Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Dolce Café-Selecao 7-3

Σπουδαία νίκη-πρόκριση πέτυχε το Dolce Café, το οποίο επικράτησε κατά κράτος με 7-3 της δυνατής Selecao και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 19:45. Ήταν ο 1ος προημιτελικός του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup. Αναμετρήθηκαν δυο ομάδες αήττητες, που είχαν μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού το 6 στα 6.
To Dolce είχε τον έλεγχο από την αρχή του παιχνιδιού, «χτυπώντας» με γρήγορες επιθέσεις τον αντίπαλο. Η ομάδα του Νεκτάριου Καρδαμπίκη βρέθηκε μπροστά από το πρώτο κιόλας μέρος με 4-0, στην επανάληψη ένοιωσε την «ανάσα» του αντιπάλου, αλλά πήρε ξανά μπρος και έφτασε στην νίκη-πρόκριση. Συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου, βγάζοντας έξω ένα από τα φαβορί. Παράλληλα μετρά σε 7 αγώνες ισάριθμες νίκες. Από 3 γκολ σημείωσαν οι: Σάκης Τσιλίκας και Άλεξ Μπακαλίδης.
Η Selecao έκανε την χειρότερη της εμφάνιση, βρίσκοντας απέναντι της έναν αντίπαλο, ο οποίος ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Η ομάδα του Δημήτρη Κουρλού παρότι ήταν από το πρώτο 25λεπτο πίσω στο σκορ βρέθηκε με την επανάληψη σε απόσταση βολής, κάνοντας το 4-3. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη για τους «κίτρινους», που αποκλείστηκαν μετά από 6 συνεχόμενες νίκες.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά την Τρίτη 14/7 την Abalencia.

Με δυο διαιτητές

 












Από τα προημιτελικά και ύστερα χρησιμοποιούνται δυο διαιτητές και τον ρόλο αυτό επωμίστηκαν ο Στέλιος Σώμαλης (Φωτογραφία Αριστερά) με τον Βασίλη Λάμπρου (Φωτογραφία Δεξιά).

Πέτυχαν από 3

 












Το Dolce πήραν στα «πλάτες» τους ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Δεξιά), πετυχαίνοντας από 3 γκολ ο καθένας.

Απέναντι στην Abalencia
Οι νικητές αντιμετωπίζουν στον πρώτο ημιτελικό της Τρίτης 15/7 την Abalencia στις 20:00 με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Μπλοκαρισμένος ο «Κάτσα»


Ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία) δεν σκόραρε για πρώτο παιχνίδι της Selecao. Παραμένει με 28 γκολ πρώτος σκόρερ του θεσμού και φαβορί για το άτυπο τρόπαιο.

Ήττα-αποκλεισμός
Οι «Βραζιλιάνοι» θεωρούνταν από πολλούς ως πρώτο φαβορί, ωστόσο στο πιο κρίσιμο παιχνίδι δεν ήταν αυτή που έπρεπε, έχοντας την τύχη της πραγματικής Selecao.
Δεν αγωνίστηκε ο Πάνος Ράπτης και οι τραυματίες: Φώτης Ζαχαράκης και Γιώργος Μαντέκας.

«Αιφνιδίασαν» τον αντίπαλο
Οι παίχτες του Νεκτάριου Καρδαμπίκη με το «καλημέρα» προηγήθηκαν και έβαλαν τις βάσεις για την νίκη. Το ημίχρονο έληξε υπέρ τους με 4-0. Ο Σάκης Τσιλίκας πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα με ωραία ενέργεια και σουτ από δεξιά έκανε το 1-0. Ο Άλεξ Μπακαλίδης στην αντεπίθεση πραγματοποίησε το 2-0, ενώ μετά από συνδυασμό των Καλύβα-Μπακαλίδη, ο Τσιλίκας «έγραψε» το 3-0. Ο Άλεξ Μπακαλίδης έπαιξε το 1-2 με τον Κώστα Καλύβα και διαμόρφωσε το 4-0. Δοκάρι είχε ο Δημήτρης Κατσαδούρος ύστερα από τροφοδότηση του Δημήτρη Κουρλού.



Μείωση στο γκολ..αλλά η συνέχεια στο Dolce


Οι «Λατινοαμερικάνοι» μείωσαν γρήγορα στο γκολ (4-3), κάνοντας την δική τους αντεπίθεση. Το Dolce πήρε ξανά τα πάνω του και έφερε το παιχνίδι στο 7-3. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) πήρε το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Πάνου Βλάχου σε σουτ του Δημήτρη Κουρλού και με δυνατό σουτ πέτυχε το 4-1. O Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) έκανε το 4-2 μετά από πάσα του Κουρλού. Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ από πάσα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι για το 4-3. Μετά από πάσα του Άλεξ Μπακαλίδη, ο Σάκης Τσιλίκας πραγματοποίησε το 5-3. Ο Άλεξ Μπακαλίδης έκλεψε και τροφοδότησε τον Κώστα Καλύβα, που σε κενή εστία «έγραψε» το 6-3. Με κλέψιμο και ιδανικό τελείωμα ο «Μπάκα» έκανε το τελικό 7-3. Δοκάρι είχε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ύστερα από πάσα του Κώστα Χρυσαφόπουλου.



Fair Play Καλύβα


Ο Κώστας Καλύβας σε μια κίνηση fair play παραδέχτηκε ότι η μπάλα κόντραρε σε αυτόν μετά από σουτ του Δημήτρη Κατσαδούρου και βγήκε κόρνερ και όχι άουτ, όπως είχε αρχικά υποδειχθεί.

Τραυματίστηκε ο Κουρλός
Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης ο αρχηγός της Selecao Δημήτρης Κουρλός τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Αποβολή «Τσίλι»


Ο Θοδωρής Τσιλιμέκης (Φωτογραφία, Βρισκόταν εκείνη την στιγμή στον πάγκο) αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι Στέλιο Σώμαλη για έντονη διαμαρτυρία.

Σκορ Ημιχρόνου: 4-0

Συνθέσεις Ομάδων

Dolce (Νεκτάριος Καρδαμπίκης): Βλάχος, Λέντζος, Τσιλίκας Α. 3, Μπακαλίδης 3, Καλύβας 1(Τσιλιμέκης Θ., Καρδαμπίκης)

Selecao (Δημήτρης Κουρλός): Μεριγκούνης, Φαρμάκης, Κουρλός 1, Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος Α. 1(Χρυσαφόπουλος 1)

Διαιτητές: Βασίλης Λάμπρου& Στέλιος Σώμαλης
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος