Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ακατάλληλα τα γήπεδα της Δυτικής Ευρυτανίας


Δεν χορηγήθηκε άδεια στα γήπεδα της Φραγκίστας και του Κερασοχωρίου, ύστερα από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.
Ο υφυπουργός αθλητισμού είχε αποφασίσει να δώσει παράταση έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2015. Η παράταση αφορούσε τα γήπεδα, τα οποία είχαν άδεια έως τις 31 Αυγούστου. Τα γήπεδα Κερασοχωρίου και Φραγκίστας είχαν προσωρινή άδεια έως τις 30-6. Τα μοναδικά γήπεδα της Ευρυτανίας, που έχουν πάρει την άδεια για δυο χρόνια είναι το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και το προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Πλέον Φραγκίστα και Κρέντη είναι αναγκασμένες να «μετακομίσουν» στο Καρπενήσι. Η τριμελής επιτροπής που εξέτασε τα γήπεδα και έβγαλε το πόρισμο αποτελούνταν από τους: Νίκο Γκορόγια, Πάνο Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνο Ζιάκα.

Τι δεν πληροί το γήπεδο Κερασοχωρίου:
1. Δεν υφίσταται οικοδομική άδεια για το κτίριο των αποδυτηρίων.
2. Δεν υφίσταται πιστοποιητικό πυρασφάλειας για τα αποδυτήρια.
3. Οι πλαϊνές αποστάσεις μεταξύ του αγωνιστικού χώρου και της περίφραξης απέχουν λιγότερο από 3 μέτρα.
4. Υφίσταται περίφραξη από συρματόπλεγμα ύψους 1, 60μ. και όχι ενισχυμένο πλέγμα ύψους 1.80μ. για να αποτραπεί η δυνατότητα αναρρίχησης φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο.
5. Η εγκατάσταση είναι αφύλακτη εξωτερικά στις τρεις πλευρές, το κεκλιμένο ανάγλυφο του εδάφους (πλάγια) λειτουργεί ως φυσική κερκίδα, με κίνδυνο την εκτόξευση αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου σε περίπτωση επεισοδίων βίας.
6. Η κερκίδα είναι υπερυψωμένη κατά 1,50μ. σε σχέση με τον αγωνιστικό χώρο και δεν διαθέτει προστατευτικό κιγκλίδωμα. Επίσης δεν υφίσταται διαχωριστικό πλέγμα 2,50μ. στις κερκίδες για τον διαχωρισμό των φιλάθλων της φιλοξενούμενης από την γηπεδούχο ομάδα.
7. Δεν υφίσταται χώροι και μέτρα παροχής πρώτων βοηθειών πλην του φορητού κουτιού πρώτων βοηθειών, το οποίο είναι ανεπαρκώς επανδρωμένο με το απαιτούμενα ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Τι δεν πληροί το γήπεδο Φραγκίστας:
1. Δεν υφίσταται οικοδομική άδεια για το κτίριο των αποδυτηρίων.
2. Δεν υφίσταται πιστοποιητικό πυρασφάλειας για τα αποδυτήρια.
3. Οι πλαϊνές αποστάσεις μεταξύ του αγωνιστικού χώρου και της περίφραξης απέχουν λιγότερο από 3 μέτρα, υπάρχουν λοξές αντηρίδες στην περίφραξη εσωτερικά και περιορισμένη κάλυψη από χόρτα εντός του αγωνιστικού χώρου.
4. Υφίσταται περίφραξη από συρματόπλεγμα ύψους 1, 60μ. και όχι ενισχυμένο πλέγμα ύψους 1.80μ. για να αποτραπεί η δυνατότητα αναρρίχησης φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο.
5. Η εγκατάσταση είναι αφύλακτη εξωτερικά στις δυο πλευρές με κίνδυνο την εκτόξευση αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου σε περίπτωση επεισοδίων βίας.
6. Δεν υφίσταται διαχωριστικό πλέγμα 2.50μ. στις κερκίδες για τον διαχωρισμό των φιλάθλων της φιλοξενούμενης από την γηπεδούχο ομάδα.
7. Δεν υπάρχουν αποχωρητήρια, νιπτήρες, καταιονιστήρες εντός των αποδυτηρίων τα οποία δε έχουν επαρκείς διαστάσεις και χρειάζονται ανακαίνιση.
8. Δεν υφίσταται χώροι και μέτρα παροχής πρώτων βοηθειών πλην του φορητού κουτιού πρώτων βοηθειών, το οποίο είναι ανεπαρκώς επανδρωμένο με το απαιτούμενα ιατροφαρμακευτικό υλικό.