Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Άγραφα-Κρέντη 2-1

Με ανατροπή τα Άγραφα επικράτησαν δύσκολα της Κρέντης με 2-1, «πιάνοντας» κορυφή.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν για την 4η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών.
Τα Άγραφα πέτυχαν την 2η συνεχόμενη νίκη τους, γυρνώντας το παιχνίδι στην επανάληψη. Είχαν την κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος να πετύχουν κάποιο τέρμα. Αντ΄ αυτού βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος με σκόρερ τους: Ανέστη Κοράκη και Κώστα Καλύβα πήραν τους 3 πολύτιμους πόντους. Οι Αγραφιώτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έφτασαν τους 9 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Αίολο, ο οποίος έχει κάνει ρεπό.
Η Κρέντη έφτασε ακόμη μια φορά στην επίτευξη του πρώτου της πόντου, αλλά γνώρισε την ήττα στο γκολ. Προηγήθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα με τον Προκόπη Γκούρλια, πηγαίνοντας μπροστά στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος αν και δέχτηκε δυο τέρματα είχε 3 πολύ καλές στιγμές, για να αποσπάσει έστω τον βαθμό. Το συγκρότημα του Νίκου Βούρτσα δεν έχει κάποιον πόντο, αλλά έχει αγωνιστεί με όλες τις δυνατές ομάδες.
Για την 5η αγωνιστική τα Άγραφα θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους, ενώ η Κρέντη θα παίξει στο ντέρμπι ουραγών με την Φραγκίστα.

Δεν ξεπέρασαν τους 20
Τον αγώνα είδαν περίπου 15-20 άτομα, καθώς το παιχνίδι Ποταμιά-Μυρίκη συγκέντρωνε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.


Το έπαιξαν ολόκληρο
Η Κρέντη αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι με την ίδια ενδεκάδα. Ο Πρόεδρος Κώστας Λάππας παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο μαζί με τους αναπληρωματικούς Διονύση Γεωργάτο και Παύλο Κουτσούμπα, που δεν πήραν χρόνο συμμετοχής.

Ομάδα πρώτου ημιχρόνου
Οι Κρεντιώτες θα διεκδικούσαν πρωτιά, εάν τα παιχνίδια έληγαν στο πρώτο 45λεπτο!

Περυσινοί παίχτες των Αγράφων

 












Την προηγούμενη τους ομάδα αντιμετώπισαν οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος δεν είχε κάποια επίσημη συμμετοχή.

«Χρυσές» επιστροφές

 












Κώστας Καλύβας και Ανέστης Κοράκης επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου με γκολ. Ο δεύτερος εξέτισε την τιμωρία του στο παιχνίδι με την Φραγκίστα. Βασικοί χρησιμοποιήθηκαν και οι: Γιώργος Γιόγιος (Φωτογραφία Αριστερά) και Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Δεξιά), που έλειπαν την προηγούμενη αγωνιστική. Απουσίαζαν οι: Λάμπρος Σβερώνης, Μιχάλης Νούλας και Γιώργος Γραβιάς, ενώ ως αλλαγή πέρασε ο Γιάννης Δαράβαλης.

Μέσα Κουρκουβής & Τσάκνης

 












Για 1η φορά έπαιξε φέτος στο βασικό σχήμα της Κρέντης ο 16χρονος Χρήστος Κουρκουβής (Φωτογραφία Αριστερά), έχοντας καλή παρουσία. Επανήλθε ο έμπειρος αριστερός μπακ Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία Δεξιά). Απόντες ήταν οι: Βαγγέλης Μάκκας και Λάμπρος Γούλας.

Α΄ Μέρος

Κόντρα στην ροή το σκορ
Τα Άγραφα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα της Κρέντης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 45΄, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά με 0-1.

Απειλή Κατσαρή


Τα Άγραφα έφτασαν κοντά στην επίτευξη του 1-0 στο 14ο λεπτό. Ο Χρήστος Κατσαρής, αφού συνδυάστηκε με τον Λεωνίδα Κόγια πλάσαρε και ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε σε κόρνερ.



Αποκρούσεις Απ. Ντάλλα


Ο τερματοφύλακας της Κρέντης Αποστόλης Ντάλλας ήταν αρκετά σταθερός, κάνοντας καλές επεμβάσεις. Σταμάτησε προσπάθειες του Χρήστο Κατσαρή στο 14΄ και στο 16΄, αλλά και του Δημήτρη Μπισμπίκη στο 22΄, αποκρούοντας σε κόρνερ.


Προηγήθηκε με Γκούρλια


Μετά από φάση διαρκείας η Κρέντη άνοιξε το σκορ στο τελευταίο λεπτό του α΄ μέρους. Ο Γιώργος Βούρτσας εκτέλεσε κόρνερ και ο Βασίλης Μπισμπίκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Κώστας Ντάλλας την δεύτερη με κατεύθυνση προς το τέρμα, αλλά ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος έδιωξε προσωρινά. Τελικός αποδέκτης ήταν ο Προκόπης Γκούρλιας, που με σουτ άνοιξε το σκορ. Το τέρμα του 21χρονου Παλαιοκατουνίτη στόπερ πανηγυρίστηκε έξαλλα και από τον πάγκο της Κρέντης.







Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Μπισμπίκης Δ. έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του Ντάλλα.
14΄: Ο Κατσαρής έπαιξε το 1-2 με τον Κόγια και πλάσαρε από κοντά, αλλά ο πορτιέρο της Κρέντης απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
16΄: Πάσα του Αθανασόπουλου στον Κατσαρή, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Ντάλλας απέκρουσε με εκτίναξη σε κόρνερ.
18΄: Προσωπική προσπάθεια και μακρινό σουτ του Καλύβα έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
22΄: Ο Πάτρου τροφοδότησε τον Μπισμπίκη Δ., ο οποίος σούταρε από μακριά και ο πορτιέρο της Κρέντης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
37΄: Εκτέλεση φάουλ του Σερπάνου από αριστερά, κεφαλιά του Ντάλλα Κ. πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
45΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μπισμπίκης Β. έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Ντάλλα Κ., που έπιασε νέα κεφαλιά, ο Αθανασόπουλος απέκρουσε με το κεφάλι προ της γραμμής και ο Γκούρλιας με κοντινό σουτ από θέση αριστερά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία των Αγράφων, κάνοντας το 0-1.

Β΄ Μέρος

Ήρθε «τούμπα» από τα Άγραφα
Με υπομονή και θέληση τα Άγραφα ανέτρεψαν το σκορ και έκαναν το 0-1 σε 2-1, παίρνοντας την πολύτιμη νίκη. Η Κρέντη, που απείλησε σημαντικά σε τρεις περιπτώσεις στην αντεπίθεση είδε ξανά τις προσπάθειες της να «γκρεμίζονται» στην επανάληψη.

Χαμένο τετ α τετ


Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλλειψε να κάνουν δυο τα τέρματα τους στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Κρέντης Χρήστος Κουρκουβής τροφοδότησε τον γηραιότερο Δημήτρη Σερπάνο (Φωτογραφία), ο οποίος βρέθηκε σε θέση δεξιά, αλλά νικήθηκε από τον Γιώργο Γιόγιο. Τους δυο συμπαίχτες χωρίζουν 26 συνολικά χρόνια.




Στα ίσια με Κοράκη


Οι γηπεδούχοι έφεραν τον αγώνα στα ίσια στο 60ο λεπτό. Ο Ανέστης Κοράκης με όμορφο τεχνικό σουτ ύστερα από την πάσα του Χρήστου Κατσαρή «έγραψε» το 1-1. Ο 20χρονος σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της νέας του ομάδας. Το τέρμα αφιερώθηκε στον Γιώργο Γιόγιο, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει σημαντικό λάθος, το οποίο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ ο Γιώργος Βούρτσας.





Συνέχισε να πιέζει
Οι Αγραφιώτες επιχείρησαν για ένα ακόμη τέρμα. Ο Κώστας Καλύβας στο 63΄ και στο 67΄ δεν κατάφερε να σκοράρει, όπως και ο Δημήτρης Μπισμπίκης στο 69΄, καθώς όλες οι προσπάθειες αποκρούστηκαν από τον αντίπαλο πορτιέρο.



Επικίνδυνη στην «κόντρα»


Καλή στιγμή είχαν οι Κρεντιώτες στο 81΄. Ο 17χρονος Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία), αφού έπαιξε το 1-2 με τον Γιώργο Βούρτσα σούταρε από πολύ πλεονεκτική θέση δεξιά άουτ.


Είχε ξανά «Καλαΐφερτ»


7 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Παναγραφιωτικός έφερε «τούμπα» το ματς, πετυχαίνοντας το 2-1. Μετά από σουτ του Χρήστου Κατσαρή που βρήκε στα σώματα ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) ήταν αποδέκτης της μπάλας και σκόραρε από κοντά. Ο 26χρονος «Καλαΐφερτ» έφτασαν τα 3 τέρματα σε ισάριθμα ματς και είναι μαζί με τους: Καρβέλη (ΑΠΟΚ), Ράμμο και Ηλιάδη (Αίολο) στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον β΄ βοηθό Δημήτρη Γιαννιώτη, ενώ εξέφρασαν και τα παράπονα τους και στο 88΄, όταν μετά από μπαλιά του Νίκου Βούρτσα, ο Δημήτρης Σερπάνος ανακόπηκε ως οφσάιντ από τον α΄ επόπτη Γιώργο Δροσίνη.






Ούτε το 2-2…ούτε το 3-1


Οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να σκοράρουν στις καθυστερήσεις. Για την Κρέντη ο Δημήτρης Σερπάνος έχασε νέα μοναδική ευκαιρία στο 92΄, νικούμενος από τον ταλαντούχο Γιώργο Γιόγιο. Δυο λεπτά αργότερα ο αρχηγός των Αγράφων Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία, Αναδείχτηκε νικητής στην οικογενειακή «μονομαχία»με τον αδερφό του Βασίλη) σούταρε από πλεονεκτική θέση άστοχα.




Ντεμπούτο δευτερολέπτων


Ο 16χρονος Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία) αποτέλεσε την 3η αλλαγή των νικητών, περνώντας στις καθυστερήσεις. Έκανε την πρώτη του φετινή επίσημη παρουσία.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κουρκουβής έβγαλε την μπαλιά στον Σερπάνο, ο οποίος έφυγε σε θέση τετ από δεξιά, σούταρε, αλλά ο Γιόγιος μπλόκαρε την μπάλα.
49΄: Χτύπημα φάουλ το Κόγια από αριστερά, κεφαλιά του Ράπτη από καλή θέση κατέληξε πάνω από την εστία του Ντάλλα.
54΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κόγια από το κέντρο και αριστερά απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Κρέντης.
59΄: Ο Καλύβας έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Ντάλλα.
60΄: Ο Κοράκης συνδυάστηκε με τον Κατσαρή και έπιασε ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, σημαδεύοντας την αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων (1-1).
63΄: Μπαλιά του Πάτρου στον Καλύβα, ο οποίος σούταρε και ο Ντάλλας απέκρουσε με τα πόδια.
67΄: Ο Κατσαρής σούταρε, η μπάλα κόντραρε και το νέο σουτ του Καλύβα από αριστερά απομάκρυνε ο τερματοφύλακας της Κρέντης.
69΄: Πάσα του Ράπτη στον Μπισμπίκη Δ., ο οποίος δοκίμασε το σουτ και ο Ντάλλας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
81΄: Ο Ντάλλας Αθ. έπαιξε το 1-2 με τον Βούρτσα Γ., ο πρώτος σούταρε από θέση δεξιά έξω από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
82΄: Ο Κόγιας πάσαρε τον Κατσαρή, το χαμηλό σουτ που επιχείρησε μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο με διπλή προσπάθεια.
83΄: Ο Κατσαρής επιχείρησε σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Καλύβα, ο οποίος μέσα από την μικρή περιοχή με ψύχραιμο σουτ στην δεξιά γωνία του Ντάλλα έκανε το 2-1.
92΄: Ο Ντάλλας Απ. έκανε βολέ, ο Βούρτσας Γ. με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Σερπάνο, ο οποίος μπήκε σε θέση τετ α τετ από δεξιά, αλλά το σουτ του απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Γιόγιος σε κόρνερ.
94΄: Ο Καλύβας έκανε μπαλιά στον Μπισμπίκη Δ., ο οποίος σούταρε από καλή θέση έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.

Κίτρινες Κάρτες
Ράπτης, Κόγιας, Μπισμπίκης Δ., Αθανασόπουλος, Ιωάννου, Τσάκνης, Ντάλλας Κ., Σερπάνος, Βούρτσας Γ.

Διακριθέντες
Άγραφα: Ράπτης, Κόγιας, Τσιγαρίδας
Κρέντη: Τσάκνης, Ντάλλας Απ., Γκούρλιας

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχαμε την υπεροχή, δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών, μας έλλειπε πάλι το εύκολο γκολ. Θα πρέπει στην τελική προσπάθεια να γίνουμε πιο σοβαροί, για να μην αδικούμε τους εαυτούς μας.»






Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Η ομάδα των Αγράφων ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Αν και προηγηθήκαμε δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το σκορ. Όταν τα Άγραφα πετυχαίνουν δυο γκολ από κόντρες και εμείς δεν μπορούμε κλασσικές ευκαιρίες να τις κάνουμε γκολ μοιραίο είναι να χάσουμε το παιχνίδι, όπως και έγινε. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, οι οποίοι αγωνίστηκαν. Είχαμε για άλλο ένα παιχνίδι σημαντικές απουσίες και δεν μπορούμε σε όλα τα παιχνίδια να παίζουμε με 11 παίκτες, όταν οι άλλες ομάδες έχουν 15-16 παίκτες στον πάγκο και εμείς έχουμε 12. Απλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όποιος θέλει να ακολουθήσει την ομάδα να είναι κοντά σε όλα τα παιχνίδια. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων και πιστεύω ότι κέρδισε δίκαια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης, Γιαννιώτης(94΄ Κατσαρός Θ.), Πάτρου, Τσιγαρίδας, Κόγιας, Κοράκης(75΄ Δαράβαλης), Μπισμπίκης Δ., Καλύβας, Κατσαρής, Αθανασόπουλος(84΄ Μπούκας)

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Ιωάννου, Τσάκνης, Γκούρλιας, Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης Β., Κουρκουβής, Βούρτσας Ν., Σερπάνος, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος