πριν το τέλος ο Δημήτρης Μπέλλης με 1/2  βολές έκανε το 59-60. 00.17 πριν το φινάλε ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2  ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το 59-61. 00.07 πριν το τέλος ο Δημήτρης Μπέλλης με 1/2  βολές έκανε το 60-61. 00.05 πριν το τέλος ο Λάμπρος Παπαδιάς είχε 0/2 βολές και  00.04 πριν το φινάλε ο Γιώργος Σώκος με 1/2  βολές πέτυχε το τελικό 60-62. Ο Γιάννης Καγκαράς της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Θανάση Δρίβα του Μοσχοχωρίου. Ο Πάνος Κρουστάλληλς ανέκοψε όμορφα με «στοπ» τον Αποστόλη Αντωνόπουλου του Αίαντα.






3 με φάουλ εκτός


Συνολικά 3 καλαθοσφαιριστές συμπλήρωσαν 5 προσωπικά σφάλματα και αποβλήθηκαν. 1.48 πριν το τέλος συμπλήρωσε 5 φάουλ ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ., 00.29 πριν το φινάλε αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Ταξιάρχης Μετετές (Φωτογραφία) του Αίαντα και 00.20 πριν το τέλος έφυγε πρόωρα από το παιχνίδι ο Γιάννης Καγκαράς, κάνοντας 5 φάουλ.

1-2-3 Π.Α.Κ.
Για ακόμη μια φορά οι αθλητές της Π.Α.Κ. πανηγύρισαν κατακτώντας ένα ακόμη «ροζ» φύλλο αγώνα φωνάζοντας στο κέντρο του γηπέδου το όνομα της ομάδας τους.

Δηλώσεις Προπονητών

Άρης Κατσούλας (Αίας Μοσχοχωρίου): «Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, για άλλη μια φορά χάσαμε στο τέλος. Ήταν πολύ αθλητική η ομάδα του Καρπενησίου. Συνεχίζουμε παίζοντας 6-7 παίκτες, αλλά χαιρόμαστε το παιχνίδι γιατί αυτός είναι ο σκοπός μας.»
Σε ερώτηση μας για τα τελευταία δυο παιχνίδια που χάθηκαν στις λεπτομέρειες δήλωσε τα εξής: «Δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο. Συνεχίζουμε στα επόμενα παιχνίδια, ελπίζοντας να τα κερδίσουμε εμείς στις λεπτομέρειες.»



Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): «Σε έναν αγώνα μπάσκετ μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα. Έναν τέτοιο αγώνα ζήσαμε σήμερα. Επειδή οι παίκτες είναι ζωντανοί οργανισμοί προσπαθούμε να μη ρίχνουμε την ευθύνη σε δύο ή τρεις παίχτες, την ευθύνη την έχουν όλοι και ανά πάσα στιγμή μπορούν να βγουν μπροστά. Στο σημερινό παιχνίδι αν και το αποτέλεσμα είναι θετικό, υπήρξαν λάθη στο τεχνικό κομμάτι, τα παιδιά δείχνουν να μην έχουν αφομοιώσει στο 100% όσα ζητάμε και θέλουμε. Σε αυτό θα ρίξουμε το βάρος μας στη προετοιμασία μας, ώστε να βελτιώσουμε τόσο την άμυνα όσο και τις set επιθέσεις.»



Τα δεκάλεπτα
13-14, 26-23, 42-36, 60-62

Συνθέσεις Ομάδων

Αίας Μοσχοχωρίου (Άρης Κατσούλας): Μετετές, Πάνος 6, Δρίβας 4, Αργυρόπουλος 11(1), Μπέλλης 24(1), Αντωνόπουλος 12, Τσόγκας 3, Κατσούλας, Κρουστάλλης Σ.

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 9, Σβερώνης 9, Σώκος 6, Κοντοκώστας, Ρουμελιώτης, Νικόπουλος 6, Παπαδιάς 6, Νιαβής 10(1), Καγκαράς 8, Κρουστάλλης Π. 8

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά & Ιωάννα Παπαματθαίου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Μαρκ Κιαφγοβάντα



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος