Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Φραγκίστα-Άγραφα 0-1

Με τέρμα του Χρήστου Κατσαρή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου τα Άγραφα είχαν ικανοποιητική παρουσία και επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 της φιλότιμης Φραγκίστας.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 26 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, άρχισε στις 3 και παρακολουθήθηκε από περίπου 40 φιλάθλους.
Η Φραγκίστα παρουσιάστηκε και σε αυτό το παιχνίδι με μόλις 11 ποδοσφαιριστές. Κατέβηκε να αγωνιστεί με αμυντικούς προσανατολισμούς και τα πήγε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα. Είχε κορυφαίο τον πορτιέρο Κώστα Κατσαδούρο, που έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Η ομάδα του Χρήστου Γαλανού παραμένει τελευταία με -1 βαθμό και έχει αρκετές αγωνιστικές ακόμη, για να καλύψει την αρνητική βαθμολογία.
Οι νεανικότατοι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και έχοντας περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ποιότητα έφτασαν δίκαια στην νίκη. Θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» ευκολότερα την υπόθεση των 3 βαθμών, αφού είχαν αρκετές ευκαιρίες. Γκολ, αλλά και ακυρωθέν τέρμα είχε ο Χρήστος Κατσαρής, ενώ στο δοκάρι σταμάτησε η προσπάθεια του Λεωνίδα Κόγια. Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έφτασε τους 6 βαθμούς και βρίσκεται στην 2η θέση της Α΄ Κατηγορίας.
Τα Άγραφα θα αντιμετωπίσουν την 4η αγωνιστική την Κυριακή 2 Νοεμβρίου την Κρέντη στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, ενώ η Φραγκίστα θα παίξει μια ημέρα νωρίτερα ξανά στο Δημοτικό Στάδιο με τον ΑΠΟΚ ως φιλοξενούμενη αυτήν την φορά.

Το αψήφησαν
Περίπου 35-40 φίλοι του ποδοσφαίρου παρά το κρύο, που επικρατούσε βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου, παρακολουθώντας την αναμέτρηση.


«Ζωντανή» με Κατσαδούρο


Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο αρχηγός Κώστας Κατσαδούρος είχε εξαιρετική παρουσία. Έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις, κρατώντας το σκορ στα επίπεδα το 0-1.


Τέρμα ο Ράπτης


Η απουσία των τερματοφυλάκων Γιώργου Γιόγιου και Γιώργου Καλύβα έφερε τον δεξιό μπακ Μιχάλη Ράπτη κάτω από την εστία των Αγράφων. Ο 20χρονος δεν απειλήθηκε και δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου.


Πάλι 11
Η Φραγκίστα δεν είχε κανέναν αναπληρωματικός την διάθεση της και αγωνίστηκε σε όλο το ματς με την ίδια σύνθεση.

Ξεκίνησαν Σάλτης Α. & Λαθύρης Α. 


Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με 3 νέα πρόσωπα ύστερα από το 0-0 με την Ποταμιά. Την πρώτη τους εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα έκαναν ο 20χρονος δεξιός οπισθοφύλακας Αχιλλέας Λαθύρης και ο 18χρονος μέσος Άγγελος Σάλτης. Είχαν συμμετοχή μόνο σε ματς κυπέλλου. Επανήλθε και ο Δημήτρης Λαθύρης, που είχε παίξει στην πρεμιέρα με τον Αίολο.
Απουσίαζαν οι: Παναγιώτης Τασσιάς, Πάνος Καζάκος και Γιάννης Ντάλλας. Από την αρχή ξεκίνησε ο Γιάννης Χαλκιάς, που είχε μπει στο ημίχρονο με τους Μεγαλοχωρίτες.

Στην κερκίδα ο Κοράκης


Ο τιμωρημένος ποδοσφαιριστής των Αγράφων Ανέστης Κοράκης παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα. Εξέτισε την μία αγωνιστική της τιμωρίας του και θα επανέλθει κόντρα στην Κρέντη.

Τελείως διαφορετικός
 
 













Ο Παναγραφιωτικός έπαιξε με 6 νέους παίχτες στην ενδεκάδα του. Ξεκίνησαν οι: Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Γιάννης Δαράβαλης, Γιώργος Γραβιάς, Χρήστος Κατσαρής, Ηλίας Τσιγαρίδας και Κώστας Γιαννιώτης. Κανείς εξ αυτών δεν είχε παίξει κόντρα στον Αίολο. Μάλιστα ο Τσιγαρίδας συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος.
Απουσίαζαν οι: Κώστας Καλύβας, Πάνος Βλάχος, Ρέμμους Πάτρου και Γιώργος Γιόγιος, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Νίκος Κορέντζελος. Τιμωρημένος ήταν ο Ανέστης Κοράκης.

Η γενιά των 90s
Όλοι οι ποδοσφαιριστές των Αγράφων, που αγωνίστηκαν ήταν γεννημένοι από το 1991 και ύστερα. Ο μοναδικός «μεγάλος» ήταν ο 28χρονος Ηλίας Τσιγαρίδας. Ο μέσος όρος των 13 που αγωνίστηκαν ήταν μόλις 20,3 με μικρότερο τον 16χρονο Γιώργο Πλεξίδα. Με πολλά νέα παιδιά έπαιξε ξανά και η Φραγκίστα. Άρχισαν με 7 παίχτες κάτω των 20 ετών.

A΄ Μέρος

Μονόλογος Αγράφων
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, αλλά δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα της Φραγκίστας. Είχαν δοκάρι και ακυρωθέν τέρμα, προτού ο Χρήστος Κατσαρής  σκοράρει στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου. Δεν απείλησαν οι Φραγκιστιανοί επιθετικά.

Καλό σουτ στο δοκάρι


Με το «καλημέρα» ο Παναγραφιωτικός πλησίασε το γκολ. Ο Λεωνίδας Κόγιας μετά από πάσα του Δημήτρη Μπισμπίκη σημάδεψε με μακρινό σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Κατσαδούρου.


Νέα στιγμή με Νούλα


Ακόμη μια ευκαιρία για το 0-1 έχασαν τα Άγραφα στο 19΄. Μετά από σέντρα του Κώστα Γιαννιώτη ο Μιχάλης Νούλας πλάσαρε ελάχιστα άουτ από την αντίπαλη εστία.


Ακυρώθηκε με υπόδειξη βοηθού


Στο 36΄ ο Μιχάλης Νούλας σέντραρε από δεξιά, ο πορτιέρο Κώστας Κατσαδούρος διεκδίκησε την μπάλα με τον Δημήτρη Μπισμπίκη και ο Χρήστος Κατσαρής με πλασέ εξ επαφής σκόραρε. Οι Αγραφιώτες πραγματοποίησαν το 0-1, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μετά από εύστοχη υπόδειξη του β΄ επόπτη Δημήτρη Γιαννιώτη για φάουλ του Μπισμπίκη πάνω στον Κατσαδούρο.







«Φωνές» για το οφσάιντ
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο 42΄, όταν ο Χρήστος Κατσαρής τροφοδότησε τον Δημήτρη Μπισμπίκη, ο οποίος υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό.




Προκλήθηκε ένταση
Ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου κάλεσε τους Γιάννη Μπισμπίκη και Κώστα Γιαννιώτη στο 43ο λεπτό, ζητώντας τους να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ώστε να συνεχιστεί ομαλά ο αγώνας.



Τα κατάφερε στις καθυστερήσεις


Το νικητήριο τέρμα για τους παίχτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ήρθε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ μέρους. Ο Λεωνίδας Κόγιας εκτέλεσε φάουλ, μετά από προσπάθειες των παιχτών των Αγράφων και αποτυχία των αμυνομένων να απομακρύνουν ο Χρήστος Κατσαρής πλάσαρε, «γράφοντας» το 0-1. Ο 21χρονος πέτυχε το πρώτο του τέρμα την φετινή σαιζόν, έχοντας ένα ακόμη ακυρωθέν 12 λεπτά νωρίτερα.




Οι καλύτερες φάσεις
4΄:  Γιαννιώτης-Μπισμπίκης Δ.-Κόγιας συνδυάστηκαν, ο δεύτερος πάσαρε στον τελευταίο, που σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας και έφυγε άουτ.
7΄: Ο Κατσαρής ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια του Κατσαδούρου.
19΄: Ο Γιαννιώτης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Νούλας έκανε την προβολή προ του αντίπαλου τερματοφύλακα, που κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
29΄: Πάσα του Κόγια στον Κατσαρή, ο οποίος σούταρε από μακριά άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
45΄+3΄: Ο Κόγιας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, η άμυνα της Φραγκίστας δεν κατάφερε να απομακρύνει και μετά από κόντρες ο Κατσαρής επωφελήθηκε και με σουτ από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος(0-1)

Β΄ Μέρος

Ανώτερα αλλά με άγχος
Οι Αγραφιώτες συνέχισαν με ικανοποιητικό αγωνιστικό ρυθμό και στην επανάληψη, αλλά οι προσπάθειες τους νικήθηκαν από τον αξιόλογο Κώστα Κατσαδούρο. Η Φραγκίστα ηττήθηκε με το κεφάλι ψηλά.

Πρώτη και τελευταία τελική


Η Φραγκίστα πραγματοποίησε στο 4ο λεπτό της επανάληψης την πρώτη και τελευταία αξιόλογη τελική της προσπάθειας με το σουτ του Μάκη Ζήκα, το οποίο πέρασε άουτ.

Δεν τον ήθελε τον «Μπι»


Δεν κατάφερε να συνδυάσει την ονομαστική του εορτή με γκολ ο αρχηγός των νικητών Δημήτρης Μπισμπίκης. Οι προσπάθειες του στο 66΄ και στο 74΄ αποκρούστηκαν από τον Κατσαδούρο, ενώ η κεφαλιά του στο 79΄ έφυγε άουτ. Δυο καλά σουτ είχε ο Λεωνίδας Κόγιας, ενώ ένα εντυπωσιακό ψαλίδι πραγματοποίησε ο Χρήστος Κατσαρής.


Πρώτη συμμετοχή Ζανία


Την «παρθενική» του συμμετοχή στο Α΄ τοπικό πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Ζανιάς, που πέρασε ως αλλαγή στο τέλος. Ο 17χρονος αποκτήθηκε από το Κεράσοβο.

Off ο Νταλαφούρας


Η Φραγκίστα αγωνίστηκε στις καθυστερήσεις με παίχτη λιγότερο, καθώς ο στόπερ της Γιώργος Νταλαφούρας τραυματίστηκε μετά από δυνατό μαρκάρισμα του Δημήτρη Μπισμπίκη. Διαθέσιμη αλλαγή δεν υπήρχε.


Χωρίς την 3η αλλαγή


Έχασε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο, έστω και ολιγόλεπτο ο Πάνος Μπλέντζος, καθώς τον πρόλαβε το τελικό σφύριγμα του κ. Χατζηθεοδώρου.



Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Προσωπική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Ζήκα εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Ράπτη.
51΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη Δ. κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
56΄: Πάσα του Κατσαρή στον Κόγια, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής απέκρουσε με ωραία εκτίναξη ο Κατσαδούρος.
62΄: Σέντρα του Μπισμπίκη Δ. από αριστερά, όμορφο ανάποδο ψαλίδι του Κατσαρή έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
64΄: Μπάσιμο και χαμηλό σουτ του Κατσαρή από θέση δεξιά μπλόκαρε εύκολα ο Κατσαδούρος.
66΄: Ο Μπισμπίκης Δ. ξεμαρκαρίστηκε  και δοκίμασε σουτ, αλλά ο Κατσαδούρος απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία.
74΄: Σουτ του Μπισμπίκη Δ. από θέση δεξιά απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο Κατσαδούρος.
79΄: Ο Σβερώνης έκανε σέντρα από αριστερά, η κεφαλιά του Μπισμπίκη Δ. έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των Φραγκιστιανών.
84΄: Ο Δαράβαλης τροφοδότησε τον Κατσαρή, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσαδούρου.
92΄: Ο Μπισμπίκης Δ. έδωσε στον Κόγια, που σούταρε έξω από την περιοχή και ο Κατσαδούρος απέκρουσε για ακόμη μια φορά εντυπωσιακά.

Κίτρινες Κάρτες
Ζήκας, Αθανασόπουλος, Γραβιάς, Μπισμπίκης Δ.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Κατσαδούρος, Ζήκας, Λαθύρης Α.
Άγραφα: Κατσαρής, Κόγιας, Αθανασόπουλος, Δαράβαλης

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους 11 που αγωνίστηκαν και παίξανε για την ομάδα μας.»











Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα ήμασταν πιεστικοί σε όλους τους χώρους από την αρχή του παιχνιδιού, κάναμε αρκετές ευκαιρίες και μέσα από αυτές πετύχαμε ένα γκολ που μας έδωσε την νίκη.»









Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Κατσαδούρος, Γερονίκος Π., Λαθύρης Α., Νταλαφούρας, Χαλκιάς, Μπισμπίκης Ι., Μπισμπίκης Φ., Κόκκοτος, Λαθύρης Δ., Ζήκας, Σάλτης Α.

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ράπτης, Αθανασόπουλος, Σβερώνης, Τσιγαρίδας, Γραβιάς, Κόγιας, Νούλας, Μπισμπίκης Δ., Δαράβαλης(89΄ Ζανιάς), Κατσαρής, Γιαννιώτης(68΄ Πλεξίδας)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανιάς)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος