Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΛ Γρανίτσας-ΕΠΑΛ Φραγκίστας 17-24

Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας ήταν καλύτερο και νίκησε με 24-17 το Γενικό Λύκειο Γρανίτσας παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.
Ο ημιτελικός του σχολικού πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και άρχισε στις 11 το πρωί.
Το ΓΕΛ Γρανίτσας ήταν αρκετά μαχητικό σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.
«Πλήρωσε» το κακό ξεκίνημα που έκανε στην αρχή και έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό. Προσπάθησε για την ανατροπή, η οποία δεν ήρθε ποτέ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Μιχάλης Καρδαμπίκης με 7.
Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας πήρε από την αρχή την πρωτοπορία στο σκορ και την διατήρησε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Ήταν ψύχραιμο σε κομβικά σημεία και κατάφερε δίκαια να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος. Ξεχώρισε με τους 10 πόντους που πέτυχε ο Θανάσης Ντάλλας.
Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου αντιμετώπισε 2 ώρες αργότερα το ΓΕΛ Καρπενησίου

Λίγοι θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία λιγοστών θεατών. Λιγότερα από 50 άτομα παρακολούθησαν το ματς, με την πλειοψηφία τους να είναι αθλητές άλλων σχολείων.

2 ρέφερι
Τον ημιτελικό σφύριξαν 2 διαιτητές και συγκεκριμένα οι: Χρήστος Λιάγκος και Θοδωρής Κατσαρός. Μάλιστα ο τελευταίος είναι και μαθητής της Β΄ Λυκείου στο ΓΕΛ Καρπενησίου.

Χάρης τον Ντάλλα


Σημαντική ήταν η συμβολή του Θανάση Ντάλλα στην πρόκριση του ΕΠΑΛ Φραγκίστας στον τελικό. Ο αθλητής παίζοντας κοντά στο καλάθι σκόραρε 10 πόντους οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην νίκη.

7 ο Καρδαμπίκης


Για την μαχητική Γρανίτσα ο Μιχάλης Καρδαμπίκης σκόραρε 7 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Δυνατή αρχή


Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας έκανε δυνατή αρχή στον ημιτελικό και πήρε προβάδισμα 9-2 στο 1ο 8λεπτο. Ο Θανάσης Ντάλλας με 2ποντο, ο Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) με τρίποντο και ο Θανάσης Ντάλλας με δυο δίποντα έκαναν το 0-9. Ο Γιάννης Κονδύλης μείωσε με δίποντο σε 2-9 για την Γρανίτσα. Ο Μιχάλης Καρδαμπίκης του ΓΕΛ Γρανίτσας μοίρασε «τάπα» στον Φώτη Μπισμπίκη του ΕΠΑΛ Φραγκίστας.


1 δίποντο
Μόλις ένα καλάθι σημειώθηκε σε 8 λεπτά στην 2η περίοδο. Το πέτυχε ο Μιχάλης Καρδαμπίκης, που μείωσε σε 4-9.


Με Λυκοκάπη


Ο Λάμπρος Λυκοκάπης πήρε την σκυτάλη από τον Θανάση Ντάλλα και κράτησε μπροστά την Φραγκίστα στο σκορ με 8-17. Ο Μιχάλης Καρδαμπίκης με νέο δίποντο μείωσε σε 6-9. Ο Θανάσης Ντάλλας σκόραρε μετά από αρκετή ώρα για το ΕΠΑΛ Φραγκίστας (6-11). Ο Μιχάλης Καρδαμπίκης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Λάμπρος Λυκοκάπης με δίποντο έκαναν το 7-13. Ο Λάμπρος Λυκοκάπης πέτυχε ένα ακόμη δίποντο και έκανε το 7-15. Με 1/2 βολές του Κώστα Τσιαμάκη και νέο δίποντο του Λάμπρου Λυκοκάπη διαμορφώθηκε το 8-17. Ο Κώστας Τσιαμάκης του ΓΕΛ Γρανίτσας ανέκοψε προσπάθεια του Θανάση Ντάλλα του ΕΠΑΛ Φραγκίστας.


Μπήκαν αποφασισμένοι

 












Η ομάδα της Φραγκίστας μπήκε δυνατά στο τελευταίο και κρίσιμο 8λεπτο και προηγήθηκε με +13 πόντους «κλειδώνοντας» την νίκη. Οι Γρανιτσιώτες αντεπιτέθηκαν στα τελευταία λεπτά και έκλεισαν την ψαλίδα μειώνοντας στους 7 και στο 17-24. Ο Χρήστος Σουλιώτης πέτυχε δίποντο και ο Κώστας Τσιαμάκης με 1/2 ελεύθερες βολές έγραψαν το 9-19. Ακολούθησε καλάθι του Μιχάλη Καρδαμπίκη και δίποντο του Θανάση Ντάλλα (11-21). Ο Κώστας Γούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο ανέβασε την διαφορά στο +13 και στο 11-24. Το ΓΕΛ Γρανίτσας μείωσε στο τελικό 17-24 χάρις τα καλάθια των: Βαγγέλη Σκόνδρα, Μπάμπη Νταβαρίνου και Γιάννη Κονδύλη (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Κώστας Τσιαμάκης μοίρασε «τάπα» στον Θανάση Ντάλλα του ΕΠΑΛ Φραγκίστας.


Τα οκτάλεπτα
2-9, 4-9, 8-17, 17-24

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Γρανίτσας (Γιώργος Καραγκούνης): Νταβαρίνος 2, Καρδαμπίκης 7, Καραγιάννης, Τσιαμάκης 2, Σταμούλης, Σκόνδρας 2, Παλιούρας, Κονδύλης 4

ΕΠΑΛ Φραγκίστας (Νάντια Βρόντου): Λυκοκάπης 6, Γιαννούλης, Κουρλός Γ.(Γ), Κουρλός Γ.(Χ), Κρικώνης Σ., Βασιλείου, Γαλανός, Γούλας 3(1), Κρικώνης Δ., Μπισμπίκης 3(1), Ντάλλας 10, Σουλιώτης 2

Διαιτητές : Θοδωρής Κατσαρός & Χρήστος Λιάγκος
Κριτές: Γιάννης Φλωράκης & Δημήτρης Δημόπουλος





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος