Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ποταμιά-Μυρίκη 2-1

Οι Μεγαλοχωρίτες άντεξαν την πίεση της Μυρίκης και κατέκτησαν με σκορ 2-1 την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μετά από δυο συνεχόμενες ισοπαλίες.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή (2/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες. Το παρακολούθησαν περίπου 70 με 80 θεατές.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις, προηγούμενη στο 24ο λεπτό με 2-0 χάρις τα γκολ του Κώστα Πολυμερόπουλου και του Κώστα Γιαννακόπουλου. Έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Στην επανάληψη δέχτηκε αρκετή πίεση από τον αντίπαλο και αμύνονταν διαρκώς. Από το 73ο λεπτό και μετά το σκορ ήταν στο 2-1 και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 65΄ ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος απέβαλλε με 2η κίτρινη τον Γιώργο Φαρμάκη, όμως στην συνέχεια πήρε πίσω την κόκκινη και ο παίκτης της Ποταμιάς έπαιξε σε όλο το ματς.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα εκτέθηκε στα πρώτα λεπτά στην άμυνα της, η οποία είχε αρκετά κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο αντίπαλος. Οι «κόκκινοι» στο δεύτερο μέρος πήραν τα ηνία του ματς έκλεισαν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως να φτάσουν στην ανατροπή. Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 73ο λεπτό με τον Άγγελο Παχή.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται στο Δημοτικό στάδιο το Σάββατο (8/11) με τον Αίολο και την επόμενη μέρα η Μυρίκη παίζει στο ίδιο γήπεδο με τον ΑΠΟΚ. Η Ποταμιά βρίσκεται πλέον στην 44η θέση με 5 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη στην 5η θέση με 3 βαθμούς. Και οι δυο ομάδες έχουν ίδιο αριθμό αγώνων, καθώς έχουν κάνει το ρεπό τους.

Περίπου 80
Την αναμέτρηση που έγινε στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου την παρακολούθησαν περίπου 80 άτομα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.


Παρέμεινε αήττητη
Η Ποταμιά μετά από δυο συνεχόμενες ισοπαλίες κατέκτησε την πρώτη της νίκη και παρέμεινε αήττητη.

Χάνει έδαφος
Αντίθετα οι «κόκκινοι» χάνουν πολύτιμο έδαφος, αφού ηττήθηκαν για 2η φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να ανακάμψουν στα επόμενα παιχνίδια, εάν θέλουν να μπουν για ακόμη μια σαιζόν στην 4αδα των Play Off.

Ίδια τακτική
Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας και σε αυτό το παιχνίδι κατέβασε την απόδοση του με «σφιχτό» και γεμάτο κέντρο άμυνας. Έπαιξε με την 3αδα των Γιώργου Μπούρα (Λίμπερο) και Γιώργο Φαρμάκη και Κώστα Μαντζιούτα στα στόπερ.

Πρώτη Γ. Μπούρα


Ο Γιώργος Μπούρας φόρεσε για πρώτη φορά φέτος την φανέλα της Ποταμιάς. Έπαιξε σε όλο το 90λεπτο σε θέση λίμπερο έχοντας θετική παρουσία. Στο αρχικό σχήμα συμμετείχε και ο Αλέκος Οικονόμου, που είχε συμμετοχή μόνο στο κύπελλο.

Απέναντι στην πρώην

 












Τρεις ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν κόντρα στην πρώην τους ομάδας, αφού το καλοκαίρι άλλαξαν «στρατόπεδα». Ο πορτιέρο της Ποταμιάς Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία Αριστερά) τέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την πρώην του ομάδα, καθώς έπαιζε στην Μυρίκη την τελευταία 4ετια. Ο Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία Δεξιά) αντιμετώπισε την Ποταμιά ως αντίπαλος, όπως και ο Κώστας Γιαννακόπουλος τέθηκε αντιμέτωπος με την Μυρίκη, στην οποία έπαιξε το δεύτερο μισό του περασμένου πρωταθλήματος.

Λίγες αλλαγές


Οι νικητές είχαν μόλις 3 διαφορετικά πρόσωπα στο αρχικό τους σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΚ. Στο κέντρο της άμυνας άρχισε για πρώτη φορά φέτος ο Γιώργος Μπούρας, στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία) και σαν αριστερός χαφ έπαιξε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Κώστας Πολυμερόπουλος. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Ζαγκότση (Μπήκε αλλαγή), Γιώργου Κορέντζελου (Απουσίαζε) και Νίκου Μαντζιούτα (Έμεινε στον πάγκο).

Μέσα Λέρης & Ζαραβέλης

 












Ο Σπύρος Κολόκας ξεκίνησε τους «κόκκινους» με μόλις 2 διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με το ματς κόντρα στην Κρέντη την 2η αγωνιστική. Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησε ο Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία Δεξιά) και στην μεοσπιθετική γραμμή ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά). Αντικατέστησαν τους: Ταξιάρχη Καλύβα (Μπήκε αλλαγή) και Θωμά Τσίπρα (Έμεινε στον πάγκο).

Στα χαφ ο Γενιτσαρόπουλος


Ο αρχηγός των «κόκκινων» Κώστας Γενιτσαρόπουλος αγωνίστηκε σε θέση μεσοαμυντικού και όχι στο κέντρο της άμυνας.

Δεν μίλησε


Και σε αυτό το ματς ο προπονητής της Μυρίκης Σπύρος Κολόκας (Φωτογραφία) δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στο Evrytania Sportκαι να σχολιάσει τον αγώνα. Αντιμετώπισε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα την πρώην του ομάδα.

Α΄ Μέρος

Συστάσεις ρέφερι
Πριν την έναρξη του ματς ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διέταξε να φύγουν από τον πάγκο της Ποταμιάς, όσοι ποδοσφαιριστές δεν ήταν δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα.


Εντυπωσιακό ξεκίνημα
Η Ποταμιά ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και ήδη στο 24ο λεπτό είχε προηγηθεί με 2-0, έχοντας και 2 σημαντικές χαμένες ευκαιρίες.

Χαμένο τετ α τετ


«Γρουσούζικο» ήταν το 13ο λεπτό για την ομάδα της Ποταμιάς, η οποία απώλεσε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί. Ο πορτιέρο Στέλιος Μεριγκούνης με δυνατό βολέ έβγαλε τον Λάμπρο Φλωράκη (Φωτογραφία) τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο φορ της Ποταμιάς σούταρε και ο Στάθης Φακίτσας απέκρουσε σε κόρνερ σωτήρια.



Έφτασε στο γκολ


Ότι δεν κατέφερε ο Λάμπρος Φλωράκης το κατάφερε 3 λεπτά αργότερα ο Κώστας Πολυμερόπουλος (Φωτογραφία). Ο Ηλίας Σαπούνης στο 16ο λεπτό τον τροφοδότησε και ο Κώστας Πολυμερόπουλος με χαμηλό πλασέ στην δεξιά γωνία της Μυρίκης πέτυχε το 1-0. Ο 18χρονος μέσος που είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Καρπενησίου σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα της Ποταμιάς.





Απάντηση από στημένο
Η απάντηση της Μυρίκης στο γκολ που δέχτηκε ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν το φάουλ του Άγγελου Παχή αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Στέλιο Μεριγκούνη.


Επιτέλους σκόραρε


Μετά από δυο ματς επιθετικής «αφλογιστίας» στο πρωτάθλημα με πολλές χαμένες ευκαιρίες ο δεξιός μέσος Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) πέτυχε το πρώτο το τέρμα. Στο 24ο λεπτό ο Λάμπρος Φλωράκης τον έβγαλε τετ α τετ με τον Στάθη Φακίτσα, και ο «Τσίτας» με πλασέ στην δεξιά γωνία της πρώην του ομάδας διαμόρφωσε το 2-0. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής εξιλεώθηκε για τις χαμένες του ευκαιρίες στα προηγούμενα ματς, ωστόσο δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε.




Κατοχή μπάλας
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «κόκκινους» να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν χωρίς επιτυχία να «διασπάσουν» την αντίπαλη άμυνα.

Άστοχος ο «Ζάλο»


Την καλύτερη της ευκαιρία έχασαν οι «κόκκινοι» 1 λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45΄. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος βρήκε τον Γιάννη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία), που από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.



Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Μεριγκούνης με βολέ έβγαλε τον Φλωράκη τετ α τετ με τον Φακίτσα, αυτός μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο γκολκίπερ της Μυρίκης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
16΄: Ο Σαπούνης τροφοδότησε τον Πολυμερόπουλο, που μπήκε στην περιοχή και με χαμηλό πλασέ στην δεξιά γωνία του Φακίτσα έκανε το 1-0.
20΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παχή απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
23΄: Ο Πολυμερόπουλος εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Φλωράκη, που έδωσε στον Σαπούνη, εν συνεχεία αυτός πάσαρε στον Λιάγκο που από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε και ο Φακίτσας μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
24΄: Ο Φλωράκης  με όμορφη μπαλιά έβγαλε τον ταχύτατο Γιαννακόπουλο μόνο απέναντι στον Φακίτσα, ο οποίος με πλασέ στην δεξιά γωνία της Μυρίκης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας  του (2-0).
39΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Ντότσικα, που σούταρε εκτός περιοχής ψηλά άουτ.
44΄: Ο Γενιτσαρόπουλος βρήκε με μπαλιά τον Ζαλοκώστα, ο οποίος μέσα από την περιοχή χωρίς πίεση σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος


Ντεμπούτο Φούκα


Ο νεαρός Νίκος Φούκας κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας την τρέχουσα περίοδο. Αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο 45λεπτο.

Πίεσε η Μυρίκη
Ολόκληρο το δεύτερο μέρος άνηκε στην ομάδα της Μυρίκης, η οποία πήρε αρκετά μέτρα στο γήπεδο και επιτίθονταν σε όλο το δεύτερο 45λεπτο.

Παρόμοια φάση
Ο Γιάννης Ζαλοκώστας και στις αρχές της επανάληψης έχασε παρόμοια ευκαιρία. Στο 54ο λεπτό μετά την μεταβίβαση του Κώστα Σταμούλη μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και σούταρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.


Ξανά με φάουλ
Ο Άγγελος Παχής ανάγκασε τον Στέλιο Μεριγκούνη στο 57ο λεπτό να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του από τα δεξιά.


Διαρκή άμυνα
Η Ποταμιά σε όλο το δεύτερο μέρος αμύνονταν και κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το τέλος το υπέρ της σκορ.

Πήρε πίσω την κόκκινη


Στο 65ο λεπτό και ενώ το ματς είχε διακοπεί λόγω τραυματισμού ποδοσφαιριστής ο στόπερ της Ποταμιάς Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία) βγήκε εκτός γηπέδου προκειμένου να δροσιστεί. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος τον απέβαλλε αρχικώς δείχνοντας 2η κίτρινη κάρτα, όμως στην συνέχεια με διαβούλευση που είχε με τον βοηθό του Στέλιο Σώμαλη διαπίστωσε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε πάρει άδεια από τον βοηθό του για να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ως εκ τούτου η κόκκινη αναιρέθηκε και η Ποταμιά συνέχισε με 11 παίκτες.



Έδωσε ενδιαφέρον


Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες η Μυρίκη έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, αφού στο 73ο λεπτό μείωσε σε 2-1. Ο Φώτης Ζαχαράκης έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) το δεύτερο δοκάρι με εξ επαφής κεφαλιά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων μείωσε στο τελικό 2-1.



Ζήτησε πέναλτι


Στο 90ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας πέναλτι. Ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) δέχτηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο. Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.



Ένταση στους πάγκους
Στις καθυστερήσεις το ματς επικράτησε ένταση στους πάγκους όταν ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας διαμαρτυρήθηκε, καθώς ο παρατηρητής του αγώνα Γιώργος Λιάγκας έδωσε την μπάλα για να συνεχιστεί το παιχνίδι.



Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Σταμούλης βρήκε τον Ζαλοκώστα, που μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε από καλή θέση μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
57΄: Ο Παχής εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά και ο Μεριγκούνης «απογειώθηκε» στο δεξί του «παραθυράκι», αποκρούοντας σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Λέρης και το κοντινό σουτ του Σταμούλη απέκρουσε πάνω στην γραμμή παίκτης της Ποταμιάς.
73΄: Ο Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά και ο Παχής στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά από κοντά στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη μείωσε στο τελικό 2-1.
79΄: Ο Γιαννακόπουλος από δεξιά πάσαρε στον Φλωράκη, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής με τον Φακίτσα να μπλοκάριε.
81΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Λέρη, που σούταρε από μακριά και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε εύκολα.
85΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.

Κίτρινες Κάρτες
Μπίκας, Μπούρας Γ., Φαρμάκης, Λιάγκος, Πολυμερόπουλος, Φλωράκης, Ντότσικας, Ζαλοκώστας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Φαρμάκης, Πολυμερόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μπούρας Γ., Σαπούνης
Μυρίκη: Παχής, Γενιτσαρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καταρχήν θα σταθώ στο ότι ο νικητής παίρνει αξία, όταν  η αξία του ηττημένου είναι μεγάλη. Η Μυρίκη όλα αυτά τα χρόνια στέκεται σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, το ότι εμείς καταφέραμε σήμερα και την κερδίσαμε δείχνει πόσο σημαντική ήταν η νίκη μας. Στο πρώτο ημίχρονο τα παιδιά μπήκανε πολύ συγκεντρωμένα. έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν και βγάλαμε 4 ευκαιρίες καθαρές για γκολ. Ευτυχώς αυτή την φορά πετύχαμε 2 γκολ (Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερα) και αυτό ήταν η βάση, για να κατακτήσουμε τους 3 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση μας δεν ήταν η ίδια, επαναπαυτήκαμε στο αρχικό 2-0, δώσαμε πάρα πολύ χώρο στην Μυρίκη και με αρκετές λάθος τοποθετήσεις χαρίσαμε και το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μυρίκη ήταν καλύτερη, αλλά νομίζω ότι σε συνολική εικόνα δικαιούμασταν τους 3 βαθμούς. Καλή συνέχεια στην Μυρίκη, για μας είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε και ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, για να καταφέρουμε μετά από πολλά χρόνια να μπούμε στους 4 του πρωταθλήματος. Ελπίζω οι ποδοσφαιριστές μου να μην ξεχάσουν ότι σε κάθε αγώνα και με οποιονδήποτε αντίπαλο πρέπει να υπερβαίνουμε τους εαυτούς μας, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.»

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Ευχαριστώ πολύ δεν θα ήθελα να κάνω κάποια δήλωση.»











Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Μπίκας(91΄ Πατρώνης), Μπούρας Γ., Οικονόμου, Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Φλωράκης(84΄ Γιαννόπουλος), Γιαννακόπουλος, Λιάγκος, Πολυμερόπουλος(67΄ Ζαγκότσης), Σαπούνης

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Παχής, Ζαραβέλης(63΄ Καλύβας), Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Μπουμπουρής Γ.(Χ)(46΄ Σταμούλης), Κοτρώνης, Λέρης, Ντότσικας(46΄ Φούκας), Ζαλοκώστας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος