Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-ΓΕΛ Καρπενησίου 11-45

Εύκολα πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, καθώς νίκησε με 45-11 το ΕΠΑΛ Καρπενησίου.
Το παιχνίδι έγινε την Τετάρτη (10/12) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και άρχισε στις 8.45. Ήταν για την 1η φάση του σχολικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης και το παρακολούθησαν περίπου 200 μαθητές.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί τον αντίπαλο του και γνώρισε μια βαριά ήττα, μένοντας εκτός συνέχειας. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να κοντράρει τον αντίπαλο και «συντρίφτηκε» με διαφορά 34 πόντων. 8 από τους 11 πόντους σημείωσε ο Κώστας Νιαβής.
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πήρε εύκολα την πρόκριση για την επόμενη φάση. Το ΓΕΛ σκόραρε όλους τους πόντους του μέσα από το καλάθι έχοντας πολλές επιθετικές λύσεις. Προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 18-0 και εν συνεχεία πάτησε «φρένο» με το σκορ να φτάσει στο τελικό 45-11. Από 10 πόντους πέτυχαν οι Σεραφείμ Κολοκύθας και Βασίλης Τσολάκης.
Στα ημιτελικά το ΓΕΛ Καρπενησίου αντιμετώπισε δυο ώρες αργότερα του ΓΕΛ Κερασοχωρίου, που πέρασε στην 4αδα χωρίς αγώνα.

4 8λεπτα
Η αναμέτρηση κράτησε 32 λεπτά και παίχτηκαν 4 8λεπτα. Ίδιος χρόνος παίχτηκε και στους επόμενους 3 αγώνες της ημέρας.

Γεμάτο το κλειστό
Περίπου 200 μαθητές και των δυο σχολείων παρακολούθησαν την πρωινή αναμέτρηση. Οι κερκίδες του κλειστού «κατακλύστηκαν» από μαθητές.


Οι περισσότεροι σε ομάδες
Σχεδόν όλοι οι αθλητές των νικητών έχουν στα πόδια τους επίσημες αναμετρήσεις καλαθοσφαίρισης. Η πλειοψηφία τους ξεκίνησε το μπάσκετ από την Π.Α.Κ. Μόνο ο Κώστας Κόπανος(Αθλητής του Κ.Ο.Κ.) και ο Δημήτρης Κατσαρός δεν έχουν αγωνίζονται σε κάποια ομάδα μπάσκετ.

8 ο Νιαβής


Από το ΕΠΑΛ μόνο ο Κώστας Νιαβής αγωνίζεται σε ομάδα και συγκεκριμένα στην Π.Α.Κ. Μάλιστα ξεχώρισε βάζοντας 8 από τους 11 πόντους του Λυκείου του. Σημείωσε και 2 τρίποντα.

10 Κολοκύθας & Τσολάκης

 












Ο πλέι μέικερ του Άτλαντα Σεραφείμ Κολοκύθας σκόραρε 10 πόντους, όσους και ο γκάρντ Βασίλης Τσολάκης. Ήταν οι μόνοι αθλητές που ξεπέρασαν το πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

0-16


Με σκορ 0-16 υπέρ του Γενικού Λυκείου ξεκίνησε η αναμέτρηση και ήδη από πολύ νωρίς προδιαγράφηκε η εύκολη επικράτηση. Ο Χρυσόστομος Λιάπης (Φωτογραφία) και ο Θοδωρής Τάκης με δίποντα έκαναν το 0-4. Με δυο καλάθια του Σεραφείμ Κολοκύθα και δίποντο του Χρυσόστομου Λιάπη έγινε το 0-10. Το 0-16 του 8λεπτου διαμορφώθηκε με δίποντα των: Βασίλη Τσολάκη, Χρυσόστομου Λιάπη και Βασίλη Τσολάκη.


6-6
Με επί μέρους σκορ 6-6 έκλεισε η 2η περίοδος, όπου το ΕΠΑΛ πέτυχε τους πρώτους του 6 πόντους στο ματς με 2 τρίποντα του Κώστα Νιαβή. Με δίποντο του Κώστα Κόπανου έγινε το 0-18. Ο Κώστας Νιαβής με 3ποντο σκόραρε το πρώτο καλάθι του ΕΠΑΛ (3-18). Ακολούθησε δίποντο του Παντελή Κωστή και 2ποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα (3-22). Ο Κώστας Νιαβής με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 6-22.


Ανέβηκε η διαφορά


Το Γενικό Λύκειο ανέβασε ξανά την απόδοση του και προηγήθηκε με +24 και 8-32. Ο Δημήτρης Μπίκας (Φωτογραφία) με δίποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο, ο Χρυσόστομος Λιάπης με δίποντο και ο Σεραφείμ Κολοκύθας ξανά με δίποντο έκαναν το 6-30. Το 8λεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Δημήτρη Μπίκα και 2ποντο του Κώστα Νιαβή 8-32. Ο Θανάσης Κοντοκώστας του ΓΕΛ ανακόπηκε με «τάπα» από τον Κώστα Νιαβή του ΕΠΑΛ. Ενώ «στοπ» στον Γιώργο Μπάρκα του ΕΠΑΛ έκανε ο Σεραφείμ Κολοκύθας του ΓΕΛ.

Διαδικαστικό

 












Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, όπου οι νικητές έφτασαν εύκολα στο τελικό 11-45. Ο Δημήτρης Νιούτσικος (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Βασίλης Τσολάκης με 2/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο έκαναν το 8-38. Ο Γιώργος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) με εντυπωσιακό 3ποντο και φάουλ (χαμένη βολή) διαμόρφωσε το 11-38. Το τελικό 11-45 έγινε με δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου, 1/2 βολές του ίδιου και νέο δίποντο του ίδιου και καλάθι του Βασίλη Τσολάκη.

Αποτυχημένο κάρφωμα


5.10 πριν το τέλος του αγώνα ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία) του ΓΕΛ Καρπενησίου «κάρφωσε», ωστόσο δεν κατάφερε να αφήσει την μπάλα στο καλάθι.


Τα οκτάλεπτα
0-16, 6-22, 8-32, 11-45

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βίκυ Γιαννοπούλου): Νιαβής 8(2), Σκαρμούτσος, Παπαβασιλείου, Κεφαλάς, Χινόπωρος, Οικονόμου, Μπάρκας, Μπουμπουρής 3(1), Μπούρμπος, Γιόγιος, Αθανασόπουλος

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Κόπανος 2, Τετράδης, Νιούτσικος 7, Κωστής 2, Κολοκύθας 10, Κοντοκώστας, Κατσαρός, Μπίκας 6, Λιάπης 8, Τάκης 2, Τσολάκης 8, Ρεσίτης

Διαιτητής : Γιάννης Φλωράκης
Κριτές: Χρήστος Λιάγκος & Δημήτρης Δημόπουλος

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος