Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Έφηβοι: Α.Ο. Μώλος-Π.Α.Κ. 68-40

Νέα βαριά ήττα γνώρισε η εφηβική Π.Α.Κ., αφού ηττήθηκε στον Μώλο με 68-40. Η ομάδα της Φθιώτιδας πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μέσα στο νεόκτιστο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (26/10) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Μώλου και άρχισε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ για τον 5ο όμιλο και τον παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου έχοντας σε εξαιρετική μέρα τα αδέρφια Βασίλη και Χρήστο Χαϊτα εγκαινίασε με τον καλύτερο τρόπο το νέο κλειστό γήπεδο του. Η ομάδα από την Φθιώτιδα κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης έχοντας από νωρίς την πρωτοπορία. Έκανε εντυπωσιακό 3ο 10λεπτο «εκτοξεύοντας» την διαφορά ακόμη και στους 36 πόντους λίγο πριν το φινάλε. Ο Βασίλης Χαϊτα σκόραρε 22 και ο αδερφός του Χρήστος ακολούθησε στους 18.
Η Ακαδημία των Κατερίνα Μπαλωμένου και Φώντα Ζαχαρόπουλου παρά το καλό πρώτο ημίχρονο, όπου περιόρισε τον αντίπαλο και ήταν κοντά στο σκορ δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα έκανε αρκετά λάθη, χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση της γνωρίζοντας νέα βαριά ήττα. Πρώτος σκόρερ με 17 πόντους ήταν ξανά ο αρχηγός Θοδωρής Κατσαρός.
Την (3η) αγωνιστική την Κυριακή (9/11) η Π.Α.Κ. παίζει στο Χαλκιοπούλειο με τον Έσπερο και ο Μώλος αγωνίζεται στην έδρα του Πήγασου. . Ο Μώλος έφτασε τους 3 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 2η θέση μαζί με τον Πήγασο Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ η Π.Α.Κ. παρέμεινε στην 4η και τελευταία θέση με 2 βαθμούς.

Αρκετός κόσμος
Η αναμέτρηση του εφηβικού πρωταθλήματος έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών. Μεγάλο μέρος της κερκίδας του γηπέδου γέμισε.


Πρώτο επίσημο
Το ματς ήταν το πρώτο επίσημο που γίνεται στο νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της περιοχής. Μέχρι πρότινος οι αγώνες γίνονταν δίπλα στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο Μώλου. Το πρώτο επίσημο ματς συνδυάστηκε με το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα του Μώλου.

Κρίσιμο ματς
Οι έφηβοι του Μώλου σε δυο εβδομάδες αγωνίζονται στον Άγιο Κωνσταντίνο με τον τοπικό Πήγασο, σε ένα ματς που θα παίξει σημαντικό ρόλο για την κατάκτηση της 2ης θέσης, που δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η πρώτη ομάδα
Αρκετοί παίκτες της αντρικής ομάδας του Α.Ο.Μ. βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, παρακολουθώντας τις προσπάθειες του εφηβικού τμήματος.


Πρώτα τα αδέρφια

 












Για τους νικητές του Μώλου εξαιρετική εμφάνιση έκαναν τα αδέρφια Χαϊτα. Πρώτος σκόρερ του ματς ήταν ο Βασίλης Χαϊτα (Φωτογραφία Αριστερά) με 22 και με 18 ακολούθησε ο Χρήστος Χαϊτα (Φωτογραφία Δεξιά).

Mr ασίστ


Περισσότερες από 10 ασιστ μοίρασε ο πλει μέικερ των γηπεδούχων Κώστας Βούλγαρης (Φωτογραφία). Ο αθλητής μαζί με τα αδέρφια Χαϊτα, αποτελούν και μέλη της αντρικής ομάδας του Μώλου.

Σε 6
Η ομάδα του Μώλου στηρίζεται σε 6 αθλητές, αφού οι υπόλοιποι είναι αρκετά χρόνια νεότεροι. Μάλιστα αυτοί ήταν που σκόραραν και τους 68 πόντους των γηπεδούχων.

Ντεμπούτο Καμαρέτσου


Ο Γιάννης Καμαρέτσος της Π.Α.Κ. αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο εφηβικό πρωτάθλημα με την φανέλα της ομάδας του Καρπενησίου, σκοράροντας 2 πόντους.

17 ο αρχηγός


Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο αρχηγός και πλέι μέικερ της ομάδας Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε 17 πόντους. Ο Κατσαρός ήταν πρώτος σκόρερ και στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Πήγασο Αγίου Κωνσταντίνου.

2 τρίποντα


Και τα δυο τρίποντα του παιχνιδιού σημείωσε ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία) της Π.Α.Κ., ο οποίος σκόραρε 10 πόντους.

Νέες εμφανίσεις
Η ομάδα της Πανευρυτανικής Ακαδημίας αγωνίστηκε στο ματς με νέες εμφανίσεις, χρώματος λευκού-μπλε, οι οποίες ωστόσο δεν ήταν «γούρικες».

Δυνατά οι «κόκκινοι»
Η ομάδα του Μώλου ξεκίνησε με ένα σερί 9-0 το παιχνίδι και εν συνεχεία έφτασε στο 17-6 του 1ου δεκαλέπτου παίρνοντας προβάδισμα 11 πόντων. Ο Βασίλης Χαϊτα με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Χρήστος Χαϊτα με λει απ, ο Βασίλης Χαϊτα με 1/2  βολές, ο Χρήστος Χαϊτα με λει απ μετά από ασιστ του Κώστα Βούλγαρη και ο Βασίλης Χαϊτα με δίποντο μετά από πάσα του Κώστα Βούλγαρη έτρεξαν στην αρχή ένα σερί 9-0. Ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο και ο Χρήστος Χαϊτα με δίποντο διαμόρφωσαν το 11-2. Ο Κώστας Νιαβής με δίποντο και ο Χρήστος Χαϊτα με νέο καλάθι πέτυχαν το 13-4. Ο Βασίλης Καρφής με μακρινό σουτ 2 πόντων, ο Βασίλης Χαϊτα με λει απ και ο Κώστας Βούλγαρης με λει απ έγραψαν το 17-6 του 1ου δεκαλέπτου. Ο Χρυσόστομος  Λιάπης της Π.Α.Κ. ανέκοψε προσπάθεια του Χρήστου Χαϊτα του Μώλου.

Στα ίδια επίπεδα

 












Η Π.Α.Κ. στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους 9 και στο 31-22. Οι γηπεδούχοι χάρις του Βασίλη Χαϊτα και Θανάση Τσεκούρα (Φωτογραφία Αριστερά) είχαν προηγηθεί μέχρι και 14 πόντους. Ο Θανάσης Τσεκούρας με δίποντο και ο Βασίλης Χαϊτα με λει απ έκανα το 21-6. Ο Κώστας Νιαβής με 3ποντο, ο Χρυσόστομος Λιάπης με 1/2 βολές και ο Θοδωρής Κατσαρός με 1/2 ελεύθερες βολές μείωσαν σε 21-11. Ο Θανάσης Τσεκούρας πέτυχε νέο 2ποντο και ο Χρυσόστομος Λιάπης είχε ξανά 1/2 βολές (23-12). Με δίποντο του Βασίλη Χαϊτα και λει απ του Κώστα Βούλγαρη έγινε το 27-12. Ο Κώστας Νιαβής με δίποντο και ο Βασίλης Χαϊτα με 2ποντο έκαναν το 29-15. Ακολούθησε jump shoot του Θοδωρή Κατσαρού και δίποντο του Θανάση Τσεκούρα 31-17. Ο Θοδωρής Κατσαρός με 1/2  βολές, ο Χρυσόστομος Λιάπης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Θοδωρής Κατσαρός με 2/2 βολές μείωσαν στο 31-22.

Με 14-0
Στο πρώτο 10λεπτο ο Μώλος ξεκίνησε με σερί 9-0 και στην 3η περίοδο άρχισε με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0. Το επί μέρους σκορ της 3ης περιόδου ήταν 25-4(!)

«Καταιγιστικοί»


Οι αθλητές του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου ήταν «άπιαστοι» στην 3η περιόδου, όπου παίζοντας όμορφο και γρήγορο μπάσκετ προηγήθηκαν με 56-28. Το επί μέρους σκορ του 10λεπτου ήταν 25-4.Ο Θανάσης Τσεκούρας με 1/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο έκανε το 34-22. Ο Χρήστος Χαϊτα με δίποντο, ο Βασίλης Χάϊτα με δίποντο και ο Χρήστος Χάϊτα με δυο κοντινά καλάθια ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 42-22 και στο +20 για τους γηπεδούχους. Ακολούθησε γκολ-φάουλ του Βασίλη Κωνσταντίνου (Χαμένη βολή) και 1/2  βολές του ίδιου για το 45-22. Το σερί του Μώλου έφτασε στο 14-0. Ο Κώστας Νιαβής με δίποντο έδωσε τέλος στο σερί των γηπεδούχων κάνοντας το 45-24. Ο Γιάννης Ριζάδης με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Βασίλης Χάϊτα με δίποντο έκαναν το 49-24. Ακολούθησε νέο καλάθι και φάουλ του Βασίλη Κωνσταντίνου με εύστοχη βολή για το 52-24 και την διαφορά να αυξάνεται στην μέγιστη τιμή της στο +28. Ο Γιάννης Καμαρέτσος με 2ποντο και ο Βασίλης Χάϊτα με 2ποντο πέτυχαν το 54-26. Ο Θανάσης Τσεκούρας πέτυχε δίποντο και ο Άρης Νταβαρίνος (Φωτογραφία) σκόραρε στην εκπνοή του χρόνου για το 56-28.Ο Θανάσης Τσεκούρας του Μώλου ανέκοψε προσπάθεια του Θοδωρή Κατσαρού της Π.Α.Κ.

Τυπικό χαρακτήρα
Άνευ ενδιαφέροντος ήταν το τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται στο τελευταίο 3λεπτο με μικρότερους ηλικιακά αθλητές. Ο Μώλος έφτασε εύκολα στο τελικό 68-40, με την Π.Α.Κ. να μειώνει στο τέλος με σερί 8-0. Ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο και ο Θανάσης Τσεκούρας με 2ποντο έγραψαν το 58-30. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μετά από πάσα του Κώστα Βούλγαρη πέτυχε το 60-30 κάνοντας το Double Skor. Ο Γιάννης Ριζάδης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο πέτυχαν το 61-32. Με δίποντο του Χρήστου Χαϊτα, λει απ του Βασίλη Χάϊτα, νέο καλάθι του Χρήστου Χάϊτα και 1/2 βολές του Βασίλη Χάϊτα η διαφορά έφτασε στους 36 για το 68-32. Ο Άρης Νταβαρίνος με 1/2 βολές, ο Θοδωρής Κατσαρός με 1/2 βολές, ο Άρης Νταβαρίνος με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Θοδωρής Κατσαρός με 2 δίποντα μείωσαν στο τελικό 68-40. Η Π.Α.Κ. έκλεισε το ματς με ένα σερί 8-0. Ο Χρυσόστομος Λιάπης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Χρήστου Χάϊτα των γηπεδούχων. Ο Χρήστος Χαϊτα του Μώλου μοίρασε όμορφο «στοπ» στον Κώστα Μπίστα της Π.Α.Κ.

Χειροκροτήθηκαν οι «Μωλιώτες»
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα οι παίκτες του Μώλου πανηγύρισαν την νίκη τους και χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους.



Τα δεκάλεπτα
17-6, 31-22, 56-28, 68-40

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Ριζάδης Χ., Σεβαστόπουλος Ε., Βούλγαρης Κ. 4, Τσεκούρας 13, Παλιός, Χαϊτα Β. 22, Χάϊτα Χ. 18, Ριζάδης Ι. 3, Κωνσταντίνου 8, Βούλγαρης Α., Τσενάϊ, Καραϊνδρος

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου & Φώντας Ζαχαρόπουλος): Νταβαρίνος 5, Καρφής 2, Κοντοκώστας, Κατσαρός 17, Μπίστας, Καμαρέτσος 2, Νιαβής 10(2), ΝικολαΪδης, Λιάπης 4

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Διονύσης Αναγνώστου & Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος