Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Άγραφα-Αίολος 0-0

Σε ένα δυνατό παιχνίδι Άγραφα και Αίολος έφυγαν από το γήπεδο με το ισόπαλο 0-0. Μπορεί να μην υπήρξε κάποιο τέρμα, ωστόσο 4 φορές η μπάλα προσέκρουσε στα δοκάρια.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Παρακολουθήθηκε από πλήθος φιλάθλων του τοπικού ποδοσφαίρου.
Τα Άγραφα έπαιξαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και έβγαλαν στο γήπεδο αρκετό πάθος, προσθέτοντας έναν σημαντικό πόντο στο ενεργητικό τους. Στο πρώτο μέρος είχαν καλές στιγμές με τον κορυφαίο τους ποδοσφαιριστή Κώστα Καλύβα, ο οποίος είχε και δοκάρι. Στο δεύτερο 45λεπτο οπισθοχώρησαν και δεν φάνηκαν επιθετικά, κρατώντας το «μηδέν» έως το τέλος. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου υποχώρησε στην 5η θέση, έχοντας 11 βαθμούς.
Ο Αίολος αγωνίστηκε «μεταμορφωμένος» μετά το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής. Είχε την υπεροχή σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ. Δυο φορές η μπάλα βρήκε το αντίπαλο δοκάρι σε προσπάθειες του Δημήτρη Κουρλού, ενώ ένα ακόμη δοκάρι είχε ο Κώστας Γουλέτας. Μοναδική ευκαιρία στην φάση του 2ου δοκαριού του Κουρλού έχασε ο Γιάννης Ηλιάδης. Οι «Αιολίτες» υπέπεσαν στο πρώτο τους ισόπαλο αποτέλεσμα, έχοντα μόνο νίκες και μια ήττα. Το συγκρότημα του Κώστα Γουλέτα έφτασε τον ΑΠΟΚ(Έκανε το ρεπό του) στην 1η θέση και έχει 19 βαθμούς.
Τα Άγραφα θα αντιμετωπίσουν για την 10η αγωνιστική τον Ιανουάριο την Φραγκίστα, ενώ ο Αίολος θα παίξει κόντρα στην Κρέντη. Προηγουμένως οι δυο ομάδες έχουν υποχρεώσεις για το κύπελλο.

Ρεκόρ φετινής προσέλευσης
Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες οδήγησαν στην παρουσία πολλών φιλάθλων στον αθλητικό κέντρο. Στο γήπεδο παραβρέθηκαν περίπου 140-150 θεατές. Ο αγώνας ήταν ο μοναδικός που διεξαγόταν εκείνη την ώρα και είχε αρκετό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.



Σε καλύτερο κλίμα
Το παιχνίδι Αίολος-Άγραφα για την 2η αγωνιστική, που είχε λήξει με 3-1 υπέρ των γηπεδούχων είχε σημαδευτεί από επεισόδια στο φινάλε. Στον Κυριακάτικο αγώνα δεν υπήρξαν «αντεγκλήσεις» μεταξύ των ανθρώπων των δυο ομάδων.

Τα στόπερ έγιναν πορτιέρο

 












Άγραφα και Αίολος αγωνίστηκαν κατά συνθήκη με τερματοφύλακες τους κεντρικούς αμυντικούς, που μάλιστα κράτησαν το «μηδέν». Την εστία των γηπεδούχων κάλυψε με μεγάλη επιτυχία ο Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία Αριστερά) και αυτήν των φιλοξενούμενων ο Κώστας Σιταράς (Φωτογραφία Δεξιά), που ήταν θετικός όταν χρειάστηκε. Ο βασικός γκολκίπερ των γηπεδούχων Γιώργος Γιόγιος ήταν τραυματίας, ενώ ο Δημήτρης Κατελούζος του Αιόλου ήταν απών.



Δεξί μπακ ο Πλεξίδας


 
Η απουσία του Μιχάλη Ράπτη έφερε στο δεξί άκρο της άμυνας των Αγράφων τον 16χρονο Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία Αριστερά). Βασικοί άρχισαν οι: Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία Κέντρο) και Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), που είχαν μπει αλλαγή με την Μυρίκη. Τραυματίες ήταν οι: Γιώργος Γιόγιος και Μιχάλης Νούλας.

Χωρίς Μπόνια


Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο τιμωρημένος αμυντικός χαφ του Αιόλου Κώστας Μπόνιας. Ο 32χρονος είχε αποβληθεί στον αγώνα με την Φραγκίστα και παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα.

Τελείως διαφορετικός


 
Αλλαγμένος κατά τα 8/11 ήταν ο Αίολος μετά το 5-1 επί της Φραγκίστας. Φανέλα βασικού πήραν οι: Κώστας Γουλέτας, Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), Σάββας Χαλκίδης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Θωμάς Αζακάς (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο), Δημήτρης Κουρλός και Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά). Τιμωρημένος ήταν ο Κώστας Μπόνιας, ενώ στον πάγκο παρέμειναν οι: Γιώργος Ράικος, Κώστας Καββαδίας, Δημήτρης Ίβρος και Κώστας Μπουμπουρής. Εκτός αποστολής οι: Δημήτρης Κατελούζος, Πάνος Αζακάς και Πάνος Στόκας. Οι μόνοι που παρέμειναν στο αρχικό σχήμα ήταν οι: Γιάννης Ηλιάδης, Κώστας Σιταράς και Χρήστος Ράμμος.

Κατεύθυνση από Πλακιά-Επιστροφή Γουλέτα


Μετά από έναν ολόκληρο γύρο αγωνίστηκε ο προπονητής-παίχτης του Αιόλου Κώστας Γουλέτας. Αντιμετώπισε την παλιά του ομάδα, έχοντας εκτίσει τιμωρία 4 αγωνιστικών από το ματς με την Ποταμιά. Ο ταμίας του Αιόλου Περικλής Πλακιάς (Φωτογραφία) καθοδήγησε τους φιλοξενούμενους από τον πάγκο και σε αυτό το παιχνίδι.



«Κλείνουν» με κύπελλο
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τα Άγραφα θα παίξουν με τον ΑΠΟΚ εκτός έδρας και ο Αίολος επίσης εκτός έδρας με την Κρέντη.

Α΄ Μέρος

Ευκαιρίες εναλλάξ
Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, έχοντας καλές στιγμές εκατέρωθεν. Κύριοι «δράστες» τον ευκαιριών ήταν ο Κώστας Καλύβας και ο Δημήτρης Κουρλός. Μάλιστα ο πρώτος είχε και δοκάρι.

Φάουλ στο δοκάρι για Καλύβα



Οι Αγραφιώτες πλησίασαν στην επίτευξη ενός τέρματος στο 27ο λεπτό με το μακρινό χτύπημα φάουλ του Κώστα Καλύβα, το οποίο προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Σιταρά.



Απειλούσε συνεχώς ο Κουρλός


Ο Αίολος δημιούργησε τρεις πολύ καλές στιγμές με τον Δημήτρη Κουρλό. Ο 26χρονος φορ στο 11ο λεπτό μετά την πάσα του Γιάννη Ηλιάδη νικήθηκε από τον Λάμπρο Σβερώνη, που απέκρουσε με τα πόδια. Τρία λεπτά αργότερα ύστερα από την σέντρα του Νίκου Ράικου σούταρε, αλλά ο Γιώργος Πλεξίδας απομάκρυνε. Ενώ στο 30΄ το ωραίο σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.



Προειδοποιήσεις στον coach
Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος διαμαρτυρήθηκε για δυο σκληρά μαρκαρίσματα πάνω στον Κώστα Καλύβα στο 15ο λεπτό και στο 25ο, δεχόμενος τις συστάσεις από τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο.


Καλή στιγμή για τα Άγραφα
Οι γηπεδούχοι στο 40ο λεπτό έχασαν την τελευταία τους καλή στιγμή στον αγώνα. Μετά την μπαλιά του Γιώργου Πλεξίδα, ο Κώστας Καλύβας κέρδισε από το λάθος του Θωμά Αζακά και απόφυγε τον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο, αλλά σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αιόλου.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Καλύβας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και δοκίμασε το σουτ από πλάγια, το οποίο απέκρουσε ο Σιταράς.
11΄: Πάσα του Ηλιάδη στον Κουρλό, ο οποίος σούταρε και ο τερματοφύλακας των Αγράφων απέκρουσε με τα πόδια.
14΄: Παράλληλη σέντρα του Ράικου Ν. από δεξιά, σουτ του Κουρλού έδιωξε ο Πλεξίδας στο δεύτερο δοκάρι προ της γραμμής.
27΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Καλύβα από καλή θέση και μακριά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σιταρά και πέρασε σε κόρνερ, αφού είχε παρεμβληθεί ο πορτιέρο του Αιόλου.
30΄: Γυριστό σουτ του Κουρλού από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σβερώνη.
40΄: Ο Πλεξίδας έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Αζακάς έκανε λάθος και ο Καλύβας επωφελήθηκε, απόφυγε τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά σούταρε βεβιασμένα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σιταρά.

Β΄ Μέρος

Επιθετικός μονόλογος Αιόλου
Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη, αφού ο Αίολος είχε τα ηνία του αγώνα. Έλεγχε το παιχνίδι και είχε 3 δοκάρια, χωρίς να καταφέρει να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Τα Άγραφα ήταν αρκετά καλά στημένα στο αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν δημιούργησαν κάποια τελική προσπάθεια.

Σέντρα-σουτ στο δοκάρι
Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στην επανάληψη είχαν δοκάρι, όταν στο 69ο λεπτό ο Δημήτρης Κουρλός επιχείρησε σέντρα-σουτ και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Λάμπρου Σβερώνη, που την έστειλε σε κόρνερ.

Το τράνταξε ο Γουλέτας


Ο ποιοτικός άλλοτε ποδοσφαιριστής της Α΄ Εθνικής Κώστας Γουλέτας εκτέλεσε απευθείας φάουλ στο 73ο λεπτό λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λάμπρου Σβερώνη για 2η φορά.



«Πρώτη» Τσιούμα


Ο μεσοαμυντικος Άκης Τσιούμας αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου και έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή.

Νέο δοκάρι-Αστόχησε ο «Ήλι»

 












Μοναδική διπλή ευκαιρία έχασε ο Αίολος στο 84΄. Από την πάσα του Χρήστου Ράμμου, ο Δημήτρης Κουρλός σούταρε περίπου από το ύψος της περιοχής, ο Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε με το κεφάλι, καθώς ο Λάμπρος Σβερώνης είχε κάνει έξοδο και εν συνεχεία η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Δεξιά) έχασε τεράστια ευκαιρία, αφού η κεφαλιά του σε άδειο τέρμα κατέληξε άουτ.






Δεν έκανε αλλαγή
Ο Αίολος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι με την ίδια ενδεκάδα. Ο Κώστας Γουλέτας σήκωσε για «ζέσταμα» τους: Κώστα Μπουμπουρή και Δημήτρη Ίβρο, αλλά δεν τους χρησιμοποίησε.


«Απομακρύνσεις»
Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος απομάκρυνε πιο πίσω στο 63ο λεπτό τον αντιπρόεδρο του Αιόλου Γιάννη Λερογιάννη, ο οποίος δεν ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνος και στο 82ο λεπτό τον φροντιστή των φιλοξενούμενων Σταύρο Μαντή για διαμαρτυρία.



Διαμαρτυρίες του Αιόλου
Οι παράγοντες των φιλοξενούμενων διαφώνησαν με ορισμένες αποφάσεις του διαιτητικού τρίου, διαμαρτυρόμενοι μετά την λήξη ελαφρώς.

Οι καλύτερες φάσεις
69΄: Σέντρα-σουτ του Κουρλού από πλάγια δεξιά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σβερώνη και έφυγε σε κόρνερ, αφού ο τελευταίος βρήκε την μπάλα.
73΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γουλέτα από καλή θέση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σβερώνη.
84΄: Ο Ράμμος πάσαρε στον Κουρλό, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Σβερώνη εξουδετερωμένο, ο Πάτρου απέκρουσε με το κεφάλι προ της γραμμής στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ο Ηλιάδης έπιασε την κεφαλιά-«ψαράκι» στην επαναφορά εξ επαφής, η οποία σε άδειο τέρμα πέρασε ελάχιστα άουτ.
86΄: Σέντρα του Νικολάου από αριστερά, κεφαλιά του Ηλιάδη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
Σβερώνης, Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Τριανταφυλόπουλος, Νικολάου, Χαλκίδης, Γουλέτας

Διακριθέντες
Άγραφα: Καλύβας, Πάτρου, Σβερώνης, Πλεξίδας
Αίολος: Ζαραβέλης, Γουλέτας, Νικολάου

Δηλώσεις Προπονητών


Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Στο σημερινό παιχνίδι βγάλαμε θέληση και πίστη για κάτι θετικό. Ήμασταν πειθαρχημένοι στο πλάνο μας και καλύψαμε ως ένα σημείο τις απουσίες μας. Πρέπει όλοι μαζί από εδώ και πέρα να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να μην πάει η χρονιά μας χαμένη.»







* Ο προπονητής του Αίολου Κώστας Γουλέτας δεν προέβη σε κάποια δήλωση. Η διοίκηση της ομάδας δεν επιτρέπει στον τεχνικό να κάνει κάποια δήλωση.









Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Σβερώνης, Πλεξίδας, Γιαννιώτης, Πάτρου, Τσιγαρίδας, Κόγιας, Αθανασόπουλος(93΄ Ζανιάς), Δαράβαλης(77΄ Τσιούμας), Καλύβας, Κατσαρής, Μπισμπίκης

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Σιταράς, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου, Ζαραβέλης, Χαλκίδης, Αζακάς Θ., Γουλέτας, Ηλιάδης, Ράμμος, Κουρλός, Ράικος Ν.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος