Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Έφηβοι: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 106-41

Ασταμάτητος ήταν ο Έσπερος Λαμίας, ο οποίος «διέσυρε» την εφηβική Π.Α.Κ. με το εντυπωσιακό 106-41.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή (9/11) στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και ήταν στα πλαίσια της 3ης  αγωνιστικής του 5ου ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Άρχισε στις 10 το πρωί και το παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι.
Ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη ήταν «καταιγιστικός» σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αφού πίεζε σε όλο το γήπεδο, έκλεβε και σκόραρε αρκετά εύκολα καλάθια. Η ομάδα της Λαμίας αποτελείται από νεαρούς, δουλεμένους και ταλαντούχους αθλητές και όπως όλα δείχνουν θα καταλάβει την 1η θέση του ομίλου. Δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην ομάδα του Καρπενησίου και κυριάρχησε κατά κράτος επικρατώντας με διαφορά 65 πόντους. Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν ο πλέι μέικερ Φώτης Φύκας με 22 και ο σέντερ Γιάννης Ευθυμίου με 22 και δυο τρίποντα.
Η Π.Α.Κ. των Κατερίνα Μπαλωμένου και Φώντα Ζαχαρόπουλου γνωρίζοντας ότι είχε να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό αντίπαλο, δεν μπόρεσε να αποφύγει τον «διασυρμό» και γνώρισε την πιο βαριά ήττα στην δίχρονη ιστορία της. Η ομάδα του Καρπενησίου είναι αρκετά αποδυναμωμένη φέτος και δεν είναι εξίσου ανταγωνιστική με την περασμένη χρόνια. Το ματς δεν χωράει κριτική, αφού η ομάδα του Καρπενησίου δεν μπόρεσε να κοντράρει τον αντίπαλο σε κανένα σημείο του αγώνα. Πρώτος σκόρερ των «μπλε» ήταν ο Χρυσόστομος Λιάπης με 12 πόντους.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου (4η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. δίνει 3ο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς και ταξιδεύει στον Άγιο Κωνσταντίνο για να παίξει με τον τοπικό Πήγασο στις 23 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα ο Έσπερος δοκιμάζεται στην έδρα του Μώλου. Η ομάδα του Έσπερου μετράει μόνο νίκες και έχει 6 βαθμούς, ενώ η Π.Α.Κ. παραμένει 4η και τελευταία χωρίς νίκη και με 3 βαθμούς.

Λίγοι θεατές
Η αναμέτρηση του εφηβικού πρωταθλήματος έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Μετά το τέλος της έγινε στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας κυπέλλου βόλεϊ ανάμεσα σε Α.Ο. Λαμίας και Γ.Σ. Άτλα.

Νέο εκτός
Η Π.Α.Κ. έδωσε το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι και θα δώσει και 3ο συνεχόμενο σε δυο εβδομάδες. Θα παίξει στην έδρα του Αγίου Κωνσταντίνου με τον τοπικό Πήγασο. Η ομάδα του Καρπενησίου δεν έχει «γευτεί» ακόμη την χαρά της νίκης.

Μόνο νίκες
Ο Έσπερος συνέχισε εντυπωσιακά την πορεία του και έκανε το 3Χ3. Αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον 5ο Όμιλο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Έσπερος έχει συγχωνευτεί μαζί με τον Ιωνικό Λαμίας.

Συντριβή
Η Π.Α.Κ. γνώρισε την πιο βαριά ήττα στην δίχρονη παρουσία της στο εφηβικό πρωτάθλημα.

Αλλαγή ώρας
Η αναμέτρηση αρχικά ήταν να διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι, όμως έγινε αλλαγή ώρας και άρχισε 2 ώρες νωρίτερα.

Σκόραραν και οι 10
Για την ομάδα της Λαμίας σκόραραν και οι 10 αθλητές που χρησιμοποίησε ο τεχνικός Γιάννης Σοφογιάννης.

«22άρηδες»

 












Για τους γηπεδούχους δυο αθλητές μοιράστηκαν την πρωτιά στο σκοράρισμα βάζοντας από 22 πόντους. Πρόκειται για τον ταχύτατο πλέι μέικερ Φώτη Φύκα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον σέντερ Γιάννη Ευθυμίου (Φωτογραφία Δεξιά). Μάλιστα ο τελευταίος σκόραρε και 2 φορές έξω από τα 6.75 και αποτέλεσε τον MVP της αναμέτρησης.



12 ο Λιάπης


Ο Χρυσόστομος Λιάπης για την Πανευρυτανική Ακαδημία ήταν ένας από τους δυο παίχτες που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων, φτάνοντας στους 12. Στους 10 με πολύ καλή εμφάνιση ακολούθησε ο Γιάννης Καμαρέτσος.

Απουσίες Τάκη & Νιαβή
Σημαντικές ήταν οι απουσίες της Π.Α.Κ. και συγκεκριμένα των Θοδωρή Τάκη και Κώστα Νιαβή. Οι δυο αθλητές αγωνίστηκαν και πέρυσι στο εφηβικό πρωτάθλημα με την ομάδα του Καρπενησίου και είναι πιθανό να αγωνιστούν και στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με την ανδρική ομάδα της Π.Α.Κ.

Συμμετοχές στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ
Ο Φώτης Φύκας, ο Θοδωρής Τσάμης και ο Γιάννης Ευθυμίου είχαν αγωνιστεί μια ημέρα νωρίτερα και στο παιχνίδι της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ Έσπερος Λαμίας-Αστέρας Αλιβερίου (4η αγωνιστική), που έληξε με το εντυπωσιακό 90-38 υπέρ των Φθιωτών.

«Καθάρισαν» νωρίς

 
Από το πρώτο κιόλας 10λεπτο ο Έσπερος πήρε μεγάλο προβάδισμα και έδειξε ότι θα έχει εύκολο πρωινό. Προηγήθηκε με +20 πόντους και με 26-6. Ο Θοδωρής Τσάμης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Βασίλης Αναγνώστου με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Φώτης Φύκας με δίποντο, ο Θοδωρής Τσάμης με 3ποντο και ο Γιάννης Ευθυμίου με γκολ φάουλ (χαμένη βολή) έκαναν το 11-0. Ο Γιάννης Καμαρέτσος σκόραρε το πρώτο καλάθι για την Π.Α.Κ. γράφοντας το 11-2. Με δίποντο του Γιάννη Ευθυμίου και καλάθι του Δημήτρη Μπίκα έγινε το 13-4. Ο Νίκος Μήτσιου με δίποντο, ο Δημήτρης Κουφαλιώτης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Σεντί Κιαφγκοβάντα (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και ο Γιάννης Ευθυμίου με γκολ φάουλ (Εύστοχη βολή) πέτυχαν το 22-4. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Θοδωρή Κατσαρού, δίποντο του Δημήτρη Κουνάνου , 1/2  ελεύθερες βολές του Θοδωρή Κατσαρού και καλάθι του Γιάννη Ευθυμίου (26-6).



«Τάπες» Λιάπη
Ο Χρυσόστομος Λιάπης της Π.Α.Κ. ανέκοψε δυο φορές με «τάπα» προσπάθειες αντιπάλων του κατά την διάρκεια της 1ης περιόδου. Πρώτα ανέκοψε σουτ του Νίκου Μήτσιου και μετά από λίγα λεπτά αργότερα μοίρασε «τάπα» στον Βαγγέλη Κουνάνο.

Στους 43


Η ομάδα της Λαμίας συνέχισε να κυριαρχεί και η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +43 και στο 55-12. Ο Έσπερος ήταν πολύ καλός στην άμυνα και πέτυχε αρκετά εύκολα καλάθια. Ξεχώρισε στην 2η περίοδο ο Γιάννης Ευθυμίου. Με δίποντο του Γιάννη Καμαρέτσου (φωτογραφία Αριστερά) και τρίποντο του Δημήτρη Κουφαλιώτη έγινε το 29-8. Ο Βασίλης Αναγνώστου πέτυχε 2ποντο και ο Σεντί Κιαφγκοβάντα με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 33-8. Με θεαματικό λει απ του Θανάση Κοντοκώστα έγινε το 33-10. Με τρίποντο και δίποντο του Γιάννη Ευθυμίου ο Έσπερος έφτασε στο 38-10. Εν συνεχεία ο Φώτης Φύκας με δίποντο και ο Σεντί Κιαφγκοβάντα με 2ποντο έκαναν το 42-10. Με γκολ φαουλ του Νίκου Μήτσιου (Φωτογραφία Δεξιά) με εύστοχη βολή , δίποντο του Δημήτρη Κουνάνου (Φωτογραφία Κέντρο), 2ποντο του Νίκου Μήτσιου και 3ποντο του Γιάννη Ευθυμίου το σκορ διαμορφώθηκε στο 52-10 και στο +42 για τον Έσπερο με ένα σερί 19-0. Ο Χρυσόστομος Λιάπης με δίποντο σκόραρε για την Π.Α.Κ. μετά από αρκετή ώρα (52-12). Ο Μάριος Καίλας με 3ποντο διαμόρφωσε το 55-12 του ημιχρόνου.



Σερί 19-0
Ο Έσπερος κατά την διάρκεια της 2ης περιόδου «έτρεξε» ένα σερί 19-0 και το 33-10 έγινε 52-10(!)

+59

 












Η διαφορά ανέβηκε στους 69 πόντους στην 3η περιόδο και ο Έσπερος έφτασε στο 79-20. Ο Βασίλης Αναγνώστου (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Νίκος Μήτσιου με 2ποντο, ο Γιάννης Ευθυμίου με 2ποντο και ο Νίκος Μήτσιου με νέο δίποντο έτρεξαν με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ένα σερί 8-0 ανεβάζοντας το σκορ στο 63-12. Με 2ποντο του Χρυσόστομου Λιάπη και δίποντο του Γιάννη Ευθυμίου έγινε το 65-14. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Κουνάνου, 2ποντο του Φώτη Φύκα και δυο καλάθια του Βασίλη Αναγνώστου (73-14) και +59 για τους γηπεδούχους. Ο Δημήτρης Μπίκας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Θοδωρής Κατσαρός με τον ίδιο τρόπο σκόραραν (73-18). Με 2/2 βολές του Φώτη Φύκα και δίποντο του ίδιου έγινε το 77-18. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Χρυσόστομου Λιάπη και δίποντο του Φώτη Φύκα (79-20). Ο Δημήτρης Κουνάνος του Έσπερου ανέκοψε με όμορφη «τάπα» τον Δημήτρη Μπίκα της Π.Α.Κ.




«100στάρα»
 

Η ροή του αγώνα έδειχνε ότι ο Έσπερος θα «κατοστάριζε» την Π.Α.Κ. και κάτι τέτοιο έγινε στην τελευταία περίοδο. Οι Λαμιώτες έφτασαν στο τελικό 106-41, επικρατώντας με 65 πόντους διαφορά. Ο Μάριος Καίλας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Χρυσόστομος Λιάπης με 2ποντο έκαναν το 81-22. Με έμμεσο τρίποντο του Μανώλη Νικολαϊδη (Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή), δίποντο του Χρυσόστομου Λιάπη και καλάθι του Θοδωρή Κατσαρού έγινε το 81-29. Ο Δημήτρης Κουφαλιώτης με τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου πέτυχε το 84-29. Με 2ποντο του Χρυσόστομου Λιάπη και 2ποντο του Μανώλη Νικολαϊδη (Φωτογραφία κέντρο) έγινε το 84-33. Ο Μάριος Καϊλας με 1/2 βολές, ο Φώτης Φύκας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Βασίλης Αναγνώστου με 2/2 βολές έκαναν το 88-33. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Γιάννη Καμαρέτσου και 1/2 βολές του Νίκου Μήτσιου (89-35). Με δυο καλάθια του Φώτη Φύκα και δίποντο του Δημήτρη Μπίκα έγινε το 93-37. Ο Βασίλης Αναγνώστου με 2ποντο, ο Φώτης Φύκας με δίποντο και 1/2  βολές έκανε το 98-37. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Γιάννη Ευθυμίου και καλάθι με λει απ του Φώτη Φύκα για το 101-37. Ο Γιάννης Καμαρέτσος με 2ποντο και Σεντί Κιαφγκοβάντα με 2ποντο πραγματοποίησαν το 103-39. Με 2/2 βολές του Γιάννη Καμαρέτσου και το πρώτο καλάθι του Βαγγέλη Κουνάνου (3ποντο, Φωτογραφία Δεξιά) το σκορ έκλεισε στο 106-41.



Αντιαθλητικό στον Νταβαρίνο


05.00 πριν το τέλος του αγώνα ο Άρης Νταβαρίνος της Π.Α.Κ. έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Φώτη Φύκα του Έσπερου. Ο γκάρντ της Φθιωτικής ομάδας ευστόχησε σε 1 από τις δυο ελεύθερες βολές.



Έξω με φάουλ


2 αθλητές αποχώρησαν από το παιχνίδι με 5 φάουλ. 4.52 πριν το τέλος ο Θοδωρής Κατσαρός της Π.Α.Κ. αποβλήθηκε κάνοντας 5 φάουλ και 00.07 πριν το φινάλε ο Φώτης Φύκας του Έσπερου συμπλήρωσε 5 φάουλ και έφυγε από το ματς. Μάλιστα ο αρχηγός της Ακαδημίας Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία) είχε κάνει ήδη από τα πρώτα λεπτά του ματς 3 φάουλ(!)

1-2-3 Λαμία
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες τους Έσπερου πανηγύρισαν την νίκη τους. φωνάζοντας δυνατά στο κέντρο του γηπέδου Λαμία.


Τα δεκάλεπτα
26-6, 55-12, 79-20, 106-41

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης): Φύκας 22, Αναγνώστου 14, Κιαφγκοβάντα 8, Κουνάνος Ε. 3(1),Τσάμης 5(1),  Καϊλας 6(1), Κουφαλιώτης 8(2), Μήτσιου 12, Κουνάνος Δ. 6, Ευθυμίου 22(2)

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου & Φώντας Ζαχαρόπουλος): Νταβαρίνος, Καρφής, Κοντοκώστας 2, Κατσαρός 6, Θεοδώρου, Νικολαϊδης 5, Καμαρέτσος 10, Λιάπης 12, Μπίκας 6

Διαιτητές: Γιώργος Σαμαράς & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής- Ανθή Τσιμπρικά-Όλγα Μονάντερου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος