Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ξέφρενη πορεία για τον Παγκύπριο Νέας Υόρκης του Κατσάνου


Στον Παγκύπριο-Ελευθερία Νέας Υόρκης(NY Pancyprian Freeodoms) αγωνίζεται με επιτυχία και την φετινή σαιζόν με την φανέλα νο4 στην πλάτη ο Ευρυτάνας άλλοτε άσος του ΑΠΟΚ Νίκος Κατσάνος.
Ο Ελληνοκυπριακός σύλλογος αγωνίζεται στην συνοικία «Τζαμάικα» του Κουίνς της Νέας Υόρκης(Έδρα έχει το στάδιο «Μπέλσον») και συμμετέχει στην 1η κατηγορία της Cosmopolitan Soccer League, που διεξάγεται σε δυο ομίλους και ανήκει στην USASA/Region I της ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της ΕΠΟ. Αποτελεί την 5η κατά σειρά κατηγορία του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου.
Ο Παγκύπριος μετά και την συμπλήρωση των 10 αγωνιστικών του χειμερινού γύρου βρίσκεται στην πρώτη θέση στον όμιλο της Δύσης με 26 βαθμούς(8 νίκες, 2 ισοπαλίες και καμία ήττα, έχοντας τέρματα 30-8). Στον ίδιο όμιλο συμμετέχουν κατά βαθμολογική σειρά οι ακόλουθες ομάδες: NY Greek Americans, Manhattan Celtic, Clarkstown SC Eagles, Central Park Rangers Whites και Stal Mielec NY. Επιπλέον πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και στο κύπελλο Αμερικής(Open Cup), στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματικές ομάδες με τελευταίο «θύμα» τους Λάντσντοουν Μπόις, τους οποίους κέρδισε με 1-0 και κατέκτησε το τρόπαιο της Ανατολικής Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας έτσι στο τουρνουά της USASA της Περιφέρειας 1. Ενώ προκρίθηκε και στα ημιτελικά του Μάνινγκ Καπ(Manning Cup) της Ανατολικής Νέας Υόρκης επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα της χειμερινής σαιζόν της Ατλέτικ Κλάμπ με 4-2 στα πέναλτι(2-2 κανονική διάρκεια). Σε αυτόν τον προημιτελικό, με τον οποίο έκλεισε με απόλυτη επιτυχία η χειμερινή σαιζόν ο Κατσάνος αποχώρησε τραυματίας.
Την φανέλα της ομάδας του Κατσάνου έχει φορέσει ο «θρυλικός» παλαίμαχος διεθνής άσος της ΑΕΚ Μίμης Παπαϊωάννου, που ήταν και τεχνικός της. Προπονητής του συλλόγου αυτήν την στιγμή είναι ο Γιώργος Χαλκίδης, Πρόεδρος ο Φίλιπ Κρίστοφερ και Γενικός Διευθυντής ο Μαρτίνος Κυπριανού, ενώ συμπαίχτης του Ευρυτάνα αμυντικού είναι ο 25χρονος Ανδρέας Χρόνης, που έπαιξε στην ΑΕΚ το διάστημα 2007-2009 και εν συνεχεία σε άλλες Ελληνικές ομάδες. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο Παγκύπριος έχει αναδειχτεί 7 φορές Πρωταθλητής Νέας Υόρκης με τελευταία κατάκτηση το 2010. Τέλος μετρά 3 κύπελλα ΗΠΑ και 3 κύπελλα Νάσιοναλ ΗΠΑ.