Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου 22-69

Ασταμάτητος ήταν ο Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου που «διέσυρε» μέσα στο Καρπενήσι την εφηβική Π.Α.Κ. με 69-22.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (11/10) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και άρχισε στις 13:30. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του εφηβικού πρωταθλήματος του 5ου Ομίλου της ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν περίπου 60 άτομα.
Η Π.Α.Κ. των Κατερίνα Μπαλωμένου και Φώντα Ζαχαρόπουλου έκανε άσχημη εμφάνιση και σε κανένα διάστημα του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να κοντράρει τον αντίπαλο. Βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και έχανε ήδη από το ημίχρονο με 18 πόντους. Έκανε αρκετά λάθη σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο μέρος οι θεωρητικά βασικοί «φορτώθηκαν» με φάουλ και έμειναν εκτός και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις για να φτάσει στο τελικό -47. Μοναδικός διασωθέν ο πλέι μέικερ Θοδωρής Κατσαρός, που σκόραρε 11 πόντους.
Ο Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου του Βαγγέλη Μπεσίρη ήταν πολύ καλύτερος από τους Καρπενησιώτες και βγάζοντας όμορφες επιθέσεις σκόραρε με προσπάθειες κυρίως κοντά από το καλάθι. Οι Φθιωτοί έπαιξαν αρκετά καλές άμυνες και το βάρος στο σκοράρισμα μοιράστηκε σε 4 αθλητές, οι οποίοι σκόραραν σχεδόν τους ίδιους πόντους. «Οριακά» πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε με 18 ο Απόλλων Συκιώτης. Ο Πήγασος ήταν πέρυσι 2ος στον 4ο Όμιλο(Αντιμετώπισε Σύλλα Αιδηψού, Μώλο και Λοκρό Αταλάντης), ενώ οι περισσότεροι παίχτες του είναι μέλη και της ανδρικής ομάδας, που αγωνίζεται στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα αγωνιστεί στις 26 Οκτωβρίου στον Μώλο με την τοπική ομάδα, ενώ ο Πήγασος  την ίδια μέρα θα υποδεχτεί στο γήπεδο του τον Έσπερο Λαμίας.

Περίπου 60
Η αναμέτρηση έγινε στο κλειστό του Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περίπου 60 θεατές. Με αυτό το ματς άνοιξε η μπασκετική σεζόν για την περιοχή του Καρπενησίου.



Αύριο το άλλο
Το άλλο παιχνίδι του ομίλου της Π.Α.Κ. θα γίνει αύριο Κυριακή (12/10) στις 12 το μεσημέρι στο Χαλκιπούλειο Λαμίας, όπου ο Έσπερος θα υποδεχτεί τον Μώλο.

Μόνο ο ανδρικός Άτλας
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία της ανδρικής ομάδας της Ακαδημίας. Στις κερκίδες βρέθηκαν μόνο αθλητές της ομάδας του Άτλαντα.

Διψήφιος ο αρχηγός


Για την ομάδα του Καρπενησίου διψήφιο αριθμό πόντων σκόραρε ο 16χρονος αρχηγός Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία), ο οποίος σκόραρε 11 πόντους.

Πρώτος ο Συκιώτης


Ο Απόλλων Συκιώτης σκόραρε 18 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αγίου Κωνσταντίνου. Με 16 ακολούθησαν ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης και ο Κωνσταντίνος Σαμπάνης. Μάλιστα ο πρώτος πέτυχε και 1 τρίποντο.

Αποδυναμωμένη
Η Ακαδημία στην δεύτερη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα παρουσιάστηκε πιο αποδυναμωμένη. Φανερή ήταν η αποχώρηση βασικών περσινών της παικτών, όπως οι Σεραφείμ Κολοκύθας, Βασίλης Τσολάκης, Στέλιος Ρεσίτης και Παντελής Κωστής. Επίσης δεν ακολουθούν και οι Δημήτρης Κατσούδας και Βαγγέλης Τετράδης, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

2 τρίποντα
Σε όλο το ματς σημειώθηκε μόλις 2 τρίποντα. Το πρώτο του αγώνα πέτυχε ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης του Πήγασου και το δεύτερο στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού ο Βασίλης Καρφής των «πράσινων».

Παραστάσεις από Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ
Σχεδόν όλοι οι παίχτες του Πήγασου αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με την ανδρική ομάδα.

Περνούν 2
Στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος θα περάσουν οι πρώτες δυο ομάδες του ομίλου.

3 περσινοί
Για την Π.Α.Κ. αγωνίστηκαν μόλις 3 παίκτες, όπου είχαν ξανά παραστάσεις στο εφηβικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον Θοδωρή Κατσαρό, τον Κώστα Νιαβή και τον Θοδωρή Τάκη. Οι δυο τελευταίοι μάλιστα έμειναν «άποντοι» κάνοντας άσχημη εμφάνιση. Αρκετοί αθλητές έκαναν την «παρθενική» τους παρουσία σε επίσημο παιχνίδι, ενώ ο Χρυσόστομος Λιάπης έχει μια συμμετοχή σε ανδρικό πρωτάθλημα με τον Άτλαντα.

Αλλαγή στους κριτές
Ο ορισμένος από την ΕΣΚΑΣΕ ως κριτής Δημήτρης Κουρλός δεν μπόρεσε να εκτελέσει τα καθήκοντα του, αφού λίγο αργότερα είχε ποδοσφαιρικό παιχνίδι με την ομάδα του Αίολου. Την 3αδα των κριτών στην γραμματεία συμπλήρωσε η νεαρή αθλήτρια της μπασκετικής Π.Α.Κ. Δέσποινα Δημητροπούλου.

+5 για τους «κόκκινους»


Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο 10λεπτο, όπου ο Πήγασος προηγήθηκε αρχικά με 0-10 και στην συνέχεια η Π.Α.Κ. με πόντους του Θοδωρή Κατσαρού μείωσε σε 5-10. Η ομάδα του Καρπενησίου άργησε να πετύχει το πρώτο της καλάθι εντός παιδιάς και ήταν αρκετά άστοχη. Ο Χρήστος Ανδριτσάκης (Φωτογραφία) με jump shoot Και με δίποντο έκανε το 0-4. Με λει απ του Απόλλωνα Συκιώτη, δίποντο του Κωνσταντίνου Σαμπάνη και νέο δίποντο του Απόλλωνα Συκιώτη ο Πήγασος προηγήθηκε με 0-10. Ο δραστήριος Θοδωρής Κατσαρός με 1/3 βολές,1/2 βολές και 1/2βολές μείωσε σε 3-10 και ο ίδιος με προσπάθεια δυο πόντων μείωσε σε 5-10. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κατσαρός είχε συνολικά στο πρώτο δεκάλεπτο 3/11 ελεύθερες βολές.




Ξέφυγε ο Πήγασος

 












Η ομάδα του Πήγασου βρήκε τα «πατήματα» της και μέσα από όμορφες προσπάθειες ξέφυγε στο σκορ τρέχοντας και ένα σερί 16-0. Η Π.Α.Κ. σκόραρε μόλις 2 πόντους στην 2η περίοδο και έχανε με -18 και 9-27. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Κωνσταντίνου Σαμπάνη και δυο δίποντα του ίδιου ο Άγιος Κωνσταντίνος προηγήθηκε με 5-15. Ο Κωνσταντίνος Σαμπάνης (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε δίποντο μετά από ασιστ του Αλέξανδρου Βαρυπάτη και ο ίδιος πέτυχε ξανά καλάθι με όμορφο ανάποδο σουτ (5-19). Ο Χρήστος Ανδριτσάκης είχε 1/2 βολές, ο Απόλλων Συκιώτης πέτυχε δίποντο για το 5-22. Η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε στο 5-26 χάρης τα καλάθια των: Αλέξανδρου Βαρυπάτη και Απόλλωνα Συκιώτη. Ο Πήγασος έτρεξε ένα σερί (16-0). Ο Δημήτρης Μπίκας (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε για Π.Α.Κ. και διαμόρφωσε το 7-26. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Απόλλωνα Συκιώτη και δίποντο του Χρυσόστομου Λιάπη έκλεισε το ημίχρονο στο 9-27. Ο Απόλλων Συκιώτης του Πήγασου ανέκοψε με τάπα τον Κώστα Νιαβή της Π.Α.Κ.



Συνεχίστηκε η κυριαρχία


Η Φθιωτική κυριαρχία εντός παρκέ συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο, όπου η ομάδα του Αγίου Κωνσταντίνου προηγήθηκε με 37 πόντους και 13-50. Ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης (Φωτογραφία) με καλάθι και φάουλ (Άστοχη βολή) και ο Κωνσταντίνος Σαμπάνης με 2/2 βολές έκαναν το 9-32. Ακολούθησαν με 1/2 ελεύθερες βολές του Κωνσταντίνου Σαμπάνη και 1/2 βολές του Χρήστου Ανδριτσάκη (9-34). Ο Άρης Νταβαρίνος με δίποντο έκανε το 11-34. Ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης με 3ποντο και δίποντο διαμόρφωσε το 11-39. Με 2ποντο του Μιχάλη Ζαρκάδα και 2ποντο του Απόλλωνα Συκιώτη έγινε το 11-43. Ακολούθησαν 1/2  ελεύθερες βολές του Μάριου Λιόλιου και 2ποντο του Αλέξανδρου Βαρυπάτη μετά από ασιστ του Απόλλωνα Συκιώτη (11-46). Ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης πέτυχε 2ποντο, ο Απόλλωνας Συκιώτης είχε 2/2 βολές και ο Δημήτρης Μπίκας σκόραρε μακρινό δίποντο στην εκπνοή του χρόνου για το 13-50 της 3ης περιόδου. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. μοίρασε «στοπ» στον Χρήστο Χαραλαμπίδη του Πήγασου.




«Λευκή πετσέτα


Ούτε και στην 4η περίοδο η Π.Α.Κ. μπόρεσε να σταματήσει τον αντίπαλο της. Ο Πήγασος συνέχισε να κυριαρχεί και παίζοντας όμορφο μπάσκετ έφτασε εύκολα στο τελικό 22-69. Ο Κωνσταντίνος Σαμπάνης με 2ποντο, ο Χρήστος Ανδριτσάκης με έμμεσο τρίποντο (Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή) και ο ίδιος με ωραίο ανάποδο σουτ διαμόρφωσαν το 13-57. Ο Θοδωρής Κατσαρός μείωσε σε δύσκολο σουτ σε 15-57. Ο Χρήστος Ανδριτσάκης με 1/2  βολές, ο Απόλλων Συκιώτης επίσης με 1/2  ελεύθερες βολές, ο Αλέξανδρος Βαρυπάτης με 2ποντο και ο Απόλλωνας Συκιώτης με 2/2 βολές έκαναν το 15-63. Με 1/2  βολές του Θοδωρή Κατσαρού και δίποντο του Απόλλωνα Συκιώτη έγινε το 16-65. Ακολούθησε 2ποντο του Χρήστου Ανδριτσάκη, 2ποντο του Θοδωρή Κατσαρού, 1/2  βολές του ίδιου, 2/2 βολές του Μάριου Λιόλιου και 3ποντο λίγο πριν το τέλος του Βασίλη Καρφή (Φωτογραφία) (22-69).



Τάπες Νιαβή


Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. έκανε ακόμη δυο τάπες στην 4η περίοδο φτάνοντας τις 3 συνολικά στο ματς. Ανέκοψε με «στοπ» τον Μιχάλη Ζαρκάδα και τον Χρήστο Χαραλαμπίδη του Πήγασου Αγίου Κωνσταντίνου.

3 έξω με φάουλ


Για την ομάδα της Π.Α.Κ. αποχώρησαν με 5 φουλ 3 αθλητές της. 6.33 πριν το φινάλε ο Δημήτρης Μπίκας αποβλήθηκε, κάνοντας 5 φουλ, 5.36 πριν το φινάλε έφυγε από το ματς με 5 φαουλ ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία) και 00.39 πριν το τέλος ο αρχηγός Θοδωρής Κατσαρός αποβλήθηκε και αυτός από την αναμέτρηση. Αρκετοί αθλητές των Ευρυτάνων είχαν «φορτωθεί» με φάουλ από την 2η περίοδο και έπαιξαν ελάχιστα στο δεύτερο μέρος.

Πανηγύρισαν
Μετά το τέλος του αγώνα η ομάδα του Αγίου Κωνσταντίνου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη. Μάλιστα φώναξε στο κέντρο του γηπέδου δυνατά «Πήγασος».



Τα δεκάλεπτα
5-10, 9-27, 13-50, 22-69

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου & Φώντας Ζαχαρόπουλος): Νταβαρίνος 2, Νιαβής, Κοντοκώστας, Κατσαρός 11, Καρφής 3(1), Νικολαϊδης, Θεοδώρου, Μπίστας, Τάκης, Μπίκας 4, Λιάπης 2

Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου (Βαγγέλης Μπεσίρης): Λιόλιος 3, Παπαναστασίου, Ζαρκάδας 2, Χαραλαμπίδης, Συκιώτης 18, Ανδριτσάκης 14, Βαρυπάτης 16(1), Σαμπάνης 16, Γκέκας, Δόγανος

Διαιτητές: Γιώργος Σαμαράς & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Δέσποινα Δημητροπούλου
Χρονομέτρης 24΄΄: Λίλα Κλαουδάτου






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος