Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

O 7χρονος Δημήτρης Ζωχάκης του Παναθηναϊκού


Στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού βρίσκεται ένα μικρό και ταλαντούχο Ευρυτανόπουλο. Πρόκειται για τον 7χρονο Δημήτρη Ζωχάκη, που προπονείται υπό τις οδηγίες του Μάριου Μαυραντώνη.
Εκτεταμένο αφιέρωμα για τις δυνατότητες εξέλιξης του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή έκανε η ιστοσελίδα sportsview.gr, που παρακολούθησε την προπόνηση των ακαδημιών του Παναθηναϊκού στον Άλιμο.
Ο προπονητής των «πρασίνων» ανέφερε για τον Ζωχάκη, πως παρά την μικρή του ηλικία έχει ποδοσφαιρική νοοτροπία, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μέσα στο γήπεδο και όλο το ποδοσφαιρικό μέλλον του ανήκει.
Για τον Δημήτρη Ζωχακη ο Μάριος Μαυρανώντης δήλωσε στο sportsview.gr τα ακόλουθα: «Ο Δημήτρης Ζωχάκης βρίσκεται ένα χρόνο στην ακαδημία. Είναι από τα παιδιά που είχε ποδοσφαιρική βάση πριν έρθει εδώ, δηλαδή αυτό που λέμε: "το έχει ποδοσφαιρικά". Προσωπικά όταν είδα τον Δημήτρη, εξεπλάγην, να σας πω την αλήθεια γιατί σε αυτή την ηλικία δύσκολα το συναντάς. Είναι ένα παιδί το οποίο έχει όλα τα τεχνικά στοιχεία, μεγαλώνοντας και δουλεύοντας σωστά να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του ποδοσφαίρου, είτε του ελληνικού, είτε και του ευρωπαϊκού».
Για το αν έχει τις δυνατότητες να αγωνισθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: «Πιστεύω πως έχει. Αν δουλευτεί σωστά απ' όλους τους προπονητές, διότι όλη η δουλειά γίνεται από εμάς τους προπονητές. Αν είμαστε εμείς σωστοί, αυτό περνάει και στα παιδιά. Τα παιδιά σε αυτό που χρειάζεται στην ηλικία που είναι ο Δημήτρης και στην μετέπειτα, ηλικιακά, πορεία τους είναι να έχουν πείσμα, πνεύμα προσπάθειας και ποδοσφαιρικό εγωισμό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και πιστεύω ότι ο Δημήτρης το έχει και όταν ήρθε στην ακαδημία φάνηκε ότι το έχει ποδοσφαιρικά».