Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Α.Σ. Δωρίδα-Π.Α.Κ. 55-61

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ πήρε η ομάδα της Π.Α.Κ., που «απέδρασε με το διπλό» από την Ερατεινή Φωκίδας, νικώντας την τοπική Δωρίδα με 55-61.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (14/12) στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην Ερατεινή Φωκίδας και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ για τον 4ο όμιλο. Το παρακολούθησαν γύρω στους 70 με 80 θεατές.
Η Δωρίδα του Πάρι Παρασκευαϊδη κρατήθηκε μέχρι τα μισά της 2ης περιόδου κοντά στο σκορ, όπου γίνονταν διαρκείς εναλλαγές. Στην συνέχεια έμεινε μέχρι και με 10 πόντους πίσω, φτάνοντας στην ισοφάριση με 54-54 ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Στα τελευταία 60 δευτερόλεπτα η Π.Α.Κ. ήταν πιο ψύχραιμη και έτσι η ομάδα της Φωκίδας γνώρισε την ήττα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ξανά ο Κώστας Τσόκας με 14 πόντους.
Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κατάφερε και σε κρίσιμα σημεία του ματς να το διαχειριστεί σωστά και να φύγει νικήτρια από την Ερατεινή. Η ομάδα του Καρπενησίου μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι του Καρπενησίου από τον Άτλαντα πήρε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της σε επίπεδο ανδρών. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 πόντους ήταν ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική  η Π.Α.Κ. θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι στις (20/12) τον Άρη Σπερχειάδα, ενώ την ίδια μέρα η Δωρίδα θα παίξει στο «Χαλκιοπούλειο» με τον Αίαντα Μοσχοχωρίου.

Γύρω στους 80
Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Δωρίδας στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 80 θεατών. Μάλιστα οι φίλαθλοι των γηπεδούχων ενίσχυσαν την ομάδα τους στο τελευταίο 10λεπτο, όπου λίγο έλλειψε να γίνει η ανατροπή.



1η νίκη
Η Π.Α.Κ. στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της σε επίπεδο ανδρών πανηγύρισε την πρώτη της νίκη και μάλιστα εκτός έδρας.

Κακή παράδοση
Οι Ευρυτανικές ομάδες έχουν κακή παράδοση στα ανοιχτά γήπεδα, μιας και προπονούνται σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Πέρυσι ο Άτλαντας είχε ηττηθεί εκτός έδρας σε Μώλο και Φάλαρα, αγωνιζόμενος σε ανοιχτό γήπεδο. Η νίκη της Π.Α.Κ. ήταν η πρώτη ομάδας του νομού μας σε ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.

Το πιο μακρινό
Η αναμέτρηση στην Ερατεινή Φωκίδας με την τοπική Δωρίδα είναι η πιο μακρινή για τις ομάδες του νομού μας.

Ντεμπούτο Αρκουμάνη & Κρουστάλλη

 












Για την ομάδα της Ευρυτανίας δυο καλαθοσφαιριστές της έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση. Ο 33χρονος πλέι μέικερ Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά) ντεμπούταρε πετυχαίνοντας 4 πόντους, ενώ θετικό ντεμπούτο έκανε ο συνομήλικος του σέντερ Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Δεξιά) που σημείωσε 11 πόντους. Αντίθετα απουσίαζαν οι: Γιάννης Καγκαράς, Λάμπρος Παπαδιάς, Γιάννης Αναγνωστάκης, Χρυσόστομος Λιάπης και Νίκος Λαθύρης, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Βασίλης Ρουμελιώτης.

Ξανά με ομάδα του νομού μας
Η Δωρίδα θα δώσει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της εκ νέου με ομάδα της Ευρυτανίας. Στις 17 Γενάρη θα υποδεχτεί στον Άτλαντα στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, αφού προηγουμένως έχει αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Αίαντα Μοσχοχωρίου.

Πρώτη εμφάνιση


Για την Δωρίδα συμμετείχαν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα οι: Θανάσης Κρικέλας (Φωτογραφία Αριστερά), Γιώργος Νταλάκας (Φωτογραφία Κέντρο), Γιώργος Γούναρης και Μπάμ Μπάμι (Φωτογραφία Δεξιά). Οι παραπάνω αθλητές απουσίαζαν από την πρεμιέρα της Σπερχειάδας.

Στο νήμα


Ο Κώστας Τσόκας (Φωτογραφία) των γηπεδούχων αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του βάζοντας 14 πόντους. Με έναν πόντο λιγότερο ακολούθησαν οι: Γιώργος Γούναρης και Μίλτος Αλεξανδράτος. Μάλιστα ο τελευταίος είχε μια εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75.

Είχε Σβερώνη


Ο 31χρονος γκάρντ της Ακαδημίας Δημήτρης Σβερώνης έκανε πολύ καλή εμφάνιση βάζοντας 15 πόντους. Σκόραρε αρκετά κρίσιμα καλάθια και ήταν εύστοχος και από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Ακολούθησε με 11 ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης.

Εναλλαγή πρωτοπορίας


Διακυμάνσεις στο σκορ είχε η πρώτη περίοδος, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο φινάλε της 1ης περιόδου με 17-16. Ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο και ο Μίλτος Αλεξανδράτος (Φωτογραφία Κέντρο) έκαναν το 2-3. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Αλέξανδρου Συνάνη και γκολ-φάουλ του Πάνου Κρουστάλλη με χαμένη βολή έγινε το 4-5. Η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 4-9 χάρης σε δίποντο του Γιώργου Αρκουμάνη και λει απ του Τόλη Πιπέρα. Ο Παναγιώτης Χότζα μετά από ασιστ του Μίλτου Αλεξανδράτου πέτυχε δίποντο (6-9). Ακολούθησε δίποντο του Μίλτου Αλεξανδράτου και καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη για το 8-11. Η Δωρίδα ισοφάρισε σε 11-11 χάρης σε 1/2 βολές του Αλέξανδρου Συνάνη και δίποντο του Γιώργου Γούναρη. Ο Πάνος Κρουστάλλης με καλάθι και φάουλ (Χαμένη Βολή) και με 1/2  ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το 11-14. Ο Γιώργος Γούναρης με δίποντο, ο Αλέξανδρος Συνάνης (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και ο Μίλτος Αλεξανδράτος με 2ποντο έκαναν το 17-14 για την ομάδα της Φωκίδας. Ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο μείωσε σε 17-16. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Κώστα Τσόκα της Δωρίδας.

Μπροστά οι «πράσινοι»

 












Οι φιλοξενούμενοι της Π.Α.Κ. προηγήθηκαν στην 2η περίοδο με +5 και με 32-37, έχοντας σημαντικά καλάθια από τους Γιώργο Σώκο (Φωτογραφία Αριστερά) και τον 16χρονο Θοδωρή Τάκη (Φωτογραφία Δεξιά). Την Δωρίδα κράτησε κοντά στο σκορ ο εντυπωσιακός Κώστας Τσόκας. Ο Κώστας Τσόκας με δυο συνεχόμενα καλάθια έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 21-16. Με δίποντο του Γιώργου Αρκουμάνη και νέο δίποντο του Κώστα Τσόκα έγινε το 23-18. Η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 23-25 «τρέχοντας» ένα σερί 7-0 χάρης σε δίποντο του Θοδωρή Τάκη, καλάθι του Πάνου Κρουστάλλη, 1/2  βολές του Γιώργου Σώκου και δίποντο του ίδιου στην συνέχεια μετά από ασιστ του Πάνου Κρουστάλλη. Με 1/2  ελεύθερες βολές του Γιάννη Χαμπέση, δίποντο του Θοδωρή Τάκη και 2/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 24-29. Ο Κώστας Τσόκας με δίποντο και ο Γιώργος Γούναρης με δίποντο μείωσαν σε 28-29. Με 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη, καλάθι του Χρήστου Νικόπουλου και δίποντο του Γιώργου Σώκου έγινε το 28-35. Ο Κώστας Τσόκας με ένα ακόμη δίποντο και ο Θοδωρής Τάκης επίσης με δίποντο «έγραψαν» το 30-37.  Με 2/2 βολές του Γιώργου Γούναρη (Από αντιαθλητικό φάουλ) έγινε το 32-37.

Αντιαθλητικό σε Νικόπουλο
00.20 πριν την ολοκλήρωση της 2ης περιόδου ο Χρήστος Νικόπουλος της Π.Α.Κ. έκανε φάουλ στον Γιώργο Γούναρη, θέλοντας διακόψει τον αιφνιδιασμό και χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ. Ο Γιώργος Γούναρης της Δωρίδας ευστόχησε και στις δυο ελεύθερες βολές.




Σταθερά στους 5

 












Με επί μέρους σκορ 13-13 ολοκληρώθηκε το 3δεκάλεπτο και την Π.Α.Κ. να προηγείται σταθερά με διαφορά 5 πόντων (45-50). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και με +10, όμως η Δωρίδα «απάντησε» με σερί και μείωσε μέχρι και τους 3. Με Follow του Τόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Αριστερά) και δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 32-41. Ο Κώστας Τσόκας με δίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο μετά από ασιστ του Χρήστου Νικόπουλου πραγματοποίησαν το 34-43. Με δίποντο του Γιώργου Γούναρη, καλάθι του Γιώργου Πέτσα το σκορ έγινε 38-43. Ο Δημήτρης Σβερώνης με έμμεσο τρίποντο (καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή) και ο Θοδωρής Κατσαρός με 2ποντο διαμόρφωσαν το 38-48, δίνοντας προβάδισμα 10 πόντων στους φιλοξενούμενους. Με δίποντο του Κώστα Τσόκα, δίποντο του Γιώργου Γούναρη (Φωτογραφία Δεξιά) και τρίποντο του Μίλτου Αλεξανδράτου οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 45-48. Η 3η περίοδος έκλεισε με 2/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Τάκη (45-50). Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Γιώργου Γούναρη της Δωρίδας. Ο Θοδωρής Τάκης της Π.Α.Κ. μοίρασε «τάπα» στον Γιάννη Σταθόπουλο των γηπεδούχων, αλλά και στον Γιώργο Πέτσα.

Ντέρμπι στο τελευταίο λεπτό


Τα πάνω-κάτω πήγε να φέρει η Δωρίδα όπου στο τελευταίο λεπτό έκανε το Come Back Και ισοφάρισε σε 54-54. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι και έκλεισαν με σερί 6-0 φεύγοντας νικητές από την Δυτική Φωκίδα με 55-61. Με 1/2  ελεύθερες βολές του Γιώργου Γούναρη και  δίποντο του Γιάννη Χαμπέση έγινε το 48-50. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2  βολές και ο Τόλης Πιπέρας επίσης με 1/2 ελεύθερες βολές πέτυχαν το 48-52. Ο Μίλτος Αλεξανδράτος είχε 1/2  βολές και ο Τόλης Πιπέρας πέτυχε δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη (49-54). Με δίποντο του Μίλτου Αλεξανδράτου και τρίποντο του Γιάννη Χαμπέση (Φωτογραφία) η Δωρίδα ισοφάρισε στο 54-54 1 λεπτό πριν το τέλος του ματς. 1.02 πριν την λήξη ο Γιάννης Χαμπέσης είχε 0/2 ελεύθερες βολές. Ο Δημήτρης Σβερώνης με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή έκανε το 54-57. 00.11 πριν το τέλος ο Μίλτος Αλεξανδράτος με 1/2  βολές μείωσε σε 55-57. Ο Θοδωρής Τάκης 00.09 πριν το φινάλε είχε 2/2 βολές και ο Τόλης Πιπέρας με λει απ στην εκπνοή του ματς διαμόρφωσε το τελικό 55-61.



Τον έχασε νωρίς
7.20 πριν το τέλος του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι έχασαν με 5 φάουλ τον καλύτερο τους καλαθοσφαιριστή. Ο Κώστας Τσόκας έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ και έφυγε νωρίς από το παιχνίδι με την Δωρίδα να χάνει τον ηγέτη της.

Πανηγύρισαν την νίκη
Μετά το τέλος του αγώνα η Ακαδημία πανηγύρισε την 1η της νίκη στο πρωτάθλημα, φωνάζοντας στο κέντρο του γηπέδου δυνατά το όνομα της ομάδας.



Δηλώσεις Προπονητών

Πάρις Παρασκευαϊδης (Α.Σ. Δωρίδα): «Είμαστε μια  καινούργια ομάδα, καθώς ιδρυθήκαμε πέρυσι. Προσπαθούμε να δέσουμε ένα σύνολο, να πάρουμε τα παιδιά από την παιδική χαρά, να τους δώσουμε το ερέθισμα να παίξουν, να φτιάξουν ένα σύνολο, μια κοινωνική ομάδα, να μάθουν να στηρίζονται ο ένας στον άλλον και να αθλούνται. Οποιαδήποτε νίκη είναι ευπρόσδεκτη και η μια νίκη ανοίγει την όρεξη για την επόμενη. Σήμερα ήμασταν άτυχοι το ματς πήγε στον πόντο, κάναμε κάποια λάθη. Μπράβο στα παιδιά της αντίπαλης ομάδας και εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια.»


Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): «Έγινε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων, που διψούσαν για το αποτέλεσμα μετά τις ήττες που είχαμε γνωρίσει και οι δύο στη πρεμιέρα. Το παιχνίδι κινήθηκε σε υψηλό τέμπο σε όλο το 40λεπτο και πάρα το γήπεδο, που ήταν σε εξωτερικό χώρο και με άσφαλτο, είδαμε ανά διαστήματα και ειδικά στο πρώτο μέρος κάποιες ωραίες επιθετικές συνεργασίες από την ομάδα μας. Τα προβλήματα που εντοπίσαμε έχουν να κάνουν με το αμυντικό κομμάτι κυρίως του παιχνιδιού μας και όχι με το transition που είμαστε κατά μεγάλο ποσοστό ευχαριστημένοι, αλλά με τον τρόπο αντιμετώπισης της επίθεσης του αντιπάλου σε κατάσταση man to man. Πάνω σε αυτά τα προβλήματα θα δουλέψουμε το επόμενο 6ήμερο ώστε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού μας στο επόμενο παιχνίδι με τον Άρη. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες μου για τον χαρακτήρα που έδειξαν σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και παρά την απειρία των περισσοτέρων. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της Δωρίδας για τη πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά για την ανάδειξη του αθλήματος στη περιοχή τους και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Τα δεκάλεπτα
17-16, 32-37, 45-50, 55-61

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Σ. Δωρίδα (Πάρις Παρασκευαϊδης): Χότζα 2 , Μπάμι, Κρικέλας, Χαμπέσης 6(1), Καρπίδας, Πέτσας 2, Νταλάκας, Συνάνης 5, Σταθόπουλος, Τσόκας 14, Γούναρης 13, Αλεξανδράτος 13(1)

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 9, Σβερώνης 15, Σώκος 5, Κατσαρός 2, Αρκουμάνης 4, Νικόπουλος 5(1), Ρουμελιώτης, Τάκης 10, Κρουστάλλης 11

Διαιτητές : Γιώργος Χριστοδούλου & Χρήστος Γερονικολός (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Νίκος Δημολάς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομετρητές: Αντώνης Γαλανός & Φώτης Χότζα






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος