Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Αίολος-Ποταμιά 3-1

Αισθητά ανεβασμένος αγωνιστικά ο Αίολος πέρασε με επιτυχία το φιλικό «τεστ», κερδίζοντας την Ποταμιά με 3-1.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (4-10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Παίχτηκαν μόνο 53 λεπτά και το δεύτερο μέρος διακόπηκε στα μισά του.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα μετά από αρκετό καιρό έκανε μια καλή εμφάνιση και έδειξε μια εβδομάδα πριν από το πρωτάθλημα ότι είναι έτοιμος για την έναρξη του. Η ομάδα κυριάρχησε σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης και έλεγξε τον ρυθμό έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στα συν η συμμετοχή του προπονητή Κώστα Γουλέτα, που ανέβασε αισθητά την εικόνα της ομάδας του. Από 1 γκολ πέτυχαν οι: Χρήστος Ράμμος, Ταξιάρχης Γούλας και Δημήτρης Κουρλός (Θεαματικό βολ πλανέ).
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα αγωνίστηκε αμυντικά και προσπάθησε να επιτεθεί μέσα από αντεπιθέσεις. Παρουσίασε ξανά αρκετά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτεί 3 γκολ. Στο δεύτερο μέρος ο Λάμπρος Φλωράκης πέτυχε ένα όμορφο τέρμα και μείωσε στο τελικό σκορ (3-1). Οι Μεγαλοχωρίτες θα κάνουν ρεπό την πρώτη αγωνιστική και έχουν μπροστά τους δυο εβδομάδες, για να προετοιμαστούν για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την Φραγκίστα.

Ρέφερι ο Τσιγαρίδας


Την σφυρίχτρα πήρε ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διαιτητή. Βοηθοί δεν υπήρχαν, όπως και σε όλα σχεδόν τα φιλικά προετοιμασίας που γίνονται στην περιοχή μας.

53 λεπτά
Το φιλικό κράτησε μόλις 53 λεπτά. Παίχτηκε το πρώτο ημίχρονο που κράτησε 35 λεπτά και η επανάληψη διακόπηκε στ 18ο λεπτό μετά από δυνατά μαρκαρίσματα και λεκτική αντιπαράθεση του ρέφερι με ποδοσφαιριστή του Αίολου.

Αριστερά ο Χριστοδούλου


Στο αριστερό άκρο της άμυνας του Αίολου αγωνίστηκε ο 20χρονος Κωνσταντίνος Χριστοδούλου. Ο ποδοσφαιριστής είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Καρπενησίου και έχει αγωνιστεί στην Δόξα Βύρωνα.

«Αίγλη» από Γουλέτα


Την πρώτη του ανεπίσημη συμμετοχή με τον Αίολο έκανε ο 39χρονος coach του Κώστας Γουλέτας. Η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας απέκτησε «ποιότητα» και με την παρουσία του Γουλέτα άλλαξε αρκετά η επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Όλα τα αποτελέσματα
Οι ομάδες πλέον μετρούν από 1 νίκη στα μεταξύ τους φιλικά, ενώ ένας αγώνας έχει λήξει και ισόπαλος. Αγωνίστηκαν για 3η φορά.

Έχουν χρόνο
Η Ποταμιά έχει μπροστά της κενό δυο εβδομάδων, αφού την πρώτη αγωνιστική έχει ρεπό. Η ομάδα καλείται να ανασυνταχτεί μετά τις δυο ήττες στο κύπελλο με τον ΑΠΟΚ και θέλει να ξεκινήσει με το «δεξί» το πρωτάθλημα κόντρα στην Δυτική Φραγκίστα.

Αρκετές απουσίες
Ο Αίολος αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες. Αρκετοί ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός και είδαν το παιχνίδι από την κερκίδα.

Α΄ Μέρος

Πρωτοβουλία Αίολου
Η ομάδα του Αίολου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, όπου έχασε ευκαιρίες και πήρε «κεφάλι» στο σκορ με 1-0.

Αμυντικό πλάνο
Η Ποταμιά δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και απείλησε όλο το πρώτο 35λεπτο μια φορά από εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Κοσμά. Αγωνίστηκε αμυντικά, χωρίς όμως να μπορέσει να κρατήσει το μηδέν.

Προβάδισμα με Ράμμο


Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό όταν ο Κώστας Γουλέτας έκλεψε από αριστερά από τον Ηλία Σαπούνη, σέντραρε και ο Χρήστος Ράμμος εύκολα από κοντά με σουτ σκόραρε για το 1-0. Να τονιστεί πως Γουλέτας και Σαπούνης έχουν περάσει και οι δυο σε διαφορετικές περιόδους από τον Α.Ο. Πειραιά.



Και άλλες ευκαιρίες
Οι «Αιολίτες» απώλεσαν 3 ακόμη καλές στιγμές στο πρώτο μέρος για να σκοράρουν. Ο Δημήτρης Κουρλός νικήθηκε δυο φορές από τον Αλέκο Κόκκοτα σε 9ο και 36ο λεπτό και ο Ταξιάρχης Γούλας δεν μπόρεσε να σκοράρει στο τετ α τετ στο 10ο λεπτό.


Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Κουρλός έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, σούταρε και ο Κόκκοτας απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
10΄: Μετά από μπαλιά του Γουλέτα, ο Γούλας μπήκε τετ α τετ στην περιοχή με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σούταρε από κοντά και ο Κόκκοτας απέκρουσε με τα πόδια.
25΄: Ο Γουλέτας σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Ζαραβέλη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από την αριστερή γωνία της Ποταμιάς.
26΄: Ο Γουλέτας έκλεψε από τον Σαπούνη, μπήκε στην περιοχή από αριστερά γύρισε για τον Ράμμο που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει (1-0).
31΄: Εκτέλεση φάουλ του Κοσμά από αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Κόκκοτος.
36΄: Ο Μπόνιας με μπαλιά βρήκε τον Κουρλό, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κόκκοτα, σούταρε και ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.

Β΄ Μέρος

Με πορτιέρο «Κάτελ»


Στο δεύτερο ημίχρονο κάτω από τα δοκάρια του Αίολου κάθισε ο 21χρονος Δημήτρης Κατελούζος (Φωτογραφία). Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από τα Άγραφα και έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Στον Αίολο είχε αγωνιστεί και την σεζόν 2012-2013 στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου.

Συμμετοχή Γιαννή


Ο τεως επιθετικός του Απεραντιακού Γιάννης Γιαννής συμμετείχε στο φιλικό, παίζοντας με την Ποταμιά και πέρασε ως αλλαγή στο 46ο λεπτό. Ο 22χρονος Μανιάτης ποδοσφαιριστής αποχώρησε το καλοκαίρι από την ομάδα της Ευρυτανίας.

Δεύτερο με Γούλα


Ο Ταξιάρχης Γούλας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Κώστα Γουλά. Στο 7ο λεπτό της επανάληψης ο Δημήτρης Κουρλός σέντραρε από αριστερά και ο Ταξιάρχης Γούλας με σουτ στην αριστερή γωνία του Αλέκου Κόκκοτα πέτυχε το 2-0.



Θεαματικό γκολ


Το πιο όμορφο στιγμιότυπο του φιλικού έγινε στο 42ο λεπτό. Ο Κώστας Γουλέτας σέντραρε από δεξιά και ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) με εντυπωσιακό βολ πλανέ έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς, «γράφοντας» το 3-0. Ο 26χρονος επιθετικός πέτυχε ένα πανέμορφο και θεαματικό γκολ.



«Απάντησε» ο Φλωράκης


Ο Λάμπρος Φλωράκης σκόραρε στο 46ο λεπτό το μοναδικό γκολ της Ποταμιάς. Ο Δημήτρης Νάσιος με μπαλιά ακριβείας από το σέντρα τον τροφοδότησε και αυτός από πλάγια δεξιά με άψογο χαμηλό σουτ στην απέναντι δεξιά γωνία του Αίολου μείωσε στο τελικό 3-1.


Πρόωρη λήξη
Το φιλικό ολοκληρώθηκε πρόωρα στο 53ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Τσιγαρίδας σφύριξε την λήξη. Προηγουμένως είχε προηγηθεί δυνατό μαρκάρισμα του Γιώργου Φαρμάκη πάνω στον Ταξιάρχη Γούλα, διάλογος μεταξύ Γιάννη Ηλιάδη και του διαιτητή του αγώνα, αλλά και νέο δυνατό μαρκάρισμα του Κώστα Μπόνια πάνω στον Γιώργο Φαρμάκη. Αυτά τα 3 περιστατικά οδήγησαν το ρέφερι στην πρόωρη λήξη του φιλικού.



Οι καλύτερες φάσεις
37΄: Ο Κουρλός σέντραρε από αριστερά και ο Γούλας από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς έκανε το 2-0.
42΄: Ο Γουλέτας σέντραρε από δεξιά και ο Κουρλός από το ύψος του πέναλτι με θεαματικό βολ πλανέ έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα (3-0).
43΄: Μακρινό σουτ του Πολυμερόπουλου έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Κατελούζου.
46΄: Ο Νάσιος με μπαλιά από το κέντρο βρήκε τον Φλωράκη, που από τα όρια της περιοχής και δεξιά με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Αίολου μείωσε στο τελικό 3-1.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος(36΄ Κατελούζος), Τριανταφυλλόπουλος(47΄ Καββαδίας), Χριστοδούλου, Ηλιάδης, Ζαραβέλης, Τόσκα, Μπόνιας, Γουλέτας, Κουρλός, Ράμμος, Γούλας

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Μπούρμπος(46΄ Γιαννής), Νεοφύτου(41΄ Γκορόγιας Σ.), Ζαγκότσης, Φαρμάκης, Πολυμερόπουλος, Σαπούνης, Φλωράκης, Κοσμάς(36΄ Νάσιος), Γιαννακόπουλος, Φύκας(38΄ Μαντζιούτας Ν.)

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας (Προπονητής Ποταμιάς)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος