Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Δυτική Φθιώτιδα-Βεντούζα 8-10 (7-7 Κανονική Διάρκεια)

Σε συναρπαστικό προημιτελικό η Βεντούζα κέρδισε στην παράταση με 10-8 την Φθιωτική κόντρα απέναντι στην ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας.
Το παιχνίδι έγινε την Δευτέρα (14/7) και άρχισε στις 20.50 το βράδυ. Ήταν ο δεύτερος προημιτελικός του 3ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Η Δυτική Φθιώτιδα του Σωτήρη Στεφανή κατάφερε να κάνει επική ανατροπή και από 2-6 να βρεθεί στο δεύτερο μέρος να προηγείται λίγο πριν το φινάλε με 7-6. Τελικώς η αναμέτρηση πήγε στην παράταση και εκεί οι «γαλάζιοι» λύγισαν και γνώρισαν την ήττα-αποκλεισμό. Είχαν μια αρκετά καλή παρουσία στον θεσμό, κάνοντας χιλιόμετρα για να συμμετάσχουν στην διοργάνωση.
Η Βεντούζα του Γιάννη Φλωράκη παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα, μέχρι το 30ο λεπτό έδειχνε ότι θα κάνει περίπατο και θα περάσει χωρίς να δυσκολευτεί τους «4». Κάπου εκεί υπέστη μπλακ άουτ και βρέθηκε να χάνει με 7-6. Πίεσε ισοφάρισε και στην παράταση ήταν καλύτερη κερδίζοντας με 10-8. Οι τροπαιούχοι έχουν ακόμη δυο βήματα για το repeat.
Στα ημιτελικά αύριο Τρίτη (15/7) η Βεντούζα θα αναμετρηθεί με τους Φοιτητές στις 21:05.

Φθιωτική «κόντρα»
Οι δυο ομάδες απαρτίζονται με Φθιωτούς ποδοσφαιριστές (Πλην του Φλωράκη και του Γ. Καλύβα της Βεντούζας) και έγινε ένα τοπικό ντέρμπι της Δυτικής Φθιώτιδας. Μάλιστα αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι φίλοι αλλά και συγγενείς μεταξύ τους και τέθηκαν αντιμέτωποι, ενώ ορισμένοι θα είναι συμπαίχτες στο 6Χ6 της Σπερχειάδας με τις Καρέκλες.

Επόμενοι οι Φοιτητές
Η Βεντούζα προελαύνει και πάει για το back to back. Στον δρόμο της στα ημιτελικά θα βρει την ομάδα των Φοιτητών.

Πρώτη παράταση
Ο αγώνας ήταν ο πρώτος της φετινής διοργάνωσης που οδηγήθηκε στην 10λεπτη παράταση.

Χατ-τρικ Γ. Αρχοντή


Για τους γαλάζιους της Δυτικής Φθιώτιδας ο Γιώργος Αρχοντής ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε χατ-τρικ.


5 Δ. Κουτσούμπας- 4 Β.Καλύβας

 












Δυο παίκτες για την Βεντούζα σκόραραν 9 από τα 10 τέρματα που πέτυχε η ομάδα. Ο Τζίμης Κουτσούμπας (Φωτογραφία Αριστερά) βρήκε δίχτυα 5 φορές και ο Βασίλης Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) 4. Ο πρώτος κάλυψε επάξια την απουσία του αδερφού του Σπύρου.



Κοντά ο «Κούτσο»
Την ομάδα της Βεντούζας καθοδήγησε και σε αυτό το ματς από τον πάγκο ο τραυματίας ποδοσφαιριστής του Βελουχίου Πάνος Κουτσονίκας.


Προβάδισμα για Βεντούζα


Η Βεντούζα πήρε από την αρχή τα ηνία στο ματς και προηγούνταν σε όλο το πρώτο 25λεπτο. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη βρέθηκε μπροστά στο ημίχρονο με 2-4. Ο Τζίμης Κουτσούμπας μετά από δυο ασιστ του Κώστα Λυτάκη σκόραρε δυο τέρματα (0-2). Ο Σπύρος Καστάνης (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ από πλάγια αριστερά μείωσε σε 1-2. Ο Βασίλης Καλύβας με έξοχη ατομική ενέργεια σκόραρε (1-3). Μετά από λάθος στην άμυνα, ο Γιώργος Αρχοντής έκανε όμορφα την προσπάθεια, πλάσαρε και μείωσε σε 2-3. Ο Τζίμης Κουτσούμπας με δυνατό σουτ μετά από πάσα του Κώστα Λυτάκη έγραψε το 2-4.


Όλα 7


Συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο έγινε, όπου η Δυτική Φθιώτιδα με εντυπωσιακή ανατροπή, σκόραρε 5 συνεχόμενα γκολ και προηγήθηκε με 7-6. Η Βεντούζα δεν είπε την τελευταία της λέξη και στο τελευταίο λεπτό ισοφάρισε και οδήγησε το ματς στην 5λεπτη παράταση. Μετά τον συνδυασμό του Γιάννη Φλωράκη με τον Δημήτρη Λυτάκη ο Βασίλης Καλύβας έκανε το 2-5. Ο Τζίμης Κουτσούμπας με πλασέ μετά την ασιστ του Γιάννη Φλωράκη διαμόρφωσε το 2-6. Ο Γιώργος Αρχοντής με πλασέ μετά την απόκρουση του Γιώργου Καλύβα στο σουτ του Σωτήρη Στεφανή έκανε το 3-6. Ο Κώστας Κατσαντώνης (Φωτογραφία Αριστερά) με διαγώνιο σουτ μετά από πάσα του Σωτήρη Στεφανή μείωσε σε 4-6. Ο Δημήτρης Λάϊος (Φωτογραφία Κέντρο) μετά την μπαλιά του Γιάννη Κατσαντώνη και αφού η μπάλα βρήκε ψηλά στο προστατευτικό δίχτυ με δυνατό σουτ έκανε το 5-6. Ο Γιάννης Κατσαντώνης (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ μετά από ασιστ του Δημήτρη Λαϊου ισοφάρισε σε 6-6. Ο Γιώργος Αρχοντής με πάσα βρήκε τον Σωτήρη Στεφανή και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Τζίμης Κουτσούμπας. που με αυτογκόλ έκανε το 7-6. Ο Βασίλης Καλύβας μετά από πάσα του Γιάννη Φλωράκη ισοφάρισε σε 7-7.  Δοκάρι στο δεύτερο μέρος είχαν οι: Δημήτρης Λάιος (Με κεφαλιά), Σωτήρης Στεφανής (Στην συνέχεια της φάσης του δοκαριού του Λάιου) για την Δυτική Φθιώτιδα,  Γιάννης Φλωράκης με δυνατό σουτ και Δημήτρης Λυτάκης με σουτ στην εκπνοή για την Βεντούζα.



Λήξη με διαμαρτυρίες
Ο ρέφερι Στέλιος Σώμαλης σφύριξε την λήξη όταν η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της Δυτικής Φθιώτιδας από το σουτ του Δημήτρη Λυτάκη και στην συνέχεια ο Κώστας Λυτάκης σε κενή εστία σούταρε άουτ με τον ρέφερι να έχει σφυρίξει νωρίτερα την λήξη. Οι παίκτες της Βεντούζας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το σφύριγμα του διαιτητή στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο.


Κέρδισε την κερκίδα
Η Δυτική Φθιώτιδα στην παράταση είχε με το μέρος της τους θεατές, αφού «γιούχαραν»(!) τις ορισμένες επιθετικές προσπάθειες της Βεντούζας στα πρώτα λεπτά της παράτασης.

Μπροστά με 7-10


Δυνατά μπήκε η Βεντούζα που στο πρώτο 5λεπτο της παράτασης προηγήθηκε με 7-10 «Καθαρίζοντας» το ματς. Ο αρχηγός Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) μετά την πάσα του Κώστα Λυτάκη πέτυχε με ωραία προσπάθεια το πιο κρίσιμο ματς του αγώνα (7-8). Ο Βασίλης Καλύβας μετά την πάσα του Τζίμη Κουτσούμπα έκανε το 7-9. Ο Τζίμης Κουτσούμπας διαμόρφωσε με σουτ το 7-10. Δοκάρι είχε ο Δημήτρης Λυτάκης (Ο μοναδικός παίκτης της που δεν έχει σκοράρει ακόμα) για την Βεντούζα με σουτ εξ επαφής.



Μείωσαν οι «γαλάζιοι»
Στο δεύτερο μέρος της παράτασης σημειώθηκε ένα γκολ και αυτό το πέτυχε ο Γιώργος Αρχοντής μετά το κόρνερ του Σπύρου Καστάνη, μειώνοντας στο τελικό 8-10.

Σκορ Ημιχρόνου: 2-4

Συνθέσεις Ομάδων

Δυτική Φθιώτιδα (Σωτήρης Στεφανής): Αρχοντής Ι., Καστάνης 1, Στεφανής, Λάϊος 1, Κατσαντώνης Ι. 1 (Κατσαντώνης Κ. 1, Παρασκευϊώτης, Αρχοντής Γ. 3)

Βεντούζα (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Λυτάκης Κ., Λυτάκης Δ., Καλύβας Β. 4, Κουτσούμπας Δ. 5 (Φλωράκης 1)

Διαιτητές : Βασίλης Λάμπρου & Στέλιος Σώμαλης
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος