Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κρέντη-Αίολος 0-1

Με γκολ του Χρήστου Ράμμου από το 16ο λεπτό ο Αίολος πήρε «επαγγελματική» νίκη κόντρα στην γηπεδούχο Κρέντη με 0-1 και έκανε το 3 στα 3. Η αναμέτρηση δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (26/10) στο Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα γνώρισε την ήττα για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, βγάζοντας όμως ένα δύσκολο πρόγραμμα αγώνων. Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας έμεινε πίσω στο σκορ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και παρά τις προσπάθειες δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Οι Κρεντιώτες είχαν σημαντική χαμένη ευκαιρία στο 60ο λεπτό με τους Γιώργο Βούρτσα και Λάμπρο Γούλα, ενώ για ακόμη ένα ματς είχαν αρκετές απουσίες.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει μια σημαντική νίκη κυρίως από βαθμολογικής άποψης, που τον κρατάει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και «απέδρασε» με την νίκη χάρις το τέρμα του Χρήστου Ράμμου στο 16΄. Λίγο πριν το ημίχρονο είχε και δοκάρι με τον μέσο Γιώργο Ράικο.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Κρέντη θα παίξει την Κυριακή (2/11) στο αθλητικό κέντρο ξανά ως φιλοξενούμενη με τα Άγραφα, ενώ ο Αίολος θα κάνει το ρεπό του. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στην κορυφή με 9 πόντους μετρώντας νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Αντίθετα η Κρέντη δεν έχει ακόμη βαθμολογική συγκομιδή, βρίσκεται στην 6η θέση.

Ψύχος στο αθλητικό
Το ματς στο αθλητικό κέντρο έγινε κάτω από χαμηλή θερμοκρασία και τσουχτερό κρύο. Το παρακολούθησαν μόλις 30 περίπου θεατές.

Στο γκολ
Η Κρέντη έχασε και αυτό το παιχνίδι στο γκολ, ως τυπικά γηπεδούχος. Την 2η αγωνιστική είχε χάσει από την Μυρική με 3-4.

3Χ3
Ο Αίολος έκανε το απόλυτο νικών και βρίσκεται στην κορυφή με 9 βαθμούς. Απέχει 6 βαθμούς από την 4η Μυρίκη και εάν ξεκινούσαν τώρα τα Play Off θα ξεκινούσε με 2 βαθμούς στο μίνι-πρωτάθλημα.

Στην κερκίδα ο Γουλέτας


Ο Κώστας Γουλέτας είχε αποβληθεί στο προηγούμενο ματς του Αίολου με τα Άγραφα και παρακολούθησε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του από την κερκίδα. Μαζί του ήταν οι τραυματίες Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος και Χρήστος Τόσκα, που έμειναν εκτός 18αδας. Μαζί τους ήταν και το στέλεχος της διοίκησης Κώστας Οικονόμου.



Οδηγίες Λερογιάννη


Οδηγίες από τον πάγκο των φιλοξενούμενων έδινε ο παράγοντας Γιάννης Λερογιάννης.

Στην 11αδα οι Αφοί Ράικου

 












Οι νικητές είχαν μόλις 2 αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα σε σχέση με το ματς της  2ης αγωνιστικής με τα Άγραφα. Τα αδέρφια Γιώργος (Φωτογραφία Αριστερά) και Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Δεξιά) πήραν φανέλα βασικού. Αντικατέστησαν τους Ταξιάρχη Γούλα (Μπήκε αλλαγή) και τον τιμωρημένο παίκτη-προπονητή Κώστα Γουλέτα.

Μέσα ο Ε.Μάκκας-Τέρμα ο Α.Ντάλλας

 












Ο Νίκος Βούρτσας άλλαξε και αυτός 2 πρόσωπα στο βασικό του σχήμα σε σύγκριση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την Μυρίκη.  Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ξανά ο Αποστόλης Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά) και στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία Αριστερά). Αντικατέστησαν τους: Σωτήρη Ντάλλα και Γιάννη Τσάκνη που απουσίαζαν.

Πολλές απουσίες
Η ομάδα από την Δυτική Ευρυτανία είχε ξανά αρκετές και σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών. Παρατάχτηκε με αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών και με αναπληρωματικό μόνο τον νεαρό Χρήστο Κουρκουβή.

Α΄ Μέρος

Επιθετικότερος
Η ομάδα του Αίολου ήταν πιο επιθετική στο πρώτο μέρος, πίεσε, έψαξε το γκολ και προηγήθηκε με 0-1.

Γρήγορο τέρμα


Οι φιλοξενούμενοι του Αίολου σκόραραν πολύ γρήγορα στο ματς, αφού μόλις στο 16ο λεπτό έφτασαν στο 0-1. Ο Χάρης Ζαραβέλης πάσαρε στον Χρήστο Ράμμο (Φωτογραφία), που μέσα από την περιοχή σούταρε στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Ντάλλα. Ο 20χρονος πέτυχε το 3ο του γκολ στο πρωτάθλημα και έφτασε τους Ηλιάδη και Καρβέλη στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.




Απειλή με «Ήλι»


Ο έμπειρος στόπερ Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) ήταν ξανά στις φάσεις, προερχόμενος από δυο γκολ ενάντια στα Άγραφα και ακόμη δυο στην Φραγκίστας. Στο 24ο λεπτό ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.



Εκτός ο σκόρερ


Ο σκόρερ Χρήστος Ράμμος στο 26΄ πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο πλάγιος μέσος Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία).

Δοκάρι με Γ. Ράικο
Ο Γιώργος Ράικος στο 37ο λεπτό είχε δοκάρι, όταν έκανε το χαμηλό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Κρέντης και έφυγε άουτ.

Αμύνονταν
Η ομάδα της Κρέντης αμύνονταν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη στιγμή.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Συρτό σουτ του Αζακά Π. εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντάλλα.
14΄: Ο Ράμμος εκτός περιοχής και αριστερά έστρωσε στον Μπόνια, που σούταρε εκτός περιοχής με τον πορτιέρο της Κρέντης να αποκρούει σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
16΄: Ο Ζαραβέλης πάσαρε στον Ράμμο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων σκόραρε το μοναδικό γκολ της συνάντησης (0-1).
23΄: Ο Ράμμος από αριστερά πάσαρε στον Μπόνια, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
24΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ηλιάδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
37΄: Ο Ράικος Γ. έκανε συρτό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και να φεύγει άουτ.

Β΄ Μέρος

Διπλή ευκαιρία


Οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 60ο λεπτό. Ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε εκτός περιοχής, ο Δημήτρης Κατελούζος (Φωτογραφία Κέντρο) απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και το σουτ στην επαναφορά του Λάμπρου Γούλα (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε σε κόρνερ σωτήρια ο γκολκίπερ του Αίολου.



Αναγκαστική αλλαγή


Ο Λάμπρος Γούλας της Κρέντης στο 73ο λεπτό πέρασε εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού κα την θέση του πήρε ο Χρήστος Κουρκουβής. Ο 16χρονος Κουρκουβής (Φωτογραφία) ήταν ο μοναδικός αναπληρωματικός της Κρέντης.

Ξανά από στημένο
Ο Γιάννης Ηλιάδης στο 75ο λεπτό είχε κεφαλιά που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Κρέντης, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δημήτρη Κουρλού από δεξιά.


Τελευταία ευκαιρία
Η τελευταία αξιόλογη στιγμή στην αναμέτρηση σημειώθηκε 2 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄. Ο Ταξιάρχης Γούλας έστρωσε στον Ηρακλή Καρατσίκη, που σούταρε και ο Αποστόλης Ντάλλας μπλόκαρε εύκολα.


Ντεμπούτο Στόκα-Καρατσίκη

 












Ο Πάνος Στόκας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Ηρακλής Καρατσίκης (Φωτογραφία Δεξιά) πέρασαν ως αλλαγή και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τον Αίολο. Είχαν συμμετοχές μόνο στα παιχνίδια κυπέλλου.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Μονοκόματο σουτ του Γούλα Τ. εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
60΄: Ο Βούρτσας Γ. σούταρε εκτός περιοχής, ο Κατελούζος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία, ο Γούλας Λ. στην επαναφορά σούταρε από κοντά, με τον πορτιέρο του Αίολου να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
62΄: Ο Ζαραβέλης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Γούλας Τ. σούταρε εξ επαφής, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
75΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ηλιάδης έπιασε την κεφαλιά, που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ντάλλα.
78΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Βούρτσα Γ. πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Κατελούζου.
88΄: Ο Γούλας Τ. έστρωσε στον Καρατσίκη, που σούταρε με τον Ντάλλα να μπλοκάρει εύκολα.

Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης, Νικολάου, Στόκας

Διακριθέντες
Κρέντη: Μάκκας Ε.
Αίολος: Αζακάς Θ., Μπόνιας, Γούλας Τ.

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που καταβάλλανε σε όλο τον αγώνα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα έτσι και αυτό με τον Αίολο, ο οποίος θα είναι ένας από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Πιστεύω σταθήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο και βελτιώσαμε κατά πολύ τα τρεξίματα μας, δείχνουμε ότι αγώνα με τον αγώνα βελτιωνόμαστε. Απλά αυτό που λέω και στους συμπαίκτες μου είναι να κάνουμε υπομονή και κάποια στιγμή θα έρθουνε και τα θετικά αποτέλεσμα. Είχαμε ευκαιρίες να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα, ήμασταν λίγο άτυχοι, βέβαια και ο Αίολος από την πλευρά του θα μπορούσε να είχε πετύχει κάποιο δεύτερο γκολ. Όσο ο Αίολος δεν το πετύχαινε τόσο πιο κοντά ήμασταν στο να το πετύχουμε εμείς και να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν το καταφέραμε,  κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με  τα Άγραφα και πιστεύω να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Να ευχηθώ και καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου.»

* Ο προπονητής του Αίολου Κώστας Γουλέτας δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.









Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Ιωάννου, Μάκκας Ε., Γκούρλιας, Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης, Γούλας Λ.(73΄ λ.τρ. Κουρκουβής), Βούρτσας Ν., Σερπάνος, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.(Ν)

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κατελούζος, Αζακάς Π., Νικολάου, Ζαραβέλης, Μπόνιας(68΄ Καρατσίκης), Αζακάς Θ., Ράικος Γ.(68΄ Στόκας), Ηλιάδης, Ράμμος(26΄ λ.τρ. Γούλας Τ.), Κουρλός, Ράικος Ν.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας